Kom precis hem från en kväll med värdfamiljen och Donnas familj, Lorrie + Vanessa på Eat Street Northshore! Man betalar inträde för att komma in och väl där inne är det olika små stånd med mat osv, mexikanskt, franskt, italienskt, allt möjligt. Så kul idé! Var även livemusik. Åt god mat och köpte en fin rosa lemonad! Jag har sett 4 svenskar idag! Blir alltid lika konstigt att höra svenskar, jag får typ hjärtklappning och blir glad, haha. Weird, jag vet, men så är det. Samma sak var det när jag stötte på några norskar på gymmet förra veckan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tja!

Idag firade vi min hostmums födelsedag! Vi åkte till Chermside och åt middag på en resturang i Westfield shoppingcenter.

Australien är väldigt mångkulturellt, och min värdfamilj kommer från Filippinerna, så det är kul att få ta del av deras kultur. Den skiljer sig mycket från den svenska kulturen. Man kan ju tycka att jag borde ha vant mig vid hur de fungerarvid det här laget men nej, jag blir lika överraskad varje gång de har större middagar eller liknande. De är liksom överallt och ingenstans, väldigt pratsamma och välkomnande. Jen´s bästa vän Donna är UNDERBAR. Vid restaurangen tog de in massor av mat och dricka som alla sen delade på. Det var en stor rund "bricka" man snurrade på med all mat. Mat känns viktigt för de, de lagar alltid mycket mat, fisk och skaldjur, och ris. .

Ibland känner jag mig som världens svenne när jag sitter där och liksom tar något litet och inte vågar ta för mig, men det släpper mer och mer. Ändå förståeligt, de känner varandra sen lång tid tillbaka och jag är ny. Ändå behandlar de mig som en i familjen. Det var en av de första sakerna Donna sa till mig (Jennifers bästa kompis som typ är som en syster för henne och är hos oss ofta, och vi har varit på middag hos henne och hennes familj flera gånger) "vi vill att dus ska känna dig som en i familjen! ". På så sätt är det så olikt från Sverige men ändå rätt likt hemma. Det kommer ofta hem vänner till familjen hit, så huset är mestadels fullt, vilket är kul. Det är ju inte helt ovant för mig, hemma i Stockholm är det sällan aldrig bara jag och familjen, det är alltid någon kusin eller kompis som är där, hundar överallt och ja ni som vet ni vet.

Likes

Comments

Träning på snapfitness i West End, bio (the Greatest showman för 3:e gången och har ändå inte kommit upp i samma pris som vad en biobiljett i Sverige kostar), och en packåsna.

Likes

Comments

Det var nyligen varmaste dagen på länge här. Man smälter så fort man går ut. Innan jag åkte till Adelaide pratade alla om ”the high humidity in Queensland”, men jag förstod inte riktigt förens efter besöket i South Australia. Det är verkligen hög luftfuktighet här.

Idag kom även en fint litet julkort från mina barnvaktsbarn, eller om det bara var från ett av de då endast ett av namnen stod? Haha gulligt i alla fall.

Och jag fick även mitt första A, #skrytlitemer... Tjoho! Kände att min presentation veckan innan jul gick BRA, jag hade flow. Det tyckte tydligen min lärare också så det var ju kul. Grattis till mig.

Likes

Comments

Lovet är slut och idag började skolan igen. Har nytt schema, jag tror faktiskt att jag gillar det nya bättre (säger jag efter första dagen...) kommer kanske inte tycka likadant på fredag då jag slutar klockan åtta (!!) på kvällen, varje fredag. Imorgon kommer alla nya elever också, så vår lilla mysiga klass blir större. Hoppas ändå att det fortsätter vara lika bra stämning som det är nu. Har insett att det är så mycket lättare för mig personligen att vara i små klasser, då blir det inte lika hetsigt att visa för läraren vad man kan, alla får chans att ta plats. Hatar att bli den tysta, vilket jag lätt blir när alla andra tar "för mycket" plats. Jag har utvecklats mycket mer i den klass jag går i nu. Vi har nya SPIN-klasser också, och idag var det bara jag och en till tjej på lektionen. Kändes som vi hade en privatlektion med läraren. Vi hade i alla fall bra 80 minuter, vi satt och pratade om våra hemländer, Sverige, Österrike, Nya Zeeland och jämförde med Australien osv. Lite Geografi fick vi in också. 

