Hverdag

Det er fredag og weekenden står for døren, hvilket i denne omgang markerer afslutningen på efterårsferien. Det har været en rimelig rolig uge, hvor jeg stadig har været svingende i forhold til, hvordan jeg har haft det. Jeg er begyndt at få nada behandling, hvilket jeg har haft nogle reaktioner på, jeg har været på café med min søde mor og mormor (jeg tævede dem begge i Ludo, vigtigt!) og i går var Christian og jeg i svømmehallen. Det har jeg haft sådan en afsindig trang til under min graviditet - bare at være omgivet af vand, så måske investerer jeg i et 10-turs kort. I morgen drager jeg ind til min fader for på søndag afslutter jeg ferien på bedste vis, nemlig med den længe ventede Papa Roach koncert, som jeg skal til med en veninde, jeg ser alt for sjældent. Og så banker hverdagen med skole ellers på døren igen og jeg indrømmer gerne, at jeg gruer for det. Men faktisk er der kun en måned til vores eksamen bliver trukket, så mon ikke den tid kommer til at gå forholdsvist hurtigt... Har I haft efterårsferie og hvad har I i så fald brugt den på?

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Shopping
Shoes for fall

Shoe

Reklamelinks
Bikerboots HER | Lave støvler HER | ECCO støvler HER
Stretch støvler HER | Bordeaux støvler HER | Chelsea støvler HER

Vi er over halvvejs igennem oktober måned og kan ikke længere nægte, at efteråret er ovre os. Jeg har det altid lidt blandet med efteråret, idet jeg er en kæmpe frossenpind, men jeg er samtidig heller ikke glad for en bragende sol. På den måde kan efteråret nogle gange være hel perfekt, men andre gange er det lige koldt nok. Dog åbner efteråret for flere muligheder, når det kommer til beklædning og især fodtøj. Det er nemlig hel officielt støvletid og jeg har i den anledning været forbi Biancos webshop og finde mine favoritter og så sneg der sig også lige et par fra ECCOs nyeste kollektion ind. Jeg kunne faktisk forestille mig at trække i alle ovenstående par, men de bordeaux er nok dem, der tiltaler mig mest. Det er dog også dem, der er mere "dressy" end de andre - de mest fornuftige er jo nok bikerbootsne med croco effekten og Timberland-inspirerede. Hvilken slags fodtøj foretrækker I her i efteråret?

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Mommy/Børn

Når man går hen og bliver gravid og sidenhen forældre, er der jo pludselig nogle ting, man får behov for, som man ikke havde behov for førhen. Det betyder også, at der opstår nogle ekstra udgifter, men vi lever heldigvis i et land, hvor vi har den luksus at flere supermarkeder og andre forretninger tilbyder babypakker ganske gratis til vordende forældre! Jeg har her samlet en lille oversigt over dem, jeg selv har været ude at hente indtil videre - for ja, der er skam flere i sigte!

Lidl

Babypakken fra Lidl er gratis for alle. Man klikker sig blot ind hos Lidl.dk lige her og udfylder oplysningerne. Kort efter får man en SMS omkring afhentningen af pakken og så henvender man sig blot i sin lokale Lidl for at få den udleveret. Lidls babypakke er pakket i en genanvendelige indkøbspose og indeholder vådservietter, bleer, shampoo, bodylotion, zinksalve og en super cute hvid bodystocking med et lille bamseprint.

Fakta

Faktas babykuffert er også ganske gratis for alle, der tilmelder sig. Man klikker sig igen blot ind hos Fakta lige her, tilmelder sig og afventer så SMS. Dernæst går man i sin lokale Fakta, hvor babykufferten faktisk står på hylderne blandt de andre babyprodukter. Prisen skal man blot ignorere, for når man kommer op til kassen, viser man blot sin mobilkupon, der scannes og så bliver prisen altså lige præcis 0 kroner. Faktas babykuffert er en papkasse, der let kan foldes ud og afsløre indholdet, som består af vådservietter, bleer, vatpinde, lotion, shampoo, bleposer, vaskepulver, skumklude, Baby Bad, babyolie, zinksalve, en sut og en sød lille elefantbamse.

