Gingham

_

Affiliate links
Sæt ASOS | Skjorte New Look | T-shirt Mango | Maxikjole ASOS | V-bluse Daisy Street
Kjole
Vero Moda | Skjorte River Island | Maxikjole Warehouse | Nederdel Influence

Hvis der er ét print, der altid har haft mit hjerte, så er det tern. Hovedsageligt klassisk tartan (skotsktern), men også tern i alle mulige andre afskygninger. Og jeg er især blevet vild med det, vi på dansk kalder pepitatern, oer det sidste års tid. Jeg fik først øjnene op for det, da gingham-printet sprang mig i øjnene på Collectifs hjemmeside og sidenhen har jeg holdt øje på de danske webshops også. Her kan man f.eks. være heldig på Nelly, men så er der naturligvis også gode, gamle, engelske ASOS, der bugner af gingham items. Jeg havde udset mig et par gingham bukser, der endda kom på udsalg, men de nåede desværre at blive udsolgt i min størrelse. Klassikeren er selvsagt sort/hvid, men printet findes også i andre farvekombinationer såsom hvid/rød eller hvid/blå. Jeg er dog bedst til printet i sort/hvid, hvilket også fremgår af ovenstående collage. Jeg har især et godt øje til off-shoulder skjorten og nederdelen med den fede ruffle detalje. Hvad synes I om gingham printet? Er I selv til tern?

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Hat Vintage | Turtleneck Ganni | Jeans Sparkz | Støvler NLY

Forleden viste jeg mit outfit fra min mormors fødselsdagsfest. Men vi var også nogle stykker hjemme hos hende på selve dagen og ovenstående outfit er derfra. Det var en virkelig hyggelig dag, hvor folk kom og gik lige fra formiddag til hen ad aftenen. Helt uformelt, men der herskede alligevel festlig stemning. Mine bluser fra Ganni er perfekte til sådan nogle anledninger, synes jeg og så fik jeg endelig indviet min nye hat, som jeg købte på vintagemessen. Jeg er hel vild med farven og så kan jeg godt lide, at formen minder lidt om en pilleæske uden rigtigt at være det. Der bliver naturligvis altid joket med en dårlig hårdag, men jeg kan vitterligt bare godt lide at gå med hat. Nu er det største aprildrøn ved at være overstået og den eneste større begivenhed tilbage er en reunion med min gymnasieklasse den kommende weekend.

Likes

Comments

Hvis man er en af dem, der har læst bogen 13 Reasons Why (på dansk: Døde Piger Lyver Ikke) har man nok ikke kunnet undgå at bemærke, at bogen nu er blevet filmatiseret i form af en TV-serie. Den kom på Netflix den 31. marts og både Cat, Bella og jeg har læst bogen og dermed ventet på denne dag.

For dem, der ikke har læst bogen, foregår den sådan, at jeg-fortælleren Clay har fået tilsendt en pakke med 13 kassettebånd, som Hannah Baker har indspillet. Hannah har taget sit eget liv, hvilket Clay er i dyb sorg over, idet han var forelsket i hende og han hører båndene igennem for at nå til bunds i, hvorfor hun tog den drastiske beslutning. Titlen 13 Reasons Why kommer af, at der er 13 personer, der har udgjort årsagen til, at Hannah endte sit liv. Bogen udkom i 2007 og her, 10 år senere, er TV-serien altså kommet!

