God morgen solstråler, jeg la ut dette bildet på  ig kontoen Sceneteppe i går, og jeg tenkte det var koselig å fortelle historien bak. For Jeg er den litt overbeskyttende vennene som sender deg en melding når du ikke har vært på Instagram på et døgn for å spørre om du ennå lever. Og hei, det endte jo i kaffi og lunsj hos Tiril.

Vi lånte nettet til Waynes over en svart kaffe før vi dro til ho Tiril og stekte fiskeburgere i en liten gryte opprinnelig brukt til å koke egg. Men det funka jo som bare det. Både sjarmerende og kreativt fra begges side synes nå jeg. Også fikk vi spradet rundt med Fjällräven sekkene våre, som du ser på bildet over, åpenbart. To matchende frøkner i boors, skjørt, grønne jakker og de elskede sekkene. Så der har du det.

Nå skal jeg få gjort noe produktivt ut av dagen før jeg må pakke sekken til en hælg i Oslo. Det eneste jeg skal fortelle om det for øyeblikket er at jeg tar med meg kameraet og ildutstyr.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments


Jeg kom akkurat (vel akkurat og akkurat, jeg begynte på dette innlegget for et par timer siden før jeg glemte det hele) hjem fra en nydelig cafe tur til 1.Etage i Sandefjord der det ble to kopper kaffe fordelt ut på tre timer. Og jeg ble egentlig minnet på hvor godt jeg egentlig liker høsten på det viset. Sånn hvordan det blir tre ganger mer koselig å møte folk når man har pakket seg inn i store skjerf og kryper ned i en sofa med noe varmt å drikke. Men mens jeg skriver merker jeg også hvor lite jeg prater om hverdagslige gleder for tiden.(oppdatering, jeg fortsatte på dette innlegget enda to timer etter sist oppdatering)


Så vi kan like godt ta en liten (ordentig) oppdatering? For etter Banzaicon har jeg egentlig fartet litt rundt og møtt en del folk. For et par dager siden fikk jeg overaskelsesbesøk av Simen, noe som endte med vafler og kakao til frokost dagen etter, før det bare videre for oss begge. Jeg dro nemlig på Metalstorm i Larvik sammen med Jørgen og det var egentlig en dritkul lineup! Coffee and cigarettes, Camelio og National Freakshow gjorde Kongegata akkurat passe livlig og akkurat passe høylytt. Og på snakk om Jørgen var det jo han jeg tok en kaffi med i dag! Uendelig koselig. Og nå, nå i det faktisk skrivende øyeblikk sitter jeg med tekoppen og tegnesakene godt plassert i fanget mens jeg skriver fra telefonen.


Over ser dere et lite glimt fra først Coffee and cigarettes og deretter Camelio. Husk å sjekke dem opp på sosiale medier. Temmelig bra folk det der.

Likes

Comments

Da mine damer og herrer er jeg tilbake fra et harbarka eventyr. Skipet har landet og jeg er hjemme igjen i Stokkes indre skoger. Inntrykkene begynner å synke inn, og selv om jeg skrev en liten tekst til Banzai sin minneblogg før selve eventet blir jeg jo aldri fornøyd med bare å få det siste ordet en gang!


Banzaicon Spaced out fant sted i Larvik nå i helgen, og jeg fant meg igjen i Crew skjorte og gode boots. Mellom vaktene mine stupte jeg inn i kostyme for å filme eller stjele rampelyset på hovedscenen. Og det ekstra stresset så virkelig ut til å bli lagt merke til, for ikke bare hadde jeg en kick ass runde med Freeze, danset skoene av meg på ballet og ravet. Men jeg vant også style konkurransen. Og hvorfor klarer jeg ikke slutte å tenke på det? Jo for style konkurransen er den som ikke legger vekt på en konkret karakter, men et alternativt kostyme kombinert med scenetilværelse og det litt utenom det vanlige.

For å forklare litt bedre tok jeg noen screen shots fra Rounin events sin Youtube kanal. Og først har dere den vakre tredjeplassen, en kvinnelig versjon av Hans fra Frozen. Hun her bar virkelig antrekket sitt, jeg hadde aldri trodd jeg skulle se denne karakteren og bli litt forelsket. Men den kjolen, det blikket, de kinnbeina og den gangen. Gode guder det var så vakkert å se.

Neste ser dere Eivind med sin mannlige Ursula. Ikke bare beundrer jeg det teknisk utførte kostymet, men han beveger seg som om han eier scenen og alle som sitter i salen. Og det var minst tusen personer inne på området i helgen, så det er en stor bragd. Jeg var også skråsikker på at han kom til å vinne, så jeg tar det som et evig komplement at dommerne klarte å bestemme seg.

