Header
Everyday , Travel

Helgen spenderades Àntligen med bra vÀder! Det regnade ungefÀr varje dag förra veckan men det blev Àntligen sol och sommar! PÄ lördag gjorde vi inget mera speciellt Àn en hinderbana Ät barnen och alla tÀvlade och hade roligt. PÄ söndag Äkte vi till Trafford igen för att slösa lite tid! Köpte inget dÄ jag kommer Äka dit om en vecka igen men kikade lite. För det mesta gick vi i leksaksbutiker för att hÄlla barnen glada. Hamleys leksaksbutik var som en annan vÀrld och absolut nÄtt att se! Vid Trafford har dom ocksÄ Legoland och Sealife, som vi inte besökte men gick pÄ omrÄdet. De hade ocksÄ lilte karuseller och andra roliga saker Ät barnen som man fick Äka pÄ för ett par pund.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Everyday

KÀnner verkligen att jag mÄste bli mera kreativ med mina rubriker... Men första veckan i augusti Àr snart slut och hÀr i England rÀknar barnen dagar tills dom fÄr packa vÀskorna till Finland! Det Àr exakt 12 dagar tills dom Äker och det betyder att mina vÀnner Àr snart hÀr!! Kunde inte vara mer glad över saken. Det ska bli sÄ roligt! Instagram spÀmmning och bild fyllda blogginlÀgg lovas.

I söndags bestÀmde vi oss för att extempore Äka ivÀg till Designer Outlet i Chester för att köpa nya skor inför skolstarten som barnen har först 04.09 och shoppade ett par Adidas skor Ät mig ocksÄ. Mycket nöjd över dom. KÀnns som att jag skulle gÄ pÄ moln med dom! Och sÄ Àr dom ju fina ocksÄ.. Jaja enough with the shoes.

Annars har vi spenderat hela veckan hemma pĂ„ grund av vĂ€dret som inte kan bestĂ€mma sig ens för en timme Ă„t gĂ„ngen. Liksom vad sĂ€gs om regn& Ă„skmoln pĂ„ ena sidan gĂ„rden och sol och sommar pĂ„ andra? Och nĂ€sta minut 10m/s vind och typ -5ÂșC. Okej kanske inte men ni fattar hur vĂ€dret tĂ€nker hĂ€r.

Likes

Comments

Everyday

Och sÄ har man inte haft tid för bloggen igen heller...

BÄda barnen Àr hemma just nu sÄ dagarna gÄr mest ut pÄ att se till att bÄda har nÄtt att göra och alla Àr glada sÄ bloggen kommer inte direkt i första hand just nu.

24.7 som var första riktiga sommarlov dagen nÄnsin för fem Äringen spenderades ute med bingo och picknick pÄ gÄrden och en skattjakt efter magiska sten och löv för en liten fe som inte kunde Äka hem utan sina prylar. Fen hade ocksÄ hÀmtat vÄr filt och nÄgra chokladÀgg Ät oss. Konstigt tyckte barnen.

Förra veckan hade vi ocksÄ sol flesta dagarna och vi hÀngde ute och gosade med kor och sÄnt. Som vi skulle göra annat..

Denna vecka ser ut att bli mest regn sÄ vi fÄr vÀl bygga kojor och lÀsa böcker inomhus. FÄr se vad barnen tycker om det. Annars Àr planerna för Manchester resan i full gÄng och rÀknar dagar tills mina tvÄ vÀnner landar i UK! Ska bli sÄ kul!

Likes

Comments

Everyday

Och vips Àr det tvÄ mÄnader sen man steg pÄ planet som flög mig till England! Helt sjukt! Dagarna rullar pÄ och jag trivs jÀtte bra hÀr i Cheshire. Under dessa veckor har jag mer eller mindre blivit vegetarian med vissa undantag för fisk, ritat mera Àn nÄnsin förr och vaknar kl 07.30 pÄ helgerna och tycker det nÀstan Àr för sent.