TV-serien strækker sig over et par uger, hvorimod bogen faktisk kun spænder over én nat. Der er allerede mange, der har skrevet om seien på blogs, Twitter, Instagram etc., men det skinner tydeligt igennem, at de færreste har læst bogen og hvis noget får mig til at cringe, så er det dét. Ja, jeg er lidt bog-snobbet, så at sige. Serien er markeret som en Netflix Original og det er Selena Gomez, der har produceret den, men den er altså skabt ud fra bogen af Jay Asher. Som allerede nævnt følger vi Clay Jensen, der lytter til båndene, Hannah Baker har indspillet for at fortælle, hvorfor hun endte med at tage den drastiske beslutninger. Hun fortæller om, hvordan hun oplevede highschool og om ting, der kan give én myrekryb. Desværre kan jeg selv genkende rigtig mange af tingene og jeg fik rippet op i nogle virkelig grimme minder undervejs i serien. Den kan være rigtig hård at se og der er omkring 3 afsnit, der starter med en advarsel omkring det viste indhold - og jeg vil virkelig råde jer til at tage de advarsler seriøst! Hannah har optaget 13 bånd og vi hører altså om 13 personer, der alle har været medvirkende til, at Hannah valgte at tage sit eget liv. De har alle været medvirkende på den ene eller den anden måde og mange af dem kæmper en brav kamp for at få Clay til at tro, at Hannahs fortællinger er løgn. Det er en meget stærk serie, både visuelt og mentalt og jeg tror ikke, det er en serie, man skal se, hvis man er meget, meget ustabil psykisk - altså, hvis man er for skrøbelig. Jeg var ærlig talt en smule skuffet over serien, men sådan er det jo altid, når man har læst bogen og det er nok lettere at blive revet med, når man ikke har læst bogen. Uanset synes jeg dog, at I skal give den en chance - den findes på Netflix. Der er pt. 1 sæson, men der går rygter om en sæson 2. Jeg håber personligt ikke, at de spytter en sæson til ud, for bogen er enkeltstående, historien er slut og en anden sæson vil simpelthen ikke give mening.

Likes

Comments

På en måde virker det hel åndssvagt, at jeg skriver et indlæg omkring mascara, men på den anden side er det måske også ret logisk, at jeg gør det. Jeg går ikke med mascara til hverdag og jeg bruger det kun yderst sjældent - som regel i forbindelse med fotoshoot eller til større begivenheder. Så måske giver det god mening, idet jeg derfor er ekstremt kritisk, når det kommer til mascara. Jeg kan nemlig ikke fordrage at have det på og netop derfor undgår jeg det til hverdag. Jeg har også ret sorte og ret lange øjenvipper fra naturens side, der i forvejen kan støde mod mine brilleglas, så der er ikke det store grundlag for at benytte stadset. Men tilbage, da jeg købte billet til København Vintage 2017 fik man en gave med fra L'Oréal bestående af en flydende eyeliner og en 2i1 mascara. Så nu kunne jeg lige så godt forsøge mig med det og videregive min erfaring!

Som det fremgår af lågene, er første skridt at påføre et hvidt lag på øjenvipperne. Dette er en primer til øjenvipperne, så mascaraen holder bedre. Akkurat som når man benytter primer under sin øjenskygge eller pudder for at binde det bedre fast og give en mere jævn overflade, før man påfører det endelige produkt. Når man først påfører primeren, kan ens vipper godt komme til at se ret hvide ud, men dette er ikke noget, der skinner igennem særligt længe og slet ikke, når den sorte mascara kommer på.

Primeren tørrer forholdsvist hurtigt op, så man kan påføre et lag mascara næsten med det samme. Børsten er buet, så den efter min mening har den perfekte form til at følge ens øjenvipper nedefra og op. Den afgiver mege farve og forlænger vipperne på fortrinlig vis. Det er selvfølgelig smag og behag hvor meget mascara, man påfører og også et spørgsmål om ens naturlige vipper. Eksempelvis behøver jeg ikke at bruge synderlig meget, idet jeg har lange øjenvipper fra naturens side og med blot en smule mascara kommer de altså hurtigt til at kunne nå mine øjenbryn. Mascaraen her er en af de få, jeg rent faktisk kan holde ud at have på og til trods for primeren er den også en af de få, jeg har kunnet få let nok af igen. L'Oréal False Lash Superstar kan købes i Matas til 149 kroner eller på Beautycos.dk til kun 89 kroner.

