Header

Den bästa entrén någon någonsin gjort i mitt liv var den min allra bästa vän gjorde. Hon kom in när allting var svårbegripligt och jag inte riktigt lyckades hitta en plats att landa på och gjorde allting enkelt, tryggt och självklart. Olivia och jag gick i samma gymnasieskola i tre år, kånkade på samma böcker och släntrade fram i samma korridorer. Ibland satt vi till och med i samma klassrum som varandra. Oftast satt vi på motsatt sida, och jag satt och småsneglade och avundades lite av att hon såg så fräsch ut fastän hon hade på sig löpartights och var osminkad. Jag tror att vi utbytte några ord någon gång av artighetsskäl, men inte mer än så, trots att jag både tyckte du verkade intellektuell och härlig. Jag trodde bara aldrig att du skulle vilja vara kompis med mig. Så jag gjorde aldrig något, och jag sa aldrig något.

Vi tog studenten och ville mer än vad Örebro kunde erbjuda. Då hamnade vi i Stockholm, på samma plats och under samma tid. Det är lite sjukt att det skulle krävas att vi båda lämnade hemstaden och insåg att vi återigen befann oss i samma stad för att vi skulle ses. Jag hörde av mig till slut, och vi sågs på ett glas vin i Septembersolen. Den dagen insåg jag något, och det var att det finns en person som är your person. Olivia är my person. Hon var den jag ringde först när jag köpte min lägenhet, hon var den jag ringde förstå när det gick dåligt på en tenta, hon är den jag ser som min maid of honor den dagen jag gifter mig och hon är den som jag ser min ta promenader med kring djurgården när vi är 70 år gamla och bor grannar i Vasastan. Hon finns med i bilden alla gånger. Hon är den jag berättar om för mina föräldrar och vänner, den jag skulle rekommendera för ett jobb vilken dag som helst och den jag skulle satsa allt på, för att hon kan allt.

Allra bästaste vän. Det finns så mycket som jag dig henne evigt tacksam för. Så många saker jag aldrig skulle lärt mig, upplevt, sett eller gjort utan dig. Du är anledningen till att jag under den jobbigaste tiden i Stockholm beslöt mig för att stanna kvar. Så mycket som jag är skyldig dig kommer jag aldrig kunna betala tillbaka, men jag hoppas att det finns dagar och tillfällen då jag kan lära dig, då du kan få styrka från mig och jag får ge detta till dig.

När du talade om att du tänkte flytta från Stockholm och börja plugga i Göteborg så uppmuntrade jag dig. Jag sa att jag var så glad för din skull, och det var jag. Det var så bra att du skulle få börja studera och börja din resa mot din dröm. Trots det satt jag så många gånger och grät och tänkte att jag skulle ringa och be dig stanna, men jag visste att jag inte fick göra det. Jag var så rädd över att du skulle lämna mig, men nu vet jag att det faktiskt gör detsamma om du bor på andra sidan jorden eller en trappa ner för det är ändå vi tillsammans, jämt. Vi är ett dreamteam. Jag kan dig ut och in, men ändå lär jag mig något nytt varje dag. Jag tror att jag har stenkoll på något, men du kommer med nya perspektiv, jag är pessimisten och tror att inget går men du säger att vi kan och att vi ska försöka.
Du skrev några fina ord om mig som fick mig till tårar, så jag tycker att d u förtjänar att få veta precis hur mycket jag värdesätter dig med. Förhoppningsvis är dessa ord bara et kvitto på vad du redan vet: Att du är den bästa vän jag någonsin haft och att jag känner på mig att livet har så jävla mycket fantastiskt inplanerat för oss två, tillsammans.

Du är the Serena to my Blair och den bästa som någonsin gjort entré i mitt liv.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag sitter i sängen med alla kursböcker spridda omkring mig. Det är ett desperat försök att fylla de kunskapsluckor som finns en vecka innan tentamen med stoff. Det går väl sämre än förhoppningen, men enligt förväntningen.

Mina sommarplaner stuvades precis om också. Jag hade längtat så mycket efter en mysig långhelg i Båstad med världens dreamteam, men icke. Det blir lite bortfall av folk, vilket är supertrist. Jag tänker oavsett ha fantastiska dagar på banorna, spana på tennis i världsklass och ha havet som bakgrund på det hela. Det är det som är det bästa med tennisveckan. Man får verkligen allt!

Imorse var jag iväg på ett litet kort men intensivt magpass på gymmet, men utöver det har jag faktiskt befunnit mig framför en uppslagen författningssamling och massa gamla tentor hela dagen, vilket jag tänker fortsätta med resten av kvällen också. Det mest spännande som lär hända mig denna veckan är ju troligtvis att jag går och handlar eller går på gymmet, annars är det faktiskt 14 timmars studier som gäller.


