Når man er blitt vant med å kun ha fri en dag i uka blir en fort rastløs når frihelgene bryter løs. Spesielt med tanke på at vi heller ikke hadde lærer nå Torsdagen før helgen startet. Det var ikke noe større problem da vi begynner å bli såpass rutinerte at vi kjørte et ganske greit program med "undervisning" allikevel. Vi er faktisk bare halve klassen igjen på skolen for øyeblikket, da resten har reist på skoletur til Sri Lanka. Vi som er igjen startet dagen med å shine opp aulaen og lageret. Ryddet på plass alt av tjukkaser, sorterte baller og kjegler, rullet sammen matter, satte på plass enhjulssyklene, rockeringer etc etc. Resten av tiden før lønsj gikk til to runder med vår vanlige styrke/powertrening på treningsrommet.Etter lønsj tok vi en individuell disiplin time. Kort fortalt vil det si at vi jobber med den disiplinen vi selv ønsker å gjøre til eller har valgt som sin egen. Det er noe av det beste med hele uka da aulaen blir fylt av så utrolig forskjellige spesialiteter. Disse må vi vanligvis jobbe litt hardt med å presse inn på gulvet og scenen, men det er hakket lettere da vi ikke er så mange på skolen for øyeblikket. Vi pleier å legge akromattene på scenen så cyr wheel kan være på gulvet, sammen med trampoline, straps og muligens trapes eller tissue. På scenen rigger vi opp lina og chinese pole. Sjonglering, enhjulssykkel og balance ladder plasserer seg innimellom alt dette. Så vi kommer alltid til en form for enighet, til tross for at visse disipliner må stå på vent til neste gang. Etter en vel gjennomført økt fikk jeg ideen til bildet over og spurte selvfølgelig Solfrid Elise om hun hadde lyst til å være med på et par bilder. Lise Hermine tok kameraet og så ble dette konseptet til.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments


Statsministeren vår er jo rundt omkring i vårt lille land for tiden for å se og møte diverse severdigheter på veien. Det viste seg at vinneren av MGP junior kommer fra Eid, og da slo de vist to fluer i en smekk ved å ta en titt på vikingskipet her samtidig som de tok noen bilder med MGP vinneren. Elevene på vikinglinja ved Fjordane fhs stilte opp i full drakt og våpen som dørvakter for Erna, så noen av vi fra sirkus bestemte oss for å løpe ned og gjøre litt sprell. Det var ikke særlig lett å få kontakt med statsministeren vår da ho hadde mer enn nok med å svare på spørsmål fra reportere og smile til kamera. Men folk rundt fikk seg en god latter. Litt trist var det at Erna ikke hadde noen større interesse av hverken sjonglering, akrobatikk eller flammeblåsing. Men vi hadde det nå gøy med de vi hadde av publikumet. Rektoren vår tok også disse herlige bildene!


Likes

Comments


Da var frimandagen over for lengst, men jeg kjenner at den virkelig var nødvendig. Vi har hatt en lang lang uke som startet i en utvekslingsperiode med Møre fhs. De bodde hos oss for å lære litt sirkus før vi reiste til dem for kampsport og massasje. Men etter bare en natt tilbake på vår egen skole bar det sporenstraks videre til Trondheim for å delta på en workshop helg som kalles drømmefabrikken. Så vi pakket teeter boardet i pressening, gaffa og stropper på taket og dro av sted. Der hadde de et tett program med timer i disipliner som akrobatikk, sjonglering, rokkering, tissue og mye mye mer. Jeg var med på par akrobatikk og aerial hoop. Håndstående var samtidig som par akrobatikken så jeg prioriterte favoritt disiplinen min i det tilfellet.Vi sov litt hipp som happ i klasserom på liggeunderlag og på akromattene i gymsalen på skolen vi trente på. Frivillige foreldre av den yngre generasjonen stilte opp som kokker og nattevakter, mens det vrimlet av talenter i både store og små. Jeg møtte flere instruktører som inspirerte meg stort til hvilken retning jeg ønsker å bevege med innen perfomance art. Dessverre ramlet jeg på ett eller annet tidspunkt under en akrobatikk time, så den venstre lilletåa mi er nå helt blå. Men det er ingenting litt sportsteip, gode joggesko og litt tålmodighet ikke kan ta seg av,På Lørdagen var det open stage på Drømmefabrikken. Et nokså gjennomført show med talenter fra alle kanter! Jeg og Håkon bestemte oss for å delta med en act og kastet sammen et nummer på en time. Det gikk fantastisk fra og jeg er utrolig stolt over hva vi fikk til. Det ble et parakrobatikk nummer med elementer fra teater og pas de deux. Vel sistnevnte var vel egentlig bare et løft, og et catch jeg kun har sett på bilder men som vi fikk nokså bra til allikevel!Uansett hvor mye jeg digger og være på farta, reise over lange strekker for å spille forestillinger eller gjøre sprø ting som dette, er det bittelitt deilig å være tilbake på skolen. Tilbake til teknikk, styrketrening og litt mer regelmessig over oversiktlig matinntak. Det er alltid et prosjekt å få i seg nok og riktig mat på turne.. Så det er litt deilig å komme tilbake til skolekantina da de egentlig er veldig bra på vegetarmat. Nå har jeg blitt ganske flink på å finne kriseløsninger og små protein boosts å ha liggende i bagen. Men det kalles jo kriseløsning av en grunn.


