Frida kahlo.

Frida kahlo fåddes år 1907 den 6 juli och dog år 1954 den 13 juli vid 47 års ålder.
Hennes födelsenamn va Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón. hon levde i Mexico city hela sitt liv. Hon dog av överdos av läkemedel och därmed blodpropp i lungorna, vissa tolkar hennes död som en avsiktlig överdos och andra en oavsiktlig överdos av läkemedel. Hon målade sina sista dagar i sin dagbok och de är inte helt självklara vad som hände. Så det är därför folk tror olika.

Frida var konstnär och målade självporträtt av sig själv. Hon målade sig själv
Hon föddes i en medelklass familj med 4 döttrar.
Kahlo fick polio när hon var sex år gammal, vilket gjorde att hennes högra ben var smalare än det vänstra, hon dolde detta i långa färgglada kjolar. Det har antagits att hon även led av ryggmärgsbråck, vilket är en medfödd missbildning, som kan ha påverkat både ryggraden och benens utveckling
år 1925 var frida med i en olycka hon åkte buss när bussen krockade med en spårvagn. Hon blev mycket skadad hon bröt ryggraden, nyckelbenet, bäckenet, fick elva frakturer på sitt högra ben, hennes högra fot krossades och vreds ur led och axeln vreds ur led. En ledstång i järn genomborrade hennes buk och livmoder, vilket skadade hennes reproduktionsförmåga, de var osäkre om de hon skulle överleva men gav inte upp hoppet.
Det var nu hennes intresse för konst riktigt började.
Hon hade tidigt intresse för konst men det var först när som hon blev skadad och sjuk och blev sängliggandes. det var då hon riktigt började med konst. Frida genomförde ca 30 operationer efter olyckan mestadels i ryggen betydde detta att hon blev sängliggandes ett bra tag och sedan amputerade de hennes fot också. Hon blev då de sista åren rullstols bunden och låg mestadels i sängen. hon målade mycket när hon var sängliggandes, många av bilderna var på hon själv.
Hennes mamma gav henne ett litet staffli, och en spegel över hennes säng, de var på detta sätt hon började måla självporträtt.

När Frida växte upp drömde hon om att bli läkare men efter den svåra trafikolyckan ändrades hennes planer helt. Eftersom hon blev sängliggandes mestadels av livet hade hon ingen chans att bli läkare.
Frida använde sig av oljefärger när hon målade, det började när hon var liten för när hon började måla målade hon med hennes pappas färger. Han var också intresserad av konst och målade med oljefärger. Där är bakgrunden varför hon målar med oljefärger.

Det jag gillar med Frida är att hon hittade ett sätt så att hon skulle må bättre och inte tänka på hur dåligt hon egentligen hade. Så som jag tolkar det så levde hon sig in i sina målningar och glömde bort allting runt om kring. Jag tycker att det är väldigt fint att hon gjort det med just konsten. För jag tycker inte att man kan tolka hennes målningar med hur hon mådde utan hon ser oftast ganska neutral ut i sitt ansikte. Då tolkar jag som om hon vill glömma bort hennes liv och sina skador och bara lägga ner tid och energi på att måla. Jag tycker också om Frida för med hennes målningar så förstod man verkligen hur hon såg ut. Hon målade verkligen exakt så som hon såg sig själv utseende mässigt. Hon målade exempel inte smalare näsa synligare käkben osv. En annan sak som jag kopplar till henne är hennes ögonbryn. Fridas ögonbryn sitter ihop på alla hennes tavlor och det var så hon såg ut och det tycker jag är bra att hon målat.

Denna tavlan tycker jag om väldigt mycket och jag tycker att den tilltalar mig. För när jag kollar på denna tavla så känner jag massa känslor inom mig. Det var just detta jag ville förmedla med mitt första projekt. Jag tycker att denna tavlan är väldigt speciell eftersom samtidigt som det är själv projekt så är det konst på en helt annan nivå. Om man tänker på färgerna och på blommorna. Det visar att hon hade stor potential och var extremt duktig på det hon gjorde. Frida är också en mycket stor idol för många kvinnliga konstnärer. Många konstnärer visar sina känslor med sina tavlor exempel om man mådde då speglade det sig i bilen och desamma med andra känslor. Men med Frida är det helt tvärt om man får själv tänka till hur hon mådde och vad hon ville visa med denna specifika bild. Jag tror att med denna bild vill hon visa de ljusa i livet, med tanke på att hon alltid var positiv och tänkte på de ljusa. De känslorna får jag av denna tavlan med tanke på att det är en extremt färgglad bild. Det är färgerna som visar det positiva i bilden. Sedan kan man tolka det hur som helst med tanke på att hon är helt neutral i ansiktet och man inte ser något specifikt ansiktsuttryck.