Denna vecka har jag bl.a. gÄtt 10km pÄ stan med yngsta barnet utan att behöva bÀra henne en Ànda gÄng och planerat saker att göra dÄ mina tvÄ vÀnner kommer hit för en vecka i slutet av augusti. Kan jag fÄ spola fram tiden lite? Har ocksÄ försökt att leta efter enkla vege recept att tillreda sÄ vi inte behöver leva pÄ pasta, nuggets och Curry hela veckan. Det gÄr sÄ dÀr.

I torsdags fick jag annars en impuls att ordna upp barnens pyssel lÄdor för att de vad allt dom har dÀr. Det kan hÀnda att det slutade med att jag putsade penslar, stÀmplar och burkar med akrylfÀrg i.

NÀmen oj! Det Àr en bild pÄ lilla mig vetja! Bilden kan vara iscensatt med en tom kaffemugg och timer pÄ kameran, men Àr det bra ljus sÄ Àr det. Okej?

Satt mer eller mindre fast limmad i fönstret p.g.a. dessa fina vyer igÄr!

Likes

Comments

Everyday

I tisdags (18.7) hade Àldsta barnet Sports day vid skolan sÄ Äkte dit för att se pÄ!

Först hade alla en picknick pĂ„ skolgĂ„rden och det var riktigt trevligt. Vi har haft en vĂ€rmevĂ„g hĂ€r igen denna vecka sĂ„ temperaturen har hĂ„llit sig pĂ„ plus sidan av 25 mest hela tiden sĂ„ jaa, vi njuter! Efter lite mat och lek var det dags för öppningen av sports day! Alla barnen var delade i olika grupper i olika fĂ€rger och de gick i en parad runt hela planen medan lĂ€rarna presenterade dem. Äldsta barnet var i det röda laget.

De började med fyra stationer med olika aktiviteter för alla Ă„ldrar var de samlade poĂ€ng till sina lag och alla hoppades ju pĂ„ att vinna i Ă„r. Efter att alla grupper hade gĂ„tt hela rundan var det dags för springtĂ€vlingar och egg on the spoon. Yngsta barnet fick lov att springa med dagis gruppen fast Ă€n det inte var hennes dagis dag och det tyckte hon om! Äldsta barnet vann andra plats i deras springtĂ€vling och jag fick ta hennes klistermĂ€rke för den ville hon inte ha sjĂ€lv...

Efter alla tÀvlingar fick alla veta vilket lag vann och det blev blÄa laget för andra gÄngen i rad. Efter allt stÄhej fick barnen sluta lite tidigare för att Äka hem för att njuta av vÀrmen, barnen var dock sÄ trötta efter dagen att de bara ville vara inne och inte göra nÄgot alls. Vilket var helt trevligt det ocksÄ.

Likes

Comments

Everyday

Och sÄ har man glömt bort bloggen igen i nÀstan en mÄnad.. whoops.

Under juli mÄnad har vi haft yttligare en vÀrme vÄg och annars ocksÄ trevligt. Vardagen rullar pÄ fortare Àn vad man tror och pÄ kvÀllarna ser jag vÀl mest till att fÄ mig i sÀng före kl 21.30, vilket ju dÄ inte lyckas riktigt varje kvÀll..

I torsdags var vi pÄ en promenad med 3 Äringen till en Äker bakom vÄrt hus som inte var bebott av kor och det var riktigt trevligt dÀr! Vill packa med mig mellanmÄl och en filt och ta barnen dit pÄ en picknick typ direkt. 5 Äringen fÄr sommarlov efter nÀsta vecka sÄ det lÀr vÀl inte ta sÄ jÀtte lÀnge före det blir av!

IgÄr var vi annars pÄ Finland 100 Är fest och i samband med det firade vi ocksÄ The Finnish school of Manchester 40Är. Vi Ät fisksoppa och jordgubbstÄrta och fick Àntligen möjlighet att fÄ tag pÄ Fazers choklad!! De mÄ ha kostat £3 men det var det vÀrt. Tur att man fÄr mera finskt godis om 6 veckor dÄ 2 av mina vÀnner kommer hit och hÀlsa pÄ mig! Can't wait!!

