De fleste folkeskoler er netop startet op, det samme gælder gymnasier og rustiden er også i gang på universiteterne. Det betyder selvfølgelig, at jeg bliver bombarderet med spørgsmål om, hvad jeg skal i gang med.

Planen har længe været, at jeg skulle søge ind på EUS. EUS er det, der førhen hed HGS og er simpelthen en HG for os, der allerede har en gymnasial uddannelse. Jeg gik på selvsamme uddannelse inde i Høje Taastrup, men idet jeg. var sengeliggende i en måned straight, kunne jeg ikke færdiggøre grundforløbet, der dengang lød på 12 uger. Nu er det kortet yderligere ned til 10 uger og så skal man altså ud og søge efter en elevplads til de næste 2 år. Der er forskellige retninger, man kan vælge at søge efter f.eks. detailhandel og kontor. Mit eget sats bliver nok på kontor til den tid.

Men jeg søgte ikke ind og det har jeg netop i mandags haft møde med min sagsbehandler om i går. Jeg har nemlig ikke søgt ind, fordi det er gået op for mig, at mine psykiske problematikker måske lige er en anelse værre end jeg har gået og portrætteret. I virkeligheden har det nok været ret forceret, når jeg gik og sagde, at jeg ikke var så hårdt ramt. Dermed lavede jeg en aftale med min sagsbehandler om, at jeg skulle kontakte min læge og høre hendes udtale omkring det hele. Dog kom jeg ikke igennem til min læge, men endte i stedet med at få en tid til på tirsdag og så må vi se, hvad hun vurderer. En SMS røg af sted til min sagsbehandler, der bad mig om at søge uddannelsen og så skal vi tage den derfra, hvis lægen vurderer, at det er en dårlig idé med studiestart lige nu.

Det betyder altså, at jeg i sidste øjeblik har søgt ind på EUS og også har fået bekræftelse fra skolen på, at min ansøgning er modtaget. Deadlinen var i går, så lige nu befinder jeg på alle måder i en venteposition. Jeg venter på, at det bliver tirsdag, hvor jeg kan få talt tingene igennem med min læge og jeg venter på svar fra uddannelsesstedet - for hvis min ansøgning bliver afslået, er der selvfølgelig ikke rigtig noget at hidse sig op over. Men jeg kan ikke rigtig se nogen grund til, at den skulle blive afvist. Og jeg har blandede følelser. Jeg vil rigtig gerne starte og komme i gang med noget og få en mere normal hverdag - men jeg er samtidig rigtig meget i tvivl om, hvorvidt jeg er klar og kan håndtere det oven i erkendelsen af, at mine problematikker faktisk er værre samt alt det andet, der sker. I det mindste er der en måned til studiestart, så jeg i alle tilfælde vil have noget tid til at vænne mig til tanken. Og så vil det heller ikke gå ud over min fødselsdag - det er jo det vigtigste!

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

Den 30. august fylder jeg 23 år og er efterhånden for gammel til at få gaver fra de fleste i familien. Vi vokser åbenbart fra gaver i min familie, haha! Selvfølgelig får jeg stadig fra min mor og far og jeg tror heller ikke helt, min mormor kan lade være. Der er også allerede et par stykker, der har spurgt ind til ønsker og faktisk har jeg udelukkende sagt, at jeg ønsker mig penge til at finansiere den nye telefon.

B'Day Wishes 2017

B'Day

Harry Potter Illustrated HER | Naked Heat HER | Lommespejl HER
Eva Trio Skål HER | Æggebægre HER | Contrast Krus HER

