SAVANNAH FÄLT Nouw.com/SavannahFalt
SAVANNAH FÄLT Nouw.com/SavannahFalt

Varför jag inte bloggat på sistone? För jag är förvirrad. Ni anar inte hur många gånger jag försökt börja detta inlägg men sedan suddat väck allt för att börja om. Jag vet verkligen inte hur jag ska få fram vad jag känner just nu. Jag själv vet inte ens vad det är jag vill få fram, jag vill bara skriva av mig lite för asså... Allting känns inte bra fastän jag borde vara glad. Jag har det så otroligt bra egentligen. Och än en gång suddar jag väck en påbörjad mening. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig i text. Men ok, jag ska försöka trots att det kommer bli en oklar text, det vet jag redan nu.

Asså nej. Jag är trött på att bry mig om vad folk ska tycka. Trött på att jag bryr mig så mycket om vad folk tycker om mig och om saker jag gör. Att trampa folk på tårna eller att någon ska tycka jag är konstig. Andras åsikter om vad jag än gör. Det kan säkert vara en bidragande del till varför jag inte bloggat på sistone. För om jag skulle skriva om vad jag gör på dagarna hade jag framstått som en lat jävla tonåring som inte tar tag i sitt liv. Om ni läst förgående inlägg (i slutet av augusti syftar jag på) har jag sagt att jag var rädd att jag skulle bli den där lata tonåringen nu under hösten, den som inte har jobb och den som bara är "lat". Jag var väl främst rädd att jag skulle bli rastlös. Eller, är det bara rastlös? På sistone har jag kommit fram till vad jag egentligen varit så rädd för i flera månader. Att mina tankar ska komma ikapp mig. Ångesten och att må dåligt.

Jag tror att saker har pågått under en period utan att jag märkt det, omedvetet alltså. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag var så otroligt lycklig runt studenten. Fast jag har mått bra i sommar också, då jag trivts med mitt jobb, vännerna och min fritid. Jag har ändå haft det bra i sommar, det har jag. Men vad får mig att tvivla så mycket nu? Det jag funderar på är om jag på något sätt tryckt undan och undvikit de tuffa tankarna genom sysselsättning. Alltså, jag tror jag jag omedvetet ignorerat känslor inom mig under hela sommaren, då jag har haft fullt upp på dagarna. Det är som att jag inte orkat känna ångest, som att jag inte orkat må dåligt och har därför (omedvetet I think) mått bra genom att leva enkelt och bekvämt. Jag vet inte, jag har liksom haft ett bra mående i sommar, tror jag. Eller kan det vara möjligt att det lagras på utan att jag märkt det? Eller jag kanske har märkt det? Jag mår bra när jag har sysselsättning då jag har någonting annat att fokusera på än mig själv. Men nu i höst måste jag fokusera på mitt egna mående och det är därför jag inte är på topp just nu, vilket jag inte vågat gå ut med pga just reaktioner från andra. För varför ska lilla jag må dåligt nu? Eftersom jag har mått mycket sämre förr kan jag typ inte ha rätten till att må dåligt nu, för jag vet att man kan må så mycket sämre än vad jag gör just nu och därför känns det som att jag bara leker med begreppet, om ni förstår vad jag menar. Men jag mår inte bra.

Vad är det jag tryckt undan under hela sommaren? Varför mår jag dåligt? Vad för ångest har jag undvikit?
Maten och min läskigt starka viktuppgångsrädsla. Ja just det, den jävla ätstörningen som vägrar släppa taget. Ju längre period jag mått bra med min ätstörning då jag undvikt ångest och dåligt mående, desto sämre kommer jag må senare när jag tar tag i allt, vilket jag gör just nu. Jag skäms otroligt mycket nu när jag går ut med detta för er, men det känns nästan värre inför mig själv. Jag har inte orkat inse att jag inte mår bra i mig själv. Det känns som ett svek, för jag trodde jag kunde värdera mitt egna mående högre, men istället har jag tryckt undan känslor som ångest och obehag. Jag har tyvärr gått med slaviskt på vad som är såpass inpräntat i min hjärna då jag haft sånna här tankar i nästan fem år. Jag skäms att jag fortfarande tacklar ätstörningen, det känns löjligt. Jag skäms att jag fortfarande får ångest av viktuppgång och annat. Jag tycker verkligen inte att ätstörningar som är en allvarlig psykisk sjukdom är något att skämmas över, det är verkligen inte så jag menar, men jag skäms över att JAG som borde vara ur det ändå har kvar det. Jag skäms över mig själv för att jag inte är starkare.
Jag har många vänner som är ur det och därför känns det som att jag är ett hopplöst fall. Varför kan andra men inte jag? Jag vill också vara stark, vilket jag tydligen inte är. Men också vad som är viktigt att pointera är att det är otroligt starkt att gå emot ätstörnignens röst. Jag beundras och inspireras av personer som klarar av att vara starka och aktivt väljer att inte lyssna på hjärnspöken som kanske fortfarande finns i huvudet men att man inte gör som rösten säger, utan tvärt om. Det tycker jag är riktigt starkt, att fortsätta välja det friska livet.