Likes

Comments

Kjole ASOS | Sandaler Tom Tailor | Halskæder Hvisk her & her | Armbånd Pandora

Ovenstående outfit er fra i søndags, hvor vi fejrede min skønne mormor. Jeg synes altid, det kan være lidt svært at klæde sig på til en familiefødselsdag. I min familie har vi altid været rimelig afslappede, men vi kan jo stadig godt lide at være fine, så man skal finde den helt rette balance. Jeg mener selv, at jeg har ramt det ret godt med en sød kjole, der ikke skriger fest og så mine sandaler, som jeg fik i påskegave af min far sidste år, der matcher i farven på kjolen. Kjolen har jeg efterhånden haft i 3-4 år og den er hel klart en favorit, selvom den ikke ligefrem bliver brugt hver dag. Generelt er jeg altså ret glad for ruffles, da jeg synes, de giver et flatterende snit og tilfører noget liv til et outfit. I dagens anledning havde jeg lånt nogle fine smykker fra Hvisk i guld og parret med mine ASOS ørenringe. Man kan ikke så godt se dem på billedet, men jeg har også disse fine måne ørestikker fra Hvisk i. Jeg er jo slet ikke en guldpige, men jeg kan godt lide at låne guldsmykker til særlige lejligheder - jeg vil bare ikke investere i guldsmykker selv. Hvad tager I mon på til familiefødselsdage?

Likes

Comments

Nu har jeg faktisk haft Jack The Ripper Lærlings stående på hylden i et par år, hvis jeg ikke husker hel galt. Jeg har endda både hilst på og fået taget billede med Carina Evytt, forfatteren bag. Det er blot først nu, jeg endelig har fået læst bogen, idet jeg har læst så meget andet i mellemtiden.

Baggrund om Jack The Ripper:

Jack The Ripper var en seriemorder i Whitechapel i London, der hovedsageligt gik efter prostituerede kvinder, som han skar halsen over på og dernæst tømte maveregionen for de indre organer. Disse anbragt han omkring liget. Efter sigende sendte han selv et brev til medierne, men hans sande identitet er endnu ukendt. Det mest kendte ofre er Mary Jane Kelly og dernæst nok Catherine, der manglede en nyre ved obduktionen - denne nyre er der nogle, der mener, at Jack The Ripper simpelthen har spist.

Personerne:
Der er egentlig 5 centrale personer i historien. Den mest centrale er Thomas, som historien er bygget op omkring. Han er en dygtig kirurg, der er yderst fascineret af Jack The Ripper. Yderligere er der hans nu ekskone Lotte, hendes nye kæreste Jan, Thomas' datter Mary Gail og så selvfølgelig reinkarnationen af Jack The Ripper. Udover de 5 centrale personer møder vi et par psykologer, nogle forskellige gutter i bylivet, Mary Gails kæreste, Lottes veninde Tanja og et par andre kvinder.

Handlingen:
Historien starter in medias res, hvor Thomas er indlagt på psykiatrisk afdeling, men nu står til at blive udskrevet. Han har været indlagt i 3 måneder og i mellemtiden har Lotte valgt at forlade ham og da hun hører om hans muligt forestående udskrivelse, bliver hun meget nervøs. Da Thomas bliver udskrevet, er det under Mary Gails opsyn og hun leverer gerne joints og piller til sin far. Thomas møder en reinkarnation af Jack The Ripper kort efter sin udskrivelse og denne tilbyder at lære ham op. Thomas anser det nemlig også for kunst at anbringe organerne af en død kvinde omkring hende og dernæst fotografere dem for at bevare det. Derfor har han altid været dybt fascineret af Jack The Ripper og har billedet af Mary Jane som skrivebordsbaggrund. Igennem bogen hører vi brudstykker af Thomas' barndom via hans egne forestillinger og vi hører her om en mor, der tæskede ham og om Vicky, moderen til Mary Gail, der "oplærte" ham inden for den seksuelle verden. Det centrale for historien er selvfølgelig hans oplæring hos Jack, hvor han bliver beordret til at lave "skitser", før han kan lave sit mesterværk. Det vil sige, at Thomas skal finde kvinder, slå dem ihjel og dernæst anbringe organerne omkring ligene for at skabe en skulptur og Jack giver så feedback hertil. Sideløbende holder han øje med Lotte og Jan. Lotte bliver chikaneret og får tilsendt billeder af Mary Jane, hvilket alle naturligvis mistænker Thomas for. Historien slutter med et rimelig stort plot twist og har en næsten for åben slutning.

