Contains affiliate links Tankar

Goddagens,

fredag igen - härligt va?

Dagens tema kommer vara fackförbund.

För några dagar sedan ansökte jag om att kliva ur Unionens Fackförbund då jag tycker att de pengarna är en smula onödiga att lägga ut varje månad (225kr/mån) - jag har ju faktiskt aldrig använt mig av deras tjänster. Känner mig heller inte hotad att bli uppsagd på min arbetsplats PLUS att jag är ganska övertygad om att jag kommer kunna kirra ett nytt jobb snabbt som ögat om det ändå skulle inträffa omorganisationer som inte gynnar mig.

Hur som haver - ansökte om att träda ur och idag ringde en representant från dem. Trevlig som godis var han och han övertygade mig att fortsätta mitt medlemskap, så nu ska det utvärderas ytterligare ett år tänkte jag.

Men som lite skoj test så tänkte jag faktiskt satsa årssumman (2700kr) i en egen liten aktieportfölj för att se om det är mer värt att lägga dem på mig själv istället.

De lyfte ändå en del viktiga punkter som jag tycker kan vara värda att ha i beaktning:

- Genom facket får man faktiskt en inkomstförsäkring som gör att jag kommer få ut 80% av min lön om jag måste gå från arbetet. Obs. detta blir då tillsammans med A-kassa som jag givetvis betalar till.

- De går in och förhandlar med arbetsgivaren om olyckan är framme. Vilket jag personligen inte hade känt mig trygg i att göra själv eller anlita jurist för.


SÅ medlemskapet fortgår och projekt invest på facksumman ska bli riktigt spännande att följa.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments