Contains affiliate links Tankar

Goddagens,

fredag igen - härligt va?

Dagens tema kommer vara fackförbund.

För några dagar sedan ansökte jag om att kliva ur Unionens Fackförbund då jag tycker att de pengarna är en smula onödiga att lägga ut varje månad (225kr/mån) - jag har ju faktiskt aldrig använt mig av deras tjänster. Känner mig heller inte hotad att bli uppsagd på min arbetsplats PLUS att jag är ganska övertygad om att jag kommer kunna kirra ett nytt jobb snabbt som ögat om det ändå skulle inträffa omorganisationer som inte gynnar mig.

Hur som haver - ansökte om att träda ur och idag ringde en representant från dem. Trevlig som godis var han och han övertygade mig att fortsätta mitt medlemskap, så nu ska det utvärderas ytterligare ett år tänkte jag.

Men som lite skoj test så tänkte jag faktiskt satsa årssumman (2700kr) i en egen liten aktieportfölj för att se om det är mer värt att lägga dem på mig själv istället.

De lyfte ändå en del viktiga punkter som jag tycker kan vara värda att ha i beaktning:

- Genom facket får man faktiskt en inkomstförsäkring som gör att jag kommer få ut 80% av min lön om jag måste gå från arbetet. Obs. detta blir då tillsammans med A-kassa som jag givetvis betalar till.

- De går in och förhandlar med arbetsgivaren om olyckan är framme. Vilket jag personligen inte hade känt mig trygg i att göra själv eller anlita jurist för.


SÅ medlemskapet fortgår och projekt invest på facksumman ska bli riktigt spännande att följa.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links Status, Tankar

* P O F F *

Så tror jag att det låter väldigt snabbt på mångas konton - så även hos mig!

Det känns som att pengarna rinner iväg i en rasande fart, och på vad? Nu när jag har slutat att shoppa till mig själv så fattar man ju verkligen hur mycket pengar som försvinner i samband med småköp här och där. Sen så märks det ju extra tydligt nu framåt slutet av månaden innan löningen.

Ett problem för mig är att jag kan vara en smula naiv och sätta lite för höga mål - och sedan när det inte går enligt plan så struntar jag i hela upplägget och dess helhet vilket är helt galet!

Ohwell - Målet jag skrev för någon dag sedan om att ha 3000 kr kvar på lönekontot när nya lönen droppar in verkar vara en bit iväg faktiskt - för att vara realistisk så kommer denna summa nog ligga närmare 1000 kr. Menmen - det är trots allt 1 K mer än vanligt (observera att detta inte är det enda jag sparar - har hittills 3700 kr på sparande i olika former denna månaden utöver de förväntade övriga pengarna)

Men en positiv grej igår var att jag fick 6 månaders Spotify Premium av Telia eftersom jag har mitt bredband via dem. Toppen nu när jag har sagt upp abonnemanget för att snåla in på småkostnader. Men det tackar vi för Telia! Så ni som har abonnemang från Telia - kika era mail-inkorgar, ni har förhoppningsvis fått samma erbjudande!
Likes

Comments

Status

Hej på er,

hoppas ni mår bra!

Nu är jag lite drygt 1 1/2 månad in på mitt spar-äventyr - so far so good!

Nu börjar det kännas av lite i shoppingsug-generna men jag klarar mig ändå bra tycker jag. Funkar fint med "straffsparet" som jag nämnt innan. Då tänker jag liksom både en och två och ibland tre gånger innan kortet dras.

Hur är statusen då?

Sparande : I februari så har jag faktiskt redan överskridit mitt sparmål med några hundringar vilket känns suveränt. Dock så har jag blivit lite "caught-up" i fenomenet aktier så jag har bollat in lite mer än tänkt på det (dock ändå bara småsummor) vilket jag borde ha lagt i buffertsparandet istället. Nåväl - får väll lägga om planen lite för mars och kompensera på bufferten och chilla på aktierna.

Lån : Här är den riktigt grymma biten. Kredit = avbetald. Y Ä Y H Ä Y. När lönen kommer nu i februari så dras resterande skuld på ett annat litet lån och det innebär att jag helt plötsligt från mars och framåt kommer ha 7000kr mer i månaden att röra mig med - för då har jag liksom inget att betala av på - Som bonus på det så kommer buffertsparandet skjuta i höjden.

I övrigt : Efter alla månadens betalningar och sparandet hittills så har jag runt 3000kr kvar att leva loppan på med lite drygt 1 1/2 vecka kvar till nästa löning. Målet är att bara behöva använda 1000kr av dem och på så sätt få in 2000 extra på bufferten. Om jag lyckas med det så kommer sparandet ligga på 5822 kr denna månaden (ca 2000 mer än tänkt :) )


Galet fint väder i Götet i helgen - det sätter bannemej guldkant på vardagen

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jahopp - då tar vi ett snack om appen Dreams!
Och holymoly vad jag gillar'n.

Jag kör ju hårt (ha ha 5 veckor in) på *52 week challenge* och drar över veckosparet på ovan nämnd app. Fantastiskt roligt att se att det växer!

På samma sparande kör jag även mitt "straffsparande" - det vill säga att jag för över samma summa hit som jag lägger på onödiga saker. Det är faktiskt jäääääkligt bra med det här straffsparandet - man tänker liksom till en eller 4 gånger på alla köp. Sen gäller det ju änna att vara en smula diciplinerad och faktiskt face the truth och föra över - även om det svider!

På challengen som jag nämnde tidigare så kör jag från 15kr (sedan lägger man på 15kr för varje vecka) läs mer här om utmaningen.
Kalkylen säger ju att jag kommer spara 20 670 koronas om jag följer 😀

Och det helt utan straffsparet, W O H O!

Ligger rätt bra till ändå! Eller bra och bra...straffen står ju för en del - enligt kalkylen ska det finnas 350 crowns på kontot!

Sen får man ju massa peppande citat - that's not stupid! Älskar sånt - allt behöver inte vara så formellt hela tiden!

Likes

Comments

Hey'all
Hoppas ni har det världsbäst! Det har jag iallafall, en förträfflig jävla helg med min gamla mamma ❤️

Som sig bör tog vi en svängom på stan (hon bor i småstad med 3 butiker varav ett är HM och två säljer korrekta klädslar åt damer)
Hon hittade mycket great stuff! Jag hittade en klänning som är bortom denna värld jag...så gladeligen att jag betalade 499:- och mer än jävlar gladeligen samma summa in på straffsparet (i min mening är klänningen värd typ 10 000:-)

Anyhow, nämnde jag att jag gått ner 5kg? Om inte, så har jag det! Gillar symboliken, 5 kg ner och 5 K extra på sparet 💪

Nu håller jag på för fullt med sparandet, dvs matlådor för veckan och HERREGUD vad jag älskar mitt spontanköp (för ett antal månadersedan) nämligen Crockpoten - medan jag har goooooodtimes lagas maten! Dessutom behöver man inte köpa domdäringa "fina" bitarna, här funkar karré (OBS. Alltid svenskt - det tummar man icke på).
Tror även jag har bästa potatisgratängen på g så YÄY ME 💋

Crockpot 769 kr

Ser att samma variant som jag har är extremt bra prisad - annat var det på den gamla goda tiden. Hö hö...hade ju gärna uppdaterat mig till någon av de nya fräsiga modellerna, exempelvis den vita :D

Likes

Comments