Första dagen i skolan är nu avklarad! (check). Imorse var jag nervös, helt själv och den enda svensken. Dagen började vid 09:30 med en av mina träningskurser - Weight training advanced som höll till i skolans gym. Vår lärare, Craig, var en mycket sträng man i 55-60 års åldern som mest stod och predikade om att träningslinnen och shorts inte är tillåtet på gymmet. Attans tänkte jag som bara äger träningslinnen, så imorgon blir det att köpa t-shirts.
En genomgång av gymmet och en bunt papper senare var lektionen slut och det var dags för dagens andra och sista lektion - General Psychology. Läraren jag har (som för övrigt ser ut som en kortklippt Albert Einstein) har fått mycket kritik av elever som haft honom tidigare. Jag tyckte snarare att han var rätt rolig och skojade mycket. Han har tidigare arbetat som PI - Private Investigator och har även studerat om ekorrars och vargars psykologiska tänkande (hur coolt är inte det?). Jag fick bland annat lära mig att en ekorre-hona ibland kan äta upp andra ekorrars ungar.

Efter lektionerna var jag, Emma (min roomie), Michelle och Stina (våra grannar) och fixade fler pärmar och böcker inför våra kurser i skolans bokhandel, och nu ligger jag här i sängen och är trött. En dag fullt med nya intryck, människor och ett helt annat språk. Det känns fortfarande lite ovant att prata och lyssna på engelska 90% av tiden, men jag vänjer mig nog snart.

  • 8 readers

Likes

Comments

Det känns inte som att jag har något speciellt att skriva om dessa dagar när jag är ledig. Inget intressant händer! Igår blev i alla fall en riktig slappdag - tvättade lite kläder, åt sushi och hade filmkväll. Det är skönt att vara ledig ett par dagar nu fram tills skolan börjar, men tiden kan gå väldigt långsamt. Idag var vi och utforskade skolan lite mer för att se exakt i vilka byggnader vi har våra kurser. Skolan är så fin! Och enorm. Just nu känner jag att jag skulle kunna stanna här hela livet, om alla mina nära och kära också flyttade hit så klart :-).

Efter utforskandet tog vi oss ner till strandpromenaden och åt lunch på ett ställe som jag inte minns namnet på. Gott var det i alla fall! Sedan tog vi oss ner till mataffären Ralphs för att fylla på i kyl och frys. En sak jag har tänkt på är att det är så skönt att handla själv (förutom att jag behöver lägga mina egna pengar) eftersom jag får välja exakt det jag vill äta. Vill jag ha en tårta till frukost kan jag gå och köpa det. Skulle typ aldrig hända. Men. Jag kan ju. Hehe.

En rolig tanke är också att alla pengar jag har sparat under den tiden jag jobbat på Coop går nu till mat?! Jag käkar upp mina pengar som jag stått i kassan för. Sjuk fundering. Jag behöver börja skolan nu så att jag kommer på andra tankar. Haha.

  • 49 readers

Likes

Comments

Äntligen helg! Så skönt efter en hel vecka med nya intryck, nya människor, ny miljö och en massa föreläsningar på skolan. Igår hade vi ett litet quiz som avslut på introduktionsveckan, bara för att läraren skulle kunna se att vi hängt med! Vid lunchtid slutade vi skolan och efter det gick jag hem och åt lunch och beställde lite böcker jag behöver till alla ämnen. Sedan började vi fixa till oss inför kvällen då vi skulle åka till Isla Vista. Isla Vista är ett område lite utanför Santa Barbara där alla college-fester hålls (också stället som polisen varnade oss för häromdagen....). Det var människor precis överallt, i varje hus, proppfullt i alla trädgårdar och på gatorna. Det var inte jättekul, men jag hade en trevlig kväll över lag. Polisen höll till i området och klockan 00 bar det av hemåt igen, ändå rätt skönt med tidiga kvällar!

Idag har jag inget planerat, det är fint väder ute så en promenad blir det nog!

  • 83 readers

Likes

Comments

De senaste dagarna har ägnats åt Wake Week - introduktionsveckan för oss internationella studenter. Jag har nu fått i ordning på mina kurser och har på så sätt kunnat få ihop ett fungerande schema som ser ut så här:

Måndag: Addictive Disorder Counseling - Alcohol and other drugs, 11:10-12:30

Tisdag: Weight training advanced, 09:30-10:55 & General Psychology 12:45-14:05

Onsdag: Addictive Disorder Counseling - Alcohol and other drugs, 11:10-12:30 & Public Relations 18:00-21:00

Torsdag: Weight training advanced, 09:30-10:55 & General Psychology 12:45-14:05

Fredag: LEDIG!

