Header
View tracker

Efter regn kommer solsken, sun is shining and so are we.

Okej, jag kan inte beskriva lättnaden och lyckan efter gårdagens träningspass för Hanchen. Uno kändes mjuk, fin och arbetade väldigt fint över ryggen med en avspänd schvung. Det är ren och skär lycka för mig när jag kan känna hur han trivs i arbetet och fortsätta min plan för att preppa upp oss till höstens tävlingstermin. Det är mitt mål, sen får vi se hur pass väl vi kan uppnå det. En dag i taget.


Det är tufft med motgång och det är något man alltid måste kunna arbeta med. Dock så tar det på själen när motgång uppkommer på grund av skador eller liknande omständigheter och det kanske inte alltid går att lösa med träning och självdisiplin utan det kräver tid och rehabarbete. Det är lätt att tappa motivationen, suget och intresset för prestation och jag ska erkänna att även jag haft mina dagar då jag känner mig otillräcklig i situationen.. om jag bara varit lite duktigare på sadlar, ryggar, förebyggande .. kommit åt honom lite mer, klarat av att ha honom riktigt mellan hjälperna och få honom att gå fram mer för skänkeln. Det krävs att man har riktigt fina och duktiga människor att ta hjälp av, både mentalt och med kunskap i dessa situationer och det har jag. Er vill jag tacka så oerhört mycket!


Uno är speciell och har en överkänslig, överrörlig rygg som är svår att matcha med utrustning, arbete, väder och vind etc. Det kräver kanske lite extra tid, kunskap, tålamod och noggrannhet men det ger mig kärlek, värme, obeskrivliga lyckokänslor och så SÅ mycket mer. Gårdagen var lite som när man lyckades cykla på den 25 m långa gatan utanför huset hemma - utan stödhjul - för första gången. Kommer inte på någon bättre beskrivning .. hoppas ni gillade att cykla lika mycket som jag gjorde när jag var liten!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Känns surt att det fick bli en ofrivillig paus precis när det visades stor uppskattning kring bloggen, fin häst och ett flertal tävlingar var inplanerade. Anledningen är att jag inte kunnat rida ordentligt på grund av att vi har behandlat min prins i ryggen då sadeln orsakade ömhet vid tryck. Han är så obeskrivligt känslig i ryggen, inte bara för sadel utan även för väder och vind. Unos stora akilleshäl och något som vi alltid varit tvungna att ta hänsyn till och arbeta med. Senaste starten i storvik fick mig att fundera på om allt stod rätt till så vi kollade upp honom hos veterinär där det visade sig att 18 åringen i övrigt var i toppskick.

Trots detta har jag ändå haft honom i rörelse hela tiden så nu är det bara att börja tuta igång som vanligt igen. Han känns superfin att rida när jag varit inne och känt på banan så jag hoppas verkligen att det blir ordning på allting igen. Jag har valt att lägga mina planer lite på is så länge då jag inte känner någon brådska att matcha oss mot något speciellt mål just nu tills dess att allt känns på topp.

För ett par veckor sedan fyllde han 18 år och jag kan inte sluta att tänka på hur fantastiskt mycket jag fått uppleva med denna gentleman. Jag är så stolt över honom och jag hoppas att han får fortsätta att njuta av livet läääääänge.

Eftersom karensen är 4 veckor på behandlingen så har jag inte fått starta något sedan dess, men jag fick möjligheten att rasta tävlingsnerverna lite på finfina Donovan som ägs och annars tävlas av Karin Aasa. Hoppade in i sista minuten som 4e ryttare i Gävle Ryttarsällskaps Div 3 lag efter att ha joggat cirkus 30 minuter två dagar innan (första gången jag red honom). Så fantastiskt lydig och välriden häst, väldigt tacksamt att bara sitta upp och kunna utföra det man ber om.

Vi åkte till Ockelbo och slog till med en individuell seger på 69.6 % samt en förstaplacering med laget. Såå roligt!! Tur man har så underbara klubbkamrater som lånar ut sina hästar, stöttar och hejar<3

Nu sitter jag djupt försjunken i mina studieböcker och pluggar inför min sista tenta för terminen. Sen är det sommar. Som jag längtar!

Likes

Comments

View tracker

När jag var liten var min favoritdag Fredag. Inte för att det var helg, fredagsmys med familjen eller för att man fick fuska med lite godis trots att det inte var lördag, utan för att det var lektion - på ridskolan.

Jag har aldrig ägt en egen häst, jag har ridit endast 1 gång i veckan sedan jag var 6 år och ökade till 2 gånger i veckan (ett av de lyckligaste momenten i mitt liv) vid 13 års ålder. Vid samma ålder fick jag börja tävla min favoritponny i dressyr, Lindis.

