Hverdag

Det er et par måneder siden, at jeg meldte mig ind i det lokale fitnesscenter, men jeg kæmper stadig med at få opbygget en ordentlig og holdbar rutine. Det er nok mest, fordi jeg har rigtig svært ved at overholde en sund livsstil på andre punkter. Vi ved jo, at træningen ikke kan stå alene og derfor må jeg også forsøge at lave nogle ændringer på andre områder.

Ingen slik og søde sager i hjemmet.

Der må simpelthen ikke befinde sig noget, der hedder slik, chokolade eller lignende i mit hjem, hvis jeg skal formå at holde mig fra det. Så snart sulten melder sig, er dette nemlig mit første valg og det er jo ikke holdbart i længden. Derfor må jeg bandlyse den slags helt og aldeles.

Husk aftensmad hver dag.

Jeg har før fortalt om, hvor afsindigt dårlig jeg kan være til at huske at lave aftensmad og dermed også at få spist aftensmad. Det ender alt for ofte med en skål morgenmadsprodukt af en art eller spaghetti overhældt med parmesanost. Noget, der er let, hurtigt og i virkeligheden ikke mætter synderligt, så jeg ender med at få lyst til søde sager senere.

Inkorporér de sundere alternativer.

Dette hænger egentlig godt sammen med ovenstående punkt om at huske aftensmaden. I aftensmaden skal jeg nemlig blive bedre til at vælge de sundere alternativer eller inkorporere grønt. Jeg er startet stille ud med at begynde at tilføje kogte gulerødder til mine aftensmåltider og så har jeg opdaget en måde at lave "grøntsagsdeller," der virker for mig. De består ganske simpelt af moste kartofler, revet gulerod, eventuelt revet squash, grønne linser og et æg som bindemiddel.

Brug grønt og nødder som snacks.

Tilbage til det dér med, at der ikke må forefindes slik og søde sager i hjemmet. Det er jo nemlig dem, jeg ender med at fortære, når en sult så melder sig og det er her, jeg skal lære i stedet at have køkkenet fyldt med æbler, gulerødder og nødder, som jeg kan spise i løbet af dagen for at holde mig i balance. Pistacienødder og mandler ved jeg, at jeg kan lide, men ellers er min nødde-horisont faktisk ikke særligt udvidet. Det er min frugt & grønt-horisont heller ikke, for jeg kan ikke rigtig lide mere end æbler, gulerødder og blåbær. Jeg er dog lige så stille i gang med et forsøg på at udvide horisonten og har smagt på lidt forskelligt samt forfattet en liste over ting, jeg stadig skal have givet en chance.

Skriv tingene ned.

Jeg er virkelig typen, der trives bedst med skemaer og strukturer. Derfor ved jeg også med mig selv, at det kræver at få planerne skrevet ned. Hvis jeg ikke har nogen plan om hvad eller hvornår, jeg skal træne, så får jeg det ikke gjort. Hvis jeg ikke har en plan om, hvad jeg skal spise, så får jeg ikke spist. Træningsplanen er der ved at være nogenlunde styr på, men jeg skal virkelig blive bedre til madplaner og dernæst også at overholde dem. Idet jeg altid har været kræsen og manglet interessen for mad, er jeg ikke synderligt inspireret på den front og har derfor lettere ved at få lavet noget, hvis jeg skriver ned, hvad jeg skal have.

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Sponsoreret

Jakke her | Pandebånd her

Jeg ved ikke, hvordan I har det med den isnende kulde, der bevæger sig ind over landet, men jeg er i hvert fald ikke fan. Som jeg også har nævnt før, er jeg en kæmpe frossenpind og derfor skal der en del til for at holde min normale kropstemperatur i disse tider. Derfor skal det heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne iklæder mig adskillige lag for at holde kulden på afstand. Man kan dog iklæde sig nok så mange lag, men en god vinterjakke er alfa omega, efter min mening. Jeg har stadig min Nightwish vinterjakke, som jeg fik i julegave af min far for flere år siden og jeg frygter den dag, den giver op. Men når den engang gør, er Engelbert Strauss et godt bud på et sted at finde en erstatning. Dunjakker er oftest ikke det mest flatterende, men jeg synes virkelig, at de er sluppet godt fra det med ovenviste jakke, der både ser varm og funktionel ud. Udover at pakke torsoen godt ind, skal man også huske hovedet. Jeg har ekstremt tynd hud i den ene side af hovedet (grundet operationer) og derfor har jeg brug for at have tildækkede ører, så et pandebånd til at indhylle dem vil være en kærkommen tilføjelse til vintergarderoben.

