Idag är det min födelsedag, jag fyller sjutton och blir ytterligare ett år äldre. Men helt ärligt så känns det inte...asså det känns liksom inte speciellt. Antagligen för att det bara skiljer 1 dag från att jag igår var 16 till idag då jag fick min nya ålder.

Jag vet inte varför, idag känns det som att man borde fundera på kvinnan som egentligen förtjänar alla grattis. Det är min underbara mamma Marcela. Idag var det 17 år sedan hon var gravid med mig, sedan hon hade stått ut i 9 månader med att ha ett nytt liv inuti sig och 17 år sedan hon låg på sjukhuset och led av smärta för att få ett barn.
Så grattis mamma och tack för att du bestämde dig för att fullföra min "produktion" och för att du älskar mig mer och mer varje dag som går. För att du alltid finns där för mig och för att du alltid lyssnar oavsett vad.

Detta inlägg vill jag tillägna min underbara mamma som är min värd, bästa vän och hjälte <3 jag älskar dig, och grattis!!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sommarlov...ja, nu har jag fått mitt efterlängtade och välförtjänade sommarlov efter första året på gymnasiet. Första året har varit väldigt lärorikt, jobbigt, givande och inte alls som förväntat. Det har varit mycket svett och tårar över allt arbete och alla prov som skulle in, samtidigt som man måste få in en struktur i vardagen för att balansera upp min egen hälsa, sömn, intressen, egentid och t.o.m simpla saker som att hinna duscha. Det kanske är svårt att tro, men att gå på gymnasiet är krävande, jobbigt, underbart och tar verkligen 80 utav din tid du har för att hinna göra allt och vad du vill med.

Jag kan inte räkna på bara en hand hur många gånger man varit tvungen att somna vid 02:00 för att hinna komma hem från en konsert i skolan som slutat 20:00, duscha, städa rummet, plugga inför ett prov man skulle ha samma vecka, umgås med vänner och familj, ta det lugnt och bara hinna andas ut. Det är nästan farligt mycket tid av mig själv och min vardag som går bort när man pendlar och går på gymnasiet.

Det allra värsta med gymnasiet har varit att behöva ta ett tåg som gått en hel timme innan man egentligen behövs åka för att man ska hinna i tid till en lektion som är 5min for tidigt för att kunna ta 1h sovmorgon. Att alltid behövt höra "du får väl se till att tågen kommer i tid nästa gång" om man kommit försent till skolan pga. att tåget varit sent eller haft några komplikationer under resan. Att behöva gå upp 06:00 för att kunna ta ett tåg vid 06:50 för att man börjar skolan 09:00. Att behöva ta ett tåg från skolan 21:15 och inte vara hemma i sitt eget hem för ens klockan är 22:30. Samtidigt på dessa tider förväntar sig och antar lärare, föräldrar och vänner att man ska hinna äta, umgås, plugga, sova, duscha och allt som hör en ungdom till i vardagen. Ibland har det gått, men för det mesta har det varit riktigt tufft. Man måste ju liksom sova kl 22:00 om du sk tupp 06:00??, men inte om man pendlar tydligen.

Det bästa med detta gymnasieåret har varit all gemenskap, ny kunskap och alla nya vänner och kontakter man skaffat sig genom skolan. Alla nys skämt, tankar och värderingar som man kan dela med människor som är på samma skola som dig av samma anledning som dig. Man behöver inte känna att man inte passar in for att det finns ex. science, art media eller idrottsinriktningar på samma skola. Carlforsska gymnasium har en hel byggnad bara för de estetiska ämnena, och det är det som är så himla fantastiskt.
Alla accepterar alla och alla får vara med. Vi är som en stor estetisk-familj. Såklart finns det alltid någon enstaka som är utanför eller som inte trivs, men enligt mig har jag verkligen fått bilden utav att det är ytterst ovanligt på mitt gymnasium, just eftersom att alla är där av samma anledning som mig.

