Precis som det verkar så springer jag på event stup i kvarten. Det är ju egentligen inte meningen, jag är ju den som ska JOBBA på eventen.

I måndags var jag bjuden som gäst på Fotbollsgalan här i Stockholm, ganska häftigt. Innan jag sprang bort till Globen träffade jag upp min sambo Malin och vår fantastiska vän Rebecka för lite härligt häng. Vi hamnade på Joe & the juice med varsin shake och skitsnackade i någon timme.

Min dejt för kvällen var Victoria från min klass nere på utbildningen i Skåne, vi hade härliga platser uppe på läktaren, drack öl innan vi gick in och så nära jag var Zlatan har jag nog aldrig varit tidigare. Jag vet att jag lovade att jag skulle berätta mer för er om Fotbollsgalan men det slog mig nu när jag skulle sätta mig ner och låta orden rinna genom mina fingrar att det var som vilken annan gala som helst. Däremot vill jag väldigt gärna berätta för er om ett event jag var på för några dagar sedan. Ett event som tog sig in i mitt hjärta och inte lämnade en enda cell i min kropp oberörd.

Min sambo nere i Malmö, Amanda, har under sina första fyra veckor här uppe varit med och tagit fram ett koncept som inneburit att ett gäng hemlösa under sex veckor övat inför att göra en konsert i en kyrka här i Stockholm. Allt har utöver detta varit en tv-inspelning och kommer att sändas i SVT till våren.

I torsdags gick jag till kyrkan för första gången sedan min bror konfirmerade sig. Jag var där för att jag var genuint intresserad av att se kören som Amanda varit med och tagit fram men också för att stötta henne. Jag vet hur jobbigt det är när projekt man älskat som sitt eget barn går mot sitt slut och hur läskigt det är när man står där och ska visa upp något för människor som man kanske aldrig träffat förr. Lite som att ge bort sitt hjärta till någon man är kär i. Det enda man tänker är ju "vad fan, det måste gå nu!!" Jag vill alltid vara en trygg punkt för mina vänner och ställer upp och är där när det är så mycket fjärilar i kroppen att man inte kan slappna av.

Amanda är en fantastisk människa. Allt hon tar sig an klarar hon av utmärkt men efter detta är jag helt säker på att hon är en superhjälte.
Det var en konsert utan dess like. Fem körer tog i från tårna och gav oss gåshud innan det var dags för det storslagna och sista numret. Vi skrattade och grät, älskade och jublade. Det var så mycket lycka i den här kyrkan att jag inte tror att jag kan få ner känslan i ord. Man måste upplevt detta för att förstå vad jag pratar om. Efteråt kramades vi och det var på lätta ben jag studsade hem mellan tunnelbanorna.

Jag hoppas innerligt att ni kikar på programmet när det sänds efter nyår, då tror jag att ni kommer att förstå vad jag pratar om.

Likes

Comments

I fredags tog jag ledigt och åkte ner till Göteborg för att spendera ett dygn där med min familj från Skåne, det var välbehövligt. Jag har inte träffat dom på fyra veckor nu, det är nog det längsta jag gått någonsin utan att träffa dom. Inte så att jag alltid måste vara nära, men när allt inte är regnbågar och rosa moln så får man lättare hemlängtan. Eller kanske längtan efter något som får en att känna sig 100% trygg. Det är något mina föräldrar är bra på att få mig att känna. Otroligt driven och otroligt trygg, precis som den människa jag vill vara och allt som oftast är när jag inte kastar mig ut i världen, vilket jag egentligen också alltid gör.

Iallafall, jag tog tåget ner till Göteborg klockan 07.30 från centralstationen här i Stockholm. Klockan 12.00 stod jag på perrongen och vinkade på mamma och pappa. Det var skönt att kramas och jag kände direkt att jag fick ny energi. Jag har varit så fruktansvärt trött den senaste tiden trots att jag inte försökt göra något åt det.

Vi gick några varv på Liseberg som äntligen fått upp julpyntet. Mamma var nöjd, moster och mormor var nöjda.. och jag var nöjd.
Vi sov och morgonen därpå åkte jag tillbaka till Stockholm igen.

Det var en fin helg.
Årstider växlar och städer man älskar förändras. Folk kommer och går i ens liv, men det är tryggt att veta att dom man älskar förblir i ens hjärta.. och har man tur så är det bara en kort tågtur till dom!

Göteborg, favoritstad! 

Likes

Comments

Hej på er, nu var det ett tag sedan jag fick ner några rader här, men så är det ju ibland. Livet kommer emellan och det har det gjort även denna gången.