SÆSON FOR INDENDØRSPROJEKTER

Selvom man ofte er nødsaget til at bevæge sig udendørs i ovenstående gear, er denne årstid nu også den perfekte sæson til at blive indendøre og komme videre med mit projekt med at male alle køkkenskabe- og skuffer. Jeg har dog ikke rigtig noget tøj, jeg ville bryde mig om at få maling på og jeg kan godt være lidt af en klodsmajor, så det ville være rimelig oplagt at håbe i sådan en fræk malerdragt, når jeg svinger penslen! Udover projektet med malingen er jeg også i gang med at opsætte en såkaldt billedvæg i mit køkken, hvor der lige nu bare er bart og forunderligt nok ejer faktisk ikke en hammer. Det er nok en meget god idé at investere i sådan én og en håndfuld søm, hvis man skal banke et par plakatrammer op, ikke?

Likes

Comments

Smykker

Indeholder affiliate.

Zirconia halskæde her | Zirconia ring her | Pearl Jacket ørestikker her
Expressionless Emoji ørestikker her | Diamond Sky ørestikker her

Forleden mindede jeg om, at Hvisk kører med midseason sale med op til 50% på udvalgte produkter. Men nu er udsalget faktisk blevet endnu vildere. I stedet for 20-50% kan der nu spares 30-60% på de udvalgte smykker! Som førnævnt er der altså nogle gode kup at gøre sig, da priserne i forvejen er yderst rimelige. For eksempel er de sjove, blinkende ørenringe i sølv sat ned til 128 kroner og jeg indrømmer gerne, at jeg er fristet. Udover dem, kunne jeg også sagtens finde på at investere i denne earchain, der er nede på 120 kroner og ville være perfekt til festlige lejligheder. Apropos festlige lejligheder, er disse ørestikker med ferskvandsperler altså også lige i skabet. I kan finde alle udsalgsvarerne lige her og selvfølgelig min stylistprofil her.

Likes

Comments

Hverdag

Som så ofte på denne årstid er jeg ramt af sygdom. Faktisk er både min mor, Handyman, bedsteveninde Bella og hendes familie også ramt - så vi kan vist roligt konstatere, at det er blevet sæson for sygdom. Jeg har været ramt siden lørdag aften og så har det taget til hen over de sidste par dage, så mine dage er flydt sammen i tedrikning, sofaligning og TV-kigning. Dynen bliver slæbt frem og tilbage mellem stue og soveværelse og elkedlen koger konstant vand til al den kamillethe, jeg indtager disse dage. Hvis man minder en lille smule om mig, så bliver man altså hurtigt rastløs, hvis man bare ligger i sengen og drikker the. Jeg bliver let stresset oven i fysisk sygdom, fordi mit hoved bliver fyldt med alle de ting, jeg gerne vil eller burde foretage mig, men man må jo indrette sig efter sin krop. Men der er heldigvis ting, man kan foretage sig, selvom man er slået ud af snue, hovedpine og svimmelhed.