 Sist ser dere gjøgleren min, og gode guder som jeg elsker henne. En spretten liten karakter som alltid titter frem når jeg gjør parader og festivaler sammen med De munnfulle. Dette kombinert med bukkehorn på hodet, flagg og en gammel radiokoffert snek jeg meg opp på scenen mens jeg bestemte meg for hva slags karakter jeg egentlig ville gå for. Det gikk vist også veldig bra, for midt under den siste vakten min og vi ser på streamen i kafeen får jeg inn en melding om at jeg må komme meg til hovedsalen.Så i crew skjorte og med samband/walkie talkie festa til livet og øret spurter jeg gjennom bygget og ut i arenaen mens jeg har en liten misstanke om hva som skjer. På venstre øret hører jeg teknikerne prate og på høyre øre hører jeg publikum og vertene våre prate på scenen. Jeg setter meg ned helt bakerst og ser at de holder på med prisutdelinger.

Neste øyeblikk hører jeg navnet mitt og løper opp på scenen. Det var noe forvirring under det hele da jeg blei lest opp til andreplassen, Menglei oppdager feilen og faller litt sammen mens ho forsøker å fortelle meg og publikum at jeg egentlig vant. Så jeg griper sjansen til en ekstra applaus før jeg tar imot prisen og må løpe tilbake til vakten min i kafeen!Over finner dere videoen min fra selve eventet, og vet du ikke hva hele dette dreier seg om ennå så anbefaler jeg å ta en titt! For igjen, dette er en magisk helg for oss alle, og hvem vet. Kanskje er det noe for deg neste år.

Likes

Comments


God morgen solstråler! I går filmet faktisk jeg og Frits deler av treningsøkten vår, og jeg er storfornøyd med hvor raskt jeg tar opp akrobatikk. Tatt i betraktning hvor lite jeg har drevet med den type trening annet enn fysisk teater og basic styrketrening. Nå skal det også mye creds til Frits for å være en så allsidig artist som det han er. Men poenget mitt er at nå forsøker vi å få til disse treningene litt jevnere, og helt ærlig er jeg superspent på å se hvordan det utvikler seg.


Men nå skal jeg lage frokost og komme meg på jobb etterhvert. Det blir en koselig dag i dag, for hvem sier vel nei takk til å holde i gang middelaldertivoliet vårt? Det er det søteste og mest idylliske konseptet jeg har sett på noen festival hittil. En karusell på ren muskelkraft, rottebanker, labyrinter og kvintanen. Nei du livet som skuespiller er fantastisk.

Likes

Comments


I dag tenkte jeg var en god dag for å lage pumpkin spice kaffe latte! Og det var så latterlig enkelt at jeg tenkte å gi dere oppskriften på krydderet for å prøve ut sjæl. Så grip tak i en god venn, eller en dårlig venn, jeg valgte min beste venn.


15 ml kanel

10 ml malt ingefær

2,5 ml alleånde

2,5 ml malt muskatnøtt

2,5 ml muskattblomme

2,5 ml nellik


Så klikker du på bildet over, under eller skroller til bunn av innlegget for å se skritt for skritt på video! Du kan også trenge en traktor, tre lamaer, en xlr kabel og en kajakk, men det kan sløyes.Det var fantastisk å se ho Jenny igjen, det er ho som var med i den aller første videoen jeg la ut på youtube. En ganske enkel vlog, men herregud alle må starte et sted! Jenny tar alt på sparket og gjør alt med et smil! Etter alt kameraarbeid lagde vi vafler, kaffe latte og kakao med pumpkin spice selvfølgelig. Tipp topp!


Likes

Comments


Jeg skal være helt ærlig å si at dagens frokost ikke blei på langt nær så stilig som akkurat denne, men da jeg allikevel bestemte meg for å lage havregrøt i dag gravde jeg frem et av mange arkivbilder fra den forje bloggen min. 

For hvorfor ikke si f*** it og toppe havregrøten med det beste du har stående på kjøkkenet? Her ser dere havregrøt kokt på rismelk med en toppa spiseskje quinoa og en spiseskje chia frø i for å øke tyggemotstand og snike inn proteiner her og der. 

Det hele er toppet med økologiske bananer, frysetørkede bringebær, peanøttsmør, hvit sukkerfri sjokolade og kokosnøttkrem jeg lager ved å ta kokosnøttmelk på hermetikk, scoope ut den tykkeste delen og vispe sammen en dråpe med vanilje stevia og et par klyper med ekte malt vanilje. For hvor digg så ikke dette ut?

Likes

Comments


Nå mine damer og herrer nærmer det seg atter en gang det storslagne og fargespradende eventet Banzaincon. En liten, nei egentlig ganske stor liten samling med mennesker interessert i alt fra science fiction, fantasy, japanske subkulturer og mye mye mer.

