View tracker

​Sitter och dricker chailatte baserad på havre och äter lite mjölkfri choklad innan jobbet. Har även försökt trycka i mig en gryta gjord på tofu men måste gjort något fel med kryddningen för det blev verkligen inte gott....

Hur som helst så försöker jag äta mer plant based, alltså dra ner på mejeriprodukter och kött. Mitt intresse för att börja laga vegetariskt började för några år sen men har slarvat lite den senaste tiden för att jag inte haft orken eller motivationen. Men nu är jag peppad igen, tycker det är viktigt att bidra till en bättre värld med mindre miljöförstöring och en värld där djur inte ska behöva lida och dö för våran skull. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Påbörjade en bucketlist men det känns typ omöjligt med tanke på att det finns så mycket jag vill göra och att välja mellan allt får ske naturligt när vi väl är på plats. Jag är inte så mycket för att planera saker in i minsta detalj utan vill hellre ta det som det kommer. 

Men kan ju berätta lite mer om själva resan. Har bokat den första biljetten till Nairobi, Kenya. När vi kommer fram blir vi upphämtade på flygplatsen av en kenyansk familj som vi ska bo hos den första tiden. Det känns både spännande och tryggt, eftersom de vet vilka områden vi bör hålla oss borta ifrån och kan ge tips kring landet i övrigt. Efter Kenya fortsätta vi mot Tanzania med antingen tåg eller flyg, där har vi inte så mycket planer än förutom att vi vill besöka Zanzibar och såklart ge oss ut på safari. Sista destinationen på resan kommer att vara Sydafrika och det kommer verkligen bli så häftigt att se Kapstaden. 

Likes

Comments

​Hej! I fredags var jag och vaccinerade mig på infektionsmottagningen på Sunderby sjukhus. Jag var sjukt nervös eftersom jag verkligen hatar att bli stucken. Sjuksköterskan frågade till och med om jag skulle svimma eller om det gick bra att sitta upp haha. Men allt gick jättebra!

Det jag vaccinerade mig mot är gula febern, det är en sjukdom som sprids via myggor och man kan bli riktigt sjuk och få huvudvärk, feber och muskelvärk. Det påverkar levern och gör att man blir gul i huden, därav namnet. Det är ett krav på att vara vaccinerad mot gula febern och om man inte är det blir man inte insläppt i landet, speciellt om man anländer från ett land där smittan finns.

Jag fick även utskrivet malariatabletter (Malastad), tog den dyrare varianten med färre biverkningar. Av den billigare sorten kan man börja hallucinera, drömma hemska mardrömmar och bli deprimerad. Så kändes värt pengarna. Läkaren rekommenderade även vaccin mot tyfoid (Vivotef). Det är en bakterie som sprids via mat och kan leda till blodförgiftning. Det är ett kapselvaccin så som tur är slapp jag ännu en spruta. Jag ska även ta ett drickvaccin mot kolera/turistdiarré men det har jag inte hunnit hämta ut än.

Hur som helst så kändes det bra att jag och läkaren var överens om vilka vacciner jag behövde. Jag har läst på sjukt mycket innan och det finns verkligen hur många vacciner som helst, däribland meningokocker (som kan orsaka hjärnhinneinflammation), tuberkulos och rabies men vi kände inte att det var aktuellt för mig. Hepatit A+B är också ett "krav" men det hade jag sedan tidigare (tackar gudaarna för det, så skönt!)

Ursäkta för världens längsta inlägg men det finns så mycket att skriva om! Jag är verkligen så taggad inför Afrika. Det ska bli så häftigt!! Nu är passet uthämtat, vaccinerna klara och flygbiljetten bokad. Det är dock mycket kvar att förbereda, imorgon ska jag sätta mig ner och fixa visum till Kenya. 

I'll be back soooon med mer resfeber, vi hörs!! :) 

Likes

Comments

Lycka? Jag vet inte vad det är längre för begreppet och känslan är så komplex, det är som att det inte egentligen finns någon renodlad lycka i livet. Det är alltid mer komplicerat än så.

Jag bor ensam igen och ibland slår känslan av ensamhet så hårt. Den senaste tiden har jag levt på pyttipanna och plättar för att jag verkligen inte orkar laga mat. Jag sover alldeles för lite. Har magkatarr typ hela tiden. Jag lever för jobbet och vill inte vara ledig, att jobba 6-dagarsveckor är inga problem för mig. En arbetsnarkoman ut i fingerspetsarna. För på jobbet känner jag mig aldrig ensam.

Har inte riktigt givit mig själv chansen att bearbeta mitt uppbrott med Adam. Har liksom grävt ner allt. Så ibland slår det en. Det slår en så hårt att trots att man tror att man är lycklig och har gått vidare så finns det fortfarande sorg kvar i kroppen. Sorg som tränger sig på när man minst anar det.

Likes

Comments

​I höst lämnar jag Luleå ett tag för att upptäcka Afrika. Japp, ni läste rätt. Lilla jag ska ut i världen och börjar med en kontinent som alltid fascinerat mig otroligt mycket. Nu börjar förberedelserna!

Likes

Comments

Perioden då lackbyxor/skinnbyxor var otroligt populärt, hade på mina typ varje dag.

Och såklart ear-cuffen...

Vet inte om rockiga t-shirts var speciellt populärt vid den här tiden, jag körde i alla fall stenhårt på det och alla andra t-shirts med någon form av tryck.

"Ballong-byxorna", eller harem? Minns inte riktigt vad de hette men de var en klar favvo.

SÅ tråkig outfit haha! Och fula sockar... klarar inte av "högskaftade" sockar nu.

Ganska söt outfit ändå. Gillade second hand förut, skärpet är från röda korset tror jag.

Stora halsband, kors och dödsskallar var ju populärt för några år sen.

​Min stil var faktiskt lite roligare när jag gick gymnasiet, lite mer vågad och cool. Nu har jag typ på mig samma kläder varje dag, har ingen fantasi och klär mig bara i basplagg. Vilka I-landsproblem.

Likes

Comments

​And I'd choose you; 

in a hundred lifetimes,

in a hundred worlds,

in any version of reality,

I'd find you

and I'd choose you.

Likes

Comments

​Älskar verkligen sportiga kläder och har tittat tillbaka lite på min gamla stil och har insett hur mycket den förändrats. Tidigare gick jag runt i min älskade skinnjacka hela tiden, t-shirts med tryck (gärna lite rock-tema också) och ibland röda jeans, converse osv. Nu klär jag mig hellre i basplagg, svarta eller ljusa jeans och bekväma sneakers eller nike träningsskor. Måste leta upp lite gamla outfits och lägga upp på bloggen!

Likes

Comments

Hej. Eftersom jag ska börja blogga igen så kanske jag måste skriva något jag undvikit att skriva en månads tid. Jag ska flytta igen. Jag och Adam ska har alltså gjort slut. Det gör ont i själen och hjärtat men jag klarar mig, tror jag. Det värsta är att jag ska axla en helt ny yrkesroll ensam och att jag måste leva utan honom. Men jag klarar mig, det gör jag alltid på ett eller annat sätt. 

Likes

Comments