Jag har nästan varit där men nådde aldrig enda fram, någonting höll mig kvar. Jag blev lite för bekväm vilket resulterat till viktnedgång. De flesta anser att de har lättast för att gå upp i vikt men jag tycker tvärtom. Det känns jobbigt att äta när man redan är mätt och kanske inte ens sugen. Asså jag menar inte att jag gått runt hungrig, men jag får en obehaglig känsla av att känna mig övermätt. Fortfarande en av de mest obehagliga känslorna jag vet.

Jag blev chockad när jag såg vad vågen visade för siffror för några veckor sedan, efter New York resan. Anade en viss dipp men att det var såpass... Jag slutade vara med på fotbollsträningar och återupptog kontakten på ätstörningsenheten för att samtala med en psykolog. Också kring dagarna där, bokar jag, Smurfen och två andra tjejer en lägenhet i Chamonix. Jag ska alltså flytta till Frankrike den 20 december vilket gör mig asrädd men samtidigt riktigt taggad! Kommer vara där i fem månader. Alltså måste jag upp väldigt många kilon innan jag åker, om lite mindre än två månader. Jag oroar mig över väldigt mycket i mitt liv just nu, även annat som jag inte tagit upp nu.


Alltså kämpar jag otroligt mycket med maten just nu, vilket jag gjort framförallt de senaste tre veckorna. Och gör hela tiden. Det är ett heltidsjobb för att få mina tankar i schack. Den första dagen (då vi precis hade bokat Chamonix, motivationen kunde inte bli högre) kändes det som en lätt match. Men redan dagen efter kom gråten och ångesten ikapp mig. En sådan ångest jag känt från och med då var längesen jag mötte. Det är väl det jag varit rädd för så himla länge, ångest och att må dåligt. Att se hur kroppen förändras och siffrorna stiga. Att äta när jag är riktigt mätt. Att äta choklad så ofta. Att försöka intala mig själv att jag behöver gå upp i vikt. Försöka gilla min kropp vilket är jättesvårt. Men jag äter och äter och mår inte alltid bra. Tycker ärligt detta är jättetufft just nu. Men jag ska inte ge upp bara för att några dumma tankar ger mig ångest. Jag ska till Chamonix med en välmående kropp och förhoppningsvis psyke också. Jag kämpar på och tror på att detta ska gå bra till slut! Jag får väl må kasst nu ett tag framöver när jag går emot mina tankar, så får vi se var det leder till i framtiden. Vill verkligen må bra igen, jag vet att det går!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

1 oktober - Härligt höstväder.

4 oktober - Här var jag fortfarande arton år.

8 oktober - Smarrig nittonårsfrulle.

8 oktober - Fina vänner på vår födelsedagsmiddag! Tack till alla som firade med oss, ni är guld värda!

8 oktober - Utgång med bästa tjejerna! Fördel med att fylla år - man blir bjuden.

9 oktober - Lite släkt kom och hälsade på då vi firade oss och mamma. Riktigt trevligt var det!

10 oktober - Mys hemma hos Cassie med gottgott och vi glodde på Bridget Jone's diary.

11 oktober - Tittade på Bridget Jone's baby på bio. Så rolig film!

13 & 14 oktober - Inventering på Biltema med fotbollslaget. Andra dagen var roligare än den första, fattar ni hur mycket jag skrattade ihjäl mig när jag räknade dem tjutande ankorna? Kunde inte andas så mycket jag skrattade. Haha det var kul.

15 oktober - Emporia med syster och Alicia!

16 oktober - Testade dessa två nu supersmarriga chokladerna. Bägge får betyg 4/5!

17 oktober - Älskar verkligen höstpromenader. Så himla mysigt!

17 oktober - Bokade boendet under fem månaders tid i Chamonix! Drar den 20 december!

20 oktober - Köpte en passande mössa då jag var på Gekås med Cassie, Connen och William.

21 oktober - Spelade Harry Potter TP med syster och Alicia, asså den var galer kul! Fina människor!

22 oktober - Lagfest hos en i laget, då vi även överraskade Lisa som drar lite joden runt ett bra tag framöver, och likaså jag typ haha. Blev en riktigt rolig kväll med tacos följt av andra roligheter! Så himla fina människor allihopa!

23 oktober - Här har vi världens sötaste katt som somnade när vi kollade på film tillsammans idag. Det var mysigt.

Likes

Comments

Änsålänge har fyra vloggar från New York dykt upp på Youtube. Håller på att redigera de två sista just nu, så håll utkik efter dem om inte allt för lång tid! Men här har ni de fyra första iallafall! Ge gärna respons!

Likes

Comments

Hej på er!

Hoppas det är bra med er! Det har verkligen hänt en hel del saker i mitt liv som jag tänk skriva om men inte vågat. Inte säker på om jag vågar nu heller egentligen. Nope, det får vänta. Alltså därav sämst uppdatering, haft mycket annat i mitt huvud.

Anyway, bjussar på tre inte för fina bilder.

Likes

Comments

Hej på er!

För ett litet tag sedan beställde jag hem några Quest bars från Fitnessbutiken. Superbra sida, plus snabb leverans! Fick även med två små proteinpåsar som jag dock inte använt än. Däremot har jag redan ätit upp alla barsen så jag tänkte faktiskt sätta betyg på dem. Nu utgår jag ifrån att alla var riktigt goda, betygen är satta i jämförelse med varandra. 

Pumpkin pie 4/5

S'mores 3/5

Cookies & Cream 3/5

Apple pie 4,5/5

Cinnamon Roll 3,5/5

Coconut Cashew 2/5

Likes

Comments

Vilka sjukt bra dagar jag haft i Stockholm med Klara! Någon som missat att Justin vart i Sverige? Nej, jag tänkte väl det. Inte jag FÖR JAG VAR CIRKUS TRE METER IFRÅN HONOM!!!

Kan ju börja med onsdagen då jag först hade en inspelningsförmiddag. Efter lunchen fick jag det lite stressigt till tåget då jag glömde av tiden. Snopet nog var tåget 30-40 minuter sent så jag hade ju kunnat packa i lugn och ro. Jaja, jag kom fram till Göteborg till slut och gick till Espresso House där Klara och Vickan redan satt. Vi fikade och hade en mysig pratstund.
Framåt kvällen tog jag och Klara tåget till Stockholm, till min kusin, där vi somnade som stockar.

Torsdagen den 29 september, den stora dagen! Gah!
Upp runt åtta tiden och sedan åkte vi iväg till ett jättemysigt frukostställe som Klara hade kollat upp på förhand. Riktigt inspo och supersmarrigt! Så värt! Dock regnade det en del på förmiddagen, därav blev det en väldigt väldigt dålig hårdag. Nåväl.
Vi satt där ett tag till regnet hade lugnat ner sig lite. Tog oss till gamla stan och gick runt i stan. Älskar Stockholm så himla mycket, känner mig typ hemma. Jag tycker inte om att tänka om framtiden för jag vet inte vad jag vill med mitt liv. Men en sak vet jag säkert - jag ska bo i Stockolm och jag vill jobba på SVT.

Anyway, hittade inte någon tygpåse som jag var ute efter. När vi hade gått runt en del ville vi till Mall of Scandinavia så då åkte vi dit. Gud, det var så extremt stort! Det första vi gjorde var att hitta en sushirestaurang för vi var hungriga. Sagt och gjort då vi samlade energi till att utforska gallerian. Efter ett tag blev vi trötta så då blev det dags för lite frozen yoghurt, som upptaggning för kvällens stora händelse - JUSTIN BIEBER I TELE2 ARENA!

Strax efter 18:15 anlände vi till arenan och skulle gå in, men då var det bara min biljett som fungerade, alltså hade Klaras biljett registrerats åtta minuter tidigare. Detta löste sig efter lite om och men, jag gick in till arenan och fick alla biljetter som en kompis hade med sig till dem och där fanns en icke registrerad biljett, men fatta paniken vi hade först...
Vi kom ner till Golden circle typ tio i sju och såklart var det mycket folk då men ändå inte överdrivet mycket för vi kom fett långt fram! Åh vad jag är nöjd över att vi inte köade denna gången eftersom vi hade en superbra dag i Stockholm istället!

Justin hade två förband, MIC LOWRY & THE KNOCKS. Riktigt bra band bägge två tycker jag! Måste lyssna igenom lite på Spotify sen. The Knocks har jag iochförsig hört lite innan men inte så mycket alls.
20:30 kom Justin ut på scenen och var galet hyper! Dock tyckte jag att förra konserten 2013 var bättre, då jag tyckte han var piggare, gjorde en bättre show och var mer jordnära med publiken. Men Gud så grym han är ändå trots att han kanske hade en lite sämre dag! Rysningarna jag fick under I'll show you, been you, boyfriend och även flera. Åååh!
Efter konserten var det en himla tur att vi hann med första pendeln, då vi åkte direkt hem för att sova. Kom tillbaka klockan tolv men inte kunde jag somna direkt inte, var så glad! Tycker om honom så sjukt mycket! ❤️

Fredag 30 september - klockan ringde redan halv sju för vi skulle med ett tidigt tåg hem. Utvilad? Verkligen inte. Kom upp i alla fall, gjorde iordning oss och åkte till centralen där vi tog tåget till Göteborg. Dock kunde man knappt sova på tåget för fy vad obekvämt det var!

Väl framme i Gbg sa jag hejdå till Klara och hej till mamma och Alicia som kom fram till stationen samtidigt som vi, fast söderifrån. Mamma skulle på en föreläsning och Alicia skulle köa till Kent konsert. Jag hängde med Alicia, åt och köade ett tag. Så mysigt!
Sen gick jag lite själv i stan och nordstan. Framåt fyra tog jag tåget hem och kom väl hemhem strax före halv sex. Hade hela dagen sett fram mot att komma just hem. Duschade på direkten, rakade benen, renbäddade min säng med mina nya lakan, tände ljus, kröp ner och bara gosade med lite käk på det. Underbart var det. Så där låg jag resten av kvällen, redigerade lite bilder och vloggar (som kommer komma upp snart, lovar). På natten blev jag nattaxi åt Malin som hade varit ute och klubbat. Inte en chans att jag hade orkar gå ut igårkväll asså. Kom tillbaka väldigt sent alltså, sedan sov jag gott.

Likes

Comments

Kom hem från New York den 21 september, från världens bästa resa! Vloggade varje dag och dem kommer komma upp inom en snar framtid. Därför har jag inte skrivit nåt om resan, det kommer! Så nu efter resan har jag tagit det ganska lugnt men även hittat på en del. Så under dessa dagarna mellan 21 september och innan Stockholm då jag såg Justin (kommer i ett separat inlägg) har jag:

Trip till Max med gott sällskap

Märkt hur hösten dominerar totalt, mysigt ändå

Körde upp till Kungsbacka en lördag för en myskväll med Klara

Sålt Bingolotto på Maxi en söndag

Använt nya kläder. Kul.

Åkte till Väla och Ikea med Cassie och Michaela en måndag. Käkade brunch på Ikea, riktigt smarrigt!

Besökt Bästa Sture<333 saknar skolan så så mycket!

Likes

Comments

Eftersom jag inte är hemma på mammas födelsedag firade vi henne igårkväll istället då vi gick och åt middag på Fridolfs. Supergott var det och jag kan garantera att jag rullade därifrån.

