Sommarlovet har nu dragit igång ordentligt, i alla fall för dom flesta och mina sociala medier börjat fyllas av bilder där folk i min omgivning visar alla sina fantastiska sommar upplevelser. Jag skrollar igenom mina egna bilder där den senaste togs typ senast på skolavslutningen, förutom en och annan screenshot och hundbild. Jag öppnar en ny app i mobilen där ytterligare några bilder på folk som umgås och har det jättehärligt fyller skärmen. Magen däremot fylls av en konstig känsla som skulle antagligen påminner om avundsjuka. Mobilen slängs ifrån på närmaste bord och stegen riktas mot sängen. Alla dessa "folk" som postar underbara sommarbilder på Instagram är egentligen inte folk jag vill umgås med, jag vill bara ha lika kul som de verkar ha på bilderna med mina kompisar. Tankarna skjut ifrån och ersätts med "ny dag nya tag" innan jag somnar.

Morgonen efter kollar jag igenom de senaste "my story" uppladdningarna på Snapchat och ser att en av mina närmare kompisar har varit på en galen fest under kvällen och natten när jag själv låg och sov. Ett sting av ännu mer avundsjuka slår mig och jag blir nu ledsen över att jag själv inte gjorde något lika crazy som min kompis. energi nivån sjunker till noll och hela dagen är för tillfället förstörd.

Räck upp din hand om du känner igen dig!!

Personligen har jag nu kommit till en så ångest laddad gräns att jag inte orkar vara ledsen längre över att känna prestation över mitt sommarlov, räcker det liksom inte med den jag har i skolan? Sommarlov som ska vara en tid för avkoppling och en fantastisk möjlighet till att göra allt det man velat göra hela skolåret men inte kunnat har nu istället förvandlats till ett elände där jag själv känner att jag måste bevisa att jag har det bra. Vem ska jag bevisa det för? Vem fan (ursäkta att jag svär) bryr sig egentligen? varför är det så omöjligt att komma ifrån känslan av behöva ha "det bästa sommarlovet någonsin"? Att bli fullständigt matad av det feta filtret av folk på sociala medier som bara har det bra hela tiden är inte hälsosamt! Den tiden jag spenderar på att skrolla igenom Instagram är inte hälsosam. Jag har kommit in i ett socialt beroende där det inte längre är acceptabelt att vara själv och inte göra någonting inte är okej längre. Jag vill så gärna lära mig att skita i allt det där. Sluta vara uppmärksamhetskåt. Men jag måste få hjälp och den hjälpen tror jag bara kan komma inifrån. Jag måste försöka kicka mitt as ur söngen och sluta kolla sociala medier stup i kvaten. det är inte bra!!

Puhhh.... (hämtar luft)

Måste googla tips, cuz google is your second brain and best budd.

Likes

Comments