Jag har lärt mig så mycket, hela min grundridning, på ridskola och jag är så obeskrivligt tacksam. Välutbildade instruktörer, personer som verkligen brinner för sporten och för att inte glömma: hästar/ponnys som är guld värda för sitt magnifika arbete. Dom har format mig, dom har lärt mig och dom har givit mig den bästa tänkbara trampolinen för mitt hopp upp på egna ben.

Jag är fortfarande kvar på ridskolan trots att jag slutade ta lektioner vid 18 års ålder då jag fick ta över ansvaret för min fasters häst och därmed tränar med privathästarna istället. Varje gång jag får möjlighet ser jag till att få en plats i någon lektionsgrupp, jag älskar det.

Jag hade inte bytt min ridkarriär mot en egen ponny, egen häst och mer pengar. Med det menar jag absolut inte att pika de som faktiskt får fantastiska möjligheter att utvecklas på det sättet (det krävs mycket arbete, långa dagar och ambition även då) utan jag menar mer att peppa på de som går samma väg som mig.

Ridskolan är en fantastisk tillgång för att föda fram fenomenala ryttare. Gävle Ryttarsällskap har fått mig att alltid känna mig lika mycket värd som vem som helst i stallet och klubben har givit mig superfina möjligheter att utvecklas som ryttare, både på ridskola och privat. Jag har ridskolan att tacka för mycket, hur började du?

Likes

Comments

Jag är alltid ute efter att prestera på topp. Jag skulle aldrig åka på tävling om jag inte hade 100% fokus på att prestera mitt bästa och utvecklas. Den här helgen har tagit fram ännu en level av ridning i mig och det tackar jag för!

Jaa procenten är inte alls smickrande och skulle jag vara dålig på att fokusera på de bra delarna, känna efter hur min egna känsla var och se det som en sporre till framtida starter, jaa då skulle man kunna bli ganska så förkrossad.

Nu talar jag för mig själv, mina mål och vad jag eftersträvar på tävling samt vad jag förväntar mig av migsjälv och inget annat.

Idag hade jag en fin känsla på lite spänd häst som inte riktigt bjuder till så fint som annars. Dock så klarade jag av att rida i detta och fick en fin känsla i hela travprogrammet (men det kom inte gratis, jag fick verkligen rida). Missar i 3 av 4 byten är ju såklart väldigt kostsamt och därav resultatet, men jag är nöjd. Det var klart bättre än igår och en liten "aha"-upplevelse. Tummen upp!

Utöver detta så har jag för allra första gången kört till och från tävlingen (med syrran som co-driver) och det gick kanonfint!

Summa summarium: en bättre helg i verkligheten än på papperet!

Likes

Comments

Dagens start i Storvik blev en spänd sådan. Började framridningen i helvettets hagelstorm och den gav sig inte förrän jag ridit klart mitt program (som tur var reds själva programmet inne i ridhus). Snopet.

Dock kändes hästen fin trots vädret, men det var svårt att rida riktigt ordentligt när det sved i hela ansiktet, sipprade kallvatten mellan benen och hjälmen fungerade som en stupränna framför ögonen!

Inne på collectingring fick jag fin snurr på uno och en bra känsla, som sedan försvann lika snabbt som spändheten slog till när vi red in på banan.

Hade ett väldigt spänt och "trutigt" travprogram och en viss brist på framåtbjudning, men det blev bättre i galoppdelen där vi mestadels fick 7or som betyg. Fina byten, och riktigt nöjd med en 8m volt i galoppen.

Hade lite problem med underlaget då det kändes lite stumt och var lite ojämnt, men det är sånt som påverkar alla så det är ju inga konstigheter! Dock så är det lite tråkigt med Uno då han har en tendens att få till riktigt fina längningar, men inte alls vågade ta för sig idag.

Nu taggar vi till tusen imorn och hoppas på lite mer avslappning i programmet så kanske vi kan känna igen oss lite mer än vad vi gjorde idag!

Snygga var vi i alla fall! Nya ridbyxor från Cavalleria Toscana, Lindgården (se bild), både sköna och otroligt stiliga!

Likes

Comments

Han är inte bara en häst, han är en riktig glädjespridare också - min alldeles egna lyckobrunn.

Idag har vi tagit en promenad med lite bus tillsammans med min syster. Annars har dagen varit lugn och Uno har haft lite vila. Vi är enormt laddade inför helgens tävling och hoppas på att de 2 kvarvarande dagarna går snabbt!