Likes

Comments

Everyday

Midsommaren hÀr i England spenderades i finskt sÀllskap, believe it or not! Vi Äkte till vÀrdmammans finska kompis som bor nÀra Manchester vart ocksÄ andra finsksprÄkiga familjer hittade sig. Vi Ät Àkta Fazers rÄgbröd och choklad och annat gott! En familj hade ocksÄ köpt Àrtor som alla mumsade pÄ. Vi grillade, pratade och njöt av en typisk midsommar vÀder pÄ +18 grader och regn lite nu som dÄ. Precis som i Finland, fast lite varmare. VÀrdmamman hade lagat porkkala som Àr som gravad lax men gjord av morötter för att vara vegan. Riktigt gott!

Men vad vore ett blogginlÀgg utan bilder pÄ vÄra kor? Ingenting! Förra Ärets kalvar har flyttat pÄ Äkern bredvid huset och dom Àr riktigt nyfikna pÄ oss. En ko som jag har döpt till Kyllikki lÄter mig klappa och paja den! Nu för tiden kommer hon till mig om jag ropar pÄ henne, om inte hennes kompisar ser. Annars Àr det ju för pinsamt att komma och hÀlsa pÄ mig. Hoppas att om inte flyttar pÄ ett tag till! Kan snart ocksÄ klippa ihop en lÄngfilm av alla videon jag har pÄ dom..

This one here, de e Kyllikki. VÀrldens gosigaste ko! Eller iaf bondgÄrdens gosigaste 1 Äriga ko. Bebisarna Àr ju en sak för sig..

Likes

Comments

Everyday

Har typ haft 0.0 tid för bloggen nu i en veckas tid.. Vi hade helt fantastiskt vÀder förra veckan och temperaturen steg upp i +30 och höll sig dÀr i fem dagar, utan vind eller moln. SÄ klart. Det var ju dock riktigt trevligt att ha sÄnt vÀder! Vi chillade vid poolen frÄn kl 8 pÄ morgonen tills kl 15 pÄ eftermiddagen dÄ Àldsta barnet skulle hÀmtas hem frÄn bussen i fem dagar!

Första dagen (17.6) av Englands vÀrmevÄg spenderades vid Middlewich Festival var dom hade musik och en liten tivoli Ät barnen. Det var trevligt men första dagen med +30 var ju lite pang pÄ dÄ dagen innan hade temperaturen varit runt +18.. Men vi klarade oss hem pÄ kvÀllen och jag brÀnde bara en axel!

Likes

Comments

Everyday

Hur har det redan gÄtt nÀstan en mÄnad? Denna vecka har igen bara susat förbi och tÀnkte att jag gör ett inlÀgg om hela veckan i stÀllet för att göra ett par stycken.

PÄ mÄndag var vi hela dagen hemma med 3Äringen och lekte och lÀste böcker i mÀngder. DÄ vi hÀmtade hem 5Äringen frÄn skolbussen kom alla korna och hÀlsade pÄ oss till staketet. KÀnde mig lite otrygg med Billy (en av korna) bara en meter bort frÄn mig dÄ han söndrade samma staket för tvÄ veckor sen. Men han var bara nyfiken pÄ oss. Efter ca 2min tyckte han att vi var mycket trÄkigt sÀllskap sÄ han fortsatte Àta.

PÄ tisdag Äkte vi till Minshulls Nursery igen för att dricka varsin varm kakao och för att gosa med katterna. Och för att se pÄ vattenfontÀnerna som 3Äringen tycker att Àr det coolaste det finns pÄ denna planet. Hon ville ocksÄ knÀppa nÄgra bilder pÄ min telefon dÄ vi kommit hem. Efter det Ät vi lunch och lÀste mera böcker, som hon somnade i min sÀng till.