Detta porträtt är jag extremt intresserad av eftersom den är lika ´´känslokall´´som hennes andra porträtt. Med känslokall menar jag att man inte kan se några känslor i hennes ansikte. Denna bilden visar verkligen att hon var i smärta. Med denna bilden tror jag att hon försöker att förmedla sin smärta, inte att hon har ont genom ansiktsuttryck utan hon visar att hela hennes rygg är sönder krossad. Eftersom hon skadade sig så illa kan de varit så att hennes ryggrad såg ut på detta viset. Men istället för en ryggrad har hon målat en pelare från tillexempel ett slott eller tempel. De vita på hennes kropp tycker jag ser ut som tejp och det tolkar jag att hon ser ut att må bra med inuti kan hon inte beskriva sin smärta. Jag tror också att det visar att hon har gjort allt hon kan för att försöka tejpa ihop sig igen till den vanliga frida men hon har inte lyckats. Utan att hon mår som om allt inuti henne är sönder slaget. Hon visar också att hon är extremt stark som person att hon visar till alla att hon mår bra men mår ändå såpass dåligt. Frida levde hennes sista 29 år i smärta och låg mestadels i sängen. Men hon är mycket känd idag eftersom hon syns som en kämpe hon ägnade sitt liv med att göra någonting hon älskade och ingenting kunde stoppa henne.


Varför jag valde just Frida var för att jag tycker att hennes tavlor är extremt fina och sedan har jag sätt filmen om henne och tyckte att den var mycket intressant .Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

idag den 9 november har jag jobbat vidare på mina två projekt, mitt mask projekt börjar leda mot sitt slut, jag gjorde två lager med gips och sedan ett lager med lera. I leran har jag gjort massa hål med en penna. Vad jag försöker förmedla med denna mask är skräck men det är inte alla som tycker denna är läskig och det är det jag vill detta är läskigt för dem som leder av fobin trypifobi. Denna fobi är att man har fobi för hål. Jag tycker att det har gott bra idag och jag siktar på att jobba lika bra nästa lektion. Mitt andra projekt är också nästan klart. Jag har fyllt en vattenbalång med räd färg som jag ska släppa nästa vecka över min jordglob så det ska sen ut som man har tappat jordglober i marken och den har spräckt. Jag ska också sätta e yxa i i jordgolv för att visa att den har förstörs och är sönder. Jag tror att jag kommer hinnat klart nästa vecka men jag är inte säker så för att vara säker så tror jag att jag ska gå dit efter skolan eller något i den stilen. Meed masken fick jag byta lera för att Den fungeradeinte för den fastnade inte så därför bytte jag lera. Jag tänkte måla hålen röda som blod och själva masken svart samt tavlan svart.

​här är något som en med trypofobi skulle bli extremt rädd av eller äcklad, det är det jag försöker förmedla med min mask att saker som folk tycker är självklart läskigt är läskigt för alla men så är det inte. en som inte har trypofobi tycker inte detta är läskigt om man jämför med något med fobin tycker.


Likes

Comments

Idag har jag gjort färdigt min jordglob jag har målat jorden. Ett misstag jag gjorde var att jag skar isär jorden innan jag han måla på den. Jag kom på mitt misstag precis efter jag skurit isär den. Men det gick helt okej att måla jorden eftersom jag fick hålla i överdelen hela tiden när jag målade. Sedan kom jag också på att jag inte behöver måla jätte noga eftersom jag ska skvätta röd färg som blod men jag gjorde ändå det så bra jag kunde. Jag kom också på vad jag skulle göra med mitt andra projekt som jag började med. Jag har börjat med att Gipsa ett ansikte. Gjorde inte det så noga eftersom tänkte att det skulle bli lite coolare så eftersom jag gör skräck. Sedan ska jag göra en mun som är svart och sedan ska jag ha en fin sida och en äcklig sida som om man har dragit bort huden eller något liknande. Eller så ska jag ha så att det är äckligt i hela ansiktet. Men jag har inte bestämt mig än. Sedan ska jag ha som om någon kollar ut genom tavlan. Tavlan skakar måla helt svart. Så det blir lite läskigare och mörkare. Men jag vet inte riktigt än men det kommer nog lösa sig. Jag tycker att det är mycket smart att ha två projekt för då kan man jobba med det andra projektet när det andra projektet torkar. Men denna lektionen har gott bra men det känns som det inte har gott så snabbt men sedan så får jag tänka att jag fick göra om jorden för jag målade fel och lite sånt fick ocjså tänka eftersom jag inte först visste vad jag skulle göra med mitt andra projekt. Men nästa vecka siktar jag på att göra klar ansiktet och måla tavlan svart, ska också försöka hinna klart med jorden att skvätta blod och hitta en kniv som jag kan ha i mitten

