Ett beslut som kommer förändra mitt liv...

Jag började för en vecka sedan med Nutrilett och tänkte inte säga något förrens jag visste om jag skulle orka hålla ut. Det är ju trots allt väldigt påfrestande att dricka sin mat hela dagen. Hittills har jag skött mig oerhört bra och lyckats hålla mig till shakes varje dag. Men de dagar jag jobbar så äter jag lite lunch. Det är så himla fel att sitta i en skolmatsal, hoppas över lunchen och dricka en shake framför mina elever. Nej det går inte. Men som tur är så har vi ett fantastiskt salladsbord på jobbet så det går åt mycket grönsaker (morötter och broccoli främst).


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Otroligt sen frukost idag.

Vaknade och kunde knappt tro ögonen när jag insåg att jag sovit till kl 11. När hände det sist egentligen? Jag är lite seg i starten på morgonen så det tar en stund innan jag orkar egentligen äta frukost så därför blev min frukost väldigt sen idag.

Havregrynsgröt med hemgjord blåbärsröra.

S

Likes

Comments

Hallåå.. Hur många av er såg Eurovision igår?

Jag gjorde det och är inte speciellt imponerad över vinnaren. Låten var väldigt vacker, helt klart, men för mig är det inte en passande låg att vinna Eurovision..

Min favorit var Cypern, men det vara bara för att jag gillade att den påminde om lite house. Det är ju heller ingen låt som passar in i sammanhanget men å andra sidan var det många år sedan schlager var schlager.

Vilken var eran favorit?

/ S

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag är helt frälst i LCC's alla olika produkter och mitt senaste inköp innehöll dessa två raringar, handbalm och handsoap de doftar ljuvligt och pryder snygg gästbadrummet.

Fudge - Clean blond klarar jag mig inte utan. Ett måste en gång i veckan för att bibehålla den kalla nyansen i håret.


Likes

Comments

Hörni...

Jag är en riktigt funderare men också en jäkel på att driva saker. Det har funnits en tanke för längesen om att söka jobb och hur svårt det egentligen är. Den tanken vaknade till liv i morse igen och efter det kunde jag inte släppa den. Så hela dagen har gått åt till att fundera, tänka, klura och se om jag kan komma på en lösning.


Jag har ett mål. Jag har en tanke.

Men jag behöver din hjälp!!

Söker du jobb idag? Vad är det som gör att du fastnar? Får du hjälp och stöttning idag, om ja: Vartifrån?

Sprid gärna inlägget så att fler kan hjälpa till. För såhär är det..... Vi behöver alla stöd och stöttning ibland och att ge sin hjälpande hand är bland det bästa du kan göra.

Likes

Comments

Hela helgen bestod av sol, värme, vin och vänner. Underbart

Men jag hann också att åka lite båt. Gannen har köpt en ny "Black edition" Brig som vi tog en tur på.

Men nu är det måndag och tillbaka till verkligheten. Vi har plockat skräp idag och det är inte alls lika härligt väder ute som det var i helgen... FY

Likes

Comments

När orken försvinner...

Under vintern fick jag allt oftare magkatarr, trots medicinering och rätt kost så kom den tillbaka allt oftare. Med tiden försvann också min ork, min energi och jag började låsa in mig allt oftare. Jag orkade absolut ingenting. Innan jag själv hamnade där kunde jag inte tro på människor som sa att de inte orkade någonting, för själv var jag rena mångsysslaren som gjorde allt och allting. Så jag förstod inte när människor sa att de inte hade någon ork.

Men jag hamnade där själv, en dag insåg jag att jag har ingen ork, jag orkar inte. Det är så himla svårt att beskriva hur känslan är, när till och med en dusch känns som ett berg att klättra över. När kroppen inte gör som du säger, när hjärnan inte reagerar på ljud och ljus runtomkring, när känslorna är som borta och ALLT känns likgiltigt.

Känslan av att inte orka kan beskrivas som att man känner sig obekväm med allting. När min sambo undrade om vi skulle umgås med våra vänner kände jag bara "åh nej, jag vill inte, då måste jag sitta och vara glad". Det är svårt att beskriva hur jobbig den känslan är när man inte orkar umgås med ens närmaste vänner. Man vill men man orkar inte.

S

Likes

Comments

När jag först insåg att jag är sjuk, kände jag en enorm lättnad över att ha fått ett besked, ett svar på alla mina frågor. Att komma hem till min sambo och få berätta att jag fått ett svar på våra frågor och att allt skulle bli bra igen. Men jag kände mig samtidigt nedslagen, liten och svag. I huvudet cirkulerade tankar så som: Dina vänner kommer tycka du är svag, de kommer se dig som en mindre människa, du är inte lika stark längre. Alla kommer att se ner på dig nu. Dessa hjärnspöken gjorde att jag låste in mig ännu mer och valda att inte svara när vänner ringde, undvek att umgås med dem och jag grävde mig ännu djupare ner i mitt ångest/oro-träsk. Mina vänner började ifrågasätta om de hade gjort något mot mig och blev oroliga att jag inte tyckte om dem längre och de undrade mycket varför jag var så avståndstagande.

Men min sambo satte sig ner och pratade med mig om att öppna upp mig för våra vänner. Hans argument var: Hade du sett ner på någon av våra vänner om de mådde dåligt? Mitt svar var ju självklart Nej. Så varför skulle då mina vänner göra samma. Efter att ha funderat ett tag valde jag att skicka iväg ett meddelande till dem och det tog ett tag innan jag vågade trycka på "send". Jag ska inte sticka under stolen med att för varje "pling" när jag fick svar hoppade jag högt och var extremt nervös över att få ett svar som: Men herregud Sara, skärp dig, det är bara påhitt de här med depression och medicin är bara för de svaga.

Det allra värsta i detta är att jag känner mina vänner så väl att jag vet mycket väl att ingen av dem skulle någonsin uttrycka sig så men ändå kunde inte min hjärna koppla av och tro något annat än det.

Mina vänner svarade med massa hjärtan, styrkekramar och stöd, vilket jag visste innerst inne. Jag är så glad idag att jag vågade öppna upp mig och berätta. Genom att jag gjorde det blev det mer accepterat att jag kunde gå hem när jag kände att jag inte orkade mer, det blev hellre aldrig konstigt när jag gång på gång tackade nej till att umgås för att jag saknade ork/lust/energi. Men samtidigt kunde också mina vänner tvinga ut mig för de visste att jag behövde komma utanför huset och jag behövde röra på mig och då accepterade de inte ett nej.

#vågaprata och #vågaprataompsykiskohälsa

S


Likes

Comments

För ett år sedan väcktes mitt intresse för blommor och plantering och efter det har de bara växt. Jag upptäckte mitt intresse för blommor i samband med min utmattningsdepression och insåg hur mycket lugn och glädje jag fann i att påta i trädgården. Så jag slängde alla mode-magasin som jag ändå bara bläddrar monotont igenom och började köpa "Allt om min trädgård" istället. Jag lusläser varje artikel, sparar tidningarna och viker användbara sidor.

S

Likes

Comments

Purple spring 

(Adlinks)

Rosa brukar ju vara vår och sommarfärgen men jag måste säga att lila är ändå den färg jag tycker bäst om på våren, inte lika somrig som en ljus rosa men ändå sååå snygg.

Likes

Comments