Fotat för några dagar sen i hemknutarna och vid farfars gamla ställe. Idag har vi igen fått njuta av lite sol ute. Humöret ändrar genast mot det bättre när det är bra väder, även om regniga dagar kan vara väldigt mysiga på sitt sätt de också.

Idag var jag till läkaren och fick en remiss till magnetröntgen. Under höstens sex viloveckor önskade vi att min övre rygg skulle få ordentlig vila och hinna repa sig. Men nej, så var inte fallet. Kotan är fortfarande lika sjuk. Så nu har jag bokat in en röntgentid i Helsingfors på måndag.
Ikväll var jag till fysioterapeuten som fick massera upp lite kring nacken. Känns alltid skönt någon dag efter massage, sen kommer smärtan smygandes fram igen. Nu är jag i alla fall glad att jag kommer få detta åtgärdat, vad det än innebär.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Balkongen är fortfarande så mysig att sitta på trots att dagarna bara blir kyligare efter hand. Speciellt mysigt är det sent under kvällarna då man tänder några levande ljus i mörkret och dessutom får se stjärnhimlen framför sig.

Likes

Comments


Lördagen passade det på att regna precis hela dagen. På förmiddagen befann jag mig i Kisakeskus på rekreationsdag med föreningen. Vi lyssnade på en föreläsning och gick sen ut och kastade frisbee i regnet innan det var dags för lunch. På eftermiddagen blev det loppisbesök och mys hemma innan moster skulle firas i Kyrkslätt hela kvällen. Så roligt att träffa släkten igen. Gårdagen var också härlig med sol, värme och en snabb sista sväng ut till skären.

Likes

Comments


Veckoslutet är här och jag har mycket roligt inplanerat. Har idag hunnit svettas på gymmet samt träffat syster och kidsen.

Nu ska vi ut och äta till Brasserie med ett par goda vänner. När vi ätit oss mätta där åker vi in till grannstaden för att bowla. Det är en tid sen vi bowlat senast så det kommer bli en riktigt bra kväll har jag på känn.

Likes

Comments


Ett. Familjer där endast den ena i paret gör precis allting. Lagar mat, sköter barnen, tvättar, städar, går ärenden och är hemma 24/7. Utöver det ska man orka sköta det vanliga arbetet också. Förstår inte hur man vill ha det så. Från någondera sida. Ett rättvist förhållande där båda hjälper till och trivs, samt mycket tid med barnen och varandra, är väl två av de främsta saker man strävar till i en fungerande familj. Eller?

Två. Folk som pratar skit bakom ryggen. För att sedan nästa dag gå fram till personen i fråga och låtsas som om allting är som förut. Låtsas och fjäskas. No thank you.

Tre. Människor som alltid tror de vet så mycket mer än alla andra, jag menar precis alltid. När det kommer fram att de haft fel i en situation kan de inte medge det på något vis. Inte skratta bort det heller. Riktigt jobbigt.

Fyra. Fotgängare som går över vägen utan att alls se till vänster eller höger. Gäller också cyklister. Jag brukar alltid försöka vara uppmärksam vid övergångsställen när jag kör bil, men ändå känns det tråkigt att fotgängaren inte verkar bry sig det minsta om vad som händer.

Fem. Personer som inte tackar eller hälsar. Oberoende om det är i butikskassan eller en bekant man möter på stan. Ett litet tack kan göra så mycket. Ett hej likaså.

Likes

Comments


Länge sen jag haft dipp med grönsaker. Man önskar ju alltid att det skulle vara chips man doppar, men gurka och morot är ju också så gott på detta vis. Dessutom ett lätt sätt att få i sig grönsaker, hela skålen far slut i ett nafs.

De senaste dagarna har åter igen gått fort. Jag har träffat min mentaltränare, jobbat och påbörjat min andra träningsvecka för säsongen. Har också fått in en hel del nya saker i kalendern som jag ser framemot. Mer om dem när det blir aktuellt.

Likes

Comments


I går kväll var jag på jobb då Malin firade sin stora dag med kalas. En mängd chokladkakor, så allting var frid och fröjd kan man ju säga. Under gårdagen spenderade jag också flera timmar tillsammans med systerbarnen. De kallar ofta mig och Mathias för deras bästa vänner. Man blir så varm om hjärtat av dessa små godingar, även om de ibland prövar ens nerver.

Senare igår sökte jag upp Katte för ett par sköna timmar på Serendi. Älskar våra gemensamma tankar, att man får vara sig själv och att vi alltid hittar ett sätt att förstå varandra. Fint att ha en så god vän i sitt liv.

Likes

Comments


Veckans fuskdag är här. Det blev pizza till middag idag framför Netflix. Vi delade dock på en, man blir nämligen alltid lika mätt av monsterpizzorna. Nu ska vi vidare på kaffe till moster och sedan fortsätter fredagsmyset här hemma.

Likes

Comments


Ett tips till träningen, speciellt till lite hårdare/snabbare pass: Fearless Motivation på Spotify.
Istället för musik har jag ibland börjat lyssna på deras spellistor när jag tränar. Har skapat en egen lista också som bara innehåller deras olika låtar. Eller tal (med musik i bakgrunden) rättare sagt. Så himla motiverande ord, man vill bara köra passet fullt ända till slut.

Likes

Comments