Likes

Comments

jag började med mitt projekt som jag tänkte, men jag märkte med tiden att det inte blev som jag tänkt mig och därför tänkte jag att jag fortsätter med detta arbetet för det kan bli något bra tillslut. samtidigt som jag började ett till projekt. är mycket mer nöjd med mitt andra projekt för mitt första inom skräck k-nns inte så läskigt och inte heller tillräckligt svårt. så nu har jag börjat med att gipsa en ballång som sedan ska bli en jordglob. med denna jordglob ska jag självklart först rita ut världen och sedan dela den på hälften och sätta en yxa eller en kniv eller något liknande och sedan göra blod som rinner från sidorna av jordgloben. jag kommer säkert att utveckla och göra något ytterligare på jordgloben, men just nu är det dessa idéer som jag tänker mig. jag tycker inte att det gick så bra idag eftersom det inte funkade med mitt första projekt men jag kanske kan göra två knivar som kommer t från de delar inget ansikte är med på och har en kniv eller något liknande i handen. ,men jag är dock ganska nöjd med idéen jag kom upp med med hjälp av en tjej som gick på skolan för några år sedan. känner heller inte att bilden jag månade inte är så läskig och därför inte kan representera mitt projekt skräck. men nästa gång ska jag iallafall fortsätta med mina påbörjade projekt. hoppas att nästa gång kommer att gå bra lite bättre än denna gång men man lär sig bara mer om det inte blir som man har tänkt sig, så är ganska nöjd med dagens lektion

Likes

Comments

jag har idag försökt att fixa det som var struligt förra veckan, det gick med lite byten av datorer och olika försök på flera sätt. så nu har jag gjort klart mitt andra projekt "nästan" jag är klar med det jag hade tänkt men sedan så har jag tagit ut en bild på emma i svart vitt. samma bild bara att jag tog bort alla ord som jag satt dit. nästa lektion ska jag skriva för hand på bilden ord som kan vara trakasserande. jag har också funderat på mitt nästa projekt. då jag kommer att måla, kände att jag har jobbat mycket med datorn på mina andra projekt så jag ville måla istället. bilden under på ansiktet kommer jag använda som inspiration, kommer inte måla exakt som bilden men jag kommer måla ett ansikte som ska se ganska obehagligt eller läskigt ut. detta projekt tror jag kommer vara det roligare för man kan göra lite vad som helst och man kan komma på under tidens gång om man vill måla något nytt eller ändra sina idéer. jag kommer använda mig av färg och av en duk som jag kommer måla på. denna lektionen har känts ganska långsam eftersom jag hade ganska mycket strul med bilden i början. men som tur var löste det sig så småningom. nästa vecka ska jag försöka arbeta effektivt så min plan lan funka. vilket är att om jag hinner så ska jag påbörja ett till projekt efter det tredje eftersom jag vill nå de högre betygen. men jag måste också planera så det kommer att funka. jag har tänkt att använda mycket svart vitt lila och blått i min bild eftersom det är ganska mörka färger och eftersom det är en skräck uppgift man ska göra så tänker jag mig att mörka färger meddelar skräck än vad ljusa färger gör tillexempel gult rosa mm.

Likes

Comments

​idag har jag börjat jobbat vidare med mitt drömprojekt vilket ska meddela att man inte ska döma folk hur som helst att folk verkligen tar åt sig och att man ska tänka på vad man säger. jag har valt att ta en bild på emma när hon står i bh, med emmas godkännande. sedan har jag klistrat in elaka ord som om någon har sagt det till henne. sedan har jag gjort som en dröm bubbla som om hon drömmer om någonting. i bubblan ska det vara en bild på emma märta ylva och anna när dom går och ler. det ska då meddela att hennes dröm är att ha kompisar. 