  • Læs en bog.
Jeg elsker jo at læse og derfor er det værste for mig at være så syg, at jeg ikke kan læse. Det kan jeg dog heldigvis oftest, når det er denne slags sygdom, der er i spil. Jeg er lettere svimmel og omtåget, men hvis jeg lige ligger mig ned og lukker øjnene lidt i et par minutter, kan jeg sagtens ligge og læse. Tiden flyver altid, når man læser en god bog og pludselig er der én dag mindre af sygdom at fokusere på. Hvis man føler sig for dvask til at sætte sig ind i en ny verden med nye karakterer, kan man vælge en gammel kending såsom Harry Potter eller Narnia.
  • Harry Potter marathon.
Eller en anden filmrække, man nu har lyst til, men jeg holder jo på, at alle bør holde Harry Potter marathon mindst én gang om året og hvis du alligevel ligger i sofaen og snøfter, er det jo et oplagt tidspunkt. Udover Harry Potter kan jeg også anbefale at smide Divergent eller The Hunger Games på og hvis man ikke orker den store tankevirksomhed kan man søge mod de gode, gamle serieklassikere som Friends, Will & Grace og Sex & The City.
  • Hjemme-spa.
Det virker måske ikke som det mest overskuelige at finde masker, skrubbecremer og andet udstyr frem, når man er syg. Men jeg får det personligt altid bedre, hvis jeg netop gør dét, når jeg er syg. Så læg en ansigtsmaske og brug de 10-15 minutter, den skal sidde, på at finde dine lækreste badeprodukter frem. Smut i bad med body scrub, velduftende shampoo & balsam, en god showergel og giv dig selv en lille home-spa. Det er som om, at det både hjælper mentalt og fysisk og derfor letter sygdomstågen en smule. For den ultimative oplevelse, så skift også sengetøj i forbindelse med hjemme-spaen, så du får en ekstra ren følelse, når dynen trækkes over hovedet. Jeg bilder mig også ind, at jeg fremskynder bedringsprocessen ved at skifte sengetøj, fordi det sygdomsbefængte smides til vask og der kommer noget hel rent på.

Likes

Comments

Beauty

The Balm Mary-Lou Manizer

Highlighter er stadig et ret nyt fænomen i min verden. Selvom jeg har en stadig voksende interesse for beauty, forsøger jeg at holde igen med hvor mange slags make-up produkter, jeg bruger på én gang - jeg holder mig f.eks. langt fra contouring kits. Jeg er også stadig på nogle punkter virkelig dårlig til det med make-up, selvom jeg har læst en masse guides og set tutorials and whatnot.

JAGTEN PÅ HIGHLIGHTER TIL DEN VAMPYRBLEGE HUD

Siden jeg begyndte at bruge en smule bronzer og fandt ud af hvor stor en forskel, det gjorde sammenlignet med, når jeg kun dækker fjæset med pudder, har jeg været nysgerrig efter at anskaffe mig en highlighter og se forskellen med den også. Jeg er ikke fan af følelsen af cremeprodukter på huden, så det var selvsagt pudderform, jeg gik på jagt efter. Dog har jeg været meget påpasselig, idet min hud er vampyrbleg uanset årstid og det tit har været en udfordring for mig at finde make-up, der passer til min hudtone. Men forrige weekend var jeg hos mine kusiner og kusine P havde denne highlighter liggende, som jeg lige duppede lidt af på det øverste af mit kindben og var solgt med det samme. Jeg tog et billede af den og så snart jeg var hjemme, blev den bestilt fra Cocopanda. Som sagt skal jeg stadig lige lære at mestre brugen af highlighter og starter stille ud, så det ikke kommer til at virke overdrevet. Jeg har hørt meget godt om brandet The Balm, men dette er mit første produkt derfra - jeg er dog vild med den retro emballage! Den er imidlertid udsolgt hos Cocopanda, men jeg har fundet den hos Feelunique

Likes

Comments

Gadgets

Mini diktafon her

Jeg har købt en diktafon. Det er egentlig noget tid siden, men da den var i restordre, har den altså været lidt længe undervejs. Men nu er den her endelig og jeg har lidt blandede følelser omkring den. Den er super handy med sin lille størrelse, så man snildt kan have den i lommen og jeg valgte den jo selv i blå for, at det ikke blev for kedeligt. Jeg skal stadig lige lære den at kende i forhold til at få optaget og aflytte derefter, men det skal nok komme. Jeg har aldrig været sløv, når det kommer til at lære ny teknologi at kende.