Likes

Comments


Da jeg var hjemme i høstferien grep jeg selvfølgelig sjansen til en liten akrobatikk/hand to hand trening sammen med Frits. Og da det er omtrent et år siden vi begynte å gjøre løft sammen så vel som et år siden den første vidoen jeg la ut av en akrobatikk trening så var det absolutt på tide med en ny en. Vi fokuserte litt på løft som Frits allerede kjenner godt til som den ballett danseren han er, men vi lekte oss også med variasjoner av flygeren og kombinasjoner i favoritt løftet mitt. Jeg har begynt å bli flinkere til å tørre å se meg selv på film på denne måten før en øvelse er perfekt, ja kanskje til og med klipp fra første forsøk på en øvelse, et løft eller et triks. Og det hjelper uendelig mye, for til tross for at man vet hvordan noe skal se ut er det vanskelig å vite hvordan det skal føles når det er riktig. Ja her er også den første videoen med klipp fra den aller første eller den andre treningen vi hadde sammen! Det er utrolig gøy å se utviklingen.


Likes

Comments


Jeg nyter de rolige feriedagene med venner, familie og god mat. Ja jeg kjenner at uansett hvor bra skolekjøkkenet et på å lage gjennomført, sunn og god vegetarkost så er det deilig med egent kjøkken og å spise nøyaktig hva man vil, når man vil. Mor har skjemt meg bort med plenty av tofu baserte produkter, jeg har vært flere dager hos Ole som har egne høner (noe som betyr eggerøre med god samvittighet), og i skrivende øyeblikk spiser jeg en banan med peanøttsmør mens jeg koker er stor gryte med søtpoteter, kikerter, løk, chilli og mye annet digg. Må jo lure i familien min litt vegansk hverdagskost i ny og ne. Kaffen er også på plass. En skikkelig hjemmelaget pumpkin spice latte for å være nøyaktig. I fjor fant jeg jo ut av at jeg like godt kunne blande pumpkin spice krydderet helt selv!I går fikk jeg en spontant tanke om å ikke bare ta bilde av og skrive om det jeg spiste, men jeg tok like godt med meg filmkameraet i bagen og filmet en liten hverdag/hva jeg spiser i løpet av en dag video. Gårsdagens mat bestod av to små skåler med musli og usøtet mandelmelk, et tunfisk smørbrød fra With bok & kaffe, scrambled tofu og et par bananer med peanøttsmør. Litt over en liter vann, ett glass med fun light og tre kopper med kaffe. To med havremelk og honning og en sort med kanel.


Likes

Comments


Da jeg har skrevet meg frem og tilbake med forskjellige overskrifter og temaer til dette innlegget bestemte jeg meg akkurat for en ganske langsiktig utfordring. Nemlig det å gjøre en håndstående hver dag det kommende året! Jeg satser ihvertfall på en 30 dagers utfordring, ser litt an hvordan det føles før jeg bestemmer meg helt og holdent. Utfordringen vil for det meste holde seg på Instagram, der har jeg også store planer om å gjøre noe morsomt med hashtaggen #bøffutenbiff. Bøff uten biff vil handle mest om hvordan bygge en atlet kropp på plantebaserte ressurser. Men jeg funderer fortsatt litt over å gjøre taggen til en utfordring eller bare la det være med å være et morsomt slagord.Nå er det midlertidig høstferie, med klar beskjed om å ikke pushe kroppen for mye, men å heller ta det litt med ro denne uka. Så jeg fokuserer med på sjonglering, handstands, fleksibilitet og noe object work. Noe som kanskje motsier litt det at jeg faktisk var på et treningssenter i går. Men jeg brukte tiden på litt alternativt bruk av utstyret der. Så etter noen repetisjoner fra en typisk leg day gjorde jeg akrobatikk protokollen min for håndstående før jeg jobbet med håndstående, håndstående med split og tuck. Når jeg var fornøyd med dette avsluttet jeg økten med litt klassisk Jefferson stretching. Her måtte jeg være litt kreativ med utstyret, men jeg fant en slags installasjon høy nok til å stå på. Hva strongman folket bruker den til aner jeg ikke, men jeg fikk gjort mine Jefferson curls uten å ramle ned, så jeg er en glad laks.