Men nu är det sommarlov och ännu fler planer och resor ska planeras. Ex. ska jag sommarjobba mellan veckorna 28 till 30, bada, njuta av solen, nutå av ledigheten, grilla, vara ute sent på kvällarna och bara umgås med vänner och familj, campa och bara ha det fantastiskt. Dessutom ska jag och min pojkvän åka utomlands i augusti stare innan skolan börjar igen. Vi ska till London. Det ska bli så himla mysigt och spännande att åka till ett helt annat land med en person jag älskar och delar mestadels av mitt liv med. Upptäcka nya sevärdheter, äta god mat, bo på hotell och till och med flyga flygplan. Att ha hela det vuxenansvaret ens föräldrar alltid haft och som alltid tagits för givet, ska vi äntligen få testa på att ta och få att fungera utifrån de hinder som kan komma upp under resans gång. Bara han och jag!!

Hoppas även ni får ett fantastisk sommarlov och att ni också njutit utav er tydligen avslutade eller pausade skolgång.
Snart är det dags att börja solan igen, men först ska vi ta det lugnt.
Likes

Comments

Ibland förstår jag inte riktigt vad det är som är så himla ”okej” med att sätta en så stor press på oss ungdomar. Vi gör vårt bästa som tydligen ”ska räcka” men ändå så är det inte nog. Vi kommer konstant ifrån våra plikter med läxor, glosor, hem-inlämningar och böcker som vi ska hinna läsa ut inom en viss tidsperiod. Hur mycket tror dem att det får plats i en ryggsäck, och hyr mycket tror dem att det får plats i ett psyke innan det tar stopp. Tar stopp för viljan, kreativiteten och för måendet.

Förr var det enkelt, då hade man så kallad kontroll över både sitt mående och sina plikter. Man hann vila, äta, sova, städa och göra allting som en helt normal individ måste göra utöver sina plikter och dess arbeten. Men på något sätt så känns det som att någon drog i en spak som gav oss allt som utom ett välmående. Denna spak kallas gymnasium, iallafall för mig. Därför är det lite svårt att kunna veta vad alla pratar om, vi alla har så olika spakar, men det finns många som delar samma spak som en själv.

Plikten och dess arbeten är bra, viktiga och till och med nödvändiga om man ska kunna få det liv, den framtid man alltid velat ha. Men är det värt.
Är det värt att välja sina plikter framför en själv, ska det verkligen vara så att man måste skjuta upp att städa sitt rum för att hinna med i ens plikter och samtidigt kunna få några timmar vila. Är det rätt att man under dem få gångerna man faktiskt är ledig från sina plikter få med sig arbeten hem för att göra tills man kommer tillbaka. Är det rätt att makten ska få ha kontroll men inte vi, inte vi som ger våra liv för att klara plikterna vi har framför oss och alla dess jobb. Är det så det ska vara?

Nu känner man en full tomhet av allt, en full tomhet av plikter, tårar, arbeten och ett dåligt psyke som man egentligen borde ta tag i men som man inte hinner. Den fulla tomhet man känner, är du, det är det du har blivit av dina plikter och alla arbeten. Du har liksom tappat dig själv, du kar ingen makt, och du kar ingen kontroll. Men det värsta av allt är att en människa du känns i hela ditt liv plötsligt blir en total främling för dig. Det är nästan skrämmande hur mycket man måste fokusera på plikter så att man glömmer vem man är, vad man gillar, hur man utvecklas och vad man vill.

Om man fick välja mellan alla spökhistorier och rysare i hela vida världen så skulle nog verkligheten vara den som fick mig att darra mest. För den är baserad på en verklig händelse, och den händelsen är min vardag, din vardag och vår vardag. Det är det vi måste se fram emot när vi vaknar, det vi oroar oss för när vi är vakna och det sista vi känner full tomhet över innan vi somnar.

Mardrömmar man upplever under dem få timmarna vila man knappt får är ingenting i jämförelse med min vardag. Det ända som kan rädda ens psyke, mående, vardag och en humör är en paus. Men vi får inga pauser. Vi får inget liv. Och det får inget stopp…

Full tomhet = ångest
Plikt = skola

Likes

Comments

Hur ska man som tonåring kunna ta hand om precis allting? Hur ska man som tonåring kunna veta vad som är rätt oh fel. Såklart vet jag ju att det är fel att stjäla och rätt att berätta sanningen. Men hur ska man som tonåring kunna hantera den stress, ångest och krav som ställs på och mot en i dagens samhälle. Själv har jag gnu inget svar på den frågan, men jag vet att detta inte får fortsätta om vi vill att ungdammarna i dagens samhälle ska orka. Orka med jobb, orka med kärlek och framför allt orka med livet i sig.

