Header

tankar

I stunder som denna när jag ligger i sängen och inte kan sova är allt så jobbigt. Ångesten värker i hela kroppen och tankarna rusar omkring. Jag har alltid haft problem att somna, men när jag väl sover så är jag typ helt borta. Och när jag vaknar somnar jag alltid om, har till och med svårt att ta mig ifrån sömnlandet. Men det är just den där insomningsdelen som jag inte fått riktig kläm på än. Tankarna kommer och går och ofta får jag ovilligt komma tillbaka och spela upp allt som hänt under dagen och ALLTING analyserar jag sedan, likaså motvilligt, alla möjliga vinklar ur en betydelselös händelse som skett som inte alls skulle övertolkas. Men i mitt huvud tolkas varenda liten blick, vartenda ord, allting som sägs till mig och som jag säger och som jag gör får jag skämmas för, det är aldrig någonting riktigt positivt jag får spela upp. Och är det t.ex. ett lyckat framträdande så hittar jag alltid något negativt med det, något som jag är missnöjd med. Något jag gjorde för 5 år sen som jag förstorade upp i mitt huvud och som fastnade som ska komma till min uppmärksamhet. Just nu, när jag ska försöka sova och inte tänka så mycket. "Slappna av" säger dom, försök andas och tänk på annat. Hur? Hur lyckas man vända på en kraft så stark att alla tankar flödar utan att det finns något stopp på det? Att det aldrig känns som man kommer somna eller sluta tänka?

Musiken räddar mig på natten. Jag sätter alltid på en lugn spellista med vackra låtar som jag kan förhålla mig till. Lyssna på. Varje ton som bildar en takt. Jag försöker alltid att tänka positivt, slappna av och tänka "jag somnar när jag somnar"
Men vad händer om det här problemet upprepar sig om och om igen, varje natt och har gjort så länge jag bara kan minnas? Hur lätt är det då att somna och "bara slappna av"?

Det är inte kul med all stress i skolan. Det är mycket press nu, de sista rycken i sista plugghetsen innan det är dags för studenten. 78 dagar kvar. Javisst, det ska man väl hantera. Men kommer psyket det? Bristningsgränsen är kolossal. Jag har varit sjuk så många gånger på senaste tiden att jag inte minns när jag var ordentligt frisk och mådde bra på riktigt. Alla måsten och men äter upp mig inifrån och ut, och jag har ingen koll på någonting längre. Jag känner mig otroligt tom, men så otroligt känslofull samtidigt. Jag vet inte hur jag ska agera, vad jag är eller hur jag är när jag ska sova. Allt som händer just nu i mitt liv påverkar min sömn. Och min sömn påverkar mitt liv. Och eftersom min sömn inte har någon klok rutin kan jag aldrig lita på att jag vaknar utvilad. Och även om jag får sova 7 timmar på helgerna och ta sovmorgon så känner jag mig fortfarande trött.

Det kanske bara är jag som är paranoid, inbillar mig att jag är stressad. Men såhär har många ungdomar det idag, tror jag. Frågan är om man orkar hålla ut, alla sömnproblemen, stressen och alla tankar som inte går att hålla i styr. Sömnmedicin, lugnande te, filmtittande, yoga, promenad, läsning.. Ja allt som kan tänkas lugna tankarna. Gör de det? Det kan jag inte säga. Förhoppningsvis får man sova någonting i natt. Men det är okej om det inte blir så också. Vad kan hända, att jag blir trött, får f på alla uppgifter och ligger hemma i hög feber och influensa igen för att jag inte tog ner mitt tempo på dagarna fastän kroppen sa ifrån? Ja, det kan hända. Det har hänt, och det kommer hända. Kan det bli bättre? Man kan i alla fall försöka. Jag tror det kommer lösa sig bra, men det känns så jobbigt i stunden. Sömn är så viktigt. Alla som har lätt att somna: uppskatta det, det finns många fördelar som kan föras till ljuset!

Godnatt på er alla, från en överarbetad flummig supertrött person som ska göra ett nytt försök att slumra in!