Jag har ju valt två träningskurser som jag skrev i tidigare inlägg. En av dem heter Weight Training Advanced och den andra heter Life Fitness. Life Fitness-kursen är en kurs där jag själv besöker skolans träningscenter minst 3 timmar i veckan. Hur läraren i detta ämne ska veta att jag går dit och tränar minst tre timmar i veckan ser han/hon genom att jag drar mitt student-ID kort när jag besöker träningscentret. Går jag inte och tränar minst tre timmar i veckan riskerar jag att bli avstängd från kursen och får åka hem till Sverige. Över lag är skolan väldigt strikt med närvaron, vilket är bra!

På tal om träning så var jag och tjejerna nere vid Stadium SBCC igår och tränade en stund. Jag har ju inte kunnat träna som vanligt på ungefär två veckor så det ska bli väldigt skönt att komma igång på tisdag (måndag är studiedag). Efter det gick jag och köpte lite mer mat inför nästa vecka, maten tar slut väldigt fort...........

Nu märks det också att alla studenter från förra terminen börjar droppa in här i området. Det är fest någon stans här varje kväll, vi har väldigt högljudda grannar som gärna spelar dålig musik klockan 23-02 på natten. Dessutom röker de väldigt mycket weed (lagligt här i Kalifornien) så oftast luktar det även i vår lägenhet! Det är väl bara att bita ihop och get used to it, så att säga. Jag har ingen rätt att klaga. 😊

Idag hade vi en mycket intressant föreläsning om just droger och alkohol här i USA; vilka lagar och regler som gäller, hur polisen jobbar, var och när man helst inte ska vistas ensam (speciellt som tjej) och så vidare. En polisman höll i föreläsningen och han gjorde det hela väldigt intressant att lyssna på. Polisen hemma i Sverige är rent ut sagt mesar jämfört med här. Här fungerar inte polisväsendet som en trygghet för samhället, mer som en kontrollerande myndighet som mer än gärna sätter dit folk för att tjäna pengar. Inte så lockande för mig, om jag ska vara ärlig. Jag vill bli polis för att kunna hjälpa människor i samhället - inte sätta dit folk bara för att tjäna pengar på det.

Stadium SBCC

En liten del av skolan

Likes

Comments

Ytterligare en dag har passerat här i Santa Barbara och allt flyter på fort. Idag började vi skolan 10:30 då vi skulle få tillbaka engelskatestet vi gjort. Det gick helt okej för mig, men kurserna jag har valt är på en lite högre nivå än resultatet jag fick på testet. Det är alltid kul med en utmaning, men läraren jag pratade med sa att psykologin kan bli lite svår. Däremot är jag ju här för att bli bättre på engelska, så lite kämpigt får det vara!

Efter vi hade fått resultatet gick vi till en sal där vi hade genomgång av kurser - vad vi får välja, hur vi väljer och hur många så kallade "units" vi får ha per termin (12 för min del), och mycket mer. Jag visste redan innan hur jag skulle välja, men det var bra att höra ändå så jag vet att jag gjort rätt.

Efter informationsmötet gick vi ner till Down Town för att äta Acai Bowls på ett ställe som heter Backyard Bowls. Det är som en nyttig smoothie (gjort på acai) med massa frukt, chiafrön, bär och andra nyttigheter på. Väldigt gott! Kommer definitivt äta det igen.

Imorgon kliver jag upp klockan 07 för att ta mig till skolan igen på ytterligare ett informationsmöte om lagar och regler i USA, på skolan och allmänt. Jag tror även att vi ska lära oss vart allt ligger (hoppas jag), skolan är helt enorm! Jag som tyckte att Bromma G var stort.... hehe.

  • 148 readers

Likes

Comments

Nu är det kväll här i Santa Barbara och jag ska strax gå och lägga mig. Idag började jag dagen klockan 07 med att duscha, äta frukost och fixa i ordning mig inför första skoldagen. Vi började med att fylla i våra uppgifter på dator, telefonnummer, adress och så vidare. En timme senare, vid 9:30 var vi klara och fick gå hem för att sedan komma tillbaka klockan 13 och skriva engelskatestet som jag pratade om igår. Testerna var uppdelade i tre delar och påminde väldigt mycket om nationella proven vi haft i gymnasiet. Vi började med att skriva en essay som skulle handla om "the most challenging experience in high school or at work". Jag tyckte det gick bra och jag snappade upp ett ämne att skriva om väldigt fort. Vi fick bara 20 minuter på oss på denna del, så lite stressigt var det. De två andra delarna handlade mycket om grammatik, att sätta in rätt ord i rätt mening, att kunna välja ämne till en text, och så vidare. Detta kommer inte att bli betygsatt på något sätt, det är bara till för att lärarna ska kunna se vilken nivå vi ligger på. Ska bli spännande att se resultaten i morgon.

Efter testet åt jag middag och sedan gick jag och några av tjejerna på bio och såg filmen Passengers. Jag har redan sett den med mamma, Ebba och Julia i LA, men den var värd att se igen!

Godnatt :)

  • 173 readers

Likes

Comments

Inatt var andra natten i lägenheten, och det har känts helt okej. När mamma, Ebba och Julia lämnade igår så kände jag mig lite ensam, hade väldigt mycket hemlängtan. Idag känns det däremot bättre, och jag tror det bara kommer bli bättre och bättre med tiden.