Jeg har dog også allerede fået en tidlig og helt igennem fantastisk fødselsdagsgave. Og så kunne jeg selvfølgelig ikke dy mig for at lave en lille ønskeliste alligevel - også fordi det er meget hyggeligt at dele og jeg selv godt kan lide at se, hvad andre ønsker sig - det kunne jo tænkes, at man kunne drage noget inspiration. Urban Decay har lanceret en ny palette og til at starte med rynkede jeg lidt på næsen, men jeg må indrømme, at den nok er lige mig med de brændte nuancer. I samme kategori mangler jeg også et lommespejl efter at have smadret endnu et for noget tid siden. Jeg plejer at tage til takke med et billigt lommespejl til 10-20 kroner, men efter at have læst om det fine spejl fra Sephora, der endda har indbygget lys, er det altså røget på ønskelisten. I en helt anden boldgade er der et par køkkenting på ønskelisten. Tidligere i år besluttede jeg mig for, at jeg skulle samle på et sammenhængende stel og valget faldt på Eva Trio Legio Nova. Indtil videre har jeg dog kun middagstallerkener og mangler især skåle. Men jeg holder mig altså ikke 100% til det stel, hvor jeg har også æggebægre fra Royal Copenhagen og dem vil jeg gerne have flere af. Jeg har pt. sort riflede, men jeg kunne godt finde på at tilføje de blå riflede til samlingen. Ydermere har jeg et enkelt Contrast Mug, som jeg altid drikker min kakao af, så det ville jo være oplagt med flere til samlingen. Jeg er helt vild med den nye "Aubergine" version. Og fordi jeg er mig er der selvfølgelig også nødt til at være noget bogrelateret på min ønskeliste og selvom jeg er Potterhead, ejer jeg endnu ikke en af de illustrerede versioner. Det er altså lidt for dårligt, når nu Prisoner of Azkaban er lige på trapperne og det samme med Fanstastic Beasts!

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Jeg vandt jo intet mindre end 5 bøger fra Gyldendal ved månedens begyndelse og en af dem var Når Jeg Savner Min Far af Alberte Winding. Alberte er nok mest kendt for at gemme sig i et telt af en jakke som Luna i Bamses Billedbog og for at have udgivet albums med kendte børnesange.

Personerne
Jeg-fortælleren i bogen er 13-årige Bebel og udover hende møder vi Rosalinda, Fabian og Mira fra Bebels skole, Bebels storebror Milton samt deres mor og endelig Balder og hans far Jens, der flytter ind på samme vej. Udover dem er der Bebels dansklærer Terese og et par andre "statister" igennem bogen.

Handlingen
Handlingen starter 4 måneder efter, at Bebels far er forsvundet fra det ene øjeblik til det andet og Balder flytter ind på vejen. Bebel og Balder falder hurtigt i snak og finder ud af, at de har noget til fælles: De har begge mistet en forælder. Bebel finder ud af, at hun kan komme ind i et andet univers i et værelse i Balders hus og sniger sig derind for at få sin far at se. Samtidig forelsker hun sig i Balder og skal håndtere alle de nye følelser, der følger med en ny forelskelse og at have mistet sine veninder, siden hendes far forsvandt. Balder advarer hende, men hun opsøger det fortsat og skal kæmpe med sorgen og savnet af sin far oven i alt det andet. Samtidig er Bebel og Miltons mor gået i stå, siden deres far forsvandt og hun laver ikke meget andet end at ligge i sengen og sluge sovepiller, så Bebel og Milton står selv for det hele i hjemmet. Det er lidt uklart præcist hvor længe, handlingen strækker sig over, men i al fald nogle måneder og igennem den tid tumler Bebel altså både med savnet af sin far, at skulle holde gang i hjemmet for sin mor og håndtere sin første forelskelse inklusive fysiske følelser.

Sproget
Alberte Winding er jo vant til at henvende sig til børn og det kan man også mærke i bogen. Jeg-fortælleren er selvfølgelig også en 13-årig pige, der måske ikke ville forventes at kunne skrive perfekt. Den er dog stadig lidt lavpraktisk, hvis man kan kalde det dét og dermed også meget letlæst.

Når Jeg Savner Min Far er en bog, jeg har blandede følelser omkring. Jeg gik ind med nogle forventninger, som jeg ikke fik indfriet og jeg synes desværre, at Alberte Winding ikke formår at blive på grænsen mellem realisme og fantasy. Det er lidt uklart, hvad der er virkeligt og hvad der er fantasti for vores jeg-fortæller, men det er stadig en hyggelig nok bog, der hurtigt er læst. Jeg tror, den vil egne sig bedre til et yngre publikum.