PÄ torsdag Äkte vi pÄ en utflykt med en ny buss och rutt för mig till Nantwich. Denna gÄng steg vi av pÄ rÀtta platsen och hittade centrum utan Maps eller liknande! Nantwich mÄ vara en av de sötaste smÄ staden hÀr runt om! Alla smÄ butikerna och byggnaderna vars arkitektur Àr frÄn 1300-1800-talen. St Marys kyrka som Àr i mitten av torget Àr byggt redan pÄ 1300-talet och rÀknas till ett av dom vackraste medeltida kyrkorna i hela England. Enligt Wikipedia kallas den ocksÄ "Cathedral of South Cheshire". Var inte in och tittade med 3Äringen men hinner ju nog dit ocksÄ nÄn gÄng.

Torsdagen spenderades utomhus i sommar vÀrma (varar ca i 5 dagar i England om vi har tur) och lÀste Ànnu mera böcker och igen hade jag en som somnade efter 1,5 saga. Mina sagoberÀttar-skills mÄste vara on point! Efter middagen gick vi runt pÄ bondgÄrden och lekte med grannens hund. Han ville inte lÀmna oss sÄ hostpappan fick föra hem han till dörren. Han var dock mycket söt! DÀr av ca 1000 bilder..

3Äringen försökte sitt bÀsta att fÄ det att bli mitt fel att hon inte höll fast i min hand efter att tappat taget. Gick ju sÄdÀr..

Let me present to you; Heluna och Eila. Typ dom bÀsta korna som finns pÄ Äkern bredvid vÄrt hus.

Idag stÀdade jag hela huset inför helgen och lyssnat pÄ repeat pÄ Petit Biscuits nya release med remixes pÄ Sunset lover. Very nice. Inför helgen har jag inga planer direkt. Det Àr farsdag pÄ söndag hÀr sÄ det blir vÀl nÄtt firande med familjen. Annars kommer jag vÀl att lÀsa min bok och spela pÄ flygeln. Och ta ett traditionellt fredagsbad. Hade gött!

Likes

Comments

Everyday , Travel

HÀr kommer ett inlÀgg fylld med bilder!

PÄ söndag Äkte vi pÄ en hike till Delamere Forest var vi gick Gruffalo stigen! Barnen fick leta efter Gruffalo och med hjÀlp av en app kom vissa av ledtrÄden till liv och vi hittade andra djur frÄn sagan först. Stigen var ca 1,5km sÄ barnen sprang nÀstan hela vÀgen.

Naturen var jÀtte fin sÄ sprang ju mest med telefonen pÄ alla möjliga stigar för att fÄ en bild. BrÀnde mig ocksÄ pÄ brÀnnÀsslor för att fÄ en bild. You gotta do what you gotta do liksom. Jag skulle lÀtt kunna bo i den skogen! (Peak District vinner dock Ànnu!) Vi var dÀr just före kl 10 sÄ det var inte super mycket folk dÄ Ànnu, men dÄ vi kom tillbaka till parkeringen (ca kl 11) kryllade det med folk som ville Äka ivÀg. MÄnga cyklade dÀr ocksÄ, man kunde hyra en cykel Ät sig sÄ man inte behövde ta med sig sin egen.

Efter sjÀlva stigen hade vi matpaus med frukt och bröd. Under pausen klappade jag ungefÀr varje hund jag sÄg och försökte ta bild pÄ vissa. Lyckades med en hund. FYI har nÀstan alla hÀr en hund! Oftast sÄ kryllar det med hundar om man Àr nÄgonstans var det finns ens en liten stig eller vÀg att gÄ pÄ. Efter det fortsatte vi vÄr promenad tillbaka till bilen via skogar runt om kring. Vi byggde kojor av pinnar och kÀppar och gick ibland lite av stigen för att fÄ lite mer spÀnning med barnen. Det gick faktiskt bra.

Vid Delamere Forest kan man ocksÄ 'Go ape' vilket innebÀr att man kan klÀttra pÄ olika klÀtterbanor uppe i trÀden och dom hade ocksÄ en zipline dÀr! Absolut nÄgot jag skulle vilja göra nÄn gÄng!

Jag fick denna mycket vackra blombukett av 5 Äringen, kan hÀnda att den glömdes i skogen..

Tackvare denna bild sÄ brÀnde jag mig pÄ brÀnnÀsslor. Wasn't worth it.

Likes

Comments