Jeg har alltid rotet meg borti Banzai siden jeg oppdaget herligheten i 2012. Siden da har jeg vært deltager, standholder og frivillig. Men for å være ærlig er det blant de frivillige jeg føler meg hjemme. Da jeg som oftest er på alle andre festivaler og eventer som skuespiller og gjøgler er det kick ass å være en av gutta på gulvet som sørger for at alle har en fantastisk opplevelse. Det hjelper også at hittil har min opplevelse i catering crewet vært nydelig! Captain hadde fryktelig mye tålmodighet med meg det første året da jeg ikke helt ante hva det var jeg hadde begitt meg ut på og kanskje var hakket over stressa over det meste. I fjor var jeg blant standfolket, men nå er det tilbake i crew skjorte og gode løpesko! Så hint hint, på nettsiden deres finner du kontaktinformasjon, send gjerne inn enn søknad i litt god tid innen dette skjer igjen neste år så er du mer enn velkommen inn i denne familien. Her trenger vi alt fra tekniske ferdigheter og sprudlende humør til de sjenerte kunstnere med et øye for detaljer.
Men hva var poenget mitt med dette egentlig? Jo, husk å klikke inn på Facebook siden til Banzaicon og sjekk det ut! Mest sannsynlig er faktisk noe for deg også. Enten du hører på koreansk pop, leste Hobbiten da du var liten eller spiller Pokemon go i ledige stunder. Dette er stedet for deg, og jeg kan med hånden på hjertet si at på Banzai har jeg hatt de beste opplevelsene en kan få som førstegangs conventer. For det er et overraskende stort og imøtekommende miljø. Disse herlige tegnserie nerdene jeg veldig fort fant stor glede av å møte.


Jeg kunne pratet i evigheter om bursdags sanger fra crewet, gode klemmer, herlige fotografer, håndverkere, artister og subkulturer jeg ikke ante eksisterte (Host, Tom som introduserte meg for konseptet raving). Men det er for en annen dag.


Facebook siden deres

En absolutt favoritt video fra 2013

Likes

Comments


God ettermiddag små rebeller. Etter en kick ass kopp med matcha og en kaffe latte med honning og mandelmelk DA var jeg klar for en lang løpetur. Inn med øreproppene og opp med volumet for mens jeg satt med kaffen lastet jeg ned litt nødvendig punk for å holde melkesyra i sjakk.

En annen ting, mitt beste trenings tips egentlig er å bruke sinnet ditt. Irritasjon, frustrasjon - Det er derfor jeg alltid trener med punk eller metall på øret. Jeg oppmuntrer ikke til å gå rundt og være sint inne på treningssenteret, men løp det av deg om det er noe som går og gnager. Det smarteste du kan gjøre når du er sint er å knyte på deg joggeskoene og løp.Hva slags musikk trener du til?

Likes

Comments

Norges nokså overraskende sene sommer og halvvarme Septemberdager tas vel imot fra min side. Det er da min favoritt estetikk finnes frem fra klesskapet. For det finnes ingenting finere enn kombinasjonen av skjørt i militærstøvler. Og med tynne ullplagg er dette en favoritt langt ut på høsten.


Bandana: New yorker

Falsk skinnjakke: Vero moda

Fingerløse hansker: Ebay

Skjørt: New yorker

Strømper i ull: Cubus

Genser i ull: Usikker

Støvler: Militærets lager på Tynset

Cherry wood earbuds: PlatekompanietOg ja, en siste ting som sjeldent blir nevnt i dagens antrekk. Undertøy med en veldig mild rosafarge som synes litt for dårlig på bildet til å ikke nevne at det faktisk er på. Men det frister alt for mye å bade når jeg ser havet til å ikke hoppe uti. Jeg merker at jeg er typen til å bade allerede i Mai og uti September, men på en måte glemme å gjøre det når det faktisk er sommer.


Foto: Helmersen

Edit: Meg

Likes

Comments


Sunday is run day sier jeg alltid, men nå etter en runde yoga i solen og en lang kopp med kaffe latte passet det seg veldig godt å skrive litt til dere.

For i går bar eventyret videre til turnhallen i Horten sammen med Frits. Vi startet veldig rolig med flygeren, klatret oss videre til to mann i høyden og etter to timer som plutselig gikk veldig fort endte vi opp med å prøve oss på selveste dirty dancing løftet.

Det hele gikk overraskende lett for seg og jeg klarte mer på første forsøk enn jeg hadde forventet. Men som jeg skrev på Instagram, en kombinasjon av fysisk teater og styrketrening gjorde at dette falt seg mer naturlig enn forventet. Og alt i alt er jeg storfornøyd med treningen, forhåpentligvis drøyer det ikke så alt for lenge til vi får jobbet videre med akro sammen.Det som er så greit med å jobbe med Frits er at han er en veldig trygg base. Så når jeg glipper eller mister balansen så faller jeg ikke i bakken, men heller ned i et annet løft eller triks om man kan kalle det. Noe som førte til mye latter og små improviserte sketcher, men hva er det å forvente av skuespillere? Dette kan fort bli min favoritt motivasjon og morsomste treningsformen jeg har vært borti for å være helt ærlig.

Likes

Comments