Verdens teaterdag faller vært år på den 27. Mars, og jeg viste ikke at dette var en ting før for noen få dager siden. Men jeg brukte mine tidlige morgentimer på yoga, frokost og en lang Instagram post om hva teater er for meg og hvorfor vi burde feire World theater day, noe jeg fikk utrolig god respons på.

Verdens teaterdag ble etablert i 1961 og det blir markert av artister fra kunstnersamfunnet verden over siden 1962. Dette er en god dag for å prate om hva godt kunst og kreativitet gir til verden, og hvordan det som en av de eldste visuelle kunstformene også er av av kunstformene som har overlevd til tross for å konstant skrape i bunn av lommeboka før, under og etter hver oppsetning. Vel kanskje ikke akkurat så ille, men dere tar poenget.

Helt personlig er jeg fascinert av alle former for teater. Alle sjangere og uttrykksformer jeg har snublet over, og til tross for at jeg kanskje ikke helt har fått foten for alt eller kunne tenkt meg å fortsette med alt, så har jeg ennå mye å lære og mange komfort soner å bryte. Jeg er ganske fornøyd med å allerede ha 14 år på scenen bak meg og bli pushet til å lære meg både flammeblåsing og par akrobatikk. For det handler denne uttrykksformen mye om, å stole på seg selv og å stole på andre. Og med dette håper jeg alle vil ta seg fem minutter til å sjekke ut Worldtheater day taggen på sine mest brukte sosiale medier, kanskje vurderer en ekstra gang å faktisk se den forestillingen eller endelig tørre å faktisk gi scenen et forsøk. Og muligens, bare muligens finne sitt nye hjem.Mine favoritt setninger sagt under forestillinger og turneer:


1. Samisk er jo bare nordnorsk baklengs

2. Hadde du tenkt til å grave voldgrav med en bart?

3. Jeg skulle stupe kråke over hesten, men fikk fisken i bakhodet

4. Kan noen skuffe teltet mens jeg måker Babels tårn?

5. Janne kan ikke gå pest fordi hun er forkjøla


Og med dette mine venner, skal jeg sette meg godt til rette, muligens lakkere neglene i en eller annen sprek farge og lese et av Ludvik Holdberg sin verk. For etter en lang dag på jobb, og med en enda lengre dag ventende i morgen trenger jeg å roe ned et par hakk og sove lenge.


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments


Det er Mandag morgen og jeg sitter i vinduskarmen med vinduet på gløtt. I shorts og bare føtter er det bittelitt kaldt, men så verdt det for å kjenne den aller tidligste vårluften på kroppen. Dette lokket meg faktisk til å pile ut i hagen og plukke snøklokker barbent i går.

Katten er sluppet ut, småfuglene har fått mat og jeg har fyrt opp i ovnen på kjøkkenet og frokosten er overstått. Det slo meg akkurat at jeg faktisk ikke har drukket en kopp kaffe siden jeg besøkte bestemoren min på Mandag for en uke siden. Men hva i alle dager Vaarin, er ikke du avhengig av kaffe? Tenker du kanskje. Vel jo. Sånn egentlig, vil jeg kunne påstå at jeg har trodd ved et par anledninger.


Kroppen min har strittet litt imot kaffe i det siste, så på Tirsdag hadde jeg rett og slett ikke lyst på det da jeg lagde frokost og matpakke før jobb. Det endte med at jeg litt forvirret drakk en kopp med varm saft, den nye til zerOh som smaker som solbær toddy, mens jeg lagde en matcha latte i termoskoppen min og labbet avgårde til bussen.
De første to dagene med en kopp matcha istedenfor 2-6 kopper kaffe om dagen var litt slitsomt, men jaggu har ikke energinivået jevnet seg ut denne uka? Jeg jeg antagelig har nevnt ved flere anledninger inneholder te det som så fint heter theanin. Te versjonen av koffein, som har en mye jevnere energiboost for kroppen. Det tar litt lengre tid før du kjenner det, men så varer det også mye lengre. Du får alt det kaffe har å by på, bare snillere mot kroppen og til tider bedre smak. Og jeg vil faktisk påstå av jeg blir mer avslappet og opplagt istedenfor intens og stresset som jeg blir av for mye kaffe. En annen ting er at med en tsk honning får du i deg et helt naturlig fruktsukker som taes fort opp i kroppen og gir deg en ekstra "shot med espresso".Jeg googlet hva matcha hjelper for, men fikk opp alt for mange artikler om hvordan matcha er en god detox og hvordan det hjelper for å gå ned i vekt. Det var jo ikke det jeg lurte på i det hele tatt? Dessuten er jeg skeptisk til dette konseptet med en detox, for det er faktisk ikke sånn at man kan drikke en skinny tea og juice i en uke så vil organene dine være squeaky clean og fit for fight igjen. Organene dine er laget av det du har spist og drukket de siste årene, du må drikke nok vann og spise så din kropp har det bra. Men det har jeg allerede pratet om i innlegget "Noen tanker om kosthold hysteriet". Det eneste jeg har merket på disse typiske detox te typene er at de er ganske bra for huden min, men det kan godt være tilfeldig fordi jeg har drukket mer vann enn vanlig.

