Saras VARDAGSBLOGG

Det var länge sedan jag var hemma så här mycket som jag är nu då jag läser. Det är mycket föreläsningar via datorn och så klart är det skönt att kunna sitta hemma och inte behöva åka i väg. Samtidigt är det trist att inte vara på skolan då man inte lär känna de andra i klassen. Men det är många dagar där vi ska läsa själva så jag passar på att göra bort allt på dagtid och sedan kan jag rida och vara med shaman på eftermiddagarna och kvällarna blir inte allt för sena. Det är lyxigt att kunna komma hem och se tv i lugn och ro och inte känna att man kommer hem och duschar och går och lägger sig. Jag börjar vänja mig mer och mer. Så klart för sig huvudvärken påmind då vi har hela dagar framför datorn. Det gäller att försöka ta lite pauser men det är svårt men det är bara att kämpa på. Det är ju under en begränsad tid. Men det känns lång tid kvar men om om ett år är jag ju faktiskt klar. Händer egentligen inte så mycket utan det rullar på. Jag hinner så klart träffa mina vänner mer nu tycker jag än då jag jobbar heltid och har shaman på heltid. Det har så klart blivit mycket bättre då vi fått medhjälpare som fixar i vardagen åt oss. Det känns som jag faktiskt uppdaterar hästbloggen mer än denna men det är nog så att det händer mer i ridvärlden ;) Nåja i morgon blir det faktiskt lite extra jobb så det ska bli roligt att göra lite annat än att sitta på köksstolen framför datorn :)


Vi hann med besök till världens finaste änglapappa :)​

Vi pluggar på här hemma :)

Jag har mer tid med honom nu känns det som :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen lite sol efter flera dagar med mulet och ruggigt väder. Det var riktigt varmt och skönt. Då vi var klar med dagens lektion redan till lunch så passade jag på att göra bort stallet och rida redan på dagen. Riktigt härligt och fina höstfärger i skogen. Det är så skönt att vara helt själv ibland och bara pyssla om Shaman. Vi myste på bra i solen innan vi vände hemåt.

Känns egentligen inte som att det händer så mycket just nu. Skolan rullar på och jag har hunnit jobba en del också för att få lite extra slantar för att dryga ut studentpengen som är som ett skämt. Så det blir att jobba det som går för att få det att gå runt. Men jag tröstar mig med att det bara är ett år kvar, det går fort ;)


Likes

Comments

Tänk att hösten går så fort, det är vackert ute med alla färger. Det märks mer och mer att hösten är här och det blir allt mörkare fortare på kvällarna. Jag är i full gång med studierna och vi har redan lämnat in vår andra rapport. Snart är denna kurs slut och vi ska påbörja nästa. Det går så fort och jag tror att det kommer rulla på bra under hösten. Men det är roligt. Det är intressant och har varit bra föreläsare nästan hela tiden. Jag och mamma har gjort fint på pappas grav idag och fixat och donat. Nu när hösten är här så har vi satt dit hans ljuslyktor och tänt ljus så det ser lite ombonat ut. Det är verkligen fint på kyrkogården och så fridfullt, det är nästan aldrig någon där och det är som bara en lugn miljö där. Tystnaden är så kompakt, som en oas av grönska och färger så här på hösten.

Fick bli en uteritt i början på veckan då det var så fint höstväder, solen lyste och det var riktigt varmt och skönt. Kändes som att vi behövde det efter allt regnande i flera dagar :)Likes

Comments

Det fick bli en fika kväll med vänner på ett av stans fik. Kändes rätt efter allt plugg och då en gråmulen och regnig kväll som behövde lysas upp. Det blev en massa hästprat och skratt. Det kändes som att det var på tok för länge sedan.

Känns som det inte händer så mycket, jag håller på att vänja mig med studentlivet och all ledig tid. Så klart pluggas det och skrivs rapporter med granskning av olika vetenskapliga artiklar. Hjärnan är lite lätt snurrig men det är intressant och roligt.

Lovar att uppdatera mer ofta ☺️

Likes

Comments

Första dagen avklarad på universitetet. Det gick bra och var faktiskt inte så svårt att förstå hur föreläsningsprogrammet via datorn fungerade. Vi är en mindre klass med spridning över Norrbotten. Jag och min tidigare jobbarkompis tänkte köra ihop och plugga som tokar detta år. Det jag vart positivt överraskad av är att det är faktiskt skönt att sitta hemma i lugn och ro och lyssna på föreläsningarna, de som är inspelade kan man även pausa och anteckna i egen takt. Så det blir nog bra detta. Just nu har vi inte så många föreläsningar utan mer eget arbete och jag kommer att kunna jobba lite på sidan om. Det blir tidigare dagar i stallet och jag har faktiskt kvällarna fria så det är jätte skönt.

Det blev en tidig morgon då vi har stallfodring, vaknade redan vid fyratiden av min återkommande hosta och halsont. Tog hostmedicin men kände att jag inte kunde sova så jag klev upp och kvart i fem stövlade jag in hos en nyvaken Shaman och hans polare. Väntade med att tända upp och smög runt en stund innan jag började ge dom mat. Shaman hade ätit och var redo halv sex men han fick lite extra hö och tugga på och vänta på att han som släpper ut kommer vid sju. Tyckte det var för tidigt och för mycket små insekter för att han skulle ha det behagligt ute. Så han fick helt enkelt vara inne och mysa på en stund till och jag åkte hem och bäddade ner mig och sov ett par timmar. Så nu sitter jag och inväntar min studiekamrat så vi kan ta tag i första uppgiften.

Hoppas alla får en trevlig dag!!

Nått lite lagomt gott till plugget så vi håller motivationen uppe :)

Likes

Comments

Det börjar dra ihop sig mot sista dagarna och efter helgen börjar skolan. Det ska blir roligt men samtidigt stressande men allt som ska göras via dator tycker jag. Jag är inte van sånt. Blir jag osäker blir jag stressad och just nu känns det som hjärnan går på högvarv. Nåja bara man kommer sig dit och få se hur allt går till ska det väl gå bra.

Fick en liten present av en patient som gått länge hos mig. Det kändes ju gulligt och samtidigt lite trist. Även om jag inte har sagt upp mig utan är ledig och kommer att jobba vissa dagar men bara vid enstaka gånger så känns det trist. De är många som kommer tillbaka och man har fått en bra kontakt med dom och nu kommer man inte se dem på ett år. Tänk vad som kan hände under ett helt år egentligen, det är ganska mycket eller egentligen inget alls. Om ett år, hjälp det låter så långt borta. Det går fort det har ju alla andra år gjort och nu kommer jag få chans att styra mina dagar lite som jag vill för det mesta. Det gäller att hålla sig till planen och sitta på dagarna med allt som ska göras och lämnas in.

Jag kommer ha mer tid för Shaman och även till att göra annat så det kommer bli bra även om det kommer att vara mycket. Spännande framtid väntar :)

Jag lovar att hålla er uppdaterade även om det inte blir så ofta. Känns som att hästbloggen uppdateras flitigare men det kanske är så att det händer mer just där på nått sätt ;)


Likes

Comments

Blev en kväll ute på stan med mina jobbarkompisar på lördagskvällen. Vi tackade av en kollega, min rumskompis M. Kommer verkligen sakna henne. Det känns lindrigare att jag kom in på skolan och slipper vara där. Skolan ja, känns väldigt pirrigt. Det jag oroar mig mest över allt med datagrejerna och att allt ska lämnad in på dator. Inte kul men de måste visa vart och hur man gör. Hur man hittar all litteratur och artiklar. Ja just nu känns det mycket förvirrat. Har iaf köpt en ny dator och jag är väldigt nöjd över den.

Det blev god mat och goda drinkar kvällen i genom. Mycket babbel och fniss. Kändes lagom att avrunda på nattkvisten och åka hem.

Fick bli en uteritt med en riktigt lydig och lyhörd häst i dag. Lagom söndag helt enkelt.

Likes

Comments

Känns verkligen lyxigt att vara hemma redan till sjutiden, jag har inte riktigt vant mig att vi fått en liten skötare till Shaman. Det gör att jag får mer tid hemma och till annat. Framförallt orkar jag mer och motivationen kommer sakta tillbaka.

Hann handla efter jobbet och det blev lite måndagslyx. Det gäller att ta tillvara på just dessa stunder. Två veckor kvar innan skolan börjar. Det är en mängd saker som ska fixas. Dator måste inhandlas då min sagt upp sig, fixa studentkonto och skriva ut studieplan för kurserna. Hjälp, vad konstigt det blir men det kommer bli roligt och bra att få styra sin tid.

Men nu får det bli lite lyx innan studentlivet börjar ☺️

Perfekt tema då jag verkligen måste ta tag i min sits som hamnat under all kritik😂

Likes

Comments

Semestern lider mot sitt slut för detta år. Skönt har det varit med ledighet men jag har varit så trött alla veckor. Oftast brukar det ge sig efter nån vecka men nu har det varit hela tiden. Har hunnit med att göra lite grann men kanske inte allt jag tänkt. Blev en utflykt till höga kusten där en av mina vänner skulle hämta en häst. Det är verkligen så vackert där nere och jag trivdes bra då jag bodde där. Vacker miljö helt enkelt.

Vi har fixat på graven och gjort fint, tänk att det är ett år sedan. Ett år som varit upp och ner känslomässigt. Riktigt jobbigt om jag ska vara ärlig. Det var som att det vände efter ettårsdagen och jag känner mig inte lika bitter. Man kanske måste gå igenom hela kalender året innan det lägger sig. Livet går vidare fast man inte tror det.

Vi tog en spontantripp till grannkommunen och gick i affärer. De hade en riktigt fin inredningsbutik som jag fastnade för men lite väl mycket saker så det var svårt att få en överblick. Men det var en gullig butik.
Resten av den sista ledigheten får gå i lathetens tecken ☺️

Höga kustenbron, Skuleberget och vackra Norrlandskusten.

Pappas fina viloplats och hans husdjur skutt☺️

Den lilla butiken☺️

Likes

Comments

Fredag och en vecka kvar av årets semester. Värmen är äntligen här och det har hållit sig över 22 grader hela veckan. Jag vet inte klaga haha men jag borde faktiskt ta mig till en äkta strand. Vi har varit till hamnen och doppat fötter och ben på en liten sidostrand. Men det är det enda.

Började dagen ute hos pållen och sedan in till stan för att möta upp mamma för lunch och lite shopping. Fyndade en klocka och ett par hörlurar som ska vara runt halsen på nått vis. Måste klura ut hur jag ska ha dom. Tanken är att ha dom då jag och Shaman dressyrar och slippa trassliga sladdar. Klockan var fin och kanske jag kan bli bättre på att passa tiden, vad tror ni?

Hann med att under eftermiddagen träffa en tidigare jobbarkompis och vi tog en fika ute på miljögården och vi kikade på de olika djuren och åkte sen ut och klappade på Shaman.

Nu på kvällen åkte jag och mamma ut till udden i stan där hon i morgon ska ställa ut sina tavlor tillsammans med massa olika konstnärer. Ett riktigt fint ställe är det. Vi avslutade med att åka och titta på katter men vi såg bara en. De hade väl gått in men det var en mysig och gammaldags stadsdel. Vi stannade till hos pappa och fixade, tänk att för ett år sen senna helg vart han riktigt dålig och allt tog en ny vändning. Allt gick så fort, han somnade in och lämnade oss i massa tusen bitar. Alla bitar har inte kunnat limmas ihop. Det saknas massor än men det blir bättre. Jag kommer alltid sakna honom, tänka på hur allt varit och hur hade det varit om han var frisk? Jag vet inte men just nu lever jag med tanken att han har ett litet molnhus och en trädgård med massa blåklockor och blommor. Han sitter och löser korsord ute på sin altan och lyssnar på Melodikrysset ☺️

Lunch med mamma och lite shopping☺️

Eftermiddagsfika med kompis☺️

Ute på udden ☺️

Pappas lilla glänta där han kan titta ut på vattnet och stålverket☺️

Likes

Comments