Idag känns det som att man är en skitfläck på jorden...

Säkert bara min medicin som spökar då jag slarvat med den när bag åkte till Luleå. Jag har inte haft behov av den men då jag kommit ihåg den har jag tagit den. Jag vet att det är dumt men när jag mår bra varför ta medicin som gör att man inte kan njuta av ögonblick?

Jag bifogar Lastkaj 14 med Våra dar som pumpas tunkt under dåloga dagar.

https://youtu.be/Cg4zc4IwHec

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fick hälla ut öl idag.
Hade en läcka på fatet så luft kunde tränga in och förstöra ölet. Ölet hade en tydlig färgändring och luktade kartong samt smakade mycket kartong...
Har beställt nya packningar och hoppas på att det dröjer innan det händer igen...

Likes

Comments

Ett tag sedan jag skrev nu.
Har hunnit hända väldigt mycket på kort tid.
Jag har bytt jobb,flyttat, fått ny medicin... Så det har inte prioriterats att skriva.
Jag ska försöka komma igång igen och lägga upp lite mer än tidigare.

Likes

Comments

Det är långt mellan gångerna jag skriver men jag har varit och hälsat på min bästa vän i Stockholm. Varit på Brewdog bar som hipsters, besökt Stockholm Brewing Co fått träffa härliga bryggare, varit på folkölsbutiken och bottl35hop köpte mer folköl än någon gång i mitt liv tidigare träffat folk man inte fått se på länge.
Det har varit en härlig helg nu ska man snart hem till verkligheten igen.

Likes

Comments

Äntligen börjar min körsbärs suris bli färdig sg har inte rört sig på några veckor nu så nu blir det kallkrash och lagring ochhoppas attden blir underbar i sommar.

Likes

Comments

Jag kunde inte hålla mig och smakade på kaffe projekten idag. Jäklar vad lakrits det smakar om de malda bönorna! Det är nästan som att tugga på lakritsrot.
De omalda bönorna smakar också lakrits men mer balanserat och rundare.
Jag flyttade över ölen på varsitt fat så de kan kolsyrejäsa lite och så får de lagras där ett tag så kanske det malda kaffet lugnar sig lite och blir mer balanserat.

Likes

Comments

Mitt kaffeprojekt harbörjat ta form.
Jag har kaffe från Balckkaffe här i kalmar som jag delat upp på min porter som kommer bli mycket intressant. Det är 11L per flaska och de har fått 25g kaffe vardera av Burtukaana ena flaskan har hela bönor och den andra har malda bönor.
Ska bli mycket intressant att se utvecklingen av smakerna beroende på om det är hela bönor eller om det är malda bönor. Det ska iaf få 14dagar att få ta ut så mycket smaker som möjligt kanske mer beroende på hur mycket smak som kommit fram efter 14dagar.

Mitt nästa projekt kommer att bli ett mango öl. Har en Mango som jag köpt just för detta endamål.
det kommer bli en berliner weiss mango öl där jag hoppas att jag kan få fram bra smakerur ölet som frukten.

Likes

Comments

jag höjde temperaturen på mina surisar idag. Det är lite för kallt i lägenheten och jag får ingen riktig fart på dem.
Så jag fyllde badkaret med 42°C vatten för att kunna få upp temperaturen lite sen använde jag 37°C vatten som jag fyllde på med var tredjetimme.
det jäser lite hoppas att det blir lite mer syra i dem nu och att de är drickbara till hösten.

Likes

Comments

Idag tappade jag upp min rabarbersuris.
Sur som bara den! Hoppas att lite lagring ska göra den lite mer balanserad.

Sedan flyttade jag min lager till sekundär och satte en sprundventil på fatet så att det kan jäsa in kolsyra och lagring.

Den smakar redan bra. Ska få lagras så jag får bort lite av de unga smakerna.

Likes

Comments

Hop shed Oaked Stout.
Grymt trevlig stout på 3,4%.
Många gånger man köper låg alkohol stout så tycker jag att de är lite tunn kropp. Här så anser jag att Hop shed har lyckats visst det är en lägre kropp på den än en med 5% men den är bra balanserad och den har en bra balans som jag sällan hittar i stout.

Likes

Comments