SuperBrugsen

SuperBrugsens babypakke er gratis for medlemmer af Coop. Dvs. hvis man har et Coop medlemskort, kan man tilmelde sig deres babypakke lige her og afhente den i SuperBrugsen. SuperBrugsens babypakke er også en papkasse, der foldes ud og pakken indeholder som udgangspunkt bleer, zinksalve, babyshampoo, vådservietter, bodylotion, håndcreme, dagcreme og en lille bamse.

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Blogging

Billede fra Unlock Democracy.

Jeg læser ret mange blogs og dermed en rimelig bred vifte af hyggelige, sjove, inspirerende, vigtige og banebrydende indlæg. Der er jo alle slags på de fleste blogs og det eneste, jeg decideret styrer udenom, er indlæg med madopskrifter og lignende indlæg. Nogle indlæg er som sagt bare lige dét vigtigere eller mere dele-værdige end andre og derfor har jeg samlet en lille håndfuld af indlæg, jeg har læst på det sidste, som jeg vil anbefale til weekendens letlæsning:

Læs Emily Salomons indlæg om noget, der nok især er ekstra vigtigt for kvinder, men som mange glemmer. Tjekker du dig selv?

Bæredygtighed er stadig noget, der interesserer mig og som jeg forsøger at skridte mere og mere hen imod, derfor har jeg gemt dette indlæg fra Sidsel & Lasse.

Mon der sidder andre førstegangsgravide derude og lige skal finde rundt i junglen af det dér med ammevenligt tøj? Så har Emilie givet sit bud på fine kjoler.

Hvis du også vil være bedre til at praktisere nærvær i hverdagen og måske trænger til en lille retreat på hjemlig basis, har Mia Gardum lavet en virkelig fin guide til netop dette. Find første del her og anden del her.

Har I læst nogle anbefalelsesværdige blogindlæg for nyligt?

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Tanker

Noget af det, Christian og jeg selvfølgelig er blevet mødt meget med i forbindelse med de store nyheder er det faktum, at vi kun har været sammen et par måneder og at ingen af os er synderligt gamle. Jeg er lige blevet 23 og Christian er 20, så der er en del, der lige har skullet sluge, at vi allerede skal til at indgå i forældrerollen. Alderen er en ting, men så er der som sagt også det med, at vi ikke har været sammen så længe. Vi mødte jo faktisk kun lige hinanden i slutningen af februar i år og blev sidenhen "officielt" kærester i maj efter at have set hinanden et par uger. Vi flyttede dog også sammen 1 måned efter at have været kærester "officielt" (dumt ord, ja, men det er den bedste måde at forklare det), fordi det jo altså bare føltes rigtigt. Det er så også sket kort efter, at vi flyttede sammen, at der blev plantet en lille én i mig, idet jeg allerede nu er i uge 13.

Men når nu folk kommer med alle disse forforståelser - som man ikke kan bebrejde dem, for vi har alle forforståelser af tingene, nogle gange ender det bare ud i negative fordomme og så kan det være svært at blive mødt med - sætter det selvfølgelig nogle tanker i gang i min overaktive hjerne. Der er helt sikkert nogle i min familie, der slet og ret mener, at rækkefølgen er helt forkert. Jeg går i skole lige nu, så hverken Christian eller jeg har altså en færdig uddannelse eller et fast job endnu. Vi har også en lejlighed, som vi begge godt er klar over, vi ikke vil kunne bo i for evigt og vi har ikke alle forsikringerne, så at sige. Vi ejer heller ikke noget og ingen af os har kørekort. Alle de dér voksenfaktorer, om man vil, mangler vi ligesom - og derfor virker det for nogen helt skørt, at vi får et barn nu. Og helt ærligt? Det virker da også helt skørt for os! Men nu er Baby dér og så er det sådan, det bliver. I vores moderne samfund er det jo alligevel set ganske tit, at unge forældre går i skole, mens de både venter på barnets ankomst, afbryder studiet for at holde barsel og fortsætter, mens de har en lille ny. Det er altså ikke umuligt - ike engang usandsynligt. Noget af det første, jeg tænkte på at få ordnet var da også at orientere min sagsbehandler og finde ud af, hvordan omstændighederne nu kunne forenes med min kommende skolegang. Men igen: vores samfund er altså helt fint indrettet og der er ganske meget hensyn at hente i sådan en situation.

