​1. Vad är ditt förhållande till tid? Är både bra på att vara här och nu, samtidigt som jag är värsta planeringsjunkien. Tittar sällan eller aldrig bakåt. Är tidspessimist och kommer alltid för tidigt och får därmed alltid vänta.

2. Vilken tid på dygnet gillar du mest? Morgonen, pga är morgonpigg och älskar frukost.

3. Vilken är den bästa veckodagen? Onsdag för då har man kommit en bit in i veckan, fredag, lördag och söndag.

4. När går tiden som snabbast? Hela tiden tycker jag. När jag jobbar, när jag är ledig, när jag har PT-pass eller tränar något annat.

5. När går tiden som långsammast? När jag sitter i bilkö eller väntar på tunnelbanan.

6. Hur lång tid tar det för dig att sminka dig? 20 minuter

7. Äter du snabbt eller långsamt? Långsamt

8. Vad gillar du mest att lägga ner tid på? Träning, familj och vänner

9. När vaknar du och lägger dig på vardagar? Vaknar 5.30, lägger mig 22-22.30

10. Vad gjorde du för tre timmar sen? Sminkade mig och gjorde frukost

11. Vad händer dom kommande tre timmarna? Jag jobbar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag hade ett väldigt intressant och förtroligt samtal med en manlig kollega i morse. Förtroligt ur den aspekten att jag blev rätt överväldigad över att han valde att vara så oerhört öppen mot mig, det är den yttersta "komplimangen" eller vad jag ska kalla det för. Ett slags betyg på hur jag är som medmänniska och person. Är det en egenskap jag ständigt bemödar mig om och försöker utveckla så är det just att människor, oavsett vad dom har för relation till mig, ska kunna känna att det dom berättar för mig tas emot och härbärgeras med största respekt.

När han var 13 gick han till skolsköterskan och berättade att han tyckte om killar. Till svar fick han 1. glöm aldrig att det du känner är onormalt 2. Det här kan du aldrig berätta för någon. När han var 18 kom han ut, och fick utstå onämnbara kränkningar och glåpord på den lilla orten i södra Sverige han kommer ifrån.

Det finns väldigt få saker som får mig så ledsen och arg som trångsynthet, avsaknad av empati, hänsyn och inkänningsförmåga. Jag tänker att det är trasiga människor som lider brist på dom egenskaperna. Och det som gör mig mest galen är, att vi i Sverige tror att vi är så sjukt accepterande och duktiga och slår oss för bröstet. Bullshit. Vi har inte kommit särskilt långt i det avseendet överhuvudtaget. Det är lätt att säga att vi är accepterande och toleranta så länge det inte kommer för nära. Så länge vi slipper att en homosexuell person finns i vår närhet, eller att det, gud förbjude, kommer flyktingbarn till våra barns skolor. Vad ska dom där att göra? Tänk om det händer mitt barn något? Välkomna till Sverige, men bo inte mina kvarter.

Ja ni, jag tycker att vi ska ta oss en titt i spegeln och fråga oss själva hur det står till med medmänskligheten. Alla får plats och alla får finnas.

Ha en fin onsdag!

Likes

Comments

Fem veckors semester är över, och idag är det måndag och jobbstart. Det vore oförskämt att klaga - jag har haft magiska veckor på det stora hela. Hållt igång skapligt med träningen, inte alls lika intensivt som under våren och försommaren, men tagit mina powerwalks, gymmat lite och gått på mina spinningpass. Nu ser jag fram emot att intensifiera träningen, både med PT-pass och på egen hand, sätta upp nya mål och komma tillbaka i bra rutiner.

Den 9 juni klev jag ur sex veckor på kostprogram, och i morse när jag ställde mig på vågen visade den föga förvånande på +3,5 kilo. Först drog några mindre bra tankar genom huvudet, men jag valde att slå bort dom, titta på mig själv i spegeln och säga till mig själv att jag är smashing. Jag har njutit av precis allt jag har unnat mig under semestern, och jag har tagit mig alldeles för långt för att låta något annat ta över. Däremot är jag stolt över att jag faktiskt ställer mig på vågen, för den gamla Sara med skygglappar tänker jag inte bli igen.

Igår fick jag en ny söndagsfavorit, ett spinningpass med en för mig ny instruktör där rummet fullkomligt exploderade av magi och energi. Svetten rann över HELA kroppen samtidigt som jag faktiskt fick gåshud av den där magin och energin. Jag har en hatkärlek till spinningen, det är oslagbar konditionsträning samtidigt som det trängs en massa NEJ-tankar i huvudet när det är som jobbigast. Jag beundrar människor som brinner för sin sak och det stod klart att det gjorde den här killen som höll i passet. Att möta den energin och passionen sporrar mig att tänka ännu mer på vad jag själv förmedlar och sprider för känslor omkring mig. Ringar på vattnet i bästa bemärkelsen.