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Stort set alle vegne, jeg har kigget hen, har nogen nævnt serien Stranger Things. Serien er blevet omtalt overalt og med meget positive vendinger, så da C og jeg manglede noget at se, foreslog jeg, at vi gav den et skud og han var med på den.

Stranger Things er stadig en ny serie, idet den udkom i 2016. Det hele starter med, at Will Byers forsvinder på mystisk vis fra den lille, fiktive by Hawkins. Hans mor er overbevist om, at hun kan kommunikere med ham gennem elektriciteten i huset, mens de øvrige borgere selvfølgelig mener, at hun er blevet skør af sin søns forsvinden. I mellemtiden tager hendes ældre søn Jonathan sagen i egen hånd og forsøger at finde frem til sandheden om Wills forsvinden i selskab med sin skolekammerat Nancy. Samtidig dukker der på mystisk vis en pige op, som Wills venner tager til sig, da de opdager, at hun har nogle overnaturlige kræfter og måske kan hjælpe dem med at få deres ven tilbage. Umiddelbart lyder serien virkelig sej og som noget, der er lige mig, så jeg var optimistisk, da vi satte første afsnit på skærmen. Men jeg må indrømme, at jeg blev skuffet. I starten virkede den god, men den blev simpelthen for meget og syret, efterhånden som handlingen skred frem. Der er hel sikkert nogen, der vil være vild med den (hvilket vi jo også har fået bevist), men jeg er altså ikke den største fan. Den blev simpelthen for overdret til mig og jeg er altså Whovian, så det siger ikke så lidt. Stranger Things er en Netflix Original og der findes pt. 1 sæson, men 2. sæson udkommer den 27. oktober. Har I set serien og hvad synes I om den?

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

  • Christians headset er gået i stykker, så vi har sendt det tilbage til producenten. Det betyder, at han pt. gamer med anlæg sat til sin computer. Inde i stuen...

  • Ved månedens start vandt jeg en lækker konkurrence hos Gyldendal og har modtaget 5 bøger og et krus! Faktisk har jeg allerede læst 2 af dem og er i gang med en tredje.

  • Jeg forstår ikke, hvordan jeg nogensinde har kunnet holde på min telefon uden en popsocket. Det er jo genialt!

  • Min mor fylder rundt i næste uge og skal derfor fejres af en masse mennesker næste weekend. Kryds lige fingre for sommerligt vejr, ikke?

  • Jeg har netop fået min nøgle tilbage efter at have glemt den til fødselsdag hos min fætter. I cirka 2 uger har jeg været afhængig af, om Christian var hjemme eller jeg kunne få fat i en af dem, der har en ekstranøgle. Til gengæld er jeg den eneste med en nøgle til postkassen, så den har jeg ikke kunnet tjekke før nu.

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Det hele startede jo med, at min telefon stak af fra mig og landede på en masse småsten samt efterfølgende blev trådt på ude på Copenhell. Jeg fik ret hurtigt skiftet skærmen og så fungerede den ellers i 1 dag, inden den gik i sort. Den blev indleveret igen og da jeg fik den tilbage, fungerede den så i 1 uges tid, før den simpelthen krakelerede. Jeg kunne ganske enkelt løfte frontskærmen af, så flækket var den. Helt uden at være blevet tabt, den har nærmest blot ligget i min lomme og krakeleret mere og mere. Til sidst gav jeg op. Det endte ud i, at jeg har haft skiftet mellem at låne en Windows Phone af min mormor og en gammel Samsung af Christians søster. Begge dele har jeg ikke kunnet tilgå de sociale medier på og det har altså ikke været sjovt.