jag tycker att denna dag har jag jobbat bra och effektivt. dock krångel med photoshop . för jag ska ha bilden i drömbubblan i färg men det verkade inte funka så fredrik ska försöka att fixa det till nästa vecka. Vet inte om jag är så jätte nöjd med mitt själv projekt vet inte om jag ska göra klart det och sedan försöka jobba ,ed två projekt samtidigt så jag kan nå lite högre nivåer för vill gärna nå högre nivåer. Nästa vecka ska jag försöka att fixa med bilden och om det inte funkar får jag skicka bilden till en annan dator och försöka på den för det kan vara något med min dator. Men sedan ska jag också börja med mitt sista projekt vilket kommer bli skräck, vet dock inte vad jag vill göra ska försöka leta inspiration till nästa vecka. ska också fundera och snacka med fredrik vad jag behöver göra på det sista projektet för att må litre högre nivåer. och om jag inte ligger så bra till ska jag försöka att jobba med två projekt samtidigt. jaghar 5 lektioner kvar som jag ska jobba med ett projekt och då känner jag att jag kan klämma in ett till projekt. Hoppas att nästa lektion går lika bra som denna gjorde.

Likes

Comments

Idag har jag provat på action painting, det gick inte så bra om jag få säga det själv. Det blev mest en stor klump med färg. intället för att göra så som jag tänkte göra från början så testade jag att sätta det jag skurit ut i papp på en svart vit bild. Det tycker jag själv var as coolt så det r jag nöjd med. Jag gjorde massa olika exempel på bilden en när jag gjorde det som jag berättade förut en där jag målade över med lila vattenfärg och en där jag bara har den som jag photo shoppade från början. Är mycket nöjd med slutresultatet på alla exempel förutom actionpaintningen. 

jag började också med mitt andra projekt som handlar om drömmar. då ska jag ha ren bild på emma när hon står utan tröja och så ska photoshopa in massa ord på henne som om hon blir mobbad. bilden ska vara i svartvit. själva drömmen ska gå ut på att hon har en dröm om att få kompisar och inte vara mobbad. det ska gå ut på att jag tar en bild med emma och några tjejer som går och skrattar me varandra. detta tror jag kommer att bli en bra uppgift och jag tror inte att jag kommer att stöta på så mycket problem. nästa vecka ska jag fortsätta med mitt projekt drömmar och påbörja med mitt tredje projekt skräck

Likes

Comments

idag den 21 september 2015 har jag arbetat mycket med min nya ide som jag fick förra veckan, jag tycker själv att iden var lite konstig men ändå ganska bra eftersom jag inte kunde fixa min gamla ide. jag har idag då använt mig mycket av photoshop. min ide blev bra jag är jätte nöjd, jag klippte ut bara ansiktet när jag visar olika känslor. jag har gjort så att dom har blivit lite genomskinliga. är mycket nöjd med resultatet. är dock inte riktigt klar än jag har action paint leendet kvar. fredrik pratade med mig och sa att det va coolt att jag hade ett vitt papper utan någonting på och jag håller med. men jag tycker att det är roligt med bild och vill utvecklas och därför känner jag att jag vill arbeta mer med mitt projekt. så jag är ganska säker på att jag ska ha med mitt leende tycker att det skulle vara ganska ballt. för då visar min bild att hur jag än mår inuti kroppen så är jag alltid glad för man ska tänka positivt. det var dock lite problem med att ta ut bilden så det känns som jag inte fick så jätte mycket gjort förutom att jag photoshopade bilden. började dock med mitt andra projekt vilket jag tror att jag kommer arbeta med drömmar och då kommer jag ha en människa som är lite av den större modellen och som drömmer om att vara smalare jag vet dock inte om jag ska göra en film eller o jag ska göra en bild är fortfarande osäker. denna lektionen har gått bra och jag hoppas att vi får ut min bild och att nästa vecka går lika bra. ha det bra vi ses nästa vecka.

Likes

Comments

​idg den 14 september har jag krånglat endel med photoshop och jag har också märkt att min ide inte funkade, eftersom man inte får med ansiktsuttrycket med bara en del av ett ansikte så jag tog ut bilden i a3 papper och skulle köra action painting med en mun på det vita pappret. men det funkade inte så jag har kommit på en ny ide vilket ä att alla bilder skulle vara på en och samma bild men som skuggor eller som spöken vilket gör att man ser dom lite svagt. detta hoppas jag kommer att funka, och jag hoppas att jag hinner med det nästa vecka. jag klippte ut en glad mun i kartong.

denn veckan har intre gått så bra men kjaf hoppas att nästa vecka går bättre och speciellt med photoshop.

Likes

Comments

​här är bilderna till mitt projekt identitet

Likes

Comments