Sproget:
Carina Evytt har skrevet som en altvidende fortæller og dét er jeg altså stor fan af! Jeg kan godt blive småirriteret over jeg-fortællere, fordi meget af historien lader til at gå tabt. Udover det er Carina Evytt dansker og det giver altså bare noget andet end en oversat bog. Som nævnt er det en altvidende fortæller, hvilket medfører, at perspektivet skifter og det samme gør tiden faktisk. Men Carina Evytt formår at skrive det på en måde, så man faktisk ikke bliver alt for rundtosset af det. Man kan godt adskille tiderne og kæde tankerne på de rette personer, hvilket er en kunst, som ikke alle forfattere mestrer. Det er faktisk også en af de få bøger, hvor der ikke har været noget grammatisk, der har generet mit øje.

Det var lidt af en rutsjebanetur at læse den her bog. Jeg havde ret høje forventninger til bogen, men da Jack The Rippers reinkarnation viser sig ikke at være et menneske, mistede jeg sgu lidt for bogen. Men jeg læste videre, fordi jeg søgte svar på nogle ting i historien og hen mod slutningen kom der altså et meget stort plot twist, der fik mig til at se historien i et nyt lys. Der var dog stadig et par ting, der trak bogen lidt ned, men alt i alt føler jeg ikke, at det var "spild." Fortællingen var interessant og berigende. Det er nok også mere interessant at læse, når man også har lidt viden omkring Jack The Ripper på forhånd. Jeg læste den over 2 dage, fordi den formåede at rive mig med uden, at jeg egentlig lagde mærke til det. Jeg er ikke derude, hvor jeg mener, at alle skal læse den, men jeg vil heller ikke sige, at man skal lade være. Den er skrevet virkelig godt og er medrivende uden at man egentlig føler sig revet med, så giv den en chance! Jack The Rippers Lærling kan købes på Tellerup her.

Likes

Comments

Overskriften lyder aggressiv og det er helt og holdent med vilje, for jeg er sur. Eller måske er sur ikke det bedste ord - jeg er forargret. Jeg er forargret over hvor modbydelige og ubetænksomme, nogle mennesker kan være på de sociale medier. Jeg lader mange ting gå, hvad angår kommentarer på de sociale medier, for ellers kan man jo ikke bestille andet end at diskutere online og rive sig selv i håret. Men det her generede mig simpelthen for meget til, at jeg bare kunne trække på skuldrene.

Lad mig starte med at sige, at jeg ikke selv kendte Jonas. Jeg ved lige så meget som alle andre, der har fulgt sagen i medierne. Men der er åbenbart nogle mennesker, der mener, at de ved det hele ud fra de sparsomme informationer, medierne har givet os. Og det er dét, der har pisset mig så meget af.

Torsdag aften forlod Jonas Schmidt en fest, som han selv holdt. Han har muligvis drukket, men historien melder ikke noget om, hvorvidt han var fuld eller ej og denne artikel beskriver, at en gruppe civile satte ind på at finde ham om mandagen, hvor han altså havde været savnet i 3 dages tid. Men Jonas blev først fundet i går, tirsdag - og han var ikke i live. Jonas Schmidt blev fundet i havnen og han blev kun 17 år. Medierne bugnede selvfølgelig med artikler omkring bekræftelsen på, at det var Jonas, man havde fundet. Læs f.eks. denne artikel. Og der gik ikke længe, før kommentarerne væltede ind - heldigvis var de fleste kommentarer rettet til de pårørende med et udtryk for medfølelse i den svære tid og et ønske om, at Jonas må hvile i fred.