Igår flängde vi runt på stan och handlade mat, köpte ett till diskställ (vårt var väldigt litet), köpte en papperskorg och kom iordning med alla våra kläder. Senare på kvällen satt jag och tjejerna och valde kurser, jag fick inte de kurserna jag ville ha från början eftersom de blivit fulla. Vi internationella studenter blev nämligen rekommenderade att välja kurser efter engelskatestet vi ska göra imorgon (för att se vilken nivå vi ligger på). Tydligen var kurserna jag ville ha otroligt populära och platserna var redan tagna, men jag hittade några andra kurser som jag tyckte lät intressanta och som jag tror att jag kan ha nytta av senare. Kurserna jag har valt är i alla fall; General Psychology, Public Relations, Addictive Disorder Counseling och två träningskurser. Det kanske låter lite, men jag får bara läsa ett visst antal kurser här, annars behöver jag betala betydligt mer.

Här kommer lite bilder på lägenheten, liten men mysig!

  • 221 readers

Likes

Comments

Idag har jag varit i USA i tolv dagar. Det känns som att det var jättelänge sedan vi kom hit, men ändå inte?!

Igår var jag och mamma och tvättade på världens gulligaste tvätteri här i Santa Barbara. Jag har aldrig sett sådana tvätterier hemma, och därför var jag tvungen att fota det ;-). Efter det gick jag och mamma och tittade på skolan jag ska gå på, och även lägenheten jag ska bo i. Skolan var gigantisk, vi hann bara se ena delen av den (det finns en East side och en West side). Lägenheten däremot, den var inte stor! Två rum, ett litet badrum, kök och vardagsrum, men mysigt var det. Jag tror att det kommer bli jättebra!

Idag är sista dagen med mamma, Ebba och Julia, kommer sakna dem..</3

Typisk high school-stol haha.... Får man ens plats?!

Skolans uteplast, bredvid fanns ett café!

Trappan upp till skolan....... hjälp

  • 264 readers

Likes

Comments

Igår tog vi bussen till staden jag faktiskt ska bo i, och det var precis som jag hade tänkt mig. En väldigt liten stad som endast verkar vara till för oss studenter; rabatter i varenda butik, massa caféer och matbutiker. Jag gillar Santa Barbara just för att det är litet och känns hemma, Los Angeles var så oändligt stort och det var svårt att ta sig överallt.

Idag tog vi oss ner till Downtown efter frukosten och kollade läget, jag köpte även ett par nya skor eftersom ett par av mina finskor har gått sönder. Tyvärr har det regnat hela dagen och det är också ganska kallt. Snart ska vi i alla fall gå på bio och se den nya filmen Collateral Beauty.

Om två dagar flyttar jag in i lägenheten, det ska bli så kul!

  • 289 readers

Likes

Comments

Idag har vi varit på en hikinghtur i Hollywood Hills - samma ställe som vi besökte för några dagar sedan, men då var vi på observatoriet. Hikingturen skulle ta oss ännu högre upp, ända upp till Hollywoods högsta punkt. Detta var, enligt mig, den bästa turen vi gjort här i LA. Vi hade en guide som visade oss runt och berättade om Hollywoods historia och även om Griffith Park, vilket var intressant att lyssna på! Han berättade också om den berömda Hollywoodskylten och jag tänkte berätta vad han sa;

Hollywoodskylten restes år 1923 i syfte att göra reklam för ett projekt i bergen ovanför Hollywood. Bokstäverna invigdes i juli samma år och var cirka 15 meter höga. På den tiden lystes bokstäverna upp av stora glödlampor, och bildade först ordet "Hollywoodland". Skylten gick sedan sönder ett antal gånger på grund av jordbävning, vind och så vidare. En skådespelerska vid namn Peg Entwistle begick tyvärr självmord vid skylten år 1923 genom att kasta sig ut från bokstaven "H". I slutet av 30-talet slutade man underhålla skylten.

Många kändisar har efter det hjälpt till att hålla skylten fin och fräsch, bland annat Playboykungen Hugh Hefner. Han startade en kampanj för att göra hållbarheten på bokstäverna bättre - de byttes ut till stål. Andra kändisar som också har hjälpt till att finansiera bokstäverna är Alice Cooper och Andy Williams.

Hollywoodskylten från sidan, som för övrigt såg ut....

...så här igår!

Men det var inte första gången det hände, bilden ovan är från 1976.

Här var en man som verkligen utmanade ödet!

Visste ni förresten att alla palmer i Los Angeles är planterade?! Jag trodde att de växte här naturligt eftersom det är palmer exakt överallt.

Hikingturen avslutades vid Griffith Observatory där vi var förra veckan, men det var så mycket finare att se det på kvällen!

De amerikanska polisbilarna ser så omoderna ut. Kanske dags att uppgradera.....

Likes

Comments