Læs også: Nyt udstyr til mit kamera

Egentlig er jeg typen, der er gladest for det skrevne ord og har utallige notesbøger med en masse skriblerier stående rundt omkring. Det er bare ikke lige altid, at jeg befinder mig et sted, hvor jeg kan stop, drop & write. For eksempel kan en tanke slå ned i mig midt i Fakta og jeg når nærmest at få forfattet et helt indlæg under mit indkøb, men det er ikke garanteret, at jeg kan huske det, når jeg så sidder ved computeren. Derfor er svaret selvfølgelig en diktafon. Så kan jeg gå og mumle ind i den, når jeg får idéer midt i supermarkederne, på en gåtur eller når jeg lige har lagt mig i seng. Mine tankerækker fortsætter ofte så hurtigt, at jeg ikke kan nå at følge med i det, når jeg skriver ned og mange gode formuleringer er sluppet fra mig på den måde. Så det virkede som en god idé at investere i en diktafon, jeg let kan have med mig. Og udsigten til at være en tosse, der går rundt i offentligheden og taler ned i sin hånd generer mig egentlig ikke.

Likes

Comments

Om mig

  • Jeg kan ikke kende forskel på højre og venstre. Hvis nogen beder mig om at gå til højre, rynker jeg panden eller kigger opgivende på dem, indtil de peger på den retning, jeg skal gå i.
  • Jeg var faktisk forholdsvist gammel, da jeg lærte, at det hedder, at man "stillede" noget. Op til da sagde jeg altid, at jeg "staldte" noget. Det gav mening i mit hoved.
  • Efter jeg havde læst bogen Ghostgirl, gik der virkelig lang tid, før jeg turde at spise vingummibamser igen og kan stadig have det lidt øf med det.
  • Ovenstående sætning er et ret godt eksempel på, at når jeg ikke kan finde et passende ord, bruger jeg "øf" i stedet. F.eks. hvis "sur", "trist", "svært" eller noget i den dur, ikke passer ind.
  • Udover hjemme i Danmark, har jeg været i Irland, Nordirland, Island, England og Sverige. Jeg har dog også været i Spanien som 2-årig, men det har jeg ingen erindring om.

Likes

Comments

Smykker, New In

Ankerkæde HER | Osiris vedhæng HER

Osiris vedhænget har jeg jo haft et godt øje til næsten siden lanceringen af de lidt atypiske vedhæng og jeg har også haft lånt selvsamme fra Hvisk. Nu har jeg endelig investeret i mit eget eksemplar, så det ikke er et, der skal sendes frem og tilbage. Jeg har selvfølgelig valgt det i rhodineret sølv og med hvide zirkoner. Skarabæen var et helligt dyr i det gamle Egypten og bruges som opstandelsessymbol og Osiris er navnet på guden for en ny start. Jeg kan godt lide at have smykker, der symboliserer noget for mig og jeg har om nogen brug for en ny start - i hvert fald mentalt. Jeg valgte en ankerkæde på 45 cm til mit vedhæng, så jeg kan bære den sammen med min anden halskæde fra Hvisk uden at de overlapper hinanden.

LUSH Blue Armbånd HER

Udover det betydningsfyldte vedhæng har jeg i noget tid tænkt på at anskaffe mig lidt flere armbånd i god kvalitet. Min samling af armbånd i højere kvalitet består egentlig af 3 Pandora armbånd og så er resten de lidt mere finurlige fra forskellige steder. Jeg faldt hurtigt for Hvisks LUSH Blue kollektion og derfor blev jeg også ret hug på at skulle erhverve mig armbåndet. Det har jeg selvfølgelig også valgt i rhodineret, som ingen af mine andre amrbånd faktisk er - de er alle ganske standard sølv. Jeg har også luret en del på Evil Eye armbåndet og Plume armbåndet.

HUSK HVISK MIDSEASON SALE 💎

Hvisk har jo fornyligt skudt deres midseason sale i gang og har netop tilføjet yderligere 33 smykker til udsalget. Der er altså virkelig nogle kup at gøre sig! Blandt andet kan der spares 20% på de fineste perle ørestikker, 30% på en smuk halskæde med zirkoner eller hele 50% på denne sjove Emoji-ring. I kan browse hele udsalget her og husk også at kigge forbi min stylistprofil. 💗

