Livet som entertainer bærer ikke alltid avsted til store scener eller fremmede land, noen ganger er det bare til nabobyen for å sørge for at barna får møte julenissen og en liten alv. Og noen dager er det egentlig helt innafor! Et lite avbrekk fra både hverdag og teateroppdrag med troppen min. Så kort fortalt var det det jeg brukte gårsdagen på, det vil jeg også gjøre fire dager til i Desember, så det er noe å glede seg til.

Det har egentlig stått ganske mye på kalenderen i det siste, og jeg prøver så godt jeg kan å ikke bare være en underholdningsperson på scenen, men også ute på de sosiale mediene. Og som dere kanskje har fått med dere er jeg nokså aktiv på Instagram.Det skjedde blant annet noe litt morsomt på Instagram her om dagen faktisk. En av de nyeste postene mine blei vist tatt godt imot av Gypsy warrior, de som står bak den nyeste kaffekoppen min! De brukte faktisk bildet selv, og det er litt morsomt å se at et av bildene mine faktisk kunne nå to og et halvt tusen likes.

Joda det hadde vært kult å bli spurt først, men de tagget meg i bildet sitt så jeg fikk i prinsippet litt ekstra trafikk på siden min, og det klager jeg egentlig ikke på.

Og nå i skrivende øyeblikk har jeg endelig fått satt meg ned etter en lang teaterøvelse sammen med kulturskolen, nå er jeg jo pensjonert fra kulturskolen da det bare er et tilbud for barn og unge frem til de blir atten. Men når det trengs hjelp backstage, med sminke, skift, rigg eller en step inn for de som er bort den dagen er jeg ikke vanskelig å be om å stikke innom.


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

  • 26 lesere

Likes

Comments


Da var man vel hjemme igjen etter en lang uke i snø, sludd, regn og lange dager på tivoliet. Vi var fire små munnfuller som dro til Astrid Lindgrens verden i Vimmerby, Sverige en ukes tid. Hold middelaldertivoliet vårt og små stunt i hytt og kanon som vi følte for.

Men det morsomste må ha vært da hele barndommen vår i form av Astrid Lindgrens karakterer ramlet inn på tivoliet vårt. Flere fra Emil universet prøvde kvintanen, Rasmus og Loffen var ofte å finne ved rottebankeren og Pippi brynet seg på Babels tårn. Nei de var sjeldent vanskelige å be når vi fant på sprell og avbrekk i jobbhverdagen. Nei du dette var noen dager litt utenom det vanlige, og det er det ikke så ofte jeg sier etter en tur med teater gjengen.


Likes

Comments


Dette bildet så dere kanskje på Instagram for litt siden, og jeg er ennå ikke lei av det! (Photo creds til Andè Hummel)

Sånn egentlig skulle jeg nemlig ikke feire Halloween i år da planen var at jeg skulle jobbe i Sverige med avreise på Fredag. Men da vi fikk problemer med bilen ble dette utsatt til i dag, og da var det ikke mange meldingene frem og tilbake før jeg kunne dra til Horten i går.

Så da blei det Halloween get together med folk jeg gikk på videregående med. Kort og greit en vellykket kveld, aner ikke hvordan folk hadde det dagen derpå da jeg pent og pyntelig dro rundt midnattNå skal det også sies at på grunn av overnevnt bilproblematikk så ante jeg ikke før kvelde før at jeg faktisk skulle feire Halloween og derfor ble kostymet veldig last minute. Men med bukkehorn liggende og litt over middels kunnskap om å lage arr og blåmerker kastet jeg sammen en liten skogs skapning og fikk dratt avgårde. Jeg filmet også litt, men helt ærlig ikke nok til en recap eller en full vlog for Lørdagen. Men det funker som kula til en intro for en turtorial eller liknende. Så hvem vet, kanskje finner jeg på noe lurt?

Likes

Comments


God morgen solstråler, jeg la ut dette bildet på  ig kontoen Sceneteppe i går, og jeg tenkte det var koselig å fortelle historien bak. For Jeg er den litt overbeskyttende vennene som sender deg en melding når du ikke har vært på Instagram på et døgn for å spørre om du ennå lever. Og hei, det endte jo i kaffi og lunsj hos Tiril.

