Header
View tracker

Hej!

Idag sov jag till klockan tolv vilket var väldigt skönt men även stressande. Jag fick springa upp och klä på mig och göra en snabb lunch då jag hade träning 20 över ett. Nu är jag äntligen hemma igen och ska försöka hinna plugga lite innan middagen. Bilderna är från igår/idag när Vendela fyllde 18. Jag var på middag hos henne och det var super mysigt, men det känns fortfarande skumt att det är detta år alla börjar fylla 18.

PUSS & KRAM SOFIA

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Idag gick jag upp och åt en god frukost, pluggade matte då jag snart har prov i det och sedan gick jag och Paulina en promenad vid vattnet. Nu har jag precis duschat och ska göra mig iordning då Vendela fyller 18 år ikväll, och det måste ju firas!

PUSS & KRAM SOFIA

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Min dator hade slutat fungera igen och har precis fått den lagad och ska nu försöka få fram lite bilder från nyår. Jag är iallafall just nu uppe i Fjällen och njuter av det som är kvar av lovet. Idag gick jag och min syster till spaet och tog en massage och relaxa hela dagen. Hoppas ni också haft ett bra jullov.

PUSS &KRAM SOFIA

Likes

Comments

Hej!

Idag gjorde jag och Nicoline hallon och blåbär smoothie till frukost. De blev väldigt goda och vi hämtade inspiration från min nya smoothie book.

Ingredienser: 3 dl hallon, 3 dl yogurt, 1 dl mjölk, lite blåbär, vaniljsocker och musli. Men det viktigaste är att smaka av och gå på känsla ;)

PUSS & KRAM SOFIA


Likes

Comments

View tracker

Hej!

Nu börjar det närma sig fjärde advent vilket för mig betyder att det nästan är julafton, hahha. Hoppas ni är lika taggade som mig på en sjukt skön helg och även ett härligt jullov. Själv ska jag ner till landet och sedan upp till fjällen håller tummarna för mycket snö.

PUSS & KRAM SOFIA

Likes

Comments

Tröja och jacka från Zara/Byxor från Vila/Skor Waterproof By Rockport/Skärp från Ivyreval/Klocka från Fossil /Väska från Don Donna

Hej!

I helgen tog jag det mest lugnt och försökte villa upp mig då jag var väldigt tröt efter en lång vecka. Men på lördagen gick jag, mamma, syrran och några kompisar på BÄSTA föreställningen på länge, vi såg William Spetz. Jag hade jätte stora förväntningar då alla hans föreställningar var utsålda men jag blev inte besviken. Shown bestod av skratt, svet och tårar och man var med hela tiden. Det var endast han på senen men han fick det ändå att kännas som att han spelade med massa andra personer. Det ända jag kan säga är, bra jobbat William. Nu ser jag bara fram emot nästa helg som är sista helgen innan lovet, jippi.

PUSS & KRAM SOFIA

Likes

Comments

Hej!

Nu sitter ni säker och undrar över vad mindfulness är och varför det är så viktigt. I dagens stressade samhälle tror jag de flest går runt på stan utan att tänka på varför de gör det, man stressar över saker som egentligen inte alls är farliga och man påverkas av vad alla gör och säger på sociala medier. Jag tror de flesta ungdomar känner igen sig när man har gjort saker hela helgen och haft roligt men när man dagen efter går in på Facebook eller Instagram och ser att man missat något roligt börjar man fundera på om helgen verkligen var så rolig eller om man missa allt det roliga. Det finns flera tusen exempel på hur vi i vår vardag inte har kontroll över vad vi tänker, vår hjärna lever helt enkelt sitt eget liv. Men vad kan vi göra åt det här och hur ska vi ta tag i oss själva?

Det finns en lösning närmre än vad du tror. Idag finns det mycket forskning och studier om mindfulness och många kurser att gå. Många kan tänka att det inte är något för dem då man måste vara Buda eller något liknande för att meditera och utföra mindfulness men så är inte fallet. Mindfulness är något som passar alla och det är enklare en vad du tror. Jag har själv prövat och läst om detta i ett år och jag tycker att det är fantastiskt att få zooma ut från vad alla andra tycker och tänker, och bara fokusera på sig själv.

Mindfulnessgruppen har stort utbud av kurser som är upplagda för att passa just dig. De har allt från Prova På-kurser till utbildning för att bli diplomerad mindfulnessinstruktör. Jag tänkte under därför länka mina två favoriter. Så vill du bli frisk, bli kockare, bli mindre stressad och förbättra dit fokus då är Mindfullnessgruppen något för dig!

För att förstå och lära sig grunderna tror jag att det är bra att börja med att gå deras grundkurs som heter ”Mindfulness Steg 1”. Det finns även Steg 2 och Steg 3 men det är bäst att börja med Steg 1 om man är helt ovan. Mer info: http://www.mindfulnessgruppen.se/mindfulness-steg-1-grundkurs/

Man kan även bli instruktör om man verkligen brinner för detta ämne, men då måste man först ha gått en grundkurs på minst åtta veckor. Mer info om du följer denna länk: http://www.mindfulnessgruppen.se/diplomerad-mindfulnessinstruktor/

Men är du fortfarande skeptisk och är inte helt säker om det här är något för dig har de även Pröva på kurs där de i 2,5 timme går igenom teorin bakom Mindfulness och den senaste forskningen. Läs mer här: http://www.mindfulnessgruppen.se/prova-pa-mindfulness/

Här är även en länk till deras startsida: http://www.mindfulnessgruppen.se/

PUSS & KRAM SOFIA

– I samarbete med mindfulnessgruppen

Likes

Comments

Hej!

Nu ska jag iväg och servera på mormorsmiddag vilket ska bli ganska skönt då man slipper tänka på plugget och bara fokuserar på något annat. Det jag gillar mest är såklart att dansa och yoga för att koppla av men har ofta inte platsen eller tar mig tiden för det. Saknar höstlovet när man kunde gå ner på stranden, morgon som kväll och yoga.

PUSS & KRAM SOFIA

Likes

Comments