Mange ser det selvfølgelig som et problem at være afhængig af de sociale medier og på mange punkter kan jeg godt følge det. Men jeg var kommet rigtig godt ind i det med min Instagram (syntes jeg da selv) og så deltog i en Bookstagram-challenge, så det var faktisk bare rigtig irriterende. Jeg fik dog lov til at låne Christians telefon til at tage nogle billeder og holde lidt liv i min Instagram. Men jeg savnede altså også Snapchat, som jeg brugte til meget kommunikation med f.eks. Al, som jeg videosnappede med de fleste dage. Facebook har faktisk ikke været så slem at undvære, kun i forhold til, at jeg ingen numre havde og derpå havde brug for at tilgå Messenger for at få fat i de fleste, men de vigtigste personer havde jeg dog nummeret på eller også skrev de selv til mig. Twitter bruger jeg også gerne flittigt til at få små strøtanker etc. ud af hovedet og det har faktisk nok været det mest frustrerende at undvære. Jeg skriver hele tiden - om det så er på papir, på bloggen, på telefonen eller noget helt andet, så skriver jeg. Fordi jeg har så mange tanker i mit hoved, både store tanker og tanker om komplet ligegyldige ting, men de fylder i hovedet og min måde at få dem ud på er at skrive dem ned.

Så ja... Det har altså været lidt af en kamp for mig at undvære de sociale medier. Det havde selvfølgelig været sværere, hvis jeg ikke havde haft adgang til Christians telefon, for så havde jeg været afskåret fra dem fuldstændig, medmindre jeg var hjemme ved mit Wi-Fi og selv dér ville jeg ikke kunne bruge Instagram eller Snapchat til synderligt meget. Der er garanteret, der ville have set dette som en mulighed for en afvænning fra at bruge telefonen til alt og fra de sociale medier. Men jeg bruger faktisk ikke telefonen til alt som sådan - f.eks. hader jeg at bruge kalender i telefonen - men dog til rigtige mange andre praktiske ting også. Såsom min tilbudsavisapp, hvor jeg skriver indkøbsliste etc. og jeg har bare et ret afslappet forhold til de sociale medier generelt.

Hvad er jeres forhold til telefoner og de sociale medier?

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Efter at have levet delvist med en Windows Phone, ingen telefon og en udbrændt Samsung over de sidste par uger, gav jeg altså op og bestilte en ny telefon. Valget faldt på en iPhone 7 og jeg valgte den i rød! Sgu. Det er så tit sket, at jeg har ønsket mig noget i en vild farve, men folk har talt mig fra det, fordi de mente, man ville blive træt af det i længden - men flere gange er det endt med, at jeg er blevet træt af den neutrale farve, jeg så endte med at lade mig overtale til! Så denne gang gav jeg ikke en f*ck og valgte altså at købe min iPhone i rød. Jeg har også en rød reol, som alle sagde, at jeg ville blive træt af efter kort tid, men den har altså fulgt mig i 5 år nu. Så jeg tør godt. Da jeg fortalte @CathrineRossen , at jeg købte den i rød, sagde hun også: "Det er lige dig!" Og bliver man endelig træt af den røde farve er det jo ikke være end at sætte et cover på, som jeg også allerede har gjort, idet jeg engang vandt det fineste marmor cover til iPhone 7. Jeg kunne dog godt finde på at købe et gennemsigtigt cover på et tidspunkt, så man kan se den fine røde farve, mens telefonen stadig er beskyttet.

Læs også: Copenhell 2017

Det er simpelthen så ret at have en (velfungerende) telefon igen! Jeg har nok allermest savnet at kunne bruge de sociale medier - så kan man diskutere nok så meget, hvad afhængighed af disse gør ved os etc., men jeg har altså savnet især Snapchat og Instagram! Især fordi jeg er ved at knække koden til at lave pæne set-ups til Instagram og så er det sgu irriterende ikke at have mulighed for at uploade billederne - udover de gange, jeg har nakket Christians telefon. Men nu har jeg allerede postet et par billeder fra min nye iPhone og det er helt vildt hvor stor forskel, der er i kvaliteten, når man kigger på mit feed! Jeg glæder mig til at blive endnu mere fortrolig med min nye telefon.

