View tracker

Efter all god julmat och julfika med klassen igår kväll så känns ett tufft träningspass väldigt lägligt. Jag älskar träning men jag älskar också god mat och därför gillar jag kontrasterna i mitt liv. Att leva efter en strikt kost och massa förbud finns inte i min värld, du har ett liv, en kropp så glöm inte bort att njuta lite också. Självklart ska man vara medveten om vad man stoppar i sig men att nästan maniskt kolla efter antalet kalorier och alla innehållsförteckningar är för mig inte ett sunt sätt att leva. Lite av allt har funkat förr så varför skulle vi människor inte klara av det nu?

Om en stund kommer Pernilla förbi. Det blev en hel del mat över från igår så det passar ju perfekt, snabba kolhydrater innan träning sägs ju vara bra. Eller?! Sedan ska hon assistera mig att sätta upp jackhängare som åkte ner igår (några jackor för mycket på) och sen ska jag flytta en tavellist.

Jag återkommer efter träningen.. om jag nu kan röra mig. 5-6 ledare varav 2 vet exakt hur de ska pressa mig så det blir så tungt som möjligt! Ha en härlig lördag!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Att ha en tränad och stark kropp är inte bara snyggt utan också funktionellt och viktigt i vardagen. Jag ser ofta människor med otroligt dålig hållning och då funderar jag på hur kroppen faktiskt mår. Som gammal fotbollsspelare så har jag alltid haft en ganska stark underkropp och det är också de musklerna jag har lättast för att träna. Värre är det med överkroppen, jag har alltid varit svag i och ovanför axlarna. Men jag har verkligen kämpat med att bli starkare och uthålligare i överkroppen. Och ska jag låta lite extra skrytsam så är jag nog ändå väldigt stark för att vara tjej. Jag säger det ofta och säger det igen, våga lyft tungt! Du kommer tacka dig själv för det sen.

Igår körde vi ett pass för överkroppen och det riktigt brände i axlar och armar. Ett bra pass där du inte behöver så mycket saker. Vi körde detta 3 varv och 10 rep på varje övning. Är ni osäker på någon övning får ni gärna fråga, annars googla :) Som vanligt är detta dom vikterna jag hade och inget som passar alla.

1. Push press skivstång 24 kg. 2. Axelpress med hantlar sittande på pilatesboll 10 kg/hantel. 3. Bröstpress liggandes på pilatesboll med skivstång 24 kg. 4. Flyes i TRX-band.

5. Magövning i TRX-band. Ha banden ganska långt ner mot golvet, ställ dig på knä och häll kroppen fram i TRX-banden, viktigt med aktivering i bål och stabila axlar. Kan försöka visa i bilder någon dag. Alternativt använd skivstången du haft innan och håll istället i den och rulla ut. Gud vad luddigt detta blev!

6. Armhävningi TRX-band. 7. Rygglyft. 8. Magövning igen! Ligg på rygg och ha benen rakt upp, fäll sidan benen så raka som du kan mot golvet, stanna precis innan du nuddar golvet och upp i startposition. Alternera med att fälla benen åt sidan för att komma åt de sneda magmusklerna. Försök att trycka ner svanken och aktivera bålen under övningen.

Avlutade passet med totalt 2 minuter jägarvila och 20 snabba knäböj. Benen har inte återhämtat sig tillräckligt efter jägarvilan i måndags så fick bara bli 2 minuter denna gång. Lycka till!


Likes

Comments

View tracker

Hoppas ni har ni haft en bra söndag och första advent! För mig är det ganska svårt att känna julkänslan när det inte finns några spår av snön kvar ute men den kommer nog.

Min söndag började med att jag hade tvättid och vid 12 kom Emma och Fredrik förbi för varsin helkroppsmassage. Kul att träffas igen och skönt att fortsätta beta av mina 10. För er som varit intresserade av massagen så har jag bestämt att det är först till kvarn! Självklart är ni välkomna att boka in massage ändå men då kommer ni inte ingå i de 10 helkroppsmassagerna jag ska göra. Inte för att det gör er något egentligen men bara så ni vet.

Jag känner att jag har kommit in i en bra träningsperiod just nu. Dock har jag fortfarande konditionen att jobba på, främst uthålligheten. Den har blivit bättre men än finns det mycket att jobba på! Är lite sugen på att kanske anmäla mig till typ Tjurruset eller något bara för att ha något att jobba mot. Är det någon som också är sugen på det kanske? Kan vara en kul grej att göra tillsammans!

Likes

Comments

Jag är mycket för träningspass där man får med alla kroppens stora muskelgrupper, det sparar jag tid och sedan är det väldigt effektiv träning för mig. Men så ibland måste man prova på något annat och så ikväll drog jag och syster till gymmet för att köra ett riktigt bra pass för rumpa och ben. Det riktigt sög i låren och jag älskar ju känslan av att pressa musklerna till den kapacitet jag vet dom har egentligen. Så därför tänkte jag dela med mig av detta härliga pass, perfekt att köra om ni är 2-3 stycken! Som vanligt så är detta vilka vikter jag kör med, det betyder självklart inte att det gäller alla.