Likes

Comments

Sponsoreret

Onesie her

Det er ingen hemmelighed, at jeg er en total frossenpind - hvilket egentlig ikke hænger så godt sammen med, at jeg bor i et relativt kølig lejlighed og så det der med, at vinteren er lige om hjørnet. Derfor er jeg allerede nu begyndt at gøre mig nogle forberedelser til de kolde tider, hvor det bliver nødvendigt for mig at pakke mig helt ind for at holde min normale kropstemperatur. Tidligere i år overgav jeg mig og anskaffede en onesie, hvilket har gjort underværker for min vinter. Nu har jeg fået fingrene i endnu én, så jeg ikke skal undvære hver gang, den ene er til vask. Denne er fra Hunkemöller og som I kan se er den i leopardprint, hvilket jeg altid har haft en stor kærlighed til. Jeg er normalt ikke meget for lyserøde nuancer, men jeg skal jo primært rende rundt i den i mit eget hjem og så går det nok lige. Jeg har allerede haft den i brug flere gange og den er dejligt blød, varm og hyggelig at have på. Det bliver skønt at kunne skifte mellem denne og min hvide, så jeg rent faktisk kan holde varmen hen over vinteren og måske spare lidt på radiatoren.

Gymbag her

Og fra afslapning til det stik modsatte: Den dér fitnessrutine, jeg jo forsøger at bygge op. Jeg kan hurtigt blive fristet til at hoppe i onesien og blive indendøre frem for at gå de 5 minutter, det tager at nå fitnesscentret. Men jeg skal altså af sted - og når man sådan går i fitness, har man jo brug for noget udstyr og især hvis man som jeg går i bad i centret. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle have denne lækre gymbag fra Hunkemöller. Jeg har i længere tid haft sådan en poset rygsæk fra Nike, som jeg har brugt, men den er bare ikke synderligt rummelig, så jeg er endt med at have et net med mine badesager med ved siden af. Det behøver jeg ikke længere, for der er rigelig plads i denne til både træningsgearet, håndklæde og skiftetøj plus det løse.

Fashion tape her | Purse Spray her

Når man så har været i bad efter sådan en heftig omgang fitness, vil man jo også gerne sørge for at lugte ekstra godt. Jeg er ikke helt god til det endnu, men jeg vil gerne træne om morgenen, så jeg får energi til dagen og dermed vil jeg jo også skulle videre ud i verden efter fitness. Der er denne taskevenlige version af parfumen Sexy Pink jo helt genial. Den optager ikke meget plads i føromtalte taske og man kan have den med sig videre, selv om man skifter til en mindre taske. Jeg har før haft parfumen i den normale størrelse, så det var et oplagt valg med denne lille handy sag. Sådan en taskevenlig parfume er jo også god til en tur i byen - selv om det er sjældent, så sker det dog, at jeg tager i byen ind imellem og der kan man hurtigt blive indhyllet i svedlugt. Når jeg så endelig tager i byen, har jeg ofte lidt specielle toppe eller kjoler på, der måske ikke ser helt skarpe ud med en BH under. Dét har Hunkemöller også svaret på: tape! Men selvfølgelig ikke en almindelig tape, derimod en fashion tape. Denne tape er designet til at sidde på huden og holde tøjet på plads, således at du undgår frygten for ufrivillig flash eller nip-slips. Tapen sørger for, at den dybe kavalergang kan holdes på plads uden man behøver at gå på kompromis med sit look på grund af uflatterende BH-stropper, der bryder hele looket.

Produkterne er tilsendt fra Hunkemöller.

Likes

Comments

Tanker

Jeg er selv knækket og har været det længe. Jeg forsøger at samle brikkerne op og få dem til at passe, så jeg kan blive sat sammen og helstøbt igen. Det kan jeg selvfølgelig ikke klare selv, det sker i samarbejde med professionelle og de kære, jeg har omkring mig. Dem, jeg kan gå til, når jeg har brug for lidt ekstra støtte for at finde ud, hvordan brikkerne skal sættes sammen eller når puslespillet føles som, at det skal falde fra hinanden og man skal til at samle brikkerne sammen igen.

Jeg kender flere, der døjer med noget meget lig de ting, jeg selv gennemgår, føler og tænker. Men de er ikke de første, jeg vender mig mod, når jeg har behov for støtte og det er dér en årsag til. For når nogen af disse kommer til mig, bliver jeg selv helt rådvild. Når nogen er knækket og vender sig mod mig for støtte, råd, vejledning eller hvad det måtte være, så sidder jeg dér og bliver fuldstændig fortvivlet. Jeg aner jo ikke, hvad der skal til, for jeg har ikke selv fundet svaret endnu. Hvordan kan man støtte nogen, når man selv er væltet? Det bliver højst til, at vi begge kravler rundt med en arm om hinanden for støtte, men vi rejser os aldrig helt, fordi vi begge er for knækkede til at kunne give vores fulde støtte til hinanden.