Vi lånte nettet til Waynes over en svart kaffe før vi dro til ho Tiril og stekte fiskeburgere i en liten gryte opprinnelig brukt til å koke egg. Men det funka jo som bare det. Både sjarmerende og kreativt fra begges side synes nå jeg. Også fikk vi spradet rundt med Fjällräven sekkene våre, som du ser på bildet over, åpenbart. To matchende frøkner i boors, skjørt, grønne jakker og de elskede sekkene. Så der har du det.

Nå skal jeg få gjort noe produktivt ut av dagen før jeg må pakke sekken til en hælg i Oslo. Det eneste jeg skal fortelle om det for øyeblikket er at jeg tar med meg kameraet og ildutstyr.

Likes

Comments


Jeg kom akkurat (vel akkurat og akkurat, jeg begynte på dette innlegget for et par timer siden før jeg glemte det hele) hjem fra en nydelig cafe tur til 1.Etage i Sandefjord der det ble to kopper kaffe fordelt ut på tre timer. Og jeg ble egentlig minnet på hvor godt jeg egentlig liker høsten på det viset. Sånn hvordan det blir tre ganger mer koselig å møte folk når man har pakket seg inn i store skjerf og kryper ned i en sofa med noe varmt å drikke. Men mens jeg skriver merker jeg også hvor lite jeg prater om hverdagslige gleder for tiden.(oppdatering, jeg fortsatte på dette innlegget enda to timer etter sist oppdatering)


Så vi kan like godt ta en liten (ordentig) oppdatering? For etter Banzaicon har jeg egentlig fartet litt rundt og møtt en del folk. For et par dager siden fikk jeg overaskelsesbesøk av Simen, noe som endte med vafler og kakao til frokost dagen etter, før det bare videre for oss begge. Jeg dro nemlig på Metalstorm i Larvik sammen med Jørgen og det var egentlig en dritkul lineup! Coffee and cigarettes, Camelio og National Freakshow gjorde Kongegata akkurat passe livlig og akkurat passe høylytt. Og på snakk om Jørgen var det jo han jeg tok en kaffi med i dag! Uendelig koselig. Og nå, nå i det faktisk skrivende øyeblikk sitter jeg med tekoppen og tegnesakene godt plassert i fanget mens jeg skriver fra telefonen.


Over ser dere et lite glimt fra først Coffee and cigarettes og deretter Camelio. Husk å sjekke dem opp på sosiale medier. Temmelig bra folk det der.

Likes

Comments

Da mine damer og herrer er jeg tilbake fra et harbarka eventyr. Skipet har landet og jeg er hjemme igjen i Stokkes indre skoger. Inntrykkene begynner å synke inn, og selv om jeg skrev en liten tekst til Banzai sin minneblogg før selve eventet blir jeg jo aldri fornøyd med bare å få det siste ordet en gang!


Banzaicon Spaced out fant sted i Larvik nå i helgen, og jeg fant meg igjen i Crew skjorte og gode boots. Mellom vaktene mine stupte jeg inn i kostyme for å filme eller stjele rampelyset på hovedscenen. Og det ekstra stresset så virkelig ut til å bli lagt merke til, for ikke bare hadde jeg en kick ass runde med Freeze, danset skoene av meg på ballet og ravet. Men jeg vant også style konkurransen. Og hvorfor klarer jeg ikke slutte å tenke på det? Jo for style konkurransen er den som ikke legger vekt på en konkret karakter, men et alternativt kostyme kombinert med scenetilværelse og det litt utenom det vanlige.

For å forklare litt bedre tok jeg noen screen shots fra Rounin events sin Youtube kanal. Og først har dere den vakre tredjeplassen, en kvinnelig versjon av Hans fra Frozen. Hun her bar virkelig antrekket sitt, jeg hadde aldri trodd jeg skulle se denne karakteren og bli litt forelsket. Men den kjolen, det blikket, de kinnbeina og den gangen. Gode guder det var så vakkert å se.

Neste ser dere Eivind med sin mannlige Ursula. Ikke bare beundrer jeg det teknisk utførte kostymet, men han beveger seg som om han eier scenen og alle som sitter i salen. Og det var minst tusen personer inne på området i helgen, så det er en stor bragd. Jeg var også skråsikker på at han kom til å vinne, så jeg tar det som et evig komplement at dommerne klarte å bestemme seg.