Likes

Comments


11 timers reise for å komme seg hjem i ferien er på langt nær den verste reiseveien hjem fra Fjordane folkehøgskole, men det er ihvertfall ikke den korteste veien. 9 1/2 time på buss, pluss tok og bil er mer enn nok til å få den tålmodigste av oss til å riste på beina. Men jeg har på en eller annen måte klart å venne meg til lange turer som dette. Med en grundig spilleliste (eller tre) en termos med kaffe og en god matpakke er det overaskende hvor fort tiden kan gå. Jeg anbefaler på det sterkeste å ha en skikkelig, hjemmelaget matpakke til sånne turer. Jeg hadde pakket med noen vårruller fra middagen før, knekkebrød og egg fra frokosten, et glass med peanøttsmør og et stykke brownie/sjokoladekake ish. Jeg endte dog opp med å kjøpe en liten porsjon med stekte poteter, men de smakte på langt nær så godt som de så ut, så om det var verdt pengene er jeg ikke helt sikker. Det var også en liten nedtur at jeg bestilte den som søtpoteter, men de hadde ikke flere søtpoteter igjen. Så jeg måtte ta vanlige fries.


Det positive med lange buss turer som dette er at man har god tid til å jobbe med ideer og skriving. Jeg har brukt mye av tiden på å høre gjennom Halloween inspirert musikk og lydeffekter for en video jeg skal filme nærmere halloween. Nå er det lenge siden jeg har publisert noe på youtube, så det er definitivt på tide nå! Jeg fikk også publisert det litt forsinkede innlegget om Bergen turen, så da jeg brukte mesteparten av tiden på å høre på musikk og stirre ut av vinduet, (noe som er favoritt delen min med å reise) fikk jeg unnagjort litt fornuftige greier også.

Likes

Comments


Forleden dag skjedde den herlige tilfeldigheten at jeg ble trukket til å være den ene førsteklassingen som dro med andreklassingene på sirkuslinja og læreren til Bergen. Vi dro fra Nordfjordeid til Bergen for å holde en liten workshop i basic sirkusdisipliner for barn i alle aldere.. Vi reise tidlig tidlig Lørdag morgen, spiste frokost sammen i kantina på skolen før den fem timers lange bilturen ventet på oss.

Vel framme ved Grieghallen i Bergen rigget vi opp en tissue, slackline, satte opp en stasjon med rolla bollas og en stasjon med sjognglering + generell object work. Jeg og Håkon stod med sjongleringen, noe som var en smule forvirrende med alle de forskjellige disiplinene som fløy gjennom luften. Noen diabloer her, en haug med baller der, tallerkenspinning, silketørkler og devil sticks overalt. De aller minste barna ble mer imponerte da jeg sjonglerte med silketørklene enn med ballene, så det var generelt en veldig koselig gig. Lise var på luftakri stasjonen og Hauk på balanse. Jeg har aldri vært med som instruktør i annet enn teater før. Men førsteklassingene fikk muligheten til å melde sin interesse for å være med. Learning by doing er et prinsipp jeg er en veldig stor tilhenger av. Nå var det bare plass til en av oss nykomlinger, så blant fire kandidater ble det trukket tilfeldig hvem som fikk plassen. Det ga meg også muligheten for en del tilbakemelding om hvordan lære bort.Grieghallen arrangerte denne workshopen som et event og oppvarming til en nysirkus/orkester forestilling som spilte samme dag. Vi var så heldige å få se forestillingen etter å ha rigget ned igjen utstyret vårt. Personalet vi møtte var rolige og presise, vi fikk både mat og møte artistene fra forestillingen backstage. Forestillingen var veldig sjarmerende, med et utrolig dyktig orkester som spilte i bakgrunnen var det fem sirkusartister som gjorde show på scenen foran. Det er alltid fint å se andres forestillinger når man har muligheten. Jeg mener generelt at det er viktig å se en ganske stor variasjon av show og oppsetninger. Vi var også for ikke alt for lenge siden i Oslo og så selveste Cirque du soleil, Det er viktig å huske at de som har holdt på i ti, kanskje tyve år og er blitt så store som de er faktisk startet på akkurat samme sted som en selv. Og at med fokus og dedikasjon kan man komme nesten hvor man vil.Etter showet fikk vi som sagt henge litt bak scenen med artistene før vi satte snuta hjemover. Hjemover betydde midlertidig et stopp på Ikea for middag, prøveligging av senger og sofaer. Så en obligatorisk runde med gjemsel. Jeg fant meg en ganske grei hylle der jeg satte meg med en sil på hodet og ventet. Men utålmodig som jeg er begynte jeg å snike meg rundt og se etter Hauk, som var den som måtte lete etter oss andre og læreren vår. Da var det Håkon som til slutt vant, vi fikk ham ropt opp på høyttaler anlegget, da tok det ikke lang tid før han kom løpende.