Men la oss vandre litt tilbake til overskriften, jeg kunne tenkt meg å utfordre dere til å ditche kaffekoppen en ukes tid fordel for tekoppen, da aller helst matcha. Tagg meg gjerne på Instagram så jeg får med meg hvordan det går! Husk å like Facebook siden min for å få beskjed hver gang jeg poster noe, eller Instagram og Snapchat for bilder og øyeblikk som kanskje ikke alltid når fram til bloggen. Dere finner meg på alle sosiale medier under Sceneteppe.


Ha en fantastisk uke folkens!

Gjør en liten ting i dag som får deg nærmere der du vil være i morgen.


#matcha #matchatea #helseogvelvære #livsstil #healthy #healthylifestyle 

Likes

Comments

Ikke fortell det til noen, men halvparten av tiden er jeg for lat til å koke ordentlig kaffe. Jeg bruker instant. En annen hemmelighet er at jeg alltid glemmer å vanne planter, det er derfor jeg har kaktuser.


Jeg lager litt for ofte middag til frokost og frokost til middag. Jeg må snike grønnsaker inn i mitt eget kosthold for å få i meg nok, for til tross for min kjærligheter for frukt er jeg elendig på å spise grønnsaker. Ja jeg er nok en av de lateste vegan spirene du har møtt, men gjør man det man kan for jorda burde det være bra nok.


If people are good only for the fear of punishment, then we are sorry lot indeed - Albert Einstein


Jeg tror ikke at man må være 100% økologisk, vegansk og cruelty free for å gjøre en forskjell. Om man gjør 80% er det fortsatt 80% mer enn det mange andre gjør. Så greia er at jeg ikke ønsker noen å bli kjeftet på for at de ikke gjør alt det en annen person klarer eller er klare for. Men heller ikke bli umotivert av at andre gjør mindre enn en selv. For alle lever sitt liv, og man finner den veien og det man selv kan bidra med for at både en selv og verden skal bli en bedre versjon av seg selv.Greia er at om man spiser riktig vil man føle seg riktig. For meg er det viktigere å ha overskudd, selvtillit og god mat viktigere enn hva aktivister og ekstremister mener om hvordan jeg alltid kan gjøre mer.

Noen ganger betyr dette veganske dager, badebomber og eyeliner skarp nok til å drepe en mann. Castor oil, ansiktsmasker og milde parfymer. Det nærmer seg vår og jeg håper på at det blir enklere å bevege seg mer utendørs. Det er alltid min enkleste metode for å komme ut av vinterdepresjonen. Ut og løp, pust frisk luft og lev. Man blir ikke automatisk noe supermenneske av å gå to turer i skogen, men over tid kommer energien sigende tilbake når jeg kan bevege meg fritt ute uten å fryse vettet av meg. Jeg er mitt beste om sommeren. Andre dager er det proteinshaker, treningssenter og kruttsvart kaffe. Tøffe vinterdager i boots og fingerløse hansker, forsinkede busser som gjør med til et mer tålmodig menneske en ellers. Dager som pusher deg til å pushe dagen i en bedre retning. For tingen er at begge deler er helt greit og at noen ganger trenger man det ene, det andre eller en kombinasjon av de begge.Dette innlegget er det første jeg skriver for Rabble. En nettside som samler og gir ut rabatter, tilbud og kampanjer til en drøss forskjellige nettsider og kjeder. Og i lyset av dette, om du ikke har klikket deg inn på linkene over ennå vil jeg sette litt lys på Douglas og Proteinfabrikken, som forsyner oss med self care i begge sider av spekteret jeg akkurat har fortalt om.

Likes

Comments

Foto: Rannveig Halseth


Ker Shus var et eventyr både likt og ulikt denne tiden på året de siste fire årene. For ja dette er faktisk fjerde gang vi denne helgen i uke 9 okkuperer Støperiet scene i en kombinasjon av De munnfulle, Extend art of dance, musikere, utøvere og artister fra fjern og nær. Og jeg har vokst så mye som artist i løpet av disse årene, jeg føler liksom at alt arbeidet jeg har lagt i skuespiller ambisjonene mine hver år endelig viser seg for fullt denne ene uka i året. Selvfølgelig også uka vi befinner oss på turne i Sverige vært år, men det er noe ekstra fint med at dine kjente og kjære endelig får muligheten til å se hva jeg jobber med.

