Tankar

Jag och sambon testade på Linas matkasse under två veckor. Och vad tyckte vi?

Vilken kasse provade vi? Linas lättlagade
Pris? Första kostade ca 300kr och andra med fruktkasse gick på 609kr:
Smak & tillredning?
Vi börjar med smakerna - det var ganska mjaaa, vi fick krydda på rätt rejält med egna smaker för att få det som vi ville.
Vi kände också att vissa smakkombinationer inte alls var bra - tråkigt när de förstör smaker för att bara sticka ut. Till exempel så var det INTE gott att dra i dill i en rödkålssallad som gick i asiatiskt tema. Vi fattar att det är trendigt med fusions av skandinaviskt med asiatiskt men nej det var fail.
Tillredningen däremot var snabb så som utlovat!
Så tumme upp på enkelhet/snabbhet, tumme ned på smakerna!
Summa summarum?
Nej vi kommer inte att fortsätta - vi slänger lätt ihop rätter för en mycket billigare peng med mer smak och mängd. Ett stort problem var nämligen att det på många rätter inte fanns över till matlåda (vilket iof inte är kassens fel då det är beräknat på 2 pers och 4 middagar) men om jag kan laga goda middagar för en bråkdel av priset och dessutom få luncher så går vi hellre på det.
Vad som däremot imponerade var fruktkassen! Den hade vi kunnat fortsätta med utan problem. Det var alltså inga trötta äpplen och päron utan även kiwis, passionsfrukt och mango vilket verkligen gick hem här i vårt lilla bohag.

En annan grej som var ganska mindre bra var att de behöver 1 veckas notice om man inte vill fortsätta. Detta gjorde att vi alltså inte kunde säga upp nästa kasse under tisdagen efter att vi tog emot den första. Kan tycka att det borde gå då man kan korrigera sin beställning fram till 23:59 dagen innan leverans på ex Mathem.se. Så vill ni bara prova en kasse - glöm för allt i världen inte att säga upp prenumerationen redan innan ni fått leverans nr.1!

Har ni erfarenhet av matkassar? Vad tycker ni? Vad/vilken gillar ni och varför?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Nu jäklarns så känns det tvärgött på kontot.
Dels så har jag betalat av H E L A min skuld på kreditkortet. Winn!
Detta gör att jag får 5k extra att spara varje månad (har betalt 5k i månaden på detta under senare tid).
Har autosatt resterande 2600 på övrigt lån som är klart vid nästa löning. Detta gör mig komplett skuldfri förutom CSN i nästa månad. Jag säger bara HALLELULJA, så jävlar skönt!

Denna månaden har jag utöver ovan avbetalningar även kunnat sätta undan 6k på sparande 😀 Det går liksom som tåget med det här att inte shoppa grejor!

Tänk ändå, i Mars kommer jag ha en buffert som motsvarar en månadslön och i slutet av året kommer jag ha sparat runt 110 loppor 💪

Har nog sällan känt mig så vuxen som nu!

Update på huskikandet - asfint hus men herrejäääklar vad golven lutade! Hade aldrig kunnat bo så, tänk er själva att bo som om man var på ett fartyg eller konstant salongsberusad. No thanks!

Pussokram

Testade för övrigt Linas Matkasse två veckor men mjaaa...vi är inte toknöjda! Fruktkassen däremot - den var fan najsi!

Likes

Comments

Å H H E R R E M I N S K A P A R E

vad jag är taggad för nästa lördags inbokade frisörtid. Det ska fan bli svin-najs att bli lite snygg igen.

Är det bara jag som kommer på en idé, inser att den är briljant och sedan inte kan sluta tänka på hur jävla bra mitt liv är om jag bara har detta eller får denna saken? Det är ju tyvärr detta jävla endorfinpåslaget som har satt mig i den situationen jag är- ni vet en garderob fylld av prylz och inte fan blev mitt liv guldkantat av dom där grejorna!

Men i alla fall - klippa sig bör man göra då och då ändå och när jag nu äntligen lyckades få en tid hos min favvis (HALLÅ JAG ÅKER FAN 30 MIL ENKEL VÄG FÖR EN JÄVLA KLIPPNING) så är det sjukligt värt det.

Skickade en bild till favvisfrissan som nämndes ovan precis. Hoppas att hon kan lösa det. Hoppas även att man får snyggfaktorn och minus 1800 kilo på köpet. Det är kanske lite högt satsat...eller?

