Idag satte fotbollen igång igen och träningen gick åt helvete så åkte även till gymmet efter för att må lite bättre. Nu ska jag duscha sen gå ner och kolla film.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kom precis hem ifrån Borås där jag och Olivia spenderat dagen i deras badhus, så jävla kul hahah, kände oss som 5 år igen. Efter vi badat åkte vi till BK och käka och svängde även in en snabbis på Nellys outlet, hitta ett par skor för 99kr, nice.

Likes

Comments

Homemade frapino

Likes

Comments

Likes

Comments

Hahahaha kolla på oss, så jävla fula

Likes

Comments

Igår hade vi tjejer i klassen en liten myskväll, började med att jag, Ellen, Fanny, Filippa och Alex grillade och sen lite senare kom resten och mös.

Likes

Comments

Har som sagt varit och besökt Auschwitz-Birkenau och det är verkligen något jag tycker alla bör göra någon gång i livet, för det är såpass viktigt att verkligen få se hur det var. Det räcker inte med det man läser i skolan eller de få bilderna man ser, utan det är såååååå sjukt mycket mer och större än man tror. Tänkte iaf visa några bilder jag tagit. Och allt som är sönderbombat och nerbränt är ju tyskarna själva som gjorde för de ville täcka spåren.

Här rullade alla fångar in med tåget och radades upp längre fram, sen det man ser till vänster så är det en riktigt stor och bred väg som leder långt in i skogen, där den så kallade dödsmarschen förekom, alltså de nykomna som blev skickade direkt till gaskammaren.

I dessa baracker fick de sjuka som väntade på att bli gasade bo, men även några nykomlingar, barackerna var ursprungligen gjorda för 52 hästar men minst 400 fångar trycktes in där.

Varje skorsten representerar en barack.

Denna sidan var fr de fångar som fick arbeta.

Detta sönderbombade hus är Dr. Mengele experiment hus, men även ett krematorium.

Dessa dammar fick fångarna själva gräva och det var i dessa som all aska slängdes, de fanns väldigt många.

Här har de byggt ett minnesmonument för alla som föll offer för hemskheterna.

"Forerver let this place be a cry of despair and a warning to humanity where the nazis murdered about one and a half million men, women, and children mainly jews from various countries of europe"

Dessa är utbyggnader och användes för förvaring av alla behörigheter fångarna hade med sig.

"Vallgrav" som fångarna grävde och var för att förhindra folk att passera in i skogen på baksidan för här bakom låg gaskamrarna.

I detta rum fick alla nyanlända klä av sig allt och lämna ifrån sina tillhörigheter.

Detta är ångmaskiner för att destillera alla fångars kläder kläderna.

Duschrummet, de trycket in flera hundra fångar som fick trängas och duscha i det iskalla vattnet, sen fick det gå vidare till nästa rum och stå och torka i flera timmar i väntan på att få håret avrakat.

Rummet där fångarna fick sin overall och sitt nummer som ersatte deras namn. Det var inte bara en vägg med bilder utan 6 stycken men detta är ändå bara en liten bråkdel av alla.

​Sönderbombade gaskammare. 

Likes

Comments

Chockpoint Charlie, och US army checkpoint

Gamla Berlinmuren

Olympiastadion

Platsen för Hitlers gamla bunker där han sköt sig själv

Likes

Comments