Header

Vilken dag

Idag har jag varit i full gång sedan 06.00. Dagen började med skola fram till klockan 14.00 då jag och Douglas fick skynda oss in till Bangkok centrum eller då Thonglor. I Thonglor var vi nämligen på en photoshoot som en av Douglas gamla vänner Peter höll i. Han har ett företag där han tillverkar sina egna läder väskor och annat. Allt från nyckelringar till handväskor i super bra kvalitet som han gör helt själv och säljer runt om i världen. Vi höll på i tre-fyra timmar och sedan åt vi middag på en super trevlig restaurang som heter El Gaucho Argentina.

Jätte trevlig dag och en super rolig upplevelse, ni kan besöka Peters hemsida, crafted-coco.com , klicka på länken eller HÄR för att komma dit. Jag kommer skriva mer om Peters produkter vid ett senare tillfälle!

Likes

Comments

Idag var jag och Douglas på immigration här i Bangkok, och som Douglas brukar säga, "värsta dagen på året". Jag håller fullständigt med, det finns absolut ingenting roligt med immigration day. Vad vi alltså gör på "Immigration day" är att förnya våra visum. Vi åkte redan klockan 06.40 och kom fram 1h innan det öppnade men ändå var det säkert 40 personer som redan hade lagt sina saker i ett slags kösystem utanför dörren. Jag undrar verkligen hur tidigt dem människorna måste ha varit där egentligen..

Hela systemet med att förnya visumet är ganska kasst måste jag säga, ingen klarhet i vart man hämtar nummerlappar, det är 6 personer som kan hjälpa 6 personer åt gången vilket tar kanske 10 minuter per person och sedan när man själv kommer dit så ska de fixa med papper i evigheter..

En mycket positiv sak som gjorde min dag var att en man, som säkert hade varit där i flera timmar, innan öppning gav mig och Douglas sin plats i kön då någon han väntade på inte hade kommit. Verkligen super gulligt av den här mannen som vi varken hade träffat eller pratat med innan!


Här ser ni då kön som hade påbörjats redan 1H innan öppning..

Både jag och Douglas var väldigt formellt klädda eftersom att de dömmer än väldigt mycket på ens kläder. De kan ge mig ett visum med mindre antal dagar ifall jag kommer och ser ut som att jag inte bryr mig.

Likes

Comments

Svarar

vilken skybar skulle du rekommendera om man ska till bangkok, med ändå helt okej pris men fint??:)

Jag skulle absolut säga skybaren Octave Rooftop Lounge & Bar! Jag har varit där ett flertal gången och det är en helt fantastisk utsikt men ändå bra priser. T.ex. Skybaren Lebua som är väldigt känd här i Thailand är löjligt dyr och utsikten är inte bättre än många andra skybars.

Octave ligger på Marriot hotells högsta våning så den ligger centralt inne i Bangkok!

Likes

Comments

Jag älskar att göra vloggar, kanske inte den bästa, men jag gör det för att det är kul! Här tar jag med er på en lördag för mig här i Bangkok då jag visar både mitt universitet samt uteställen i Bangkok! Enjoy

Likes

Comments

På mitt universitet finns det ett hotel management program där eleverna måste ha praktiska erfarenheter från restaurang, detta har gjort att vi har en restaurang där alla elever i skolan får komma och äta av deras bufféer. Varje dag har det ett annat tema och igår var det Tysk buffé.


Det är oftast väldigt god mat och det är en väldigt fin restaurang, det är roligt att ha den här restaurangen som allternativ på skoldagarna.

Likes

Comments

Nu är vi påväg ut ur lägenheten ich mot Bangkok centrum! Ikväll ska vi möta upp några svenska vänner och äta middag på Siam@Siam som är en av mina favorit restaurangen här. Efter det blir det att besöka lite barer och bara umgås!

Hoppas ni får en super bra lördag!

Likes

Comments

Igår åkte vi till W district vilket är ett super mysigt litet område mellan ett par höghus där det fanns massor av små restauranger och barer. Vi träffade några vänner från universitetet på w district där vi satt och pratade samt drack några drinkar. Efter det åkte vi upp till skybaren Cielo som var i ett av höghusen precis bredvid W district. Super mysigt ställe som jag rekommenderar er att besöka om ni kommer till Bangkok!

Likes

Comments

Följ mig -@rutbergs