Mycket har hänt. Jag är ensam igen men på benen och troligtvis modigare än någonsin. Dags att satsa på mig själv ett tag och stänga ute allt som inte lyfter mig. Befinner mig fortfarande i Stockholm på praktik där jag jobbar på dagarna och springer på event om kvällarna. Tror att jag ska inleda ett förhållande med denna staden och berätta för er om den.
Har bestämt mig för att faktiskt kicka igång den här sidan nu och göra det riktigt bra. Vad tror ni om det? Dags att världen får se vad en kick-ass driven eventare med lite mycket luft och känslor kan ställa till med.

Ikväll minglar jag på Fotbollsgalan. Jag uppdaterar er vidare om den imorgon!

På återseende kära hjärtan!

Likes

Comments

Tänkte att det skulle bli den bästa dagen i världshistorien igår. Min första födelsedag i Stockholm, ÄNTLIGEN! Den började skit och fortsatte i höga toppar och djupa dalar hela dagen tills jag på vingliga ben staplade in genom en lägenhetsdörr vid 23, efter några drinkar (läs sju) för mycket och somnade.

Jag fick blombud till kontoret igår från Skåne och ett par örhänge i en rosa presentask när jag kom hem.. och när jag gick upp i morse var det tårtfrukost och tjejsnack. Det var fint. Jag är lyckligt lottad som har mina sambos Malin och Olivia, vad jag har gjort för att förtjäna dom kan jag inte sätta fingret på. Antar att det är min hollywoodverklighet!

Likes

Comments

Just det, jag har hunnit bli stockholmare sedan sist. Två veckor färsk i gamet är jag och färsk är verkligen rätt ord för detta.
Eventvärlden som jag fått uppleva den är annorlunda här uppe. Starkare, argsintare och mer än vad den är i Skåne. Risken att fastna här är total och risken att slukas upp i en stor och mörk röra är stor. Det är tur att jag har Olivia och Malin med mig, mina två fantastiska sambosar som jag får ha äran att bo med tills i slutet av januari när det är dags för nya äventyr igen. Två människor som är några utav världens mest ödmjuka människor, som tar hand om och klappar på när det behövs. Som bjuder på lussebullar och lyssnar när man är ledsen.

Låt oss börja från början.
Vad gör Nilsson i Stockholm?
Jag är här för vår andra praktikperiod. Jag ska jobba med Svenska Idrottsgalan 2017 tillsammans med ett eventbolag som heter Leroy media. Jag är taggad, lär nog veta en hel del mer om idrottare när jag kommer tillbaka till Skåne igen än vad jag gör nu.

Hur länge har du varit i Stockholm? Du pratar som att du varit där för evigt?
Jag började åka upp hit redan i somras, då på grund av kärlek men nu har jag faktiskt flyttat upp hit för just praktiken. Jag har varit här i två veckor nu och.... trivs, tror jag.
Förra veckan var en startvecka på många plan. Jag gjorde min första vecka på praktiken, insåg att jag ville åka hem, grät lite, gjorde mitt första jobb för ett annat eventbolag, hittade tillbaka till mig själv, firade genom att gå ut på kvällen (halloweeeeeeen) och drog med mig en influensa hem som hemsläp, underbart.
Nu har jag legat utslagen i fyra dagar men äntligen kommit upp på halvstadiga fötter igen. Imorgon går jag tillbaka rakryggad till kontoret på Kungsgatan och på fredag fyller jag 23 år.

Stockholm kan nog bli ganska bra trots allt. Det är okej att fall ur spåret ibland, hur klyschigt det än låter så är det enda viktiga att hitta tillbaka igen. Det löser sig!

Likes

Comments

Det finns en tid på året, innan de första löven faller som man känner att det infaller en ny årstid. Ofta händer detta mig mitt i natten, jag vaknar och känner mig orolig. Luften som sveper in genom det halvöppna fönstret är kylig och man förstår direkt att sommaren är förbi. För första gången på mycket länge behöver man en filt när man sover.

Idag har jag bott i Malmö i snart en månad. Jag trivs. Trivs med att bo tillsammans med en vän som bryr sig om mig och jag trivs med att veta att jag inte ska stanna här för evigt även om det är fantastiskt att bo tillsammans med Amanda.

Sörplar i mig lite kaffe, det är en lugn morgon hos oss, vi ska strax bege oss in till skolan för föreläsning.
Så det är officiellt nu, en ny årstid har börjat och om en månad flyttar vi till Stockholm. Tror att om man inte ändrar kurs lite då och då, så kanske man aldrig blir kär, får barn eller blir den man blir. Årstiderna växlar och städerna man älskar förändras. Folk kommer och går i ens liv. Men det är tryggt att veta att de man älskar förblir i ens hjärta. Och om man har tur, så är det bara en kort flygtur eller tågtur till dom.

Ett inlägg tillägnat Marieholm, då, nu och föralltid!