Jag har några löften till mig själv så här i uppstartstider. Ett är det jag precis nämnde, att tänka ännu mer på hur mitt sätt att vara och hur det jag säger och hur jag agerar påverkar andra människor. Mitt ständiga motto, att ge positiv feedback när jag är glad över något en annan person gör för mig fortsätter att vara just mitt motto.

Ett annat löfte är att inte vara rädd för att dippa, utan istället försöka vila i det när det inträffar och tänka på att det går över. Att vara här och nu och inte alltid längta till nästa helg tex. Så slitet och så klyschigt, men så sant.

Och på tal om att längta, det gör jag ju såklart ändå - till Palma och min träningsresa den 4-8 oktober. Herregud vad roligt det ska bli!

Var rädda om er och tack för att ni läser. Kram och måndagskärlek!

Likes

Comments

​Hej mina fina, semestern fortskrider och det är förfärande skönt att vara ledig ; ) I morgon tidigt tidigt åker vi till Rhodos en vecka och jag längtar så sjukt mycket efter att olja in mig, lägga mig i solstolen och njuta av hög värme, en gassande sol, god mat och en massa bra läsning som jag packat ner. Och ni slipper mig varken på insta eller Facebook, för såklart finns det ju Wi-Fi på hotellet : )

Jag vet att jag uppfattas som en väldigt glad person och det är en sann bild och inte bara en yta jag klistrar på. När jag är glad är jag jätteglad och när jag är ledsen så är jag jätteledsen. Det har varit ett extremt händelserikt år som passerat och mycket har förändrats, inte bara mitt yttre utan även enormt mycket på insidan. Relationer och roller har påverkats och jag jobbar i det närmaste konstant med mig själv i detta. I förra veckan hade jag en sån risig dag. Sorgsen, låg, deppig och ledsen. Tårarna strilade hela dagen och allt var riktigt pissigt. Samtidigt kunde jag inte sätta ord på det. Tänkte på allt jag har, en fin familj, bra jobb, bra ekonomi, fantastiska vänner och en meningsfull tillvaro som jag tar tillvara på. Så samvetet slog till och jag kände "varför är jag inte hundra procent nöjd och rofylld"? En klok person sade till mig "jag tror att det är väldigt få människor som lever sitt liv och är fullkomligt nöjda med allt". Det fick mig att tänka till. Det kanske faktiskt till och med är så att det driver oss framåt?

Hur som helst, den lite låga känslan vände efter ett par dagar. Det gör ju alltid det, vänder alltså. Och det ska nog inte vara enkelt hela tiden. Det ska vara upp och ner, fram och tillbaka. Livet helt enkelt. Jag har lovat mig själv att inte jaga upp mig så mycket när jag dippar, utan låta det ske och rida ut känslorna helt och hållet. Allt får kännas och alla tankar får flöda fritt, det blir bättre så.

Ta hand om er! Nu kramar vi ur det sista ur sommaren 2017 ❤

Likes

Comments

​Hoppsan vad länge sen! Hoppas ni mår bra och förhoppningsvis njuter av välförtjänt ledighet. 

Det har gått snart två av fem semesterveckor och vi har redan gjort massor känns det som. Inledde med tio dagar i Skåne där vi träffade mina systrar och kompisar. Vi avrundade med ett par dagar i Tyskland innan vi styrde kosan mot Stockholm igen. Nu väntar knappt två veckor på hemmaplan innan vi åker till Rhodos en vecka.

Ni som läser här och känner mig vet att jag ofta återkommer till ämnet magkänsla, intuition och långa tentakler. Jag har på gott och ont massor av ovan nämnda egenskaper. Känner ofta på mig vad som ska hända och sägas och uppfattar vibbar och energier, såväl bra som dåliga, från andra människor. I kombination med detta har jag även en riktigt bra fantasi, vilket gör att det jag känner på mig inte alltid stämmer. Ofta gör det det, men inte alltid. Vad som också är fascinerande är att tentaklerna och magkänslan är starkare gentemot vissa människor än andra. När förståelse och sympati är ordlöst, det är få upplevelser som läker ihop mig som det. Jag är glad över min "känslighet" i det här avseendet. Glad över att kunna fånga upp en stämning, en energi och fort kunna uppfatta en situation. I vissa avseenden kan det kosta en del energi, men det är det värt. 

Hörrni, nu går i alla fall jag tillbaka till solstolen. Var rädda om er!