 Sist ser dere gjøgleren min, og gode guder som jeg elsker henne. En spretten liten karakter som alltid titter frem når jeg gjør parader og festivaler sammen med De munnfulle. Dette kombinert med bukkehorn på hodet, flagg og en gammel radiokoffert snek jeg meg opp på scenen mens jeg bestemte meg for hva slags karakter jeg egentlig ville gå for. Det gikk vist også veldig bra, for midt under den siste vakten min og vi ser på streamen i kafeen får jeg inn en melding om at jeg må komme meg til hovedsalen.Så i crew skjorte og med samband/walkie talkie festa til livet og øret spurter jeg gjennom bygget og ut i arenaen mens jeg har en liten misstanke om hva som skjer. På venstre øret hører jeg teknikerne prate og på høyre øre hører jeg publikum og vertene våre prate på scenen. Jeg setter meg ned helt bakerst og ser at de holder på med prisutdelinger.

Neste øyeblikk hører jeg navnet mitt og løper opp på scenen. Det var noe forvirring under det hele da jeg blei lest opp til andreplassen, Menglei oppdager feilen og faller litt sammen mens ho forsøker å fortelle meg og publikum at jeg egentlig vant. Så jeg griper sjansen til en ekstra applaus før jeg tar imot prisen og må løpe tilbake til vakten min i kafeen!Over finner dere videoen min fra selve eventet, og vet du ikke hva hele dette dreier seg om ennå så anbefaler jeg å ta en titt! For igjen, dette er en magisk helg for oss alle, og hvem vet. Kanskje er det noe for deg neste år.

Likes

Comments


God morgen solstråler! I går filmet faktisk jeg og Frits deler av treningsøkten vår, og jeg er storfornøyd med hvor raskt jeg tar opp akrobatikk. Tatt i betraktning hvor lite jeg har drevet med den type trening annet enn fysisk teater og basic styrketrening. Nå skal det også mye creds til Frits for å være en så allsidig artist som det han er. Men poenget mitt er at nå forsøker vi å få til disse treningene litt jevnere, og helt ærlig er jeg superspent på å se hvordan det utvikler seg.


Men nå skal jeg lage frokost og komme meg på jobb etterhvert. Det blir en koselig dag i dag, for hvem sier vel nei takk til å holde i gang middelaldertivoliet vårt? Det er det søteste og mest idylliske konseptet jeg har sett på noen festival hittil. En karusell på ren muskelkraft, rottebanker, labyrinter og kvintanen. Nei du livet som skuespiller er fantastisk.

Likes

Comments


I dag tenkte jeg var en god dag for å lage pumpkin spice kaffe latte! Og det var så latterlig enkelt at jeg tenkte å gi dere oppskriften på krydderet for å prøve ut sjæl. Så grip tak i en god venn, eller en dårlig venn, jeg valgte min beste venn.


15 ml kanel

10 ml malt ingefær

2,5 ml alleånde

2,5 ml malt muskatnøtt

2,5 ml muskattblomme

2,5 ml nellik


Så klikker du på bildet over, under eller skroller til bunn av innlegget for å se skritt for skritt på video! Du kan også trenge en traktor, tre lamaer, en xlr kabel og en kajakk, men det kan sløyes.Det var fantastisk å se ho Jenny igjen, det er ho som var med i den aller første videoen jeg la ut på youtube. En ganske enkel vlog, men herregud alle må starte et sted! Jenny tar alt på sparket og gjør alt med et smil! Etter alt kameraarbeid lagde vi vafler, kaffe latte og kakao med pumpkin spice selvfølgelig. Tipp topp!


Likes

Comments


Jeg skal være helt ærlig å si at dagens frokost ikke blei på langt nær så stilig som akkurat denne, men da jeg allikevel bestemte meg for å lage havregrøt i dag gravde jeg frem et av mange arkivbilder fra den forje bloggen min. 

For hvorfor ikke si f*** it og toppe havregrøten med det beste du har stående på kjøkkenet? Her ser dere havregrøt kokt på rismelk med en toppa spiseskje quinoa og en spiseskje chia frø i for å øke tyggemotstand og snike inn proteiner her og der. 

Det hele er toppet med økologiske bananer, frysetørkede bringebær, peanøttsmør, hvit sukkerfri sjokolade og kokosnøttkrem jeg lager ved å ta kokosnøttmelk på hermetikk, scoope ut den tykkeste delen og vispe sammen en dråpe med vanilje stevia og et par klyper med ekte malt vanilje. For hvor digg så ikke dette ut?

Likes

Comments