Én ting er hele den snak med rækkefølgen: find en kæreste - flyt sammen - få hus - bliv gift - få børn - eller noget i den stil; men så er der også alt det andet med alder, økonomisk stand etc. Christian og jeg er meget unge, ja, men engang var det altså også normen at få børn, når man selv var mellem 20 og 25, hvis ikke lidt yngre. Den norm ligger ikke engang særlig langt tilbage, vi kan faktisk bare kigge på vores bedsteforældre i mange tilfælde - og i bund og grund er alder jo altså blot en målestok for hvor mange år, du har levet på jorden. En 25-årig kan sagtens virke langt mindre moden end en 18-årig f.eks. Det beror meget mere på ens personlighed (og nok også habitus) end på ens alder. Økonomien kan jeg også sagtens følge folk i, men helt ærligt, hvem har også været 100% økonomisk tilfredse lige fra start af, medmindre man har været absurd privilegeret? Her handler det jo også igen lige om at skulle ud og have det dér voksne job etc. For nu må vi tage til takke med den hjælp, der er at hente fra Staten og prise os lykkelige over, at vi lever i et velfærdssamfund, hvor Skatten gør, at sådan noget kan lade sig gøre. Så må den økonomiske sikkerhed følge hen ad vejen og det skal den også nok komme til. I bund og grund handler det bare om at mærke efter, hvorvidt man ønsker at få det barn eller ej - og er Baby allerede plantet i maven og vil man det, så tror jeg vitterligt på, at det kommer helt af sig selv. Man lærer ligesom at være forælder, man lærer at prioritere sit barn i både personlige og økonomiske henseender. Og vi udvikler os jo også hele livet, så mon ikke omgivelserne også følger med? Man går fra at være tilfreds med en lille lejlighed til at drømme om et 2-etagers hus eller man går fra at leve skrabet til at søge bedre lønnede jobs eller hvad det nu måtte være. Og så går det hele nok til sidst - også selvom man har fået en baby tidligt og imod alle omgivelserne.

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Månedens Ønsker
October wishlist

O

I månedsønskelisten for september var det godt nok svært at undlade diverse ventetøj eller babyting. Der havde jeg jo nærmest lige fundet ud af, at jeg er gravid og alting var derfor stadig meget usikkert. Nu er både den tidlige scanning, jeg blev henvist til samt nakkefoldsscanningen overstået, min tilstand er offentligt kendt og dermed tør jeg altså godt begynde at ploppe babygrej og ventetøj på mine månedsønskelister. Men der skal ikke gå 100% baby i den herinde, jeg vil ikke være mommyblogger - det er ikke noget, jeg kan se mig selv i og jeg har heller ikke lyst til at dele utallige private billeder af mit barn på min blog. Fred være med dem, der gør netop dét - jeg har bare ikke lyst.