Likes

Comments

1. Hur gammal är du? 46

2. Vad åt du till frukost? Havregrynsgröt med minimjölk, blåbär och jordnötsmör, ett kokt ägg och kaffe

3. När vaknade du idag? När klockan ringde 5.30

4. Gällande ditt utseende, vad är du mest och minst nöjd med? Mina ögon och min mun, och för övrigt faktiskt hela min kropp som genomgått en jätteförvandling i form av viktminskning, så det vore verkligen jättedumt att vara missnöjd med något, waste of time och energi helt enkelt :)

5. Vad har du gjort idag? Duschat, ätit frukost, plattat håret, sminkat mig, åkt till jobbet

6. Är du besatt av något? Lypsyl, läppglans, parfymer, resor och träning. Kickar sjukt mycket av möten med människor om man nu kan vara besatt av det :)

7. Beskriv en perfekt dag? Vackert väder, ett jobbigt träningspass, god mat, att hänga med familj och vänner

8. Hur går du helst klädd? Hemma: i leggings och linne, på jobbet: kjol, fin topp, kavaj, svarta jeans, klackar eller sneakers

9. Är du morgon eller kvällsmänniska? 100% morgonmänniska, tråkigaste sällskapet man kan ha kvällstid ;)

10. Vad var ditt bästa ämne i skolan? Svenska, SO, språk

11. Vad köpte du senast? Ett par vita Nike air max. Blundade när jag skulle betala, men tröstar mig med att jag kommer att använda dom flitigt under flera år framöver

12. Vad har du i dina fickor just nu? Ingenting just nu

13. Vilka är dina största svagheter? Dålig på att ta kritik. Tycker om att få som jag vill, kanske lite för mycket ibland.

Tisdag då! Vad händer i veckan? PT-pass igår, med låååångsamt fokus på överkropp. Spinning inbokat i kväll, PT-pass i morgon. Sista jobbdagen på fredag innan fyra veckors semester. Det blir bil och husvagn till älskade Skåne, jag längtar verkligen dit nu. Längtar efter att träffa mina systrar och kompisar. Husvagnslivet är enkelt och jag älskar det lika mycket som jag älskar att bo på ett fint hotell.

Var rädda om er och ha en fin tisdag! Kram på er!

Likes

Comments

​Hoppsan, vilken dålig uppdatering av bloggen! Sen sist:

Det var pyttelite segt att komma tillbaka till träningsrutiner efter Mallorca-veckan, men efter att ha inlett förra veckan med crosscage och spinning så gick faktiskt PT-passen av rena farten och jag är på banan igen. Jag har kommit för långt för att slarva med mat och träning och det är inte alltid helt lätt att förklara det för sin omgivning som ibland tycker att man ska chilla lite. Jag har liksom ingen lust att chilla, det finns för mycket kul att hitta på : )

Midsommar var bra! En kompis och hans dotter var här, det blev en sväng till Riddersvik, bubbel, sill, nubbe och grill. På midsommardagen var jag hemma hos en kompis och bubblade vidare och söndagen bjöd på träning och besök av Andrea och Marcus.

Gårdagen startade med ett bra benpass och i morgon bitti vankas det spinning. PT-träning på fredag och spinning på lördag. Så här ser det numera och faktiskt sen en lång tid tillbaka ut för mig med träningen-noga planerat, det här med att improvisera är inte min grej alls.

I kväll har jag inte mitt vanliga fokus, är galet disträ, så jag avrundar nu och säger på återseende. Kram på er!

Likes

Comments

​Godmorgon alla, jag hoppas att ni mår bra och har njutit av det väder som i alla fall Stockholm har levererat i helgen!

Semesterveckan på Mallorca var fab. Sol, bad och avkoppling. Tidiga powerwalks för mig när Janne och Leo fortfarande låg och sov på morgnarna. För er som inte varit där kan jag varmt rekommendera ön. Alcudia, där vi var, är lugnt och riktar väl mest in sig på familjer, men det finns otroligt gott om bra restauranger samt trevliga caféer och barer i varenda hörna. Jag ser redan fram emot min träningsresa som går av stapeln i början av oktober, och som jag skrivit om förut så är det just på Mallorca, men då Palma jag ska till.

Det som återstod av helgen när vi kom hem har ägnats åt att reducera tvätthögen, veckohandla, åka till gymmet som jag har saknat SÅ mycket :), lite kompishäng och ett par powerwalks.

Det här var min första solsemester sen min stora viktnedgång. Visst hade jag kommit en bit på väg förra sommaren, men inte i närheten av dit jag har tagit mig nu. Det blev mycket tydligt under den här veckan, sett ur mat och träningssynvinkeln. Jag har unnat mig och jag har njutit av god mat och vin, men igår morse när jag gjorde min gröt och kokade mitt ägg kunde jag känna en lättnad över att vara tillbaka i rutinerna igen. Semester innebär en massa frestelser av det slag som jag tidigare unnade mig hejdlöst av och det är en utmaning att stå emot det. Det tar sin tid att komma ifrån ett gammal ätbeteende, och det har jag i mångt och mycket gjort, men det är en liten bit kvar, vilket blev tydligt nu.

Jahapp, veckan då? Crosscagepass bokat i kväll, spinningpass bokat i morgon kväll, PT-pass onsdag och torsdag. Älskar min träning och kommer aldrig att sluta med den. Den fyller även en oerhört stor terapeutisk funktion, vilket blir mer och mer tydligt.

Måndagspepp och kärlek till er, alla fina människor!

Likes

Comments

Slippa skynda sig

Slippa passa tider

Slippa laga mat

Slippa plocka, städa och tvätta

Lata sig

Äta god mat

Sola

Bada

Älskar att vara ledig!


Likes

Comments