Men der var desværre også nogle andre kommentarer... Nogle kommentarer rettet direkte mod Jonas. Og lad mig lige gentage: Jonas er død som 17-årig og fundet i havnen! Men kommentarerne var rettet mod ham og det var modbydelige kommentarer. Særligt én fik mig til at koge helt over og efter at have skimmet de andre kommentarer, konstaterede jeg, at der var flere af samme slags. De modbydelige kommentarer gik ud på, at Jonas selv havde taget valget om at kaste sig i havnen. At Jonas selv valgte livet fra og at det tarveligt af ham over for de efterladte. Alt muligt i den dur. Som nævnt kendte jeg ikke Jonas og jeg har ingen anelse om, om han måske reelt tog den beslutning - men det har de satme heller ikke nogen anelse om! Så hvad fanden bilder de sig egentlig ind?! Hvordan kan de tillade sig at slynge kommentarer ud om, at Jonas selv tog valget, når de intet aner? Lige pt. ved vi kun, at Jonas er død, han forsvandt fra en fest, han blev 17 år og han blev fundet i havnen. Ingen - jeg genager: ingen! - ved, om Jonas selv sprang, om der er tale om en tragisk ulykke eller om Jonas ligefrem blev myrdet. Jeg er så edderspændt rasende over de folk, der skriver direkte, at Jonas tog sit eget liv og at vi derfor ikke skal spekulere mere, når de intet ved! Tænker de slet ikke på familien? Jonas har et par forældre, måske bedsteforældre, måske søskende, der lige skal finde hoved og hale i at have mistet et så ungt familiemedlem på så pludselig vis. Det skal bundfælde sig, de skal have fred til at sørge, tage den sidste afsked og få styr på de tanker, der uden tvivl hersker i deres sind oven på tragedien. Og så sidder der fandme nogle åndssvage individer og erklærer, at Jonas gjorde det med vilje, så derfor skal vi ikke bruge mere energi på sagen!? Oven i det er der endda nogle, der kører en masse jokes over tragedien - ligesom da hele Danmark ledte efter Emilie Meng og nogle mennesker følte behov for at gøre grin med dét - og smider forskellige memes op på Facebook, se bare denne artikel for eksempler.

Til sidst vil jeg lige sige, at jeg selvfølgelig nu også selv er en af dem, der har gjort opmærksom på Jonas' sag i medierne. Men jeg sidder i det mindste ikke og skriver en direkte beskyldning mod Jonas eller kalder ham tarvelig... Om Jonas selv tog beslutningen eller ej, så er det en tragisk sag. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvad der går igennem familiens hoveder lige nu og den sorg, der hel sikkert tynger dem. Men jeg kunne ganske enkelt ikke holde min kæft, når jeg så de her modbydelige kommentarer og derfor blev jeg nødt til også at sætte noget fokus på sagen. For jeg er så indestængt vred på her fremmede mennesker, der tillader sig at komme med beskyldninger mod en afdød, som de absolut ingenting aner om. Og til sidst er der selvfølgelig at sige: Mit hjerte bløder for Jonas' familie. Hvil i fred, Jonas. Jeg håber, der kommer en afklaring på, hvad der skete med dig - uanset hvad det var. ❤

Likes

Comments

Der går desværre fortsat noget tid uden bloggen, idet der stadig ikke er nyt om min stakkels MacBook. Nu har jeg fået lov at låne mors computer med hjem, så jeg er i fuld gang med at forberede en masse indlæg til de kommende dage, for mit memorycard bugner af indhold. Ligesom sidst tænkte jeg, at jeg ville komme med et overblik over, hvad der egentlig er sket i mellemtiden.

Siden sidst...