Likes

Comments

Blommor, volanger och fina skor. Det är vad ni kommer få se mig springa runt i hela sommaren. Trots att jag ska jobba en del så ska det också prioriteras in en hel massa kul i sommar, såsom vinkvällar på mysiga uteserveringar, kvällar av dansande tills fötterna värker och solen går upp, tennisvecka i Båstad, härliga dagar på stranden och sushiluncher i solen. Jag längtar så otroligt mycket efter min första sommar i Stockholm.

...Tillbaka till saken.

När alla dessa härliga stunder upplevs vill jag minnas mig själv som snygg, elegant och fräsch, och även om allt det kommer inifrån så gör en snygg outfit det mycket enklare att ta fram de där peppiga känslorna inom en.


Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan jag hängde här. Kanske vore det på sin plats att sitta och bortförklara sig och skylla på att jag haft mycket i skolan, men det vore ju onödigt. Jag har helt enkelt haft för kul för att prioritera in en blogg i min vardag, eftersom ingen ändå läser den här bloggen.

Hur som haver så är jag här igen. Jag är hemma i Örebro och hälsar på familjen. Jag har någon sorts variant av ett jullov, eller i varje fall ett uppehåll i den schemalagda undervisningen fram till tentamensdagen i januari. När den tentan är skriven är hela termin ett avklarad. Jag har överlevt ett halvår. Det innebär också att jag överlevt ett helt år, men då talar vi kalenderår. 2016 är över. Jag vet inte om jag är glad över att det är slut eller om jag känner mig lite ångestfylld kring det. Jag har gjort så mycket under det gångna året, uppfyllt så många drömmar och verkligen vuxit som människa, så jag är fundersam kring hur nästa år någonsin ska kunna bli lika bra.

Under 2016 kom jag in på juristprogrammet, min dröm sen barnsben.
Jag flyttade hemifrån och till min favoritstad Stockholm.
Jag skaffade nya och fantastiska vänner som jag hoppas jag kommer vara bekant med i många år framöver.
Jag köpte min första, alldeles egen lägenhet som jag flyttar in i om tre veckor.
Jag kan nog fortsätta denna lista i all oändlighet, men det vore väl onödigt med tanke på att det är cirka noll personer som bryr sig.

Gosh, det är skönt att få skriva av sig litegrann.

Likes

Comments

Jag har varit inne i en hektisk tentaperiod som börjar lida mot sitt slut. På onsdag tentar jag för första gången i mitt liv. Nervös, trött och stressad är allt jag är just nu och det är svårt att tillåta mig själv att göra annat än att bara studera hela tiden. Samtidigt som man är i sin bubbla av arbete eller annat som tar upp all tankeverksamhet, energi och tid så tror jag det är viktigt att ändå göra saker man älskar. Det behöver inte vara stora saker, utan det kan handla om att träffa en kompis och äta en lunch ihop istället för att snabbt kasta i sig något innan man fortsätter med sina måsten, eller att ta en promenad, andas frisk luft, få miljöombyte och titta omkring sig. Att ta in andra intryck än de man vanligen får. Gör det som gör dig glad och lycklig helt enkelt.
För om det är något jag lärt mig av mig själv är det att en överbelastad människa blir utbränd, och där vill man inte hamna.
Att köpa sig något fint eller att unna sig en rolig utekväll med tjejgänget efter en väl utförd prestation är också ett bra knep för at belöna sig själv när man gjort något bra, och det blir enklare att orka hela vägen till deadline då! När jag har tentat ska jag second hand shoppa i de fina butikerna kring Karlaplan, äta middag och dansa med tjejerna, ha receniorssittning med skolan, gå på Stockholm open och hälsa på i Örebro. Mycket kul på gång med andra ord!

Likes

Comments

Jag som alltid vetat vad jag ska göra. Alla andra visste vad Sara skulle göra. Vad det skulle bli av henne efter studenten: Hon skulle till Stockholm och läsa till jurist. Hon skulle börja direkt. Hon var ivrig, engagerad och målinriktad. Ingen kunde stoppa henne, hon skulle få allt hon ville ha och hon visste precis vad det var. Det där var jag.

Nu står jag här. Jag har kommit in på den utbildning jag drömt om sedan jag var 12. Jag bor i Stockholm, i min egen lägenhet och har fantastiska vänner och bekanta omkring mig. Ändå känner jag att det fattas något. Jag vet inte vad, och jag vet inte vad jag ska göra.

Det är svårt att inte veta. Jag avundas de vänner jag har som innan studenten helt bekymmerslöst konstaterade att de inte hade en aning om vad de ville göra härnäst, men de var lyckliga och glada ändå. Jag vet inte hur jag ska vara glad och lycklig om jag inte vet vad som fattas mig?

Det är lite tomt på motivation. Det är svårt att stiga upp på morgonen, det är svårt att inte ringa mamma varje kväll och be henne hämta mig så jag kan få flytta hem igen, och det är svårt att hitta styrka i sig själv när man aldrig tidigare behövt vara helt och hållet sin egen.

Det var jag som alltid visste allt, men helt plötsligt vet jag inte, och det är svårt.