Asså...tänk den här frillan, lite bränna (är praktiskt taget genomskinlig nu) och det där förbannat fina huset jag skrev om igår. Wouldn´t that be fucking perfect?


https://www.pinterest.se/pin/411938697146461599/

Likes

Comments

Status, Köpstop, Lönen kommer, Tankar

Nu när jag är igång så ska det faktiskt bli sjukt spännande här nästa vecka - med andra ord, se om min karaktär håller i sig även efter att lönen kommer och man är rik som ett jävla troll igen.

Detta är alltså första löningen sedan jag påbörjade blizkrieg mot mig själv och mina överdrivna konsumtionsvanor.

På ett sätt så Ä L S K A R jag verkligen autogiro men jag hade älskat det ännu mer om man själv fick sätta vilken dag cashen dras. Jag vill ju att allt ska dras den 25:e - är så infernaliskt jävla taggad över att kunna sätta mig ner och föra alla mina surt förvärvade (skojja bara - älskar mitt jobb så det är långt ifrån surt) pengar till rätt plats.

Har även gjort en liten ny rockard i min budget för februari OCH den innebär att jag förmodligen kommer kunna betala av resterande 10000 i skitskulderna redan nu. Det hade fan vart tvärnajs.

Kan jag göra det så kommer jag kunna lägga undan runt 12 lax i månaden från och med mars. Det betyder att jag i maj kommer ha en stabil buffert och därefter kunna investera mina 12 loppor mer aktivt efter maj och framåt.

Det där med buffert låter så jävla tråkigt men jag har hört att man ska ha en sån och efter att faktiskt ha levt på en liten djävlar edge ett antal gånger i mitt liv nu så fattar jag äntligen.

Det är INTE, I repeat INTE kul att ligga vaken på nätterna för att man inte fåri ihopa-att ekonomiskt. Det är ett som är säkert det!

Likes

Comments

Men vad roligt att det har hittat hit lite läsare =) Sånt håller ju motivationen uppe en smula.

Snart är det dags för egentid i 2 veckor då sambon åker till Japan för att åka bräda....det blir nog skönt men

F R A M F Ö R A L L T - TId för att rensa, rensa och åter rensa.

Här ska det ut kläder ur garderoben må ni tro. Ska läsa på ordentligt om den här capsule-hypen och tweeka den lite så det passar.

Och hey - ut med grejor på annons, jag sitter ju inte på awsome-mega-asjävla-snygga dojjor och sådant som jag inte ens använder, eller någonsin har använt - hur sjukt?

Frågan är bara - vad ska säljas var?

För övrigt - jag och sambo ska kika på vad som kan vara universums finaste jävla hus imorgon. Centralt i Mölndal och ser ut som perfektion it self. Håller ni med?

http://www.hemnet.se/bostad/radhus-5rum-molndal-molndals-kommun-terrakottagatan-14-10707156


Kan vi inte alla bara hålla tummarna att nuvarande ägarna är på plats på visningen, får syn på mig och mr sambo och känner att OJ vad vi ser sympatiska ut - kanske lika bra att bara skänka hela detta härliga himmelska hus till oss?


Likes

Comments

Hämtade leveransen av mina nya träningstights igår.

Jag har ju redan skrivit lite om att jag fick lite ångest över att ha beställt dem - 600 kr är mycket pengar för ett par tights när man redan har halva garderoben full av likvärdiga plagg.

Ni kan ju ana att jag faktiskt bara blev lättad när det visade sig att tightsen är gjorda för minimala människor =)

Det blir således retur på dem och ordningen är återställd både i min hjärna, själ och kontosaldo!


För övrigt så går det fortfarande löjligt bra att inte småshoppa för nöjets skull. Om känslan jag har nu och har haft den senaste månaden håller i sig så kommer jag vara rik som ett troll i slutet av året. Ha ha...

Likes

Comments

Änsålänge så går det faktiskt LÅNGT över förväntan att inte gå och småhandla en massa. Jag är grymt förvånad faktiskt eftersom det annars brukar gå åt skogen för min del inom bara några dagar.

I januari månad faktiskt bara lagt 60 kr på min själv som onödigt inköp (detta var innan jag ens bestämde mig att börja satsa).