Själv går jag på en gymnasieskola i Västerås just nu, och jag känner rent spontant att det verkligen var en fullträff, helt rätt val för mig....men det är nu jag börjar tappa kontrollen..

Jag har knappt tid för att öva på mitt gitarrspelande längre, umgås med vänner, ta det lugnt, va med familjen som jag hade önskat och samtidigt ha tid över till skolan för att få bra betyg.

Jag har tappat orken, orken för allt...ingenting läns roligt längre, det ända som finns i min värld just nu är krav och alla andras förhoppningar som cirkulerar kring mig just nu. Ingenting är som förut...det är inte lika lätt som tonåring, inte alls.

I skolan är det mist 4 prov per vecka, 6 inlämningar och 7 läxor, känns det som iallafall. Dessutom ska allting gå så fort, medan man har typ 3 dagar på sig att göra klart allt. Vad ska man göra då? Vad ska man göra när man inte längre tycker att det lönar sig att gå i skolan, vad ska man gör enär alla ens fritidsaktiviteter börjar bli tråkiga och vad ska man göra när allt skolarbete och all denna stress börjar bli en vardag i ens förhållande? Ska man säga stopp, eller ska man fortsätta lida för att ens få ett någorlunda lyckat liv med jobb och familj?... jag vet inte


Allting blir liksom för mycket. Missförstå mig inte nu, jag älskar skolan jag går på, och jag skulle inte vilja byta för allt i världen..men vad ska man prioritera? Skolan och ens framtid eller mig?
Jag blir så otroligt stressad när alla läxor och inlämningar spiller över på ens helg, det är då jag har egentid, privat tid och tid för allting annat jag annars aldrig har tid med på grund av skolan.
Hur kommer det sig att grundskolan och högstadiet var så lätt, och hur kommer det sig att ingen förberett oss på det som oss väntade..en psykisk bomb...en bomb som tickar och är redo att sprängas precis när som helst...hur kommer det sig?

Varför har ingen varnat mig? Kunde jag ha varit mer förberedd, eller är det meningen att man ska gå och bära på denna bomb.

Just i nuläget är jag sjuk, vilket har resulterat till att jag inte ska till skolan på resten av veckan. Men jag har ett Samhqllskunskapsprov imorgon i privatekonomi, så jag måste palla mig till skolan med 2h pendeltid enbart för att göra provet..känns inte direkt motiverande...men vad ska man göra?

Jag vet inte om jag kommer klar av gymnasiet, jag vet inte om jag kommer få jobb och jag vet inte om denna bomb inom mig kommer sprängas snart. Det ända jag faktiskt vet är att detta inte kommer sluta bra. Om jag inte hittar en strategi för att hantera denna bomb så kommer jag gå in i väggen och ge upp totalt.

Men det jag ville komma till med att jag kommer stanna hemma resten av veckan var att jag kommer missa allt. Ni kanske tänker att man inte missa mer än 1 inlämning om man är sjuk 1 vecka på gymnasiet. Jag hoppas verkligen att det är så för resten av er, men för mig är det som att missa nationella proven. Man missar ton av information och instruktioner, minst 1 inlämning och ett prov...detta är inte nådigt....Hur ska jag ta mig till?

Jag kan inte gå till skolan trots att jag är sjuk, men jag kan heller inte stanna hemma och bar avätna på att bomben ska sprängas och alla F trillar in...

Behöver man en terapeut eller är det bara jag som överannalyserar? Eller är allt på riktigt.
Men tro inte att jag är deprimerad nu eller att jag broar bli självmordsbenägen, för så är verkligen inte fallet! Det ända som händer är att det kanske blev lite mycket på så kort tid. Efter att i 9:an knappt haft några läxor eller inlärningar till att ha såhär pass myset att göra varje dag kanske bara vev en chock. Jag tror nog att jag kommer ha vant mig i 2:an, men jag måste medge att det är jävligt jobbigt i nuläget. När man säger detta till vuxna så känns det inte som att någon förstår...

Händer detta bara för mig eller är det flera som har en bomb inom sig? Är jag ensam eller finns det fler.