Min mor har passet Krudtuglen (min fætter), så jeg har været forbi til farvning af påskeæg. Påsken plejer at være præget af en masse familietraditioner, men i år har der været flere forskellige omstændigheder, der har medvirket til, at ingen af dem er blevet til noget i år. Dog har jeg besøgt min farmor & farfar sammen med min far og faster og påsken har alligevel været præget af familiehygge!

Henover påskeweekenden skulle jeg have A på besøg, men det blev desværre til, at han kun var her fra fredag aften til lørdag eftermiddag. Det var dog hyggeligt så længe, det varede og det ærgrer mig hver gang, at der går så længe mellem, at vi ses!

Min fantastiske mormor har fyldt rundt og vi har derfor benyttet påskedag til at fejre hende. Vi var omkring 22 mennesker hjemme hos min mor & Handyman for at fejre hende i form af både venner og familie. Og så var vi også nogle stykker forbi hende på selve fødselsdagen, hvor folk kom og gik hele dagen for at sige tillykke og få en bid brød. Stille og roligt og SÅ hyggeligt!

Hvad har I brugt påsken på?

Likes

Comments

Jeg kigger jævnligt forbi Moodings, selvom der er meget i deres sortiment, der ligger væsentligt over mit budget. Men det skader jo ikke budgettet at kigge og drømme lidt. Sidst jeg var forbi, dukkede det smukkeste bord altså op. Det er et såkaldt turning tabel - altså, et bord, man kan dreje ud, så det enten kan fungere som 1 eller 2 borde. Det er fremstillet i sort eg ligesom min lækre jewellery box. Naturligt nok er det også samme mærke, der står bag, nemlig MENU.

Bord fra MENU til 3.695 kr HER

Som nævnt i overskriften har jeg blot ikke plads til det smukke bord. Det ville jeg måske have, hvis jeg ikke havde mine små hvide sofaborde og hvis mit gulvtæppe var lysere, men jeg har nu engang kun boet i min lejlighed i halvandet år, så det er måske lidt for tidligt at skifte ting af den størrelse ud. Og så er der igen den dér med budgettet - jeg har sgu heller ikke råd til at skifte ud allerede og da slet ikke til bordet her. Men det har godt nok brændt sig fast på nethinden! Hvad synes I om bordet?

Likes

Comments

Da Cat & jeg var i Holbæk for noget tid siden, købte hun en transparent gel til sine bryn og sidenhen har jeg været ret nysgerrig, da jeg ikke altid synes, mine bryn holder sig på sin plads hele dagen. Hun gav den god feedback, så da vi var i Holbæk sidste gang, købte jeg et eksemplar selv og har nu testet den i noget tid.

Jeg er forbandet udstyret med tykke, mørke bryn fra naturens side og har over de sidste par år lært at omfavne det. Jeg tegner dem op med en farve så tæt på min naturlige som muligt og reder dem, så de ikke er "pjuskede" med en dertilindrettet spool børste. Men de har altså godt kunne blive lidt "pjuskede" i løbet af dagen, hvilket har kunnet forstyrre mit look lidt, I ved. Nu er denne transparente gel blevet en fast del af min rutine og er noget af det, jeg bruger afslutningsvis i hele make-up rutinen. Den giver på en måde lidt mere liv til brynene og så holder den altså på formen, så mine brynhår ikke begynder at bevæge sig i alle mulige retninger hen ad dagen, men forbliver i samme retning, som de er blevet redt. Gelen her kan også bruges til vipperne og det har jeg også forsøgt mig med et par gange. Jeg bukker mine vipper næsten hver dag og her er gelen altså også virkelig god til at holde dem oppe hele dagen, så de ikke "falder ned" igen! Jeg bruger ikke mascara, så jeg skal ikke kunne sige, hvordan gelen vil fungere i samarbejde med det, men med en øjenvippebukker virker den upåklageligt! Gelen koster 125 kr hos The Body Shop .

Likes

Comments