Tänker att jag fortsätter på detta viset så kommer jag ha 1000 kr kvar av mina pengar från januari in i februari vilket blir bra då jag har boakt tid för klipp/färg. Med den här extra tusingen så blir det inte omöjligt att klara mig på de 2000 kronorna jag har satt i fickpengar under denna månaden. Fixar jag det så är kan jag betala av alla mina skulder redan i februari (bortsett från CSN) vilket hade varit AWSOME.

Eller alltså med tanke på hur lite jag har spenderat denna månaden så borde jag ju rimligtivs klara mig på 1000 kr i månaden i fickpengar = ca 12 000 i sparande varje månad från det att min skuld är betald.

How great?

Det är ändå 144 000/år...sen ska man ju vara realistisk - leva lite när livet leker. Det är ju mycket lättare att hålla sig på sin kant nu när det är grått och trist ute.


Summa summarum så har mitt tänk ändå ändrats brutalt och jag kompromissar med mig själv för varje litet köp - om det så handlar om 5 kr eftersom det har blivit lite av en sport att jag vill kunna bocka in 0 kr efter en avslutad dag i utgifter.


Hejaheja!

Likes

Comments

OM tightsen passar och är lika fina i verkligheten så får jag alltså behålla dem.

Men under dagens löprunda så kom jag på ett kriterie. Minst 2 mil i benen i veckan - annars är jag fail!


Hejdå!

Likes

Comments

Jag har svårt att tro att jag är själv med ett löjligt sug av att köpa nya saker - H E L A J Ä V L A T I D E N!

Så nu är det slut med det tänkte jag. Hittills har det gått finfint (2 veckor har gått sedan jag påbörjade denna omställning), fram tills igår så hade jag bara lagt 18 kr på mig själv (matkonto är separat från detta).

18 kr är fan awsome - tilläggas skall att de här 18 kronorna är för två omgångar parkering i Skatås motionscentrum så det var ju verkligen för en `good cause´.

Igår slant jag iväg lite dock, men det efter påtryckningar av min kära sambo. Hittade nämligen the most adorable löpartightsen som någonsin gjorts så de fick givetvis beställas.

MEN HERREJÄVLAR vad snabbt man blir detoxad - kände mig superdålig igår, köpet kändes inte så bra och nu hoppas jag lite innerst inne att de inte ska sitta bra eller vara i fel storlek när de väl kommer fram.

Men om de sitter bra så behåller jag dem givetvis - dom ser ju fan amazeballs ut.

Men kontentan av det hela är att det går relativt snabbt att vända mindsettet från att bara köpaköpaköpa till att tänka efter och faktiskt få en liten "bakfylla" på att lägga ut pengar i form av gnagande samvete.


Men visst ser de as-najs ut?! Kommer galoppera fram i spåret och Midnattsloppet som jag är anämld till - ja där kommer jag rusa fram som den mest oddsade V75-pållen.


Likes

Comments

Status

Med nytt år så kommer nya möjligheter.

För min del blir det ny möjlighet att ta tag i vissa delar av mitt liv, bland annat ekonomin. Och för övrigt - who am I kidding, kunde gjort detta för längesedan, behöver inget nytt år för detta.

Men nu är det alltså dags - fick något slags uppvaknade när jag hade möte med min kontaktperson som placerar min tjänstepension. I samband med detta så såg jag rapporter Ö V E R A L L T om att kvinnor har det svårt efter pension och att "vi" ofta strutsar - alltså stoppar huvudet i sanden när det kommer till pension. Trillade över denna releasen från NOWO.

Hur som haver så kommer här lite bakgrund.

- Jag har jobbat länge men även studerat på universitet i 3 år. Har alltid arbetat vid sidan av så inga money-issues

- Varit sämst på att spara = Inget sparande att tala om = ett hem och garderob fullt av S K I T

- Lyckats dra på mig en fattig jävla skuld på ett kreditkort - snart avbetalt = skuldfri sånär på CSN.

- VILL KÖPA HUS och det snart, lets make it happ´n. (Ska faktiskt titta på ett på måndag, sådeså!)

- Har nållkåll på placeringar osv men har börjat privat pensionspar i fonder (1k i månaden) och lattjat lite med aktier och det ska utvecklas tametusan men i liten skala 5hunka i månaden.


Har faktiskt gjort en budget för året - håller jag den så har jag närmare 120k på sparkontot till årets slut.

Let´s go!
Likes

Comments