Likes

Comments

Vad har lilla jag hittat på den senaste veckan? Jo, förra måndagen den 5 september åkte jag in till stan på eftermiddagen för att först kika runt lite på en ny fin liten klänning som jag tänker ha på mig under middagskryssningen när vi är i New York, so wait until then cuz i'm not gona show you. Sedan gick jag till ett möte om Harry Potter evenemanget som kommer ske under höstlovet i Halmstad.

Samma dag, på måndagskvällen åkte jag hem till Cassie där även Micke höll hus. Vi kollade på Idol, första avsnittet av Paradise Hotel och kollade igenom menyn på The boathouse i NY där vi ska käka brunch. Längtar!

Tisdag 6 september - Vaknade upp hos Cassie men åkte ganska direkt hem. Vädret var verkligen på topp! Sedan blev det fotbollsträning på kvällen.

Onsdagen - Gosade med Pumbi en stund, annars ägnades hela förmiddagen åt att testa och bestämma outfits till New York. Och nej, kommer inte visa i förväg. Stay tuned.
Handlade och fixade i hemmet. Sedan på kvällen blev vi skjutsade hem till Michaela där jag sov över till torsdagen.

Torsdag 8 september - Vaknade alltså upp tidigt hos Michaela, väldigt tidigt. Varför? Jo, för vi körde och lämnade av Malin & Cassie på tågstationen i Hässleholm då dem rullade iväg till Stockholm för att se Troye (ville egentligen också hänga med men plånboken sa nej, New York bby) medan jag och Michaela åkte tillbaka hem igen. Vädret levererade så hemvägen blev inte jätteseg ändå. Kom hem framåt lunchtid. Sen minns jag inte vad jag gjorde under dagen fram till fotbollsträningen på kvällen.

Fredag 9 september - Vaknade tidigt av alarmet eftersom jag skulle iväg hem till bästa mormor! Så tog bussen, tåget och bytte tåg innan jag var framme i Hässleholm klockan halv 1. Blev hämtad av mormor och vi åkte hem till henne. Fixade en hel del med att fotografera några av hennes konstverk och lite så. När vi var klara åkte vi iväg till Wanås för att fika och kolla runt lite där. Senare på eftermiddagen åkte vi en sväng till sommarstugan i Lur som håller på att renoveras rejält. Kommer nog bli bra!
Körde inom en mataffär innan vi åkte tillbaka hem och hade en supermysig fredagskväll!

Lördag 10 september - Sov över hos mormor och vaknade ganska sent, 10 typ. Jag och mormor åt frukost innan jag fotade ytterligare konst och vi fixade en del med en ansökan osv. När det var fixat bestämde vi oss för att åka ner till stan. Strosade bara runt lite och besökte även min kusin på hans jobb. Snackade en del med honom under hans lunch och gick sedan till tågstationen för att möta upp Malin och Cassie som nu kom hem från Stockholm. Roligt att se dem igen!

Åkte tillbaka hem till mormor dit mamma också precis hade anlänt. Åt lunch och lite så innan vi åkte hemhem till lilla Getinge. Lämnade av Cassie och handlade först också. Väl hemma hann jag landa en liten stund innan det var dags för nästa äventyr. Åt middag och sedan gjorde jag mig iordning för kvällens partaj hos Elin. Skoj!

​Söndag 11 september - Kom hem till Michaela sent, efter klockan 03 och hon bor i Generad (Laholm). Var tvungen att gå upp 07:35 för att komma hem till matchen jag skulle spela. Så med extremt lite sömn och en 3 timmars lång hemfärd (gotta love kollektivtrafik...). Så mellan 08:00-11:00 tog jag buss från Michaela till Laholms tågstation som tog mig till Halmstads tågstation, och sedan bussen därifrån hem till Getinge. Men det gick ju bra, sen så hann jag inte göra så mycket innan jag drog iväg till en av mina sämre spelade fotbollsmatcher. Jaja.

När jag kom hem igen blev det packning och flytt hem till pappa.

Likes

Comments

​Idag gick jag ner och hämtade mina nya overknee boots jag beställde förra veckan. De sitter jättebra då jag tog i storlek 38 och jag tycker dem  är riktigt fina på!  Dessa kommer även få hänga med till New York eftersom  jag redan tänkt ut en passande outfit till skorna. ​Väldigt nöjd! Här ​hittar ni dem!

Likes

Comments