Header

När helgen kommer känns det som att min ångest åker på semester. Jag får lov att må bra och tänka på andra saker än det som gör att jag får ångest. Jag är med familjen som inte jobbar eller går i skolan och då behöver jag inte göra det heller. På helgen finns inga måsten. Jag kan existera utan krav och stress. Låter det konstigt?

Igår bakade jag chocolate chip cookies som jag inte gjort på såå länge, bakat alltså. Jag har inte velat baka i och med viktnedgången men ibland, eftersom jag älskar att baka är det ok!


Likes

Comments

Det känns som jag är tillbaka i 2007 då mitt liv raserades och var en början till den värsta perioden på mitt liv. Jag är så vilsen i vad jag är på denna jorden att göra. Många har ett kall eller intresse som driver dem framåt och i rätt riktning. Jag har inget som jag har burit med mig hela livet som jag är en del av min identitet. Jag är bara hyfsat bra på saker. Jag kan baka och laga mat, kan grunderna i att fotografera, kan klippa ihop en video. Enda som jag har är att jag är kreativ men hur hjälper det mig att få ett jobb?

Planen var att jag skulle läsa Matte 2a fram till sommaren samtidigt som jag läste medie- och kommunikationsteknik på Lunds universitet. Och sedan efter sommaren, läsa till grundskolelärare. Men efter två veckor på universitet brakade allt loss. Jag grät i tre dagar och jag klarade inte av pressen av gruppuppgifter, ingen förståelse eller stöttning av lärare och stressen av hur mycket pengar man måste spendera på kurslitteratur. Sistnämnda är jobbigt när man inte är säker på utbildningen.

Så nu går jag runt med ångest i bröstet igen, tillbaka på anti-depressiva och försöker att fokusera på få så bra betyg som möjligt i matten. Vissa dagar ligger jag i sängen hela dagen. Det känns inte bra.

Likes

Comments

Mitt senaste inlägg handlade om hur taggad jag var över att börja på universitet i Lund. Jag fixade papper, kalender, hade koll på allt men när jag var där mådde jag inte bra. Första dagen gick hyfsat bra men på föreläsningen fick jag ångest igen som jag inte har haft på så längre.

Läraren, arrogant jäkel som inte pratar ur skägget brydde sig inte om att jag har svårigheter. "Alla ska ha samma krav". Det är orättvist om alla inte har samma förutsättningar. I tre dagar efter det gjorde jag ingenting än att ligga i min säng och grät. Så fort jag tänkte på skola, jobb och framtiden fick jag sån ångest. I fredags fick jag även en panikattack, den värsta jag någonsin fått. Då trodde jag att jag skulle dö.

Efter prat med syv har jag bestämt mig för att avbryta kursen. Det är inte värt det!

Nu går jag endast matte och vet inte om jag ska söka in på lärarprogrammet eller om jag ska söka jobb.

Likes

Comments

Mayor fail at bloging!

Jag har inte bloggat alls på säkert en månad och jag har inte ens tänkt på det men nu när livet snurrar igång igen kanske jag har lite roligt att skriva om.

Imorgon börjar jag på Lunds universitet. WHAT?! Ja, jag ska gå på universitet på riktigt! Just nu känns det hyfsat bra och jag inte är inte så nervös. Jag känner mig förberedd. Jag köpte en kalender idag som jag har börjat fylla i så jag kan ha koll på allt för jag har även börjat på en mattekurs på Komvux i en annan stad så det blir en del att hålla reda på!

Imorgon ska jag åka en timme tidigare för att verkligen hitta rätt byggnad i Lund. Jag och Lund är inte så bra vänner men förhoppningsvis kanske vi kan bli bra bekanta ;)

Nu ska jag gå och duscha så jag får det överstökat innan det är dags att sova!


Likes

Comments

Nu är julen snart över och nyår är runt hörnet. 2017 är redan här, hjälp! Men samtidigt är jag taggad över vad året har att komma med!

Men julen är inte riktigt över så jag har gjort en video där jag berättar om mina julklappar.  Usch vad det lät egoistiskt men jag lovar, det är inte skryt! Jag tycker det är så kul att kolla på sådana här videor :)

Hoppas ni har haft en bra jul!

Såhär såg jag ut på julafton. Älskar jeansvästen som jag lånade av min syster!

Likes

Comments

Idag har varit en riktigt bra dag! Jag bjöd in mig på min systers skolas julavslutning som även är min gamla skola och det var så kul att vara tillbaka! Att träffa lärare och vänner igen som jag inte träffat sedan juni. Jag tyckte lite att det kändes som att jag snyltade för jag åt pizza, var med på lekarna men ingen verkade direkt ha nått emot det!

Vi gjorde ett musikquiz det ledde, nu på kvällen mig in på en massa låtar som jag gillade jättemycket när jag var yngre och inte hört på många år. Bland andra Ana Johnsson med The Way I Am. Jag vara besatt av den när jag var cirkus 13-14 år. Lika bra idag!

Supernatural var jag också besatt av men det är inte lika bra idag hehe!

Likes

Comments

Postad i: KREATIVT

Det här med bloggdesign är nått jag har så svårt med. Jag ändrar nått och tycker de blir stilrent och snyggt. En vecka senare, nä det är för tråkigt så ändrar jag igen. Snart kommer jag tröttna på marmorbakgrunden och ta bort den igen. Men just nu tycker jag att det är snyggt! Gillar hur de rosa rosorna matchar med marmorn!

Likes

Comments