Saras VARDAGSBLOGG

Tentan är gjord för någon dag sedan och kompletteringen av min rapport är inskickad. Dagen där jag absolut inte har något att göra, plugga eller ja inget att göra är fantastisk. Det har varit så intensivt ända sedan i november och det känns verkligen skönt att jag just idag och över helgen inte har ett endaste dugg att göra. Ny kurs på måndag men det är då. Dagen har gått i lugnets tecken, jag har hjälpt mamma att handla inför helgen, pysslat om Shaman och hunnit vara ner en sväng till jobbet och träffa lite vänner. Känner verkligen hur trött jag är nu då jag verkligen slappnar av. Så klart ligger funderingen om jag klarat tentan och gnager men då det kändes lite blandat så vet jag faktiskt inte men jag kan tyvärr tro att det blir en omtenta då det var svårt och väldigt mycket. Nåja då får jag ta det då helt enkelt. Då man bara är hemma och inte gör nått så har jag ofta blivit rastlös men nu kan jag känna att det faktiskt är riktigt avkopplande att bara ligga i soffan och titta på någon serie och inte ha dåligt samvete för att jag inte läser eller behöver göra nått annat. Så klart borde jag städa, det borde jag ju ta tag i men det får bli morgondagens projekt. Det är så klart tomt nu då kissen har åkt. Det var faktiskt ett litet sällskap ändå och sista veckan var hon så mycket mer social och följde med mig överallt. Hon sov på mina fötter och myste på. Jag känner att jag faktiskt saknar henne. Fina lilla Rosa.

Det slog mig hur vackert det är nu på vintern, snön som ligger på träden och ljuset som kommer tillbaka. Saker man inte alltid tänker på. Ibland kan det vara bra att stanna upp en stund och faktiskt bara ta in omvärlden och sedan skynda vidare. Alla är vi ständigt på språng, vi ska göra något, vi ska till något eller till någon.

Hoppas alla har en fin kväll och är på väg mot helgen :)


Inte jätte snyggt med plogkanten men det var egentligen träden bakom jag ville fånga med min kassa mobilkamera ;)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen är jul och nyårshelgerna över och vardagen börjar återigen rulla på. Det är fullt plugg inför kommande tenta och det känns som att huvudet snart inte kan ta in mer. Hur mycket får plats egentligen? Det ska bli skönt då tentatiden är över och man kan börja jobba lite smått men ändå ha kvar vardagslyxen med lite egentid. på dagarna. Det är ännu långt kvar till nästa höst och skolan är klar.

Julen har iaf varit lugn och skön med lite jobb och släktträff. Jag har också hunnit med att träffa mina vänner som inte längre bor här så det har varit trevligt. Det har varit några fina dagar nu och det märks att vi är på rätt sida av året, solen och ljuset börjar komma tillbaka. Äntligen!! Hoppas det inte blir allt för kallt bara så kan det vara riktigt skönt och bra vinter.

Jag har fått en tillfällig hyresgäst, min jobbarkompis katt har varit här över jul och nyår. Så hon åker hem på trettondagen då hennes familj kommer hem från sitt julfirande. Det kommer bli lite tomt jag har ju vant mig med att ha henne här. Hon är så himla go och följer med mig överallt. Min lilla kompis :)

Får bli ett lite kortare inlägg då det egentligen inte händer så väldig mycket just nu.

Hoppas alla har en bra start på det nya året :)


Fina Rosa som är på besök hos mig

Äntligen börjar ljuset komma tillbaka

Likes

Comments

Då var det jul och nyårshelg igen. Vad tiden går fort och vad ångest man får ;) Kändes ändå okej att jobba två pass inne i stan på närakuten och få lite extra studiepengar. Det roliga med denna gång var att vi haft tenta i sjukdomar och nu håller på med inläsningen av alla barnens sjukdomar och råden blir ju som en provning om man lärt sig något. Speciellt barnen. Där har jag inte hunnit gå igenom allt föreläsningsmatrial än men det är bra för jag har fått tänka till och tänka efter vad jag läst och vilka råd jag ska ge. Vad har de för symtom och hur ska jag behandla. Mer kunskap gör att det faktiskt blir roligt och jag kan samtidigt förhöra mig själv om jag tänkt rätt.

