Header

När jag fyllde år i somras fick jag en underbart fin presentkorg med från mina fantastiska vänner. Det var bland annat en sovmask, öronproppar, passhållare, shoppingväska och massa andra smidiga reseprylar. Men pricken över i:et var att jag fick en polaroidkamera. Som den fotofantast jag är blev jag helt överlycklig och det gick åt en del fotopapper under kvällen.

Efter ett tag insåg jag att fotopapper inte var det billigaste och att jag måste välja vilka bilder som ska tas med omsorg. Men självklart vill jag ha med mig kameran på resan. Så jag köpte en fotobok innehållande 60 "plastfickor". Helt perfekt eftersom jag ska vara borta i 60 dagar. Så planen är att ta en bild om dagen och fylla hela boken. Fotoboken är dessutom rosa vilket passar perfekt för en resa med Rosa Bussarna!

Likes

Comments

En av huvudorsakerna till att jag valde att åka till Afrika är att får se en massa coola djur. Och en av de coolaste måste ju ändå vara surikater. Att få se dem i det vilda hade varit drömmen, men jag har redan fuskat lite. Som biolog har man ibland turen att få springa runt på en stängd djurpark utan massa besökare och då och då hälsa på diverse djur i sina inhägnader. Det är det vi har gjort denna veckan. Tre dagar har spenderats på Ystad djurpark där vi studerat inlärningsförmåga hos både surikater, krabbmakaker (apor) och lemurer. Ingen av dem var tyvärr speciellt smarta och jag tvivlar dessutom på att de vilda surikaterna (om jag får se några) kommer vara lika tama och taggade på att se mig som mina vänner på Ystad djurpark.

Nu ska det, dessa tre sista veckor, bara skrivas ihop en rapport, projektet ska redovisas och tentan skrivas. Sen är det 2,5 månaders semester som gäller!

Det var svårt att koncentrera sig när både åsnor och får skrek efter uppmärksamhet.

Både kamelerna och lemurerna var grymt taggade på att se oss.

Aporna var sura på att vi inte delade med oss av vår lunch, och getterna var bara myssugna.

Likes

Comments