Likes

Comments

Som jag skrev tidigare så är det dags för mig och Uno att starta vår tävlingssäsong till helgen och det får mig direkt att börja sukta efter nya, snygga tillbehör att ha till tävling. Nytt år, nya möjligheter och varför inte lite nya tillägg till vår tävlingsoutfit?

Jag har helt klart lite små favoriter som jag ska se till att inhandla snarast!


Lindgården

Bilderna ovan är tagna från Lindgårdens hemsida och webbshop. Länk finns till höger bredvid inlägget.

Huvan: Iris Bayer (Bild: Lindgårdens webbshop)

Skjorta: Cavalleria Toscana (Bild: Lindgårdens webbshop)

Ridbyxor: Cornado, Dada Sport (Bild: Lindgårdens webbshop)

Har redan ett antal plagg från dessa märken och jag ÄLSKAR dom. Är helt perfekt att Lindgården säljer dessa då de har sin butik i Valbo så det är lätt att åka dit och prova, kolla, känna osv! Rekommenderas!


Nu ska jag ta och ladda upp lite inför kvällens dressyrträning för Eva Åhlander. Hoppas Uno är lika fin som igår!

Likes

Comments

När man har vinden i ryggen går allt mycket lättare och idag var inget undantag!
Har joggat lite på banan idag för att känna lite på formen innan morgondagens träning för Eva och även inför helgens tävling och hästen känns helt fantastisk!

Det har varit en blåsig dag med snabba växling mellan sol och regn hela eftermiddagen/kvällen, men trots detta så kändes Uno så fantastiskt mjuk och fin. Har kommit över en tröskel i ridningen nu som känns så otroligt skönt för jag har verkligen stått och tragglat ett tag. Känslan idag var oslagbar och det känns extra skönt att det är den perfekta starten på sista uppladdningen inför helgen. Jag får direkt en känsla av lugn och blir oerhört taggad. Amazing.

Nu ska jag gå och sova, är lite trött i huvudet och ska upp tidigt imorn för att ta tag i lite plugg. Ha en fortsatt trevlig måndagskväll och hoppas ni fått en lika bra start på veckan som jag!

Likes

Comments

Hej igen alla underbara människor som väljer att komma in och läsa min blogg!

Jag vet att det har varit en redig paus i mitt bloggande och jag ber verkligen om ursäkt, men det har varit fullspäckat schema för mig under en viss period. Jag har pluggat 150 %, tränat som bara den med Uno, ridit andra hästar, tentat och en massa annat (mestadels väldigt tråkiga måsten).

Det är nu dags för mig att ta tag i bloggen igen. Tävlingssäsongen har redan börjat, men jag och Uno ska inviga tävlingsåret nu till helgen. Vi ska rida 2-dagars meeting i Storvik och det är MsvB som gäller.

Pga små komplikationer med Uno och hans mun har vi fått dumpa kandaret sedan ett tag tillbaka. Jag har varierat betsling och försökt rida så mycket bettlöst som möjligt vilket betyder att starterna nu till helgen får bli en liten "tävlingsträning" för att testa hur allt fungerar.

Viktigt att tillägga är att det inte är något fel på Uno och hans mun, ingen skada eller något som han har ont av, mer från våran sida att vi vill ta det lite försiktigt och testa oss fram för att finna den absolut bästa känslan i ridningen.

Jag är även aktiv på min och min systers instagramkonto, där vi kontinuerligt uppdaterar våra följare. Gå in och kika på: https://www.instagram.com/sjobergdressage/

Likes

Comments

Har varit dåligt med bloggande nu över jul och nyår mesta dels för att vi haft lite vila och tagit det lite lugnt med träningen. Mycket lösgörande arbete med inslag av styrka har varit i fokus och jag tycker att det har givit resultat.

Dressyrträningarna har börjat, men har missat 2 lektionen nu då jag varit i Åre med ett gäng goa tjejer. Dags att växla upp ytterligare nu så vi är som allts bäst när tävlingssäsongen börjar.

Vi har även fått datum för nästa Hanchenträning vilket känns superkul då det var väldigt länge sedan hon kom och jag alltid brukar känna mig extra motiverad efter att hon varit här.

Har inte riktigt någon plan över hur tävlingsterminen ser ut än, men det ska nog ta och ses över inom kort.

Nu när vardagen börjar rulla på lite mer som vanligt så kommer bloggen bli mer aktiv! Hoppas ni fortfarande är intresserade av att läsa om mig och hästarna, det är verkligen superkul att intresset finns 😄

Kram på er ❄️

Likes

Comments