I love sleep - eller gör jag verkligen det? (Ofc I do)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

allmänt

.... inget mindre än tillbaka till bloggen! Välkommen till dig, min kära bloggläsare, och välkommen tillbaka till mig själv: jag har varit alltför inaktiv... ja sedan augusti. Det var menat att jag skulle satsa stenhårt på att blogga och lägga upp snygga foton som jag tagit eller skriva en massa om mitt liv, skolan och så och "rapportera" det sista året som estetare, men det blev inte riktigt så tyvärr. Ibland har livet sin egen lilla vilja och då är det liksom bara till att följa den. Men jag har gjort en lite vårfin och jag hoppas att roliga och fina saker kommer att fylla denna blogg, och såklart hoppas jag att många kommer att söka sig till denna blogg och så hoppas jag självklart att ni kommer att dela/gilla/ölja och hela tjosedosan, såklart kommer ni väl det??? Eller hur??? Okej nej förstår, jag ska sluta besvära er.
Men som sagt så hoppas jag att ni kommer att trivas i denna blogg och att ni tycker att den är intressant! Nu skriver jag bara en massa ord, men jag menar varje ord dock. Läs denna blogg bara så kommer det att bli super! :)

Kan försöka få till något nice get-to-know me inlägg, eller att jag gör en video och ba hej detta är jag och mitt liv, det är kaos men hoppas det är intressant för er - typo thing. Aa. Det blir niiice.


Innan ni scrollar er vidare i min blogg vill jag påminna er om att detta är mitt face nowadays. Och ja min eyeliner är sååå lyckad (speciellt höger öga.. hahaha) Jag försöker så gott jag kan. Men yesbox, this is my face ifall ni inte redan visste det.


LITEN SNABB FRÅGA SOM NI LÄTT KAN TRYCKA I: that's it! så enkelt är det! (flervalsmarkeringar möjliga)

Likes

Comments

foto

Godmorgon. En del har kanske redan börjat skolan runt om i Sverige, vissa inte. Jag är en av dem som fortfarande har sommarlov. Tja, åtminstone den här veckan (v.33) och på måndag den 22 augusti börjar jag skolan. Jag har precis jobbat klart min sista dag på sommarjobbet, så nu är det bara ledigt och härligt. Min mamma har också ledigt den här veckan, så förhoppningsvis kan det bli några utflykter med fotograferingen osv. Jag vill gärna ha en ny kamera, alltså systemkamera, en riktigt bra en, men just nu kör jag bara på min iPhone 6s. Megapixlarna och upplösningen är ändå helt ok, man kanske inte kan ta proffsfoton, men de blir ändå ganska detaljrika för att vara en mobilkamera. Lite annat än min gamla Sony Ericsson knappmobil från 2009... om man säger så.

Idag vet jag inte riktigt vad vi hittar på när det är lite muligt och blåsigt. Jag föreslog att slappa och kanske klä på oss varmt och dra iväg till ygne strand och plocka lite sten till lyktor och ljus och sånt där. Vi får se vad det blir. Men tills jag lägger ut nytt introducerar jag några få av mina bilder som ni kan komma att få se liknande av. Enjoy, scrolla ner så ser ni! Tills vi ses igen😊

Likes

Comments

Hej mina fina vänner, både gamla och nya! Det här är min nya blogg! Say whaaaaat! Jag hoppas att ni kommer att trivas med denna blogg, där allt från min vardag till mina bilder jag tar kommer dyka upp. Jag tycker mycket om att åka runt om på "min ö" Gotland, och ta bilder på naturen och saker jag ser. Jag är även ett stort fan av musk och jag går sista året på estetiska programmet, musik. Jag gillar även att skriva och läsa,. När jag var yngre skrev jag många olika berättelser och texter, men eftersom jag är en sån busy teen vettni så hinner man inte riktigt med alla sina intressen. Som person är jag lugn och väldigt glad av mig. Jag är en evig optimist och jag tycker inte morgonar! Kaffe och choklad är det jag lever för och jag äääälskar turkos! Min favoritfrukt är banan och i övrigt nektariner. Min favoritserie through all times är självklart Gilmore Girls, som jag har sett mer än 10 gånger (skämtar inte) och annars är det Vampire Diaries. Jag är i princip uppväxt med bolibompa och disney, så Hannah Montana var min stora favorit. Förutom alla dessa random fakta om mig själv, så gillar jag fika och jag är annars jättesnål, men bjuder du på kaffe och en chokladboll (eller något chokladrelaterat) så är du för alltid min bästa vän. Men tänk efter noga, för jag är laktosintolerant så du får tänka på allergierna.

Sara heter jag och jag är arton år. Du får, förutom att veta mycket om mig och dela sjukt mycket av mitt liv här, ta del av mina tankar, min fritid, mitt pluggande, mitt musikspelande och mitt fotande. Jag hoppas att du kommer gilla min blogg, mig och att mitt skriveri inte är förvirrande eller jobbigt. Jag skall försöka vara så grammatiskt korrekt och tydlig som möjligt. Särskriverier är jag allergisk mot, samt felstavning, så det kommer ni inte veta något av, men vad mycket medveten om att jag kommer att driva med att skriva gotländska ord. Ha det!

​ett litet smakprov på vad jag och mina bilder kan åstadkomma. Vad tycks?

Likes

Comments

  • Twitter
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw