Header

​Hallå där!

Det är lätt att gå vilse i hästprylsdjungeln. Jag har gjort det flera gånger. Det är lockande med schabrak från Jacson som kostar 1299 kronor, eller ett nytt fluffigt hästtäcke för 1800 kronor. 

Jag har spenderat massor av tid i såna där hästbutiker, ända tills jag fann en ny. En bättre, billigare affär. Jag pratar om...


... biltema!

Japp, du hörde rätt. Biltema is the shit! Där finns hästtäcken för 399 kronor och schabrak för 69! 

Jag handlar alltid på biltema, och det borde ni också göra, om ni vill ha billig hästutrustning men bra kvalité. 

Biltemas hemsida hittar ni här. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

De senaste ridpassen har gått så himla bra! Naniti är framme för skänkeln, lätt att få igenom och mjuk som en spaghetti i kroppen. Sedan jag började träna för min nya tränare har allt bara gått framåt och jag känner min riktigt taggad på framtiden.

Just nu tränar vi på att stretcha henne då hon är väldigt stel och särskild i högra sidan. I början gick det knappt att ställa henne åt höger, men nu böjer hon sig fint och söker sig även neråt!

I fortsättningen ska vi fortsätta träna på att stretcha men även på högergaloppen. Även där går det framåt. Hon brukar börja med att fatta korsgalopp men efter några varv byter hon till högergalopp, då hon inser att det är enklare ;).

Det som funkar bäst för oss är att rida på en stor volt, med långa tyglar, i hög fart. Då är hon tvungen att byta för att det ska bli mindre jobbigt. Om några månader kanske hon kan ta den utan problem, det är mitt mål i alla fall.

Bästa hästen <3


Likes

Comments

​Idag hade vi långritt! Jag red i täten med Magika och hon var lite stark och tyckte att det var skitkul att rida ut. Vi galopperade mycket och långt och den känslan av farten som rusar i hela kroppen är obeskrivlig! Men Magika var lite långsam en viss sträcka så då fick Frost galoppera först (för Magika blev rädd och tvärnitade och då galopperade Frost förbi och då blev det så). 

Sedan tränade vi på kadriljen och red ut hästarna till hagen. 

På kvällen åkte vi till Sigvalde och badade och till och med jag badade! Det var mysigt men sorgligt för det var sista kvällen ihop :( Älskar detta lägergänget så mycket.. Fan.. Likes

Comments

Idag har vi ridit ett dressyrprogram! Vi fick veta hur vi skulle rida igår och jag lärde mig det ganska fort.
Inatt vaknade jag med ångest och mådde så jäkla illa. Jag ringde till mamma och pappa men ingen svarade.. Sov asdåligt men tog en postafen och kunde till slut somna men mådde illa när jag vaknade igen, förmodligen berodde allt detta på att jag åt så mycket chips.. bluh..

Aja vi red i alla fall dressyrprogrammet och det gick superbra :) Infogar bilder här under.

Nästa ridpass red vi ut och jag var i täten. Var så kul att se alla fjordingar på en lång rad bakom mig.

På kvällen hade vi kadriljträning till fots. Lite flummigt men skoj!

Likes

Comments

Idag har vi badat med hästarna 😁. Jag red på Balsa. Nova kom dit också och badade med Jasse. Sen badade vi en stund innan vi åkte tillbaka runt 11.

På kvällen var det tipspromenad och då vann jag och Amy och fick 15 kronor i kiosken.

Likes

Comments

Minns inte riktigt vad vi gjorde på tisdagen men vi fick sova till 09:30 (fast det gjorde inte jag för jag och Alva gick på morgonprommis istället.) Sedan fick vi efter frukosten städa i våra rum och baracken för att det skulle komma ett nytt läger.

Minns inte vad vi red för lektion.. Typ uteritt eller markarbete eller dressyr..

Det är vad jag minns från tisdagen hehehe.