Värm upp på valfritt sätt, jag själv är dålig på uppvärmning så vi körde mest rörlighetsövningar.

Första övningen är sumoknäböj med kettlebell och här ska det vara ganska tungt, jag hade 28kg. 20 st, sedan 12 st, 10 st och sist 10 st.

Cirkel 1

10 st kliv upp på låda med kettlebells - 12kg i varje hand. 10 st hoppande knäböj på bräda, 10 st wall balls - 5kg boll.

Cirkel 2

10 st kliv upp på låda utan vikt, 10 st växlande knäböj på bräda (5 på varje sida), 10 st over head knäböj med vikt - 5 kg boll.

Cirkel 3

10 st hoppande knäböj (sätt dig på bräda mellan varje), 10 st kettlebellswing 24kg (en aning för tung för mig!!), 10 st utfallssteg (5 st på varje ben)

Cirkel 4

10 st crossfit situps, 10 st crossfit armhävning, 10 st enbenshöftlyft på bräda - 5 st på varje ben.

Kör 3 varv på varje cirkel!

Här har ni ett riktigt bra pass om ni vill att det riktigt ska svida i rumpa och ben 😃

Likes

Comments

Sedan jag började plugga är det väldigt sällan jag har söndagsångest. Det hade jag i princip varje vecka när jag hade alla mina lagerjobb, ni som jobbar inom lager och trivs med det ska givetvis inte ta åt er men jag har aldrig mått bra av det. Nu spenderar jag mina dagar med att göra något jag tycker är kul, lärorikt och motiverande och får dessutom spendera dom med härliga människor!

I helgen har jag varit hemma i Mullsjö.. igen. Känns som en tidsfråga tills jag bor där ute igen! Vem vet vad som händer i framtiden.. I alla fall så gick jag och lillasyster till skogen och fotade lite. Tanken är att hon ska fota när jag visar olika övningar, om ni nu vill att jag gör det? Jag är inte direkt bekväm framför kameran men det blev en hel del bra bilder!

Imorgon börjar vi lära om kost och jag är sjukt taggad! Anatomi, muskler osv är självklart intressant och nyttigt men kost är en så stor del av din livsstil. Jag väntar mig en del olika åsikter om detta ämne.

Likes

Comments

Plugg, planering och en kopp kaffe. Så ser min kväll ut! Huvudvärken som jag haft sen i måndags börjar sakta bli bättre och jag ser fram emot en helkroppsmassage i skolan imorgon. Jag har börjat boka in er som var intresserade av en helkroppsmassage, jag har inte hunnit med att boka in alla än men det kommer!

Den här veckan har vi börjat med anatomi del 2, vilket innebär bland annat hjärna, nerver och inre organ. Om jag tyckte att skelett - och muskler på latin var tufft så kommer jag få kämpa med den här delen. Jag önskar att jag var en person som var bra på att plugga, läsa och också faktiskt förstå, jag känner att jag kommer få jobba lite extra hårt för att få in det här i huvudet.

Jag har en ganska märklig fråga till er, det är så att när jag är klar med min utbildning så kommer jag till största sannolikhet starta ett eget företag. Om jag nu lyckas med både certifieringen till massageterapeut och personlig tränare. Min fråga är om ni har några bra förslag till ett företagsnamn? Det ska givetvis vara inom massage och träning men även friskvård, hälsa och ett sunt tänk. Nu är jag ju inte där än men hade varit kul med lite förslag, jag hade tänkt försöka undvika att ha med min namn i företagsnamnet 😊

Ha en bra onsdagskväll! Nu ska jag fortsätta plugga.


Likes

Comments

Som del av min utbildning ingår det massage på kunder och idag var första dagen. Visst var det lite nervöst innan första kunden men det gick jättebra, de gav bra feedback och var superhärliga! Dessvärre blev jag påmind av min kära huvudvärk men efter lite mat, vetekudde och foamfoller börjar nacke och huvud ordna upp sig en aning..

Jag tror jag har nämnt det tidigare men foamroller är ett väldigt bra komplement till massage och dagar som dessa är den verkligen en räddare i nöden! Nu är det bara att ladda för en ny dag med massage 😊

Förresten kommer jag behöva runt 10 massagekunder för en helkroppsmassage nu framöver, så är ni intresserade får ni hojta till!