Nå, men det skulle jo egentlig handle om oktober måneds ønsker. Jeg er lynhurtigt blevet ukomfortabel i stort set alt mit tøj - bevares, et par enkelte løse kjoler kan jeg stadig holde ud at være i, men når vejret ikke ligefrem tillader bare ben, er det problematisk med underdelen. Derfor er jeg altså allerede begyndt at investere i ventetøj, for det kan jeg holde ud at være i. Idet vejret unægteligt nu bliver koldere, er jeg begyndt at lure lidt på nogle sweatshirts og lange bukser. Men selvom jeg skal være gravid noget tid endnu, kan jeg jo også sagtens drømme om "almindeligt" tøj og jeg er ret lunt stemt over de prikkede bukser fra Ganni, der ser ret så behagelige ud. Heldigvis er jeg dækket ind med efterårets overtøj, men hvis jeg ikke var ville de to i collagen være glimrende kandidater. I kan for øvrigt spare 300 kroner på jakker og sko hos Boozt, hvis I shopper for 1500 kroner. Gør brug af koden SAVENOW ved checkout.

Reklamelinks
Preggers sweatshirt fra ASOS HER
Leopard sweatshirt fra ASOS HER
Uldtørklæde fra Radames HER
Prikkede bukser fra Ganni HER
Navy jakke fra 2NDDAY HER
Jumpsuit fra ASOS HER
Mosgrøn jakke fra Selected Femme HER

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Søndagsstatus

I dag...

var jeg egentlig kommet op og gået i gang med et par praktiske ting, men måtte kapitulere og har fundet tilbage til sengen.

har jeg det nemlig så dårligt igenigen. Jeg har kvalme, er vildt træt og generelt bare virkelig, virkelig utilpas.

er jeg meget negativt stemt over for mit videre skoleforløb. Jeg kan slet ikke se, at det skal kunne lade sig gøre, hvis jeg ikke vågner op i morgen og føler mig helt og aldeles som mig selv igen.

forsøger jeg at få indhentet noget bloglæsning. Jeg har ulæste indlæg helt tilbage fra for 10 dage siden på min Bloglovin' og jeg plejer altså at indhente det inden for 2-3 dage.

Jeg glæder mig til...

at nå det dér stadie af graviditeten, hvor man har det rigtig godt og bare kan gå og være glad for sin bule. Hvis jeg altså når det stadie - ifølge eksperter og andre gravide burde jeg nemlig være i det stadie lige nu. Spoiler alert: Det er jeg ikke.

efterårsferie! Jeg prøver at hanke op i mig selv og bruge udsigten til en uges ferie som motivation for at klare de næste par skoleuger. Det virker hel latterligt, at vi får efterårsferie, når vi nu kun skal gå der i 10 uger, men jeg er så glad for det givet min situation.

rent faktisk at komme ind i en rutine mht. skolen. Indtil videre har jeg haft en del fravær, fordi jeg både har skulle til undersøgelser, scanninger, blodprøver etc.

familiemiddag næste weekend sammen med min fars familie.

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Events

De elegante ben & arme tilhører Christian.

I den forgangne weekend har C og jeg været i Hovedstaden for først at fejre min lillesøster og dernæst for, at han kunne deltage i et forhindringsløb sammen med sine storesøstre. Det er et forhindringsløb, hvor forhindringer simpelthen er oppustelige og altså mest af alt minder om hoppeborge, der blot er udformet på forskellige måder. F.eks. var der nogle udformet som mure, man skulle klatre over og andre høje, der fungerede som rustchebaner. Ruten strakte sig over 5 kilometer og var ikke på tid, da det sådan set mest af alt gik ud på at have det sjovt. Løbet hedder Gung-Ho og løb af stablen ude ved Amager Strandvej, hvor det i lørdags blev afholdt for første gang nogensinde i Danmark. Jeg deltog (selvsagt) ikke selv, men det så alligevel ret sjovt ud og de fleste så også ud til at more sig gevaldigt. Har I hørt om Gung-Ho?