Likes

Comments

Vi började med hoppning, vilket gick mycket bra 😁. Min sits över hinderna var bättre än innan lägret (no shit men aa). Sen på em hade vi bondbingo men jag fick "feber" så jag gjorde typ inget. Vi körde även och då på en väg när vi skulle trava så trampade hästen Lirka framför oss snett och gick omkull så skackeln gick av på mitten. Vi kollade så att hon mådde bra (she did) och då fick Lisa komma med en ny vagn.

Frost ❤ Så söt så söt

Och denna kvällen fick vi va uppe till 12 så jag och Amy satt i hästarnas hade ända fram till 11 och ret, njöt av synen och snapade och gosade med Fjordisarna.

Vi kom 3a i Bondbingon btw xD.

POK från Milla

Likes

Comments

Första lektionen var vi på uteridbanan och övade på vår sits på olika roliga sätt. Vi travade och galopperade utan stigbyglar, red lätt med stigläder som var 6 hål för korta och sen barbacka. Det var skitkul!

Sen hade vi lunch och det var hamburgare. På kvällen åt vi typ nåt griskött med potatisklyftor och en asgod sås.

Sedan hade vi markarbete och det gick hyfsat xD. Gick asbra på galoppbommarna på långsidan, nice sits och allt ❤.

På kvällen var det filmdags! Syskona Bouvelarie (felstavat xD) hette den. Lite småläskig Greve där... hu... Vi såg den med läger 4 :).

Jag hade också duschat så jag hade känt mig ren och fräsch när jag gick till sängs.

POK från Milla och Magika!

Likes

Comments

Igår vaknade jag av att några var uppe och gick vid typ halv sju.. grrr..

Och igår hade vi uteritt! Jag fick rida i täten och det gick superbra och Magika var taggad och framåt som vanligt :) Älskar den hästen  <3 .

Sedan åt vi lunch: Pastasallad!

Sedan åkte vi i bilaroch badade vid Sigvalde fast jag blötte mig bara upp till midjan. Sen gick jag och Sabrin och kissade xD.

Sedan kom vi tillbaka och red dressyr inne, easy peasy. Jag vill byta grupp.. för jag känner inte att det vi gör är tillräckligt utmanande men ledarna bli säkert sura på mig om jag säger det...

Sedan red vi hästarna till hagarna.

Sedan åt vi middag: Spaghetti och korv!

På kvällen hade vi trekamp, först skulle vi förflytta oss från ena kortsidan till andra med hjälp av två hinderstöd utan att nudda marken.  Vi kom sist xD.

Sedan var det spegelkull och jag började med att vara kullare.

Sedan var det dansstopp och då vann jag! Iiiih :D.

Sedan var det kvällsfika och hopp i säng.

zZZzzZzZzzZZzz

POK från Milla

Likes

Comments

Här ser ni första dagens schema.

När vi kom till ridlägret var det spänt och pirrigt. Vi samlades och alla fick säga lite om dem själva, jag sa att jag hette Milla, har ridit i snart 10 år och vill ha Magika.
Efter samlingen gjorde vi oss hemmastadda i våra rum (jag bor med Amy) och sedan gick vi ner till stallet.

Vi mötte en jättegosig fjording som hette Mimosa, hon var så otroligt kelig och älskade att bli kliad.

Sedan var det utdelning av häst!

- Amy, du får Balsa, sa Carin (lägerledaren) till Amy bredvid mig.
- Jag sa ju att du skulle få Balsa! viskade jag till Amy.
- Milla.. du får..

MAGIKA!!!! BOO YAH! (Det där sista sa dem inte men det var min reaktion xD)

Jag fick Magikaaaaaa. Resten av dagen red vi och jag försökte komma in i den Engelska ridstilen igen efter all westernridning xD.

Idag (lördag) vet jag inte vad som ska hända, men jag ser fram emot denna, och alla andra dagar, ändå!

POK från Milla!

Likes

Comments