Likes

Comments

Under dessa två dagar har jag, min pojkvän och hans familj varit på kryssning. Det har varit väldigt roande och många leenden på båten. För första gången har jag vart på en nattklubb när det egentligen skulle vara 18 års gräns, men jag antar att jag ser äldre ut än vad jag egentligen är. Vi dansade fötterna av oss, köpte fina saker inne på tax free och njöt utav den otroligt goda maten ombord.

Allt var perfekt, jag hade så himla roligt med min andra halva. Vi hade det super mysigt tillsammans. Men trots att man egentligen gillar att åka båt/kryssning så är man alltid lite rädd för att någonting ska gå fel...som att man sjunker, att någon gör illa sig, att någon är för "på" på klubben eller vad som helst. Men det är väl bara noja.

Jag har iallafall haft det väldigt roligt i helgen. Hoppas att det kommer flera sådana snart.

Likes

Comments

​Ja, vad är ångest egentligen? Är det någonting vi människor bara hittat på?, är det farligt? eller känner alla människor av det någon gång?. Jag vet inte. Men någonting jag vet är att jag ofta får ångest, ångest över mina beslut, ordval, kropp och andra onödiga saker som man inte brukar få ångest av...eller?

Är det bara jag som har extrem ångest inför alla dessa nationella prov i alla olika slags ämnen? Än så länge har vi iallafall tagit oss igenom svenskan, no:n och engelskan. Det vi har kvar är matten, lite utav spanskan och so:n. Jag är inte orolig för alla ämnen, det är just matten jag är orolig över. Det är inte det att jag inte kan matematiken, det är bara det att jag har E i betyg i matte just nu, och dem uppgifter vi fått för att träna på inför nationella provet i matte verkligen är svåra, iallafall för mig. Jag förstår dem flesta nu efter lite träning, men inte alla. Men för att vara ärlig så tror jag att det kommer gå bra på nationella proven i matte, jag tror att jag minst får E i betyg på alla 3 delarna. Men oron finns ju i mig, och den väcks alltid av tanken på att inte komma in på gymnasium om jag blir stående med ett F i matte till skolavslutningen i Juni. Lärarna vet ju risken med att sätta F i betyg i ett kärnämne, men det är också det dem måste göra om en elev inte har kunskap nog för ett E (godkänt). Herregud alltså...jag ber verkligen till gudarna om att jag ska få klara mig i matten tills jag går ut 9:an. Snälla snälla låt mig klara detta!

Likes

Comments

Herregud, det var så himla roligt! Jag har nog nästan aldrig varit med om någon så roligt, well det ligger iallafall på topp 3 i mitt liv. Alla helt underbara människor och individer som var där och medverkade är någonting jag aldrig kommer att glömma, alla dessa långa trappor upp till aulan på 5:te våningen som vi sprang upp och ner för, alla gemensamma beslut som togs, den helt underbara spontan-karaoke-kvällen sista kvällen som jag bara släppte loss i och sjöng ur mitt hjärta på och det hemska adjö:et av alla människor och den helt underbara staden. Men jag hoppas att vi ses snart nog igen! Detta var ett helt underbart minne, och inte nog med det så fick jag spendera det med en utav mina bästa vänner "Linnéa". Tack för att du och jag åkte ner dit, det var helt underbart och otroligt roligt att spendera den helger i Göteborg med dig <3 Tack, tack och tusen tack igen!

Ni som aldrig varit på Svungs kongressar bara måste åka dig som observatörer någon gång, det är helt fantastiskt! Ett minne för livet. Tack alla ni som var med och medverkade på denna helg, utav er hade den inte varit den samma.

Likes

Comments

Nu mår jag mycket bättre än vad jag gjorde när jag blev sjuk. No shit, man blir väl friskt men jag är så stolt över mig själv att jag nästan blivit frisk på så kort tid. Jag hade en sån stor ångest över att jag trodde att jag inte skulle hinna bli friskt och kunna sjunga på min idol audition imorgon i Skövde. Men i förrgår, igår och idag har jag provat sjungit lite smått för att hållit igång i halsen, och det går väldigt bra...så jag hoppas att det också går bra imorgon.

(En liten uppdatering bara) :)

Likes

Comments

Okej, det var ett tag sedan jag bloggade. Det blev ett litet uppehåll efter sportlovet, varför? jag vet inte riktigt, jag har helt enkelt inte haft så mycket spännande att blogga om :)

Men nu är jag tillbaka, varm, snuvig och hostig...ja jag är sjuk.
Allting började med att jag och min pojkvän skulle åka till Västerås och spendera helgen där för att mysa och komma bort lite grann. Det var väldigt mysigt och så men hans lillebror var sjuk..vilket ledde till att han smittade min pojkvän som sedan smittade mig. Hur som helst så är det inte så illa, jag tror inte att jag behöver åka in på akuten iallafall. Det är bra! Under fredagen så gick vi på stan och chillade lite grann med min pojkväns lillebror och hans flickvän i stan. Vi gjorde några inköp och fikade på Esspresso House. Senare mot kvällen så åkte min pojkväns lillebror och hans tjej hem till Fagersta för att spendera helgen ihop. Då blev jag och min pojkvän ensamma i Västerås, det var mysigt och roligt att spendera tid bara han och jag. Vi drog till Mc Donald's efter ett tag och köpte cheeseburgare och cheddarsås (det måste ni testa), det var väldigt gott! Sedan å spelade vi bara PS4 och åt lite smått och gott, men jag mådde inte riktigt bra då. Jag hade provat att köpa hem lite jordgubbar för att se om jag fortfarande var allergisk mot dem, och det var jag...dem kom bara upp igen. Men vi försökte iallafall att ta oss igenom filmen vi hade med oss. Dagen därpå hade vi bokat biljetter till ett actionbad i Västerås som heter Kokpunkten. Det var väldigt roligt där, dock så var jag för feg för dem allra värsta rutschkanorna, men några åkte vi nog. Det fanns ett utebad som var väldigt varmt och skönt, en virvelvind, massa olika färgade lampor, musik och bubbelpoolar. Efter ca 5h så beslutade vi oss för att ta oss hem igen, vi båda frös ganska mycket vid detta lag, såg ut som russin och hade tappas luktsinnet efter alla kallsup vi fått under dagen. Men roligt var det! Väl hemma igen så gjorde vi precis som kvällen innan, vi duschade, fixade lite smått och gott och mös till PS4 och en film senare på kvällen.

Dagen efter det var det söndag och dags att åka hem igen, nu kände både jag och min pojkvän oss lite hängiga och krassliga, vi hade blivit sjuka. Typiskt jag som inte ville bli sjuk, jag ska ju till Skövde 2/4-16 på en Idol-audition. Jag får bara hoppas att jag är friskt tills dess och att min röst fungerar då. Hur som helst så känner jag mig mycket bättre idag än vad jag gjort tidigare. Hoppas att ni också haft ett roligt påsklov men mycket skratt och familj. Snart är det dags för skola igen, och alla nationella prov...herregud...aja om några månader är det över.

Likes

Comments

Är det bara jag eller är sportlov ett sådant lov som man inte vet hur man ska fylla ut tiden på?
Nu har dem flesta barnen haft sportlov. Vissa hade det kanske vecka 8 eller vecka 9 beroende på vart man bor i detta land. Men jag har iallafall haft det denna vecka. Jag har inte riktigt vetat hur jag ska spendera mitt lov på bästa sätt, och så är det oftast för mig just gällande dessa sportlov, det känns liksom bara som en vanlig helg. Men jag tänkte trots det försöka berätta hur mitt lov har sett ut.

Under dem två första dagarna utav sportlovet var jag med min pojkvän och bara tog det lugnt, det var så skönt att inte tänka på skolan ett tag och bara fokusera på att vila upp sig och absolut inte göra någonting alls. Sedan under onsdagen så åkte jag och hälsade på min pappa i Stockholm (vilket jag oftast gör under mina lov) från onsdag till fredagen samma vecka. Vi hade det väldigt trevligt och mysigt. Vi var på två olika restauranger, ett museum och hade två kvällar hemma med mys och film. Det är ungefär sådär våra helger tillsammans brukar se ut.

När jag kom hem på fredagen kl 18.55 så var det inte min mamma som hämtade mig p.g.a. att hon hade åkt iväg med sina jobbarkompisar för en tjej-kväll. Så istället frö att mamma kom och hämtade mig så kom istället min pojkvän till stationen här i stan. Jag hade köpt honom en stor röd ros på T-Centralen i Stockholm bara för att ge honom något fint tills jag kom hem, och han gillade verkligen rosen enormt. 

När vi väl var hemma hos mig så var min pojkvän tvungen att åka hem igen för att hämta sina saker och lämna bilen (han skulle nämligen sova över). Så under den tiden han var borta så hoppade jag in i duschen och städade iordning mitt rum lite grann. Sen var han här igen. Vi tittade på film, åt lite gott och hade det väldigt mysigt. 

Efter ett tag runt 23.30 tiden så kom min mamma hem efter sin tjejkväll och var på lika gott humör som hon alltid är på. Då gick jag ner och gav henne en litet present som jag köpt till henne i Stockholm på en smyckes affär som heter "Ur & Penn". Det var ett litet halsband i silver och brons som hade ett stort silverhjärta på sig, och i ena kanten utav det stora hjärtat fanns ett lite mindre likadant fast i brons. Det är ett väldigt fint halsband som hon blev väldigt glad över. Efter det så gjorde hon iordning lite varma baguetter till sig, mig och min pojkvän som lite kvällsmat. Det var väldigt gott.

​​Dagen efter d.v.s. lördagen så gjorde vi inte så himla mycket. Mina morföräldrar och moster har varit i vårat hemland Chile sen i december/januari och hade nyligen kommit hem igen, så då hade min morbror, hans fru och dotter kommit på besök till stan för att hälsa på. Så då åkte vi hem till min mormor och morfar ett tag under eftermiddagen och spenderade lite tid med dem där. Dessutom så hade dem köpt med sig lite presenter ifrån Chile till oss alla. Jag fick b.l.a. lite väskor/påsar, ett klädesplagg, smycken, godis, en plånbok och skulpturer. Det uppskattades djupt.
Sedan var det dags att åka hem igen. När vi var hemma så insåg jag och min pojkvän att vi hade kvar lite godis sedan kvällen innan, och då satte vi på en film och bara myste till den med vårt godis som vi oftast gör. Sen somnade vi, kanske lite väl försent med tanka på att morgonen där efter så vaknade vi runt 12.00 på dagen. Men men...det är ju trots allt lov.

Idag så har vi inte gjort någonting alls, det ända vi gjorde var att vi åkte hem till min pojkvän för att han ville spela sitt nya spel till ps4 som gick ut på att vara någon grottmänniska som skulle slå ihjäl djur med en stenklubba (själv såg jag ingen mening med spelet, men han tycke det var kul så det är väl det som räknas). Under tiden som han spelade så försökte jag plugga på en liten läxa som vi fått under sportlovet (helt sjukt)...det är ganska roligt faktiskt....såhär gick det till: min klass satt i vårat klassrum under tiden då våran no-lärare kom in i klassrummet och sa "ni ska absolut inte tänka på skolan eller plugga under hela lovet utan bara skulle ta det lugnt och "ladda upp era batterier" igen....men ni ska minst spendera 3-4 dagar till detta häfte (0,8cm tjockt) så att ni kan det när ni kommer tillbaka hit" det var så komiskt haha. Aja, jag försökte iallafall studera och läsa lite hemma hos honom, det gick inte så bra till en början men d´sedan gick det bättre. Efter ett litet tag så skulle vi gå hem till mig, men innan det så gick vi till stan och köpte lite saker. En utav sakerna var plocksallad (piocadeli). Sen när vi kom hem så fortsatte vi att titta på en film vi påbörjat under den tiden vi åt frukost imorse. Det var "Big Hero 6" min pojkvän tyckte att den var väldigt rolig. Sen låg vi bara och åt vår sallad under tiden filmen spelades. När filmen var slut så låg vi bara och pratade med varandra. Men efter ett tag så var han tvungen att gå hem för att plugga till ett prov han skulle ha imorgon i skolan. Så då var det dags att säga hejdå.

Imorgon är det skola igen, och nu har skolan börjat att bli lite stressig och tajt med tid emellan alla uppgifter som ska in hit och dit. Men det beror ju på att vi måste hinna med alla uppgifter innan alla nationella prov trillar in, och det är snart de, de snaraste provet är 15/3 i svenska. Som att det inte var nog med det så har vi ett väldigt stort och viktigt prov i hem och konsumentkunskap på tisdag också. Men det är bara att bita ihop nu och sikta på så bra betyg som möjligt inför skolavslutningen, för till hösten är det ny skola och ny stad som gäller, iallafall för mig.

Likes

Comments