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Outfits

Halskæder Hvisk | BH Sandra Willer x MissYa | T-shirt Missguided
Bukser Stradivarius | Taske Modekungen | Sneakers ​Nike Air Max '95

Den første skoleuge er nu gået og jeg har fortsat ret blandede følelser. Første skoledag var ret kort og dermed overkommelig, idet vi blot fik bøger og en masse informationer, men jeg havde sovet så dårligt og kunne ikke koncentrere mig ordentligt alligevel. Samtidig har jeg også allerede misset 2 skoledage, fordi jeg har skulle have taget blodprøve og ganske enkelt har haft det al for dårligt igen. I næste uge kommer jeg til at misse et par timer en enkelt dag, for jeg har endelig fået tid til nakkefoldsscanning! Jeg er så nervøs for, om de siger, at der er noget galt med Nød, men jeg prøver virkelig at opretholde en fortrøstningsfuld attitude. Lige nu er kombinationen af uvisheden omkring Nøds tilstand, de fortsat kommende dårlige dage og skolen ret hårdt for mig, men jeg håber på, at det begynder at stilne af nu her, hvor første trimester er ved at være placeret og jeg forhåbentlig lidt bedre kan få opbygget en rutine skolemæssigt.

Første skoledag forsøgte jeg at klæde mig nogenlunde normalt på og lægge make-up, men havde det været en rigtig skoledag var jeg nok blevet småskør. Jeg kan vitterligt ikke holde ud at have "normalt" tøj på - altså, mit eget normale tøj, det skal bare være løst og jeg har det virkelig pres med at have underdele på - og make-uppen var også frustrerende. Det er ikke, fordi noget strammer eller føles tungt eller presser, det er slet og ret bare ubehageligt og jeg gik direkte hjem og fjernede både tøj og make-up, da billederne var taget. Det gør det også ret forstyrrende i skolen, at jeg sidder dér og faktisk føler mig sindssygt utilpas, fordi jeg sjovt nok er nødt til at have tøj på i skolen. Jeg krydser fingre for en snarlig bedring på den front!

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments

Bolig

Vi har et rimelig lille køkken her i lejligheden, men det har sådan set også passet hel fint. Jeg har jo boet her alene i halvandet års tid og køkkenet har en fin størrelse til en enkelt person. Jeg har også brugt tid på at personificere det ved at male skuffer, hylder og skaber, indkøbt nye (genbrugs)stole og selvfølgelig sat mine egne - og nu også Christians - ting op. Men spisebordet har jeg længe været lidt utilfreds med. Det er blot et bord, der var blevet efterladt i lejligheden i sin tid og det har jo været dejligt, for jeg havde ikke noget spisebord selv, men det begynder at trække i mig for at få gjort noget ved det. Til at starte med var der også blot klapstole, indtil jeg fandt disse.

Sort bord her | Hvid stol her | Hvid/brunt bord her
Sort stol her | Sort bord her | Sort stol her

Hjemme hos min ekstrafamilie blev det klassiske spisebord skiftet ud med et højt spisebord og dertilhørende høje stole - barstole. Og det var faktisk virkelig fedt at sidde så højt oppe, når man skulle spise! Det føltes langt mere naturligt og lige siden jeg har prøvet det, har det bare altid føltes forkert at sidde så langt nede, som man gør ved de fleste spiseborde. Derfor har jeg vendt søgelyset mod barmøbler, når jeg har kigget efter nye alternativer til køkkenet. Den eneste ulempe ved barborde er blot, at bordpladen ofte er ret smal. Men så tit er det jo altså heller ikke, at vi er mere end 2 til at indtage aftensmad i dette køkken og ellers kan man jo sagtens sætte to borde i forlængelse af hinanden. Oprindeligt så jeg mig lun på Henriksdal stolene fra IKEA, men må indrømme, at jeg nu også er blevet ret lun på tanken om disse fra Daells Bolighus. Jeg synes, de ligner noget, der giver ryggen god støtte. Hvad synes I om høje spiseborde?

Følg bloggen
Bloglovin | Facebook | Instagram

Likes

Comments