Julfirandet har varit lugnt och skönt, jag och mamma och god mat. Ett besök hos släkten ingår så klart men det blir på juldagen. Sedan åter tentaplugg. Jag är kattvakt åt min arbetskamrat och katten är riktigt gullig och sällskaplig men lite mer orolig på dagarna och rastlös. Hon verkar iaf ha bra sovvanor och går och lägger sig på kvällen och sover hela nätterna så det är bra.

Har hunnit med att träffa lite vänner och göra lite saker. Vart en middag på stan med två av mina ridkamrater som jag nyligen lärt känna och vi hade mycket hästbabbel men även lite andra ämnen. Vi kommer så klart att ses snart igen.

Hoppas alla har en bra julhelg!!

Likes

Comments

 Det fick bli en  fika på stan igår kväll med min tidigare jobbarkompis. Vi delade rum och lärde känna varandra riktigt bra. Hon bytte jobb och jag började studera men vi försöker ändå ses med jämna mellanrum för att inte tappa kontakten. Vi har alltid trevligt och mycket att prata om och även denna gång var inget undantag.  Det blev gott fika och massa surr. Vi avbröts plötsligt av att någon snöt sig högt och ljudligt. Vi tittade på varandra och fick göra allt för att inte bryta ihop av skratt. Det var totalt omöjligt. Jag försökte gömma mig i temuggen men det gick inte, tårarna rann och jag fick verkligen kämpa för att inte brista ut i ett gapskratt. Den söta farbrorn fortsatte läsa sin tidning som inget hade hänt och vi låg fortfarande i en hög på varsin del av soffan. Oh jisses, nåja ibland behöver man en sån där stund för att inse att inget förändras. Vi har samma dåliga humor och skrattar åt samma saker. Då vi skildes åt så insåg vi båda att det inte kommer dröja allt för länge. 

Sista dagen gjorde jag idag på praktiken, det har varit roligare än jag trodde och jag kan absolut tänka mig att jobba delvis med barnen. Fantastiskt goa handledare har jag haft och både barnen och föräldrarna har varit så gulliga. Kommer verkligen sakna dom.

Tog mod till mig att prova hoppa igen efter kursen för några veckor sedan och Shaman var så fantastiskt klok och hjälpsam. Bara jag vågade låta honom galoppera så hoppade han, min goda vän sa åt mig att han har bakbenen under sig även i det tempot så släpp det och fokusera på att hålla galoppen och jobba med dig själv och att inte ta i honom då du vänder på hinder. Det gick riktigt bra, någon gång tog jag bort galoppen och då fick jag veta det men då gjorde vi bara om :) Så mer träning på lagom nivå helt enkelt.

Hoppas alla har det bra i allt julstökande :) ​

Likes

Comments

Det har nu gått två veckor på min praktik där jag ska lära mig om barn och alla sjukdomar som hör till. Det är bättre än jag trodde. Min tro var väl lite så där de väger och mäter barnen men det är så mycket mer. Allt som ska stämma enligt en mall men vad gör man om ungen plötsligt kommer på att göra nått helt annat eller bara vägrar. Hm ja då får man verkligen använda sin charm och göra allt för att lirka och få dem att rikta uppmärksamheten på mig igen. Det är många familjer med utländsk bakgrund och då är det ibland svårt med språket och att barnen ska förstå. Det går ganska bra med tolk men det är inte helt lätt. Alla familjer har varit väldigt positivt inställda till att jag ska få vara del i vården och allt vi gör. De är så glada och trevliga, önskar mig lycka till med studierna då de går. Barnen kramar mig och vinkar hejdå. Jag har även fått uppleva att ett skrämt barn tinat upp och faktiskt gett mig en kram då han gått hem med sitt klistermärke. Det värmer så klart i hjärtat. Sedan finns det den där familjen som gör ett större avtryck i hjärtat. Det blir inte lika roligt längre. De har lämnat allt och lämnat tryggheten och delar av sin familj i deras hemland. De har kommit hit till Sverige för att få uppleva trygghet igen. De har ingen de känner, inga materiella ting. Inget. Ändå är de så varma och vänliga. De ordnar fika och gör det på sitt vis för att visa sin gästvänlighet. Jag vart så illa berörd eller så ledsen över att det faktiskt finns dom som inte ens har gardiner, blommor eller barnen har nästan inga leksaker. De har en soffa, ett gammalt träbord och en säng. Knappt några lampor utan använder stearinljus för att få ljus då det mörknar ute. Vad gör jag, jag sitter och gnäller över mitt studiebidrag. För att jag inte kan shoppa saker åt ett djur. Skäms jävligt mycket på mig!! Har så lust att gå över med en uppsättning gardiner, lampor och diverse annat till familjen och göra det mysigt till dom. Till alla er som sitter och gnäller över att flyktingar har det så bra, får bidrag och ja jag vet inte allt tycker jag ska packa en ryggsäck med det nödvändigaste och ta flyget till ett land ni aldrig varit i och klipp erat visakort före resan. Lycka till och skaffa er ett liv. Så klart finns det alltid dom som utnyttjar systemen och då får så klart alla lida och får dåligt rykte. Men det finns många fler som inte kan stava till uppfostran. När man väl möter någon så pass nära inpå blir man så medveten om det man annars har på avstånd och inte reflekterar över. Jag tycker att alla borde faktiskt ta sig en funderare innan man ens säger elaka saker för jag tror faktiskt det är väldigt få som lämnar allt de har för att kasta sig ut i det totalt okända.

Jag kan inte förändra världen men jag tänker att om jag kan hjälpa några så har jag i alla fall gjort något än att stå och titta på. De kanske uppskattar att de får hjälp och information om hur saker är här och vart de kan vända sig om de funderar över något :) Det gäller att ta vara på det man har. Så måste jag fly så tar jag med mig mamma och Shaman. Shaman vet jag inte hur jag ska få med mig men allt går om man vill ;)


Likes

Comments

Det är verkligen vinter, snöstorm med massa snö så det gick inte och ta sig fram nästan. Shaman fick vara inne då det snöade och blåste som mest. Nästa dag kom regnet så nu är det bara is igen. Så trist, det var verkligen perfekt väder för uteritt. Shaman var så himla glad då vi var ut i början på veckan. Suck, jag försöker hålla ridhustiden nere för att han ska blir lite gladare och piggare. Han verkar ha någon svacka just nu och därför försöker jag bara göra saker som han tycker är roliga då vi väl är i ridhuset.

Skolan rullar på och vi har just nu praktik på bvc. Mäta och väga små bebisar är vad vardagen består av nu. Lite skönt ändå att komma bort från skolan och se lite annat. Nyttigt att se en annan vårdcentral också tycker jag. Fick bli lite utflykt med mamma i helgen och vi hann till och med besöka moster och sedan beställde vi pizza. Gott, var ett tag sedan jag åt det. Beställer från ett ställe nära mamma där det alltid är bra lagat och väldigt gullig familj som har stället och då känns det lite extra roligt att beställa därifrån. Fick en så fin temugg av mamma som är perfekt till testunderna framför tven eller då jag sitter och läser till tentan. Har till och med hunnit hänga upp julsakerna en vecka för tidigt annars brukar jag göra det i sista minuten då jag jämt tänker att jag ska göra det sen. Så nu är det lite mysigt här hemma.

Likes

Comments

Ja så känns det faktiskt. Vissa dagar är bara skit rent ut sagt. Så klart blir det fler dagar som är bättre men jag tror det kommer att ta ganska länge till innan jag kan sluta vara så sjukt bitter. Vi var och tände ljus på pappas grav, det var verkligen vackert. Lite vackrare, lite ljusare och så klart för att det är allahelgons helg. Det var för ovanlighetens skull mycket folk som tända ljus på alla gravarna i kväll. Det är så vackert då det lyser och det är ändå så fridfullt på något vis. Men det känns ändå så himla orättvist. Jag kan bara inte låta bli att älta allt, känna att det bara är så bittert och tråkigt att han inte är här. Det känns som att tiden faktiskt inte läker alla sår eller så är det så men det kanske gäller att lära sig att leva med ärren. Just nu är jag inte redo att acceptera dom. De är fortfarande stora och djupa.