Likes

Comments

​Regnet öser ner och jag dricker kaffe och försöker hålla mig vaken för att tackla tidsomställningen från sommarlov till vardag. På golvet ligger skolväskan, ännu inte uppackad och i hallen en hög med post, tidningar och räkningar som jag verkligen behöver ta tag i. Hör hur mina grannar vaknar till liv i bostadsrätten jag delat med Amanda den senaste tiden. Duschar sätts på, folk skyndar iväg till sina jobb, dörrar smäller och ekar i trappuppgången. På samma gång som allt är precis som vanligt är ändå allt annorlunda.
​Jag är annorlunda. Det syns inte utanpå och det kanske inte märks för någon annan än mig själv, men jag har förändrats. Det märks inuti. 

Att göra något som rent ut sagt skrämmer skiten ur dig och sedan klara det alldeles utmärkt.. finns det någon bättre känsla? Finns det något som får en att se så klarsynt på sitt liv som efter en omtumlande - själslig eller mental - resa? 
Oavsett vad du går igenom, om det är en skilsmässa, en flytt, byte av jobb eller en resa till andra sidan Europa, så är det en annan person som kommer ut på andra sidan. Ofta en lite starkare och klokare person. 

Vad är man egentligen som mest rädd för? Att sluta på ett arbete som man egentligen vantrivs på? Att göra verklighet av den där affärsidén man burit på i så många år? Att avsluta en relation eller att våga kasta sig in i en ny? 

Det är fruktansvärt läskigt att visa sig sårbar och att be om kärlek. Man kan bli avvisad och få sitt hjärta krossat. Men det är bättre att ha vågat allt än att aldrig ta några risker. 
Genom att göra läskiga saker förändras du och när du förändras förändras också världen runt dig. 

Nämnde jag att jag gått och blivit malmöbo? Iallafall i två månader nu, hihi. 
Vi ses i vimlet, hjärtegryn! 

Likes

Comments

​Hej solstrålar, hur är det med er? Är ni ute och tar vara på sommarens sista varma solstrålar? 

Jag är, jag är även hemma med öroninflammation. Fattar inte riktigt hur det aldrig kan slå fel, så fort jag är hemma och tar det lite lugnt så blir jag sjuk. Är det någon övernaturlig kraft som berättar för mig att jag inte ska sluta med dampet utan bara keep it going? Jag tror att det kan vara så. 

Sitter hemma i köket hos mamma och pappa och planerar framtiden. Imorgon är det dags att skicka iväg mejl om LIAN till hösten, jag tror att jag vet exakt vad jag håller på med när det kommer till den biten. Nu ska allt bara klaffa så som jag vill att det ska göra. På onsdag är det datenight med en snygg Malmöbo och på torsdag säljer jag min bil. På måndag börjar jag sista året av min utbildning och om mindre än ett år så är jag färdigutbildad koordinator. Jisses, vad fan hände? Är jag verkligen så vuxen och en ännu större fråga - är jag redo? Livet är skitkul att leva nu men om ett år börjar det liksom på riktigt. GAH, blir pirrig! SNABBA NU DÅ! Fram tills imorgon ska jag sitta hemma och kurera mig, dricka te och lyssna på poddar, det är livskvalité faktiskt. Planerar även att övertala Malin till att ha en kräftskiva hos sina föräldrar innan hösten tar över helt. Hade varit kul. Håller er uppdaterade angående den biten! 

Vi ses i vimlet, darlings! 

Likes

Comments

​What's up hjärtegryn? Har ni en bra lördagkväll? Tror att min har varit i världsklass och lär fortsätta den vägen tills det är läggdags. 
Som jag berättade tidigare idag spelade min vän Micke och hans band Convoluted på Rockstage i Malmö ikväll, som dom sanna groupies vi är åkte vi in för att stå längst fram och vråla. BÄST är dom, vilken passion och show! 

Åkte in någon timme tidigare än konserten började och mötte upp Victoria, vi sprang till langosvagnen och njöt en stund i solen innan vi träffade upp Marie och Malin. 
Varken Victoria eller Marie har jag träffat nästan alls i sommar så vi hade en del att ta igen. Funderade på hur det ska bli att börja skolan igen när jag satt på tåget påväg hem innan. Det ska bli kul att komma tillbaka och träffa alla igen och jag kan ärligt säga att jag är lite pirrig, samtidigt så hade jag kunnat hoppa av nu och köra igång mitt företag och börja jobba istället. Börjar känna mig färdig, tur att de två sista terminerna nästan enbart består av praktik. Det räddar mitt oroliga och stormiga hjärta. 

Guess what btw, Nilsson har gått och blivit sjuk. Japp, det är sant och det är även anledningen till att jag befinner mig hemma i soffan nu istället för att dricka öl med bandet. Dock värt, jag vill inte jinxa det och bli sämre när jag ligger inne med sista veckan med sommarlov. Så är det, nu ska jag poppa popcorn, dricka te och gosa ner mig i soffan. 

Ha en fin lördagkväll, vi ses i vimlet!

Likes

Comments