Jeg kjøpte en succulent og to pakker med instant te. Nå er jeg egentlig ikke så alt for glad i pulverform drikker som dette, da halvparten mest sannsynlig er sukker. Men de så litt spennende ut og hadde tydeligvis noen gode bakteriekulturer i seg. Det var spennende nok til å være verdt et forsøk. Jeg tror egentlig ikke det er mulig å gå gjennom en Ikea uten å finne noe spennende.


Likes

Comments

Det slo meg forleden dag at det sannelig har gått en hel måned siden jeg og Anja satte oss i bilen og kjørte over fjellene for å finne fram til en liten bygd i Sogn og Fjordane, eller en liten by rettere sagt. I denne lille byen skulle det visstnok ligge en plass litt utenom det vanlige. Eller ikke uvanlig fra mitt ståsted, men kanskje en litt annen form for uvanlig. Det å dra på sirkusskole er en av de mer spontane valgene jeg har gjort her i livet, da jeg søkte om skoleplass et par måneder før det hele startet. Noe jeg absolutt ikke angrer på, og det er fryktelig morsomt da jeg selv sa "Jeg skal ikke på folkehøgskole" da videregående nærmet seg slutten. Dette stedet derimot virket såpass profesjonelt at jeg beit meg i å være litt for trangsynt og dro avgårde.Her møtte jeg en gjeng som skulle vise seg å være den nye flokken min. Noen som allerede har gått et år her og kom tilbake, så vel som mangfoldet av helt nye mennesker. Her er det alt fra utdannede geologer til turnere. Jeg møtte to lærere og en skolehverdag jeg ikke var helt forberedt på, men definitivt to lærere og hverdag jeg trengte. Ja treningen er tøff og dagene lange, kravene er tydelige og deadliner ligger alltid og murrer i bakhodet. Men utbyttet vi får for strevet er ubeskrivelig og kjærligheten er grenseløs. Med så stor utvikling på bare fire uker undres jeg på hvordan de fire neste ukene kommer til å utarte seg. Nå er det faktisk ikke mer enn 8 dager til høstferien og en ukes tid tilbake i Vestfold. Jeg har allerede begynt å planlegge hva og hvordan jeg skal gjøre det med trening. Så det blir spennende å se hvordan det er å trene selvstendig igjen uten en lærer til å pushe deg gjennom det.


Likes

Comments


Noen ganger er sirkus å løpe rundt på stylter i ren improvisasjon, noen ganger er sirkus å klatre i et tau foran to tusen mennesker på en scene. Andre ganger er det å spenne fast en tightwire til kaia, den andre enden i en bil, rigge ut et cyr wheel og balansere en klubbe på skulderen i akkurat riktig sekund for fotografen å fange øyeblikket der alle er i takt. Det hele mens tømmerbiler kjører rundt og jobber femti til hundre meter fra en. Planen var egentlig at jeg skulle bli med som flyer, men det er vanskelig når basen din er syk. Så jeg ble med på et par bilder med Solfrid Elise som base, og et par bilder hvor jeg klatret i de rustne pålene. Men vi får bare vente og se hva som fungerte best. I mellomtiden kan jeg bare si at dette er et liv jeg kan venne meg til.


Likes

Comments