Blev en stadstur här om kvällen med bra mat med kompis. Kompis smiter, skolkar eller jaa åker och jobbar på annan ort allt för att mygla vinterns träning ;) Saknar henne redan. Nåja vi hann avverka många ämnen och vi var båda överens om att vi snart ses igen antingen här hemma eller nere hos henne efter jul och nyårshelgen :)

Skolan rullar på en kurs klar, och två nya är redan igång. Det känns som att det går så fort och det är mycket att göra men vips är en kurs klar och sen kör nästa igång. Vi ska ut på praktik och mäta och väga små champinjonbebisar. Hur kul blir inte det :) Men innan dess spenderas denna fredag i soffan framför idol och i morgon är det ridkurs så det blir intressant att se om nått hänt sedan sist :)

Allhelgona, fullmåne och ja vad mer kan göra att det händer saker ;)

Middag med min nu flyttade vän😂

Vi dressyrtävlade och fick mer än godkänt i båda programmen☺️

Likes

Comments

Det var länge sedan jag var hemma så här mycket som jag är nu då jag läser. Det är mycket föreläsningar via datorn och så klart är det skönt att kunna sitta hemma och inte behöva åka i väg. Samtidigt är det trist att inte vara på skolan då man inte lär känna de andra i klassen. Men det är många dagar där vi ska läsa själva så jag passar på att göra bort allt på dagtid och sedan kan jag rida och vara med shaman på eftermiddagarna och kvällarna blir inte allt för sena. Det är lyxigt att kunna komma hem och se tv i lugn och ro och inte känna att man kommer hem och duschar och går och lägger sig. Jag börjar vänja mig mer och mer. Så klart för sig huvudvärken påmind då vi har hela dagar framför datorn. Det gäller att försöka ta lite pauser men det är svårt men det är bara att kämpa på. Det är ju under en begränsad tid. Men det känns lång tid kvar men om om ett år är jag ju faktiskt klar. Händer egentligen inte så mycket utan det rullar på. Jag hinner så klart träffa mina vänner mer nu tycker jag än då jag jobbar heltid och har shaman på heltid. Det har så klart blivit mycket bättre då vi fått medhjälpare som fixar i vardagen åt oss. Det känns som jag faktiskt uppdaterar hästbloggen mer än denna men det är nog så att det händer mer i ridvärlden ;) Nåja i morgon blir det faktiskt lite extra jobb så det ska bli roligt att göra lite annat än att sitta på köksstolen framför datorn :)


Vi hann med besök till världens finaste änglapappa :)​

Vi pluggar på här hemma :)

Jag har mer tid med honom nu känns det som :)

Likes

Comments

Äntligen lite sol efter flera dagar med mulet och ruggigt väder. Det var riktigt varmt och skönt. Då vi var klar med dagens lektion redan till lunch så passade jag på att göra bort stallet och rida redan på dagen. Riktigt härligt och fina höstfärger i skogen. Det är så skönt att vara helt själv ibland och bara pyssla om Shaman. Vi myste på bra i solen innan vi vände hemåt.

Känns egentligen inte som att det händer så mycket just nu. Skolan rullar på och jag har hunnit jobba en del också för att få lite extra slantar för att dryga ut studentpengen som är som ett skämt. Så det blir att jobba det som går för att få det att gå runt. Men jag tröstar mig med att det bara är ett år kvar, det går fort ;)


Likes

Comments

Tänk att hösten går så fort, det är vackert ute med alla färger. Det märks mer och mer att hösten är här och det blir allt mörkare fortare på kvällarna. Jag är i full gång med studierna och vi har redan lämnat in vår andra rapport. Snart är denna kurs slut och vi ska påbörja nästa. Det går så fort och jag tror att det kommer rulla på bra under hösten. Men det är roligt. Det är intressant och har varit bra föreläsare nästan hela tiden. Jag och mamma har gjort fint på pappas grav idag och fixat och donat. Nu när hösten är här så har vi satt dit hans ljuslyktor och tänt ljus så det ser lite ombonat ut. Det är verkligen fint på kyrkogården och så fridfullt, det är nästan aldrig någon där och det är som bara en lugn miljö där. Tystnaden är så kompakt, som en oas av grönska och färger så här på hösten.

Fick bli en uteritt i början på veckan då det var så fint höstväder, solen lyste och det var riktigt varmt och skönt. Kändes som att vi behövde det efter allt regnande i flera dagar :)Likes

Comments