Og det er netop min egen fortvivelse i disse situationer, der gør, at jeg vælger at gå til nogen, der ikke døjer med den slags pis, når jeg har brug for lidt ekstra støtte. Det er oftest B, der må lægge øre til det og han forstår egentlig ikke så meget af det, men det er okay, for han støtter mig og siger rare ting til mig. Og det er faktisk lige, hvad jeg har brug for. Jeg har nemlig ikke brug for at høre, at andre er i samme situation, når jeg er helt nede og har brug for støtte. Det giver mig ikke noget at tage fat i og rejse mig ved, det udvider snarere min elendighed, fordi jeg er så påvirkelig og let tager andres følelser på mig. Og så bliver jeg liggende dér, hvor jeg væltede sidst og hullet under mig bliver måske dybere.

Jeg føler mig som en mega douchebag, når jeg sidder dér og slet ikke aner, hvad jeg skal stille op, når nogen vælger at komme til mig med denne slags problemer. Nogle gange kan jeg selvfølgelig godt overskue det og nogle gange er der også noget betryggende ved at vide, at man ikke er alene og at der er nogen, der forstår én og alt det, man tænker og føler. Men nogle gange har jeg også brug for nogen, der faktisk ikke forstår en hundekiks af alt det, jeg gennemlever. For det er oftest dem, der siger de mest opmuntrende ting. Og det er ofte det, der varmer mest og løfter humøret. Og derfor er jeg nødt til at sætte spørgsmålstegn ved, at vi vælger at søge trøst hos nogen, der er lige så fucked som os selv. Hvordan kan vi forvente, at de kan støtte os, når de selv kravler rundt nede på jorden? Hvis nogen siger til mig, at det hele nok skal gå eller at tingene bliver bedre, så kigger jeg opgivende på dem og spørg, hvordan de kan vide det? Og som regel er svaret, at det kan de heller ikke... Så når nogen vender sig mod mig for at få den slags, må jeg kaste håndklædet i ringen. Jeg har ikke tænkt mig at sige, at alting nok skal blive bedre, når jeg ikke aner, om det gør det. Jeg vil langt hellere forsøge at bidrage med noget konstruktiv og hjælpe med at finde løsninger, så jeg med rette kan sige, at hvis disse løsninger falder på plads, så vil det hele nok blive bedre. Hvis man står i en pres situation og intet ændrer sig, så kan jeg ikke se, hvordan det skal blive bedre, for det gør det jo ikke bare på magisk vis. Det ved jeg og derfor kan jeg ikke bare være optimistisk og sige, at det nok skal gå det hele. Jeg er pessimist to the bone, men forsøger virkelig at se realistisk på tingene - og når jeg gør det, ser det hele bare ikke altid optimistisk ud, hverken for mig, min familie, mine venner eller hvem det nu måtte være. Derfor tror jeg ikke, at jeg, der stadig forsøger at finde noget at gribe fat i og få hejst mig op igen, er den bedste til at yde støtte til de andre, der også kravler rundt hernede. Og omvendt tror jeg heller ikke, at de er den bedste støtte for mig. Jeg tror vitterligt på, at det er langt bedre for os knækkede at søge mod nogen, der er mere stabiliserede - profesionelle såvel som venner - når knækket lige føles ekstra dybt. Selvfølgelig kan man nogle gange finde trøst i at blive forstået og at nogen gennemgår noget lignende, så man ikke føler sig alene om at være så "mærkværdig" eller begynder at føle sig "forkert." Men i de fleste tilfælde er det min opfattelse, at det sundeste for os knækkede individer er at støtte os op ad dem, der ikke selv er væltet. Det giver trods alt lidt bedre mening at gribe ud efter et stabilt og modstandsdygtigt rækværk end en gren, der er lige ved knækket af sit træ.

Likes

Comments