Rundt denne oppsetningen fokuserte jeg lite på fotografering, for ettersom dere responderte så godt på videoene mine fra spillejobben i Astrid Lindgrens värld ble jeg veldig motivert til å gjøre det samme igjen. Planen er å publisere prosjektvideoen førstkommende Lørdag, men her får dere allerede en liten teaser på hva som er i vente.


Likes

Comments


Dere hjertelige følgere på andre sosiale medier har definitivt fått med seg at jeg omtrent har bodd på Støperiet denne uka, og for dere som ikke helt vet hva som har skjedd ut ifra storyen min så har det kanskje mest sett ut som et kaos av dans, hoggtenner og glitter. Det er tross alt det backstage har bestått av nå de siste dagene, og det hadde vært en skam å ikke vise dere alt det rare som skjer i livet mitt for tiden da jeg kort fortalt har løpt rundt i unitard som akrobatisk hybridvesen på toppen av stilaser og klatrende på mine medskuespillere. Ker Shus er over og jeg bruker det jeg har av tid til overs på en prosjektvideo fra hele uka, så hold pusten for det!


Likes

Comments


Jeg har byttet mellom å se på og å bare ha lyden av diverse youtube videoer gå i bakgrunnen mens jeg skriver. Vel mellom forje og denne setning lagde jeg også lunsj. Søtpotetfries og ris med sursøt saus om det skulle være av interesse.

Vel uansett, jeg var og hentet årets PR t-skjorte til forestillingen vår og jeg gleder meg sånn til vi flytter inn på Støperiet om en uke! Men det var vel egentlig ikke poenget med overskriften i det hele tatt. For jeg følte meg ganske kick ass i dag, og hadde jeg vært en tegneserie karakter hadde det vært sånn her jeg hadde blitt tegnet. Med boots, skjørt, skjorte og røde dreads. Jeg husker vi pleide å spøke om det da jeg gikk Studiespes m/formgivning. Liksom det å bruke et plagg så mye at det blir et kjennetegn. Spesielt en av kameratene mine som bare ble en karakter til slutt, liksom han begynte å cosplaye hver dag fordi karakteren hadde chille hverdagsklær. Han pleide å sende snapper av at han satt og ventet på hettegenseren sin foran vaskemaskinen for at vi skulle tro på at den ble vasket hver andre eller tredje dag.

Men det var jo faktisk ikke poenget mitt det heller? Altså nå har jeg i prinsippet glemt poenget allerede fordi jeg aldri klarer å sette meg ned, skrive et innlegg og så lukke pc'en. Jeg finner bilder også skriver jeg fem forskjellige innlegg mens jeg ser på youtube eller prater med noen andre, vasker badet og lager mat.En annen morsom ting som har skjedd er at jeg er nå med i styret til teatertroppen min. PR ansvarlig for å være mer nøyaktig. Det har jeg faktisk gjort en stund, men nå er jeg offisielt i styret! Sammen med Hedda som leder og Anine som HMS ansvarlig. Noe som kan bli ganske spennende


#ootd #antrekk #teater #scene #dans


Likes

Comments


Jeg elsket alt Valentin relatert som ramlet inn på sosiale medier i går. For man kan si hva man vil om at man skal elske hverandre hver dag og ikke bare når kalenderen sier det, men blir ikke dere glade av å se så mange gi partneren eller vennene sine buketter med blomster, hjerteballonger og sjokolade dyppet i frukt? Altså dagen består jo også av de mange som klager over at det er en dag fra helvete. Men personlig blir jeg glad av all kjærligheten, alle blomstene og gavene som blir utvekslet mellom kjente og kjære i navnet til St. Valentin. Og dette er vel opprinnelig en katolsk legende, men enhver unnskyldning til å skjemme bort sine kjære er god nok for meg.

Da jeg kom hjem fra jobb i går var ikke Oliver mange minuttene unna. Dere husker kanskje Oliver fra en av video bloggene mine i fjor. Han er en av kameratene jeg fikk da jeg studerte Kunst, design & arkitektur. Og vi brukte hele kvelden på å prate om alt mellom verdensfred og kunst over litt badeskum fra en av Lush sine badebomber. Senere på kvelden lagde vi også en vegansk sjokoladefondue i mikrobølgeovnen for å dyppe frukt i den mens vi strandet på sofaen med en Disney film.


