Header

Så var den här helgen över, och två föreställningar av "Ställ er i kö" har vi spelat. Under lördagens föreställning var felisen verkligen på topp! Vi njuter alltid så otroligt mycket av alla skratt och all fin respons vi får av publiken. Efter föreställningen stannade vi kvar en stund och umgicks.

I lördags bokstavligen tjöt publiken av skratt, och vi fick göra långa pauser för att invänta att skratten skulle tystna. Söndagspubliken idag var tystare och mer inlyssnande, som om de verkligen inte ville gå miste om ett enda poäng.

Biljetter till två extra föreställningar finns nu, och ännu en till föreställning läggs ut på tisdag! Står ni i kö för att få biljetter? I så fall är det bara att gå in och boka på portomuf.fi

Likes

Comments

Dagens humör: Trött, men glad för att det är fredag!

Dagens måste: Måste plocka upp och städa lite i mitt rum när jag kommer hem. Och städa upp den berömda stolen med kläder.

Dagens borde: Borde också ta tag i några läxor, om jag får några sådana idag.

Dagens frisyr: Har håret uppsatt i en hästsvans idag, precis som väldigt många andra dagar. Det är praktiskt, för man slipper ha håret i ansiktet hela tiden.

Dagens klädsel: Fredagen den 13:e till ära kör jag på helsvart outfit idag, och har svarta jeans och svart huppari. Bra nödlösning när man är trött och inte orkar lägga desto mer energi på klädval.

Dagens planer: Sitta bänkad i skolan och sedan uträtta lite ärenden på stan. Ikväll ska jag på födelsedagskalas till kusin.

Dagens materiella vill ha: Nya tröjor och nytt smink.. Köpte exakt alla andra nödvändigheter utom just tröjor på mellandagsrean.

Dagens funderingar: Praktikplats. Helgen. Vilken bok ska jag välja att läsa i modersmålskursen som började i dag?

Dagens beroende: Musik och läppsyl, typ. Precis som alla andra dagar.

Dagens tråkigaste: Att mattekursen inte gick lika bra som jag trott och hoppats på, men det gör inte så mycket. Bara att ta nya tag.

Dagens längtan: Längtar tills imorgon då vi har föreställning! Antalet lediga platser till imorgon är 0.

Likes

Comments

Idag har jag fått läsa otroligt fina recensioner från helgens revypremiär. Här finns ÖPs recension och Här finns Vasabladets recension. Även Syd-österbottens tidning gav en alldeles lysande recension, vilken jag inte lyckas länka in här just nu. Det bästa av allt är att de är så samstämmiga med premiärpubliken. Under premiären i lördags kunde man känna publikens glädje och energi nästan ända ut i klädlogen.

Biljetterna har gått åt som smör i solsken, det finns knappt 200 biljetter kvar i skrivande stund! Vad är väl roligare än det!

Nu är vi också tillbaka till vardagen igen. En här i huset har redan varit på planeringsmöten inför kommande projekt. Själv har jag återvänt till skolan, vilket jag faktiskt var taggad på att göra i söndags om kvällen. Under jullovet som var har jag känt att jag vilat, trots intensiva repetitioner.
Och vet ni vad? Vi går mot ljusare tider! Fatta hur fullkomligt skönt det är att gå från skolan medan det ännu är ljust ute.

Likes

Comments

Vilken toppenpremiär det blev! Mycket bättre kunde det inte ha gått, och vi hade toppenbra publik som bjöd på många glada skratt och verkade vara lika mycket på hugget som vi. Njöt verkligen av att stå på scenen och alla klädbyten och all annan form av logi backstage flöt på helt utan problem för min del. Dessutom gick min solosång som jag varit lite nervös inför över förväntan bra. Som sagt, det kunde inte ha gått mycket bättre.

Efter föreställningen firade vi den lyckade premiären med mat och program, en riktigt bra kväll blev det!

Nu väntar jag med spänning på att få läsa recensionerna i lokalpressen i början av nästa vecka...

Likes

Comments

Det här jullovets långa kvällar av repetitioner visade verkligen resultat igår när vi hade generalrepetition av föreställningen "Ställ er i kö!" med våra familjer och vänner sittandes som publik i salen. Många kvällar de senaste två veckorna har man suckat, stånkat, svettats och rent av övervägt att kasta manuskripten till skogs och springa ut. Men då har alltid gänget funnits där och peppat en. Vi har verkligen kämpat tillsammans för att kunna bjuda publiken på en så bra föreställning som möjligt.

Hårt arbete ger resultat och nu är den stora dagen här! Kl. 17 ska vi samlas föra att värma upp sångröster, sminka oss och ladda upp för att spela premiär inför nästan fullsatt sal. Jag är taggad till tusen. Champagnen står redan på kyl, så ställ er i kö!


Likes

Comments

Kan inte alls komma ihåg när jag senast ägt ett helrött plagg, och det är faktiskt möjligt att det är mer än 10 år sedan jag hade en röd jacka på mig. Men när jag shoppade på mellandagsrea med mamma och Ivar fyndade jag denna skönhet på Vero Moda, och blev faktiskt överraskad över att jag trivdes i färgen.

Den är kanske aningen mer åt roströd, alltså lite mer orange-/brunaktig i verkligheten. Fast jag inte är van med röda plagg är jag jättenöjd med köpet, för jag var verkligen i behov av en ny jacka.

Likes

Comments

I dagens Vasabladet och Sydin finns ett reportage om årets revy. Kolla in det om ni har tillgång till någon av papperstidningarna.

Mer än två tredjedelar av det totala antalet biljetter är redan sålda. Vilket rekord! Fyra dagar till premiär och det är inte ens en tredjedel av biljetterna kvar. Så kom ihåg att klicka er in HÄR och boka-boka nu-nu, om ni inte redan har gjort det.

Här näst ska jag börja ställa in mig på att åka iväg och öva koreografi.

Likes

Comments

Fick skåla in det nya året med massa härligt folk i lördags. Ett suveränt avslut på 2016 blev det för min del.

2016 är ett år jag kommer minnas väldigt länge. Det har varit ett år fullt av förändringar, ett både jobbigt och underbart år. Jag är nöjd med mitt 2016, och nu är det klichén nytt år och nya möjligheter som gäller. Vi ska göra 2017 minst lika bra.

Gott nytt år, nu kör vi!

Likes

Comments

Under hela det gångna året har jag bloggat på samma blogg, och dokumenterar min vardag mer eller mindre flitigt. Därför tänkte jag inte göra någon större årsresumé och berätta om månad för månad, utan i år satsar på att skriva ett inlägg där jag dokumenterar några av årets allra högsta höjdpunkter istället.

Året började med något som alltid brukar vara bland det roligaste på hela året, nämligen alla revyföreställningar och alla fester med revygänget. Vi är ett riktigt toppengäng som peppar varandra och kan umgås och ha kul tillsammans fast vi är många i väldigt olika åldrar.

Jag fyllde 16 på vändagen, och bjöd mina tjejkompisar på brunch. Jag är otroligt glad åt att jag har dessa vänner. Guldvärda är de allihop.

Efter en ganska jobbig mars-månad kändes april som en fräsch ny start. Sjunde april var det dags för vårt nivåprov i musikinstitutet. En av årets nervösaste dagar, men våran konsert gick suveränt, och vi fick alla jättebra vitsord.

Revygänget återförenades och tillbringade en helg i Umeå.

Direkt efter resan till Umeå var det dags för Ungdomsgala, en typ av show där vi i Närpes skolmusikkår uppträder med unga artister från nejden.

På valborgsmässoafton styrde jag och Rebecka upp en middag med några vänner. Vi lagade pasta och drinkar. Till efterrätt åt vi vaniljpannacotta, och det var verkligen som pricken över i:et.

Dagen efter det var det första maj, och som vanligt ordnade skolmusikkåren första maj parad och -basar. Jag fick Gösta Bondes stipendium som varje år delas ut till en god kamrat som alltid gör sitt bästa. Med andra ord är det lite av kårens egna kamrat-stipendie. Det var en väldigt stor ära att få ta emot detta stipendium, och det är något som jag är otroligt tacksam över än idag.

Plötsligt kom dagen då vi sa adjö till högstadiet för gott. Eftersom jag är en ganska rastlös person, som dessutom länge haft en ganska tydlig bild av vad jag vill göra efter nian, hade jag känt mig färdig med högstadiet under en ganska lång tid. Men när avslutningsdagen kom kändes det väldigt vemodigt att säga hejdå till alla klasskamrater med föräldrar, samt våran underbara klassföreståndare Tanja.

På midsommarafton var det underbart vacker väder. Maria och jag styrde kosan mot Gåshällan, som är en riktigt vacker plats, och firade midsommarafton där.

Sommaren var i allmänhet bra. Sommarjobbade, var ute med kompisar, badade, grillade, övernattade vid Julias gamla hus tillsammans med henne och Emilia, körde vespa, firade tomatkarneval och så vidare. Jag hoppas att sommaren 2017 kommer bli minst lika bra.

I augusti åkte vi iväg på Sverigeturné. Vi besökte Västervik, där vi också gav flera konserter, Vimmerby och Astrid Lindgrens värld, vi såg Robert Wells live vid Gränsö slott och tog båten över till Gotland där vi också spenderade ett par dagar.

När hösten kom började skolorna, och jag fick börja på den utbildning jag önskat allra mest, nämligen medieassistentutbildningen vid VYI, som efter årsskiftet börjar heta Vamia. Hittills har jag trivts jättebra både i yrkesskolan, och i Vasa gymnasium där jag läser kombistudier.

I september hände höstens roligaste. Jag blev erbjuden att agera fotograf för DUNK - De ungas musikförbund under den helg Musik & Talang ägde rum. Musik & Talang är ett stort event som varje år ordnas av DUNK, och då spelas det massor av konserter runt om i Vasa. HÄR och HÄR hittar ni mina inlägg om den helgen.

Violinisten på bilden är faktiskt min otroligt duktiga och musikaliskt mångsidiga gitarrlärare Peter, som jag också fått lära känna under hösten.

I oktober besökte jag tillsammans med familjen, Soitinlaine i Åbo, och köpte min alldeles egna klarinett som jag sparat till i flera år. Som jag längtat efter att ha eget instrument.

Strax innan mitt klarinettköp fick Maria, Anastasia och jag vara med om något extra kul. Musikinstitutet ordnade samarbetskonsert med Vasa Stadsorkester, och vi var tre av de elever som fick åka och vara en del av en professionell symfoniorkester för en vecka. Det var verkligen en minnesvärd upplevelse!

I november återvände jag till Vasa Stadshus, men denna gång för att bloggalan ägde rum där. Där fick jag mingla runt tillsammans med Ida och Alexandra samt många andra av svenskfinlands alla bloggare.

Likes

Comments

Nu är det bara en vecka och en dag kvar till premiären av "Ställ er i kö" som är namnet på Pörtomrevyn 2017. Denna vecka har vi kört intensiva repetitioner från kl. 17 till ungefär 22.30 varje kväll. Men jag kan lova att allt slit lönar sig, och förhoppningsvis kan vi alla sångtexter, danssteg och repliker som ett rinnande vatten nästa lördag då det är dags för premiär.

Alla dräkter börjar småningom vara under kontroll, koreografin övas för fullt och UF har hittills sålt 1500 biljetter på förhand. Kolla in HÄR och boka din biljett du också, det kommer bli jättekul, även i år!

Likes

Comments