Pannkakor är verkligen toppen, det går dessutom att variera på så många olika sätt! Att äta amerikanska pannkakor tycker jag är lite extra lyxigt!

Ingredienser:

1 ägg
3 dl mjöl
2,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
3 msk florsocker

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, bakpulver och florsocker
  2. Tillsätt mjölk och blanda så att det inte finns några klumpar kvar
  3. Tillsätt ägget och rör ihop
  4. Stek på medelvärme, förslagsvis i plättlägg för att få dem att inte flyta isär och i samma storlek

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att ha kakor hemma tycker jag verkligen om, även om det kanske inte är så bra eftersom det blir en hel del småätande då.. Men det är ju så kul att baka! Den här gången blev det syltkakor med blåbärssylt. Jag testade att ha hälften florsocker och hälften strösocker för att få kakorna lite mer porösa, men är inte så nöjd med resultatet, tyckte att de flöt ut lite för mycket. Blåbärssylt i var däremot SÅ GOTT, det blev en lite rolig variation av den klassiska syltkakan!

​Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör
0.5 dl strösocker
0.5 dl florsocker
4.5 dl mjöl
Blåbärssylt

Gör så här:

  1. ​Knåda ihop alla ingredienser
  2. Rulla in i plastfolie, lägg in i kylen i minst 30 min
  3. Gör små bollar av degen, lägg på bakplåtspapper och gör en grop i varje boll
  4. Fyll med sylt
  5. Grädda i ugnen på 175 grader i 9-11 minuter

Likes

Comments

Det har blivit väldigt mycket bröd bakat här hemma på sistone, det är så bra att ha till frukost, mellis eller till en soppa!

Ingredienser:

50 g jäst
5 dl kallt vatten
0,5 dl sirap
4 dl gramhamsmjöl
8 vetemjöl
1,5 dl rivet äpple
5 msk linfrö
3 tsk salt

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i vattnet
  2. Tillsätt linfrö, äpple och sirap, rör ihop
  3. Tillsätt mjölet, knåda ihop till en deg
  4. Jäs i ca 40 min
  5. Dela upp degen och forma frallor, för mig blev det 18 st
  6. Låt jäsa i ca 30 min
  7. Grädda i ugnen på 225 grader i 10-13 min

Likes

Comments


Ingredienser:

50 g jäst
7 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 rivna morötter
1/2 dl rapsolja
11 dl vetemjöl
5 dl rågsikt

Gör så här:
  1. Lös upp jästen i det ljumna vattnet
  2. Tillsätt morötter, salt och olja - rör om
  3. Tillsätt mjölet och rör om tills det blir en smidig deg
  4. Låt degen jäsa i cirka 45 min under bakduk
  5. Dela upp degen och forma till frallor, för mig blev det 18 stycken
  6. Låt jäsa på plåt i cirka 30 min
  7. Grädda i ugnen i ca 12-14 min på 250 grader

Likes

Comments

​Jag har alltid gillat att både pyssla och baka. Nu känner jag att det skulle vara kul att samla de saker som jag gör på en och samma plats, därför har jag valt att skapa den här bloggen. Jag kommer bland annat att lägga upp recept och bilder på saker som jag känner att jag vill komma ihåg, sen får jag se hur det utvecklar sig framöver!

/Sara

Likes

Comments