Hur som helst, tiden börjar rinna ut, det är inte så lång tid kvar för mig här. Det är mindre än två månader kvar tills jag tar mitt pick och pack och åker hem till Sverige. Jag vet inte vad jag tycker om det. Det går upp och ner hela tiden. En sak jag i alla fall lärt mig här är att uppskatta Sverige och framförallt STOCKHOLM. Jag älskar Stockholm! Det är verkligen en fin stad, och ja, den kanske känns tråkig när vädret är som sämst... Men alltså allt jag kan tänka på är sommarkvällar i Stockholm när jag ser bilden nedan jag tog igår. Jag älskar att det finns olika stadsdelar i Stockholm. Det tänkte jag inte så mycket på innan jag åkte hit, men varje del har ju verkligen sin charm. Det kan jag sakna lite här, för det är väldigt mycket samma hela tiden. Queen street, "shoppinggatan", biblioteket, bron över till West End, South bank. That´s it. Stockholm har så mycket att erbjuda tycker jag, det finns mycket av allt. Bara det att Gröna Lund ligger mitt i stan, vid vattnet är så unikt! Man kan ju dessutom hitta caféer överallt, men här är det kedjor, exempelvis Starbucks som gäller för det mesta. Charmen med Brissy är väl att det är nära med bil till Byron Bay, Gold Coast och Sunshine Coast, man kan göra mindre resor till fina ställen helt enkelt. Men har man ingen bil, och inte vill betala svinmycket pengar hela tiden så blir det lite omständigt. Stockholm och Brisbane är så olika och gillar de på olika sätt. Väl hemma i Stockholm kommer jag väl inse allt bra med Brisbane, så är det ju alltid. 

Likes

Comments

Gott nytt år! Firade med Livia och åt 3- rättersmiddag och kollade fyrverkerier. Fyrverkerierna varade i 10 minuter på Brisbane river och var finast i slutet. Jag vet inte om det beror på att det var 30 grader och fuktigt som tusan, men det blev väldigt mycket rök av raketerna. Sen råkade en kille sparka till mig på knäet innan tolvslaget, så var inte på jättebra humör de sista minutrarna av 2017 pga smärtan! Aja, sånt som händer. Nu ska jag ta en liten nap. Förresten! Idag ska jag se "The greatest showman" som går på bio just nu. Det är andra gången jag ser den, den är sååå bra! TIPS TIPS TIPS!

Likes

Comments

På en av dessa tennisbanor har Björn Borg spelat

Om jag lite kort ska sammanfatta Adelaide:
- Långa avstånd, bil är ett måste
- torrt
- VACKRA och många stränder, mycket hajar och rips
- kulturellt; teater, musik och sport är stort. Det finns tennisbanor och cricketplaner överallt!
- Fina berg runt staden och nära till havet
- Annorlunda från Brisbane!

Likes

Comments

Det är sannerligen mycket slang och förkortningar i Australien. Det är inte bara engelska, det är nästan sitt egna lilla språk. ”Have tea” är ”äta middag”, dinner är mer varm mat, lite mer proper middag. ”Have a cuppa” däremot är ”en kopp te”.

Have yourself a cuppa, mate.

Likes

Comments

​Svenska godiset var en succé! Blev lite krig över Ahlgrens bilar- påsen, och de tyckte gott och blandat-påsen var intressant. De har typ inte förstått skillnaden på söt och salt lakrits innan, så det var på tiden. Hur som helst. ”Jullunchen” var god men föredrar julbord. Jag är nöjd med julen, trots att det var lite jobbigt att vara ifrån familjen! 

Likes

Comments

Julafton! Ingen speciell dag här då de firar 25, men fick en rundtur i stan, faktiskt väldigt fint! Gillar att det är lite äldre och mer historia än vad det är i Brisbane. Senare fick jag en lektion av Michael i Cricket och ”Footy”, så kul! Vid hans skola finns det tennisbanor (man kan spela där gratis!), cricket och footy-plan, mountainbike-bana (Oskar du hade älskat det!). På kvällen skypade vi med södra Sverige, åt pasta och kollade filmen ”The BFG”. Sen åkte vi till ett hus som har massor av juldekorationer och Christmas lights. Han som bodde i huset var så gullig och ville att jag skulle skriva en svensk hälsning i hans gästbok. Här blir det mörkt vid nio på kvällen, lite skillnad från Queensland där det blir mörkt vid 6!

​Hoppas ni har en mysig julafton! Jag har varit så inställd på att fira 25 så det känns inte konstigt att vänta... dessutom ligger vi så mycket före Sverige, så alla i Sverige sov ju under julafton här! Kram!!!

Likes

Comments