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Lord Disick

Ja, vi har simpelthen fået en baby, @CathrineRossen og jeg. Det er en skildpaddebaby, vi har erhvervet os. Cathrine havde engang en skildpadde, som hun elskede, men hun måtte desværre skille sig af med ham og hun har savnet at have en skildpadde lige siden. Forleden tippede bægeret så over og vi kørte af sted for at hente en skildpadde, som vi altså fandt frem til, skulle være en dele-skildpadde. Det gik dog ikke helt som planlagt til at starte med. Vi valgte en skildpadde ud af 4 babyer, men da vi kom hjem, var øjnene helt tillukkede og det ene så hævet ud. Den er ikke gammel nok til at blive 100% kønsbestemt, men vi mistænkte, at det er var en dreng og navngav den Lord Disick. Vi gav Lord Disick et bad, der hjalp en smule på det ene øje, men dagen efter var der ingen bedring og hans adfærd var også atypisk. Vi ringede derud og kørte ud med Lord Disick, som de kiggede på og fortalte, at det ikke var unormalt for den type babyskildpadder at have lidt øjenbøvl. Men de tog ham tilbage, så han kunne blive behandlet og i stedet kom vi hjem med en af hans søskende.

"Hun" går pt. under navnet Gilberta

Som sagt kan de ikke 100% kønsbestemmes, når de er så små, men vi tror, at det nu er en pige, vi har fået med hjem. Hun er meget aktiv, spiser og har pæne øjne. Vi følger nok op på Lord Disick og hans søskende, for der var en til, der havde lidt øjenbøvl derude og vi kommer alligevel forbi i ny og næ, måske tjekker vi faktisk allerede i dag. Vores nye baby går pt. under navnet Gilberta, men vi vil gerne høre, hvis I har nogle gode forslag? Som sagt tror vi, det er en hun uden at være helt sikre!

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

August wishes

August

Endelig! En af de bedste måneder på hele året. Dette skyldes naturligvis, at jeg har fødselsdag i august. Og det har både min mor og @CathrineRossen faktisk også, så jeg glæder mig til at fejre dem begge to! Min mor fylder rundt, så der bliver afholdt stor fest og det giver selvfølgelig anledning til at drømme om festlige gevandter. I virkeligheden har jeg nok allerede planlagt, hvad jeg skal have på, men disse månedslister er jo også mest af alt ønsketænkning. Og havde jeg midlerne kunne jeg altså godt drømme om at troppe op enten i den tigerstribede eller den prikkede sag fra Ganni. De er begge så pæne! Det samme gælder leopardnederdelen fra Ganni - jeg så den blandt nyhederne hos Boozt og 2 dage senere var den over alt i blogsfæren, men det afholder mig altså ikke fra at være vild med den. Og noget andet, jeg også er vild, er det nye print på Stine Goya kjolerne - som endda er fremstillet i 95% modal, hvilket gør dem ekstra fede. Jeg har også netop modtaget mine nye telefon (som jeg laver et indlæg om i morgen!) og var faktisk så heldig, at jeg havde et cover liggende på forhånd, men jeg har alligevel taget et med her på collagen. Det, jeg har på nu, er dog dette fra Rebecca Minkoff.

REKLAMELINKS
1. Prikket kjole fra Ganni HER
2. Mønstret kjole fra Stine Goya HER
3. iPhone cover fra Richmond & Finch HER
4. T-shirt med print fra Stine Goya HER
5. Leopardnedel fra Ganni HER
6. Tigerstribet kjole fra Ganni HER

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

I dag...

har jeg sovet så længe, som det kun er acceptabelt at gøre netop om søndagen.

får C hentet nogle af sine ting herhjem, så der skal laves lidt om i lejligheden.

startede jeg ud med at have det godt med regnvejret, fordi det var perfekt læsevejr, men så begyndte tordenen og lynene... Jeg kan virkelig ikke lide torden og lyn!

skal jeg have gjort rent i stuen, så her er pænt til, at vi kan rykke lidt om.

forsøger jeg ihærdigt at catche up på bloglæsningen. Jeg er voldsomt langt bagud og har vist omkring 90 ulæste indlæg på mit feed på Bloglovin'.

Jeg glæder mig til..

at det stopper med at lyne og tordne!

den kommende uge, hvor jeg skal besøge en bekendt og møde hendes marsvin (hun har en, der venter sig!) og hvor sommerferiedyrene bliver hentet. Det er super hyggeligt at have dem her, men sådan en kanin kan dælme svine!

når den nye telefon, jeg har bestilt, lander her på adressen.

at det officielt bliver august måned.

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments