​Glöm inte att följa mig på instagram: saraelisabeth97

Lägger upp bilder där ganska ofta :)

Finns en direktlänk om ni klickar på instagramikonen i spalten till vänster.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå eller!
Har varken orkar eller hunnit skriva något sen jag kom fram igår så det får bli nu istället. FYI så är det tisdag här nu, klockan är 15.15, kom fram igår vid 7 på morgonen. T
Det rog en stund att få ut väskan, hitta till tåget och köpa biljett och allt det där så jag var inte framme vid Base förrän kl 10. Incheckningen av rummet var dock inte förrän kl 14 så jag fick snällt underhålla mig själv i några timmar. Var väl inte sådär jättetaggad på att göra en massa grejer när jag både var jetlaggad och dessutom hade blivit förkyld på planet på vägen hit..snark. Men jag tog en sväng i närheten runt stan i alla fall, åt lunch och bara gick runt lite. Vågade dock inte gå för långt bort eftersom jag inte riktigt hittar här än, haha.
Sover i ett eget rum nu dom två första dagarna för att kunna vänja mig och sova ut ifred innan jag blir flyttad till ett "stuff dorm" där jag ska bo med andra som också jobbar på Base. Jag kommer dock inte börja jobba förrän nästa vecka så jag har gott om tid på mig att vila ut och förhoppningsvis bli av med förkylningen innan dess.

Var väldigt skönt att komma i säng igår efter både 24h av resa och en lång dag i alla fall, dock lite svårt att sova med ljudet från stan och vägen precis utanför fönstret, men man vänjer väl sig.
Idag är det riktigt sommarväder ute så jag passade på att turista lite, åt lunch i Hyde Park och njöt av värmen.

Sorry för rörigt inlägg, blir lätt så när man ska ha med mycket på en gång..
Ha det fint så hörs vi nästa gång!

Likes

Comments

Resan har börjat....typ i alla fall.
Sitter på Landvetter just nu så det får bli ett mobilinlägg. Tog en fika med mamma när vi kom hit och har precis sagt hejdå och gått igenom alla säkerhetskontroller. Nu blir det en lång resa och antagligen en hel del väntan som gäller. Börjar bli ännu mer nervös nu, flygit själv har jag gjort flera gånger innan så det är ingen big deal egentligen, det är mest lite pirrigt att det är så långt hemifrån och att jag inte riktigt vet vad som väntar när jag kommer fram... Jag tror dock jag kommer trivas när jag väl har kommit in i det!
Skriver mer senare, ha det fint så hörs vi nästa gång!

Är rätt glad ändå att jag tog med mig en bok i sista stund så att jag i alla fall har något att underhålla mig med..

Likes

Comments

Nu är allt klart. Om 9 dagar sätter jag mig på ett flygplan och börjar min resa..
Packlistan skrivs och ökas på lite för varje dag, jag har börjat säga hejdå till vänner och träffa dom en sista gång innan avresan, många känslor börjar krypa fram och samtidigt som nervositeten växer så känns det ändå bara så jäkla bra! Äntligen är det min tur! Äntligen ska jag ut och resa och se världen!

Sist jag skrev hade jag precis haft Skypeintervju med ett hostel i Sydney, nu är det klart att det är det som blir mitt jobb.
Base Backpackers i Sydney it is! Programmet jag åker på heter Hospitality Internship, vilket innebär att jag kommer att både jobba och bo på Base. Jag får alltså mat och boende för att jag jobbar, kommer jobba ca 4 dagar i veckan så om jag skulle vilja tjäna lite extrapengar finns det även tid för lite extrajobb på t.ex. något café eller en restaurang i närheten. Eller så kan jag lägga min fritid på att utforska Australien och hitta på massa roliga aktiviteter, det är väl typ det som är min plan just nu haha. Hur som helst så känns det i alla fall som att detta program kommer att passa mig jättebra, sen får vi väl se vad som händer. Fördelen med att bo på hostelet är att jag kommer bo med andra backpackers och även andra som också jobbar där, känns rätt skönt att kunna knyta kontakter redan från början och förhoppningsvis hitta lite härligt folk att hänga med.

Om ni också vill ut på äventyr och tycker det låter spännande så kan ni kolla in GoXplore här. Dom har självklart många fler destinationer och program än just detta. Jag fick ett jättebra bemötande redan när jag började denna processen i våras så jag har verkligen ingenting att klaga på, snarare tvärtom!

Har ni några frågor är det bara att slänga iväg dom också, så hörs vi nästa gång!

Likes

Comments

Tanken är att bloggen ska finnas till för min resa och förberedelser inför den, men just nu har det faktiskt inte funnits sådär jättemycket att skriva. Förberedelserna pågår, tiden går och nu är det bara drygt en månad kvar tills det bär av mot Australien.
Nu börjar det äntligen hända saker på riktigt! Det är en ganska lång process och ibland har det känts som att det bara stått still och inte hänt någonting alls. Men idag har jag haft skypeintervju med ett hostel i Sydney som verkar jättebra, förhoppningsvis är det det som blir min framtida arbetsplats i X antal månader. Så nu väntar jag bara på svar på vad som kommer hända härnäst. Just nu är alltså ingenting 100% säkert, därför vill jag inte skriva ut en massa om det. När jag vet vad som kommer hända och när allting är spikat och klart kommer jag självklart att skriva ut mer info om både programmet och stället jag ska jobba på. Jag själv kommer antagligen inte ens fatta att det här faktiskt händer förrän jag har bokat flygbiljetter, och kanske inte ens då heller, haha. Ganska sjukt ändå att jag om en månad kommer befinna mig 9 timmar in i framtiden på andra sidan världen.

Annars då? Har varit på semester på Kreta i en vecka. Väldigt skönt att äntligen få lite sol på sig måste jag ju säga! Det var dock också väldigt skönt att komma tillbaka hem till den fina hösten efter en vecka.

I brist på annat får ni lite fina sommarbilder från Kreta att drömma er bort till.
Ha det bra så hörs vi nästa gång!

Likes

Comments

Jaha... här sitter jag framför en nystartad blogg och vet inte vad jag ska skriva. Tanken är väl att jag mest ska blogga ifrån Australien när jag kommer dit, men jag tänkte försöka tjuvstarta lite redan nu, för att komma in i det lite.

Så vem är jag och vad kommer hända här egentligen? Sara heter jag, 20 år, bor i och är uppvuxen ca en mil utanför Jönköping.
I November åker jag på ett Work & Travel program i Australien och jag tänkte att ni skulle få hänga med! Jag vet faktiskt inte riktigt själv vad jag har att vänta, jag är dock övertygad om att det kommer bli fullt med äventyr, bilder och spännande upplevelser att dela med mig av här inne.
Innan avresan kommer det antagligen upp lite inlägg då och då, om min vardag och om förberedelser inför resan.

Jag hoppas verkligen att ni kan ha överseende med att det ser lite kaosigt ut här inne för tillfället, design är inte riktigt min grej men jag lär mig, sakta men säkert. Det kommer garanterat att se roligare ut sen när jag har lite bilder att dela med mig av, tills dess får jag väl försöka så gott det går.

Ha det fint så hörs vi nästa gång!

Likes

Comments