​Idag har jag varit hos läkare för att veta hur lång tid det gått. Mina uträknade 7+5 blev 8+2, nästan en vecka mer än vad jag trodde. Allt såg bra ut, de kunde till och med se var ägglossningen hade skett. Coolt hur det funkar det där.


Är tillbaka på jobbet nu också, känns helt ok men är väldigt jetlaggad fortfarande så kommer upp tidigt men vill gå och lägga mig för natten efter jag kommit hem från jobbet...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Idag börjar vecka 8 eller 7+0 som innebär att 7 hela veckor är passerade (enligt en app där jag skrivit in senaste mensens första dag och den har räknat fram hur lång tid som gått). Jag mår lite illa på mornarna men det är svårt att säga om det är ett symptom på graviditeten eller inte då jag brukar må lite illa varenda morgon sen år tillbaka så det är inget ovanligt för min del. Annars är allt som vanligt. Inte märkbart trött, inga direkta humörsvängningar, inga speciella cravings (potatismoset på hotellet är dock väldigt gott, men sen gillar jag ju potatis sen innan också så vet inte om man kan räkna det som en craving). Jag trodde ju dock att hela grejen med att vara gravid skulle vara helt annorlunda mot för vad det är. Hade förväntat mig gråtattacker flera gånger om dagen, illamående varenda morgon (jag har i vanliga fall superkänslig mage och kräks nästan bara av äckliga smaker eller lukter så det trodde jag definitivt att jag skulle känna av), cravings osv. Vilket gör att man såklart börjar fundera om allt står rätt till. Jag kan inte boka någon tid hos kurator/barnmorska heller då jag inte kan ringa från telefonen och hotellet har inte den servicen heller, så jag kommer få boka tid först på tisdag morgon.


Vi har inte helt bestämt vad vi ska göra och jag känner att jag kanske inte riktigt hunnit reflektera så mycket över vad det bästa beslutet är. Jag har dock vant mig mer och mer med tanken på att det finns ett liv i magen, även om jag inte märker av det. Det känns lite mysigt, men det är viktiga frågor att få svar på innan jag kan ta ett beslut. Det jobbigaste av allt är att jag vet att vilket beslut jag än tar så kan jag inte ångra mig sen. Det skrämmer mig lite.

Likes

Comments

Idag hade vi bokat en resa för att bada med valhajar. Två timmars enkel resa över havet med båt + en halvtimme på moped för att sedan behöva vända tillbaka i samma stund som vi kom fram. En person hade dött i en dykolycka och på något sätt lyckats strypa sig själv, och allt var stängt och polisen var på plats. På nyårsafton. Någons kanske barn/förälder/släkting/vän som alltså ska fraktas hem i en kista.


Livet är skört, och man vet aldrig vad som händer. Sluta grubbla över småsaker, sluta bråka över småsaker och ta vara på tiden. Den kommer ta slut.

Gott nytt år!

/Från ett icke dystert par, ville bara få fram chocken som vi fick idag. Älska varandra medan tiden finns!

Likes

Comments

I natt var första gången jag kanske faktiskt känt av att det flyttat in någon i min kropp förutom att jag mått illa två mornar (utan att kräkas). Vi somnade igår kväll på hotellet i Hong Kong, vaknade mitt i natten och var pigga så vi låg och pratade och läste nyheter osv. Jag hade ju redan läst att Carrie Fisher gått bort, läste fina adjö-hälsningar till henne och sen när vi skulle försöka sova igen så brast det. Jag grät. Hulkade. För att Carrie Fisher gått bort. Nog för att jag älskade star wars som liten och såg upp till henne och brukade leka att jag var henne, men hon är ingen jag känner personligen för att hulk-gråta som jag gjorde. Jag kunde inte sluta heller. Jag kände själv hur konstigt det var att jag reagerade på det sätt jag gjorde, och Rikard misstänkte väl också att det kanske var hormonerna som spökade.

Nu sitter vi på flyget på väg till Filippinerna där vi ska vara till den 8 januari. Ska bli skönt med sol och värme!

Likes

Comments

Idag är det julafton. På tisdag åker jag och Rikard till Hong kong och Filippinerna. Tog ett graviditetstest i morse eftersom jag hämtat ut receptbelagda tabletter på Apoteket och hon sa att man absolut inte får vara gravid när man äter tabletterna. Jag sa att det är jag inte men eftersom jag fick recept över telefonen och inte fick göra ett graviditetstest på hälsocentralen så övertalade hon mig att köpa med ett graviditetstest för att utesluta det "för det är klass D-varning på dom här!" Så i morse så tog jag testet och det blev plus direkt. Jag tror inte jag hunnit smälta detta för jag tänker att testet inte stämmer. Jag ska ta ett nytt test för att se om jag får samma resultat. Jag har inte berättat något för min sambo dels då det inte är något som är planerat, dels för att jag inte riktigt tror på det själv. Jag funderar fram och tillbaka om det skulle vara fint att ge det till min sambo som en julklapp, men det blir ju bara jobbigt om han inte alls känner sig redo för detta.. är jag ens redo? Jag har känt mig redo länge men det har aldrig funnits ett bra tillfälle (plugg, inget fast jobb, pojkvän på annan ort osv). Vi är rätt nya tillsammans så det kom väldigt plötsligt, jag har dessutom precis börjat på ett nytt jobb. Men jag välkomnar denna lilla knodd ändå om det nu visar sig vara så. Han har ju två barn sedan innan också så det största steget blir mitt att ta.


Innan frukosten blev jag så illamående att jag nästan var tvungen att kräkas. Vet inte om det var någon placebo-effekt efter testet. Känns lite tidigt för illamående också men jaja. Fortsättning följer ☺️

Likes

Comments