Likes

Comments

Jag är en person som starkt tror att kunskap är makt. Den som vet saker besitter en otroligt stor makt, för att genom kunskaper kan man påverka och göra skillnad. Givetvis menar jag inte att alla behöver ha en universitetsutbildning och ha magistersexaminationer, det är verkligen inte det enda sättet att få kunskap.

Men om man faktiskt går i skolan, som jag själv gjort i tretton år och gör än idag så kan studierna ibland vara ett stressmoment eller kännas för tunga trots att man älskar det man gör. Allt blir enklare om man hittar en studiemetod och skapar en studiemiljö som man kan känna sig lugn och avslappnad i samt gör att man kan ha fullt fokus på böckerna framför en. Jag har samlat på mig massa knep och tips som funkar för just mig som jag tänker dela med mig av. Viktigt att komma ihåg är att alla lär sig olika och det som funkar för en person behöver inte alls funka för en annan.

  • Använd färger. Exempelvis om du har en kurs i straffrätt och så bestämmer du dig för att ge den färgen rosa. Använd rosa överstrykningspenna, köp ett rosa block och rosa flärpar osv. Det kan göra det enklare att hålla koll på var du läser vad och när du ser något rosa kommer du koppla det till dina rosa markeringar.
  • Lyssna på klassisk musik, exempelvis Beethoven eller Bach. Detta hjälper mig något otroligt när jag ska fokusera eftersom det inte sjungs en massa och att man får ett lugn i kroppen och hjärnan av det.
  • Om det är något du inte riktigt förstår: Sök på Youtube! Det finns jättemånga professorer och elever som filmar sig själva när de talar om ett ämne. Att få en muntlig förklaring gör det många gånger enklare att få perspektiv än genom endast ren läsning.
  • Ta små, korta pauser relativt ofta och försök även få med en längre paus där du rör på dig. Du kan antingen ta en PW, göra yogaövningar eller vad helst du känner för, men försök aktivera dig. Det gör ofta att kroppen kommer igång och man orkar längre.
  • Använd din omgivning. Hitta en studiegrupp. Plocka ihop ett gäng kompisar och ha en studiekväll. Det är fantastiskt trevligt att få sällskap i pluggandet som omväxling och sen kan man även ge varandra en hel massa. Jag förstår något som en kompis har svårt för, hon vet mer om ett annat ämne än jag gör osv. Man bygger på varandra helt enkelt! Det finns faktiskt studier som visar att studenter som tar nytta av varandra och hjälps åt uppnår bäst studieresultat, så detta rekommenderas!

Likes

Comments

Jag älskar kappor. Herrkappor, söta och flickiga kappor, långa och korta, jag älskar dem alla. Jag känner mig genast så mycket mer mysig och höstig. Det blir lite enklare att stå ut med regn och kyla om man får känna sig lite fin. Dessa kappor är från lite olika ställen, och priserna ligger både högt och lågt. En kappa ser jag som en investering och jag betalar gärna lite mer för dem eftersom att man både vill hålla sig varm, man vill kunna ha den länge och man vill känna sig snygg i den. Gråa och svarta kappor råder det ingen brist på hemma hos mig, men en brun känner jag vore trevligt att skaffa sig. Så åter igen, köp en kappa. Du kommer i alla fall inte bli ledsnare av det.

Likes

Comments

Hej, och varmt välkomna till min blogg. En personbeskrivning bör väl ändå vara på sin plats såhär i uppstarten, trots att jag i detta skede rimligtvis inte har en endaste läsare. Men det är okej, egentligen skriver jag mest för min egen skull. Jag är 19 år gammal. Tidigare i år tog jag studenten från den gymnasieskola jag tillbringade mina sena tonår i, och jag fick både ett stipendium samt ett kuvert med de tre årens samlade betyg, och fick ett kvitto på att jag gjort det bästa av tiden. Ännu lite tidigare hade jag skickat in en ansökan till Stockholms Universitet, närmare bestämt till juristprogrammet. Jag blev antagen och tog mitt pick och pack, sedan lämnade jag hemstaden Örebro för att flytta till mina drömmars stad, Stockholm. Här har jag bott sedan Augusti, och jag stormtrivs.

Om dagarna studerar jag för det mesta, och då tillfälle ges tar jag gärna med ett tennisrack och en kompis till närmsta tennisbana för att spela ett par gem. I övrigt hittas ni mig framför sminkbordet där jag gärna experimenterar med färg och form, eller i min garderob, desperat letandes efter någon ny kombination av plagg som jag känner mig intressant och inspirerad i. Outfits och makeup är mina sätt att vara kreativ på, att få uttrycka mig.

Himla svårt, det här med att försöka sammanfatta sin personlighet på ett par rader. Men det gör inget om det inte blir så bra, egentligen. Man kan alltid göra om och göra rätt, det är aldrig för sent.

Välkomna!

(Jag vet att det är näst intill olagligt med selfies på bloggar, men give a girl a break, jag är ny. Det blir bättre)

Likes

Comments