Likes

Comments


Denne uka har vært et hav av tåke og snø, men sånn blir det gjerne når man tilbringer den i selskap av halspastiller og te. Da dagene begynte å gå litt i ett, døde også forsøket på å skrive hver dag i hele Februar, men selv om tretti dagers utfordringen har dratt til ville helvete for min del skal jeg ikke være annet enn positiv og henge med videre for min egen del. For hei, hva er vel én dårlig uke mot tre gode?

Til tross for en nokså usosial uke så finnes det ingenting som heter å ikke dra på teaterøvelse. Så det var det gårsdagen gikk til, for herregud det er knappe 21 dager til premiere! Og jeg som alltid tenker alt for, alt for mye på forestillingene jeg spiller i, (Jeg føler at jeg burde bli ti ganger flinkere til å lage video blogger, for det føles så rart å skrive når jeg skriver som jeg prater). Men ja, vi har jo som alltid musikere som skriver kick ass musikk til oss, men jeg kan ikke la være å høre låter på radioen eller spotify og tenke "Oj, denne minnet meg om..." Så om det skulle være av interesse så har dere Ker Shus listen min her.På en annen side skal jeg bli flinkere til å skrive til dere når jeg får ladet opp speilrefleksen igjen. Om dere ikke har lyst til å høre noen historier fra tidligere da, når jeg tenker meg om kunne jo det vært like greit. Så glad jeg er i å prate som jeg er.


Likes

Comments


Denne dagen har jeg for det meste tilbragt foran vifteovnen, med nesa begravet i en bok og kakao i koppen. Og sånn går det ofte når kong vinter plutselig melder til ankomst. Heldigvis er dette en god anledning til å slappe av, la kroppen få hvile litt med god samvittighet, tenkte jeg til morgenen i dag. Dette skjedde nå ikke, da jeg mer enn noe annet blir for rastløs til å slappe av, men for sliten til å gjøre noe produktivt. Men hei da tar jeg sjansen til å skrive hvordan jeg lager verdens diggeste kakao! Denne kan enkelt varieres til din egen favoritt enten du heller vil bruke vanlig melk, sukker, toppe med kanel eller vanilje. Mulighetene er mange.


Favorittkoppen din

En teskje bakekakao

En teskje søtning

(bruker agave sirup her)

Varmt vann

Rismelk


Ellers er koppen fra Gypsy warrior, skjeen og sugerøret fra søstrene grene. Planlegningboken fikk jeg av Tiril, og jeg bare digger designet. Det er så mye enklere og morsommere å holde ordentlig styr på kalenderen sin når man har det håndfast. Notater på telefonen glemmer jeg lett, men er det skrevet inn i denne går det ikke i glemmeboka. Planen for den kommende uka er allikevel avhengig av om kroppen samarbeider eller ikke. Forhåpentligvis er energien på plass igjen innen et par dager. Ole var en knupp og fanget en flaske med råsaft av blåbær, kanskje får jeg kick startet kroppen litt, for dette har jeg ikke tid til. Blåbær skal være hissig bra i tider som dette.

Jeg håper dere alle holder seg varme, trygge og friske i vinterkulda.Likes

Comments


Dette har vært en alt for kort, og veldig innholdsrik helg, men det er heller ikke stort å si siden gårsdagens tanker om scenelivet. I dag har også vært en effektiv dag, i dag har vi plassert all koreografi til både dans og teater utenom kanskje en og en halv scene. Og dette har gått fort skal jeg si dere! For neste gang alle mann alle er i samme rom igjen er det faktisk når vi starter rigger på Støperiet. Fra nå av er det kun øvelser hver for oss, frem til vi flytter inn i lokalet.

Etter øvelsen spanderte Tor pizza og fries på flokken, og selv om jeg kjenner at hele kroppen skriker etter å sove, ble dagen avsluttet med fast food og mye latter. Da blir det vanskelig å ikke sitte igjen med en god følelse, og se frem til den kommende tiden.

Så var det dere mine damer og herrer, dere får i dag gleden av at innlegget kun prydes av snapchat bilder, da jeg ikke har vært strukturert nok til å lade speilrefleksen før helgen meldte sin ankomst. Men hei det er da somregel noe morsomt som skjer der også, så husk at Sceneteppe også finnes på Snapchat under samme navn som alle andre sosiale medier. Og nå da jeg har klart mesterstykket å sjekke inn før klokken tolv skal jeg ta meg den friheten å sjekke ut for å karre meg til en dusj og mine seks timer med søvn.


Likes

Comments