Likes

Comments

Jag är säker på att jag inte är ensam om att ha känt mig ganska vilsen på gymmet men jag lovar att det kommer kännas mer naturligt ju fler gånger du går dit. Mina tre tips för att ditt pass på gymmet ska kännas bra är att först och främst välja ett gym som passar dig! Jag kan verkligen rekommendera Friskis & Svettis, även om jag inte har mycket annat att jämföra med så tycker jag att det är ett bra gym. Många tänker på hur det var för 15-20 år sedan då det var seniorer som tränade där och gick på jympapass. Men det har hänt så himla mycket med det stället! De har pass som passar alla men också ett riktigt bra gym. Mitt andra tips är att sluta bry dig om vad andra tänker och tycker om hur du tränar. Det är jättelätt att bli påverkad av någon som mer eller mindre stirrar på vad du gör, försök att ignorera dom. Du är där för din skull! Mitt sista tips är att ha övningar klara när du ska träna, ett bra upplägg och ha någorlunda koll på vikter, plocka fram det du behöver och kör!!

Imorse körde jag ett slags intervallpass och många övningar har jag tagit från HIT-passen jag själv går på. Jag började med att värma upp kroppen med hjälp av en pinne och tränade rörlighet. Sedan körde jag 4 minuters intervaller där jag hade två övningar som jag körde om och om igen i 4 minuter (vilade några sekunder då och då) sen bytte jag till två nya övningar och körde i 4 minuter osv osv. Är någon övning oklar så får ni helt enkelt fråga :) Stirra heller inte er blinda på vilka vikter jag hade, det kanske inte är för nybörjaren men tänk att jag har kört detta i ett par år nu!

10 st marklyft 70 kg & 10 st armhävningar

10 st hopp på låda & 10 st swing med kb 20 kg

30 st hopprep & 10 st trusters 30 kg

10 st amercian sip-ups & 10 st pull-ups 30 kg

10 st explosivt med viktplatta 20 kg (kommer förklaringpå denna övning) & 5 st/ben fällning framåt på ett ben

Sist avslutade jag med höftlyft med vikt 10 kg x3.

Vill ni att jag lägger ut fler såna här inlägg, kommentera gärna! Det kommer snart bilder och mer beskrivning på olika övningar :)

Likes

Comments

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte lagt några tankar på bloggen denna veckan. Veckorna rullar på i ett och just nu ligger fokuset på att lära mig massagen tillräckligt bra fram tills kundmassagen drar igång i skolan.

Igår gjorde jag något som jag kämpar med att lära mig tycka om, att springa. Men för att göra det lite roligare så körde jag intervallträning istället och det är något jag kan rekommendera om du kanske vill komma igång med konditionsträning men inte är så sugen på löpning. Jag kör efter en app som heter Intervall tabata trainer och fungerar riktigt bra. I den appen kan du välja antal intervaller och tiden.

Som nybörjare kan jag rekommendera att köra något liknande jag gjorde. Börja med uppvärmning! Jag promenerade i behagligt tempo i ungefär 10 minuter innan jag började med intervallerna. Det jag gör är att jag springer i kanske 70-80% av max i en minut, du kan tänka att det ska vara ansträngande men att du ska kunna öka lite till. När minuten gått är det 10 sekunder vila, där gick jag i ganska raskt tempo för att inte gå ner pulsen för mycket, vill man kan man jogga under vilan. Sen upprepar man detta 10 omgångar.


Likes

Comments

Igår lagade jag en jättegod laxpasta och fick lite frågor på hur man lagade den, så därför tänkte jag dela med mig av receptet. Gillar du lax och krämiga såsen kommer du älska denna rätt! OBS. Bilden tog jag från tjejen som jag hittade receptet av, det där med att ta bra matbilder är något jag fortfarande måste öva på. 

Du behöver i alla fall följande: 

4-6 portioner

500 g lax (jag hade inte riktigt i så mycket lax i min)
100 g färsk spenat
1-2 st schalottenlök eller 1 vanlig lök
2 st vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
3 dl grädde eller mjölk
1 fiskbuljongtärning eller salt
Svartpeppar
1 tsk dijonsenap
Citronsaft efter smak
Smör eller olja till stekning
TIPS! Gillar du sting i maten är det gott att hälla i lite chiliflakes i grytan.

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar stek i olja eller smör. När löken mjuknat och fått lite färg pressar du vitlöken och steker lite till. Häll sedan över crème fraiche, mjölk/grädde, dijonsenap, buljongtärning/salt, svartpeppar, blanda väl. Låt såsen koka upp och puttra i 10 min. Vänd sedan i färsk spenat, hacka laxen i mindre bitar och vänd försiktigt ner i såsen, låt koka i ca 10 min till. Smaksätt med lite citronsaft, salt, peppar och ev chiliflakes. Koka inte laxen mer än nödvändigt, då blir den torr. Servera med pasta, äter man LCHF eller helt enkelt inte vill ha pasta så funkar en sallad till utmärkt!

Likes

Comments