Jag tänkte att jag skulle lätta upp stämningen här på bloggen lite med en liten utmaning. Five things challenge som fina @PiimPiina har startat. Jag har inte varit med från dag ett men jag antar att det inte gör någonting. Dagens utmaning är 5 saker jag vill göra innan jag dör.


♦ Detta har varit en dröm sedan barndomen och det är att åka till Afrika och se alla vackra majestätiska djur i det vilda. På senare är har det även tillkommit att fota ALLT där. Elefanterna, girafferna och kanske även en krokodil.

♦ Jag har velat skriva om detta innan men har inte riktigt vågat. Men en sak jag vill göra innan jag dör är att...bli kär. Jag har aldrig varit kär, träffat någon. Inte ens kysst nån. Och det beror på många olika orsaker som stoppat mig och stoppat andra från att, tycka om mig. Antar jag.

♦ Här tar jag mig friheten att baka ihop flera saker i en: Att bli vuxen, med allt vad det innebär. Skaffa jobb, körkort och flytta hemifrån!

♦ Träffa The Saccone Jolys. Det lär förmodligen aldrig hända men man vet aldrig haha! För er som inte vet vem det är så är det en irländsk familj som filmar sitt liv och lägger ut på youtube.


♦ Jag vill gå/springa ett lopp. Jag bryr mig inte om hur långt tid det tar bara jag kommer i mål!

​Det är mitt bidrag till Five day challenge! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: PERSONLIGT

Jag använder mycket bilder från fantastiska Pinterest och tar inte någon som helst credit för dem. Där kan man hitta allt mellan himmel och jord som passar bättre till ett inlägg som har betydelsefull text men man vill inte bara ta en egen random bild som inte passar till innehållet.

Jag har tänkt på en sak. Jag skrev igår att jag hade fått mycket kritik på min senaste inlämnade text och hur dåligt det kändes att de som läste min text tyckte att jag gjorde den dåligt, de förstod inte innebörden i den och kunde inte läsa informationen jag lämnat till dem mellan raderna. Jag blev nedslagen och faktiskt ledsen. Det gick faktiskt så långt att jag funderade på att jag skulle sluta (galet, jag vet) på kursen för så dåligt självförtroende har jag med mina bedrifter och arbeten.

Idag, nu sitter jag och läser och skriver respons på fyra andra elevers texter och jag upptäcker att jag gör precis som dem. Hittar fel, vad som kan förbättras men även allt som jag gillar och tycker är bra med texten. Men det som slog mig är att jag har suttit och varit arg och ledsen över deras kritik, ibland konstruktiv men även bara kritik men jag gör likadant mot dem, för det är det som uppgiften vi har fått av våra lärare går ut på. Att ge respons hur man kan utvecklas med sin text.

Jag är kanske en hycklare men jag försöker iallafall alltid inleda och avsluta med positiva åsikter utöver en KONSTRUKTIV kritik för att de inte ska känna det jag kände.

Likes

Comments

Postad i: ÄTBART

Jag har aldrig mått så fysiskt dåligt som jag gjorde igår. Vi var hemma hos min mormor och morfar ett par timmar igår och kom hem vid 22 på kvällen. Jag som måste äta var tredje timma hade inte ätit sedan 15.30, förutom kakor. När vi kom hem då var jag jättehungrig och gjorde en skinksallad. Eftersom jag var så hungrig åt jag alldeles för fort, jag slängde i mig maten och var då inte mätt. För mig ska det ta 20-30 minuter att äta för att jag ska känna att jag blir mätt. Nu kände jag mig inte mätt för jag åt för fort, så jag var sugen på nått och tog ostbågar och några godisbitar. Det tryckte jag mig också i. Helt plötsligt mår jag så illa och fick ont i magen. Detta kallas dumpning och kan ske om man äter för fort, för mycket eller fel mat när man är Gastric bypassopererad som jag. Jag fick detta för jag åt för fort.

Jag mådde så illa att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Sprang till toa flera gånger och det var som om jag var magsjuk. Ja ni vet vad som händer om man är magsjuk, så slipper jag bli för grafisk haha!

Detta pågick under hela natten och när det var som värst var jag som en zombie och helt borta i huvudet. Ingen rolig upplevelse jag berätta. Detta har hänt ett par gånger innan men inte lika illa som detta.

Men det viktiga med detta är att jag tar lärdom av det. Jag gjorde fel och nu vet jag vad som händer om jag äter för fort och dessutom mer än jag klarar av.

Likes

Comments

Just nu sitter jag och kollar på den nya serien "Midnattssol" och blir direkt påmind om min skoluppgift jag precis har fått bedömd. Eftersom jag går en kurs i kreativt skrivande så tänker jag på berättandet i alla filmer och serier jag ser på.

Uppgiften gick ut på att välja en populär genre, hitta på en fiktiv karaktär och skriva en text med mycket beskrivning av både miljö och huvudkaraktär och dessutom dialog ska finnas med. Jag kan inte hjälpa att jämföra min text med handlingen i Midnattssol och bli ännu mer övertygad över att det jag skrev inte var bra.

Jag, mitt dumma nöt valde att skriva en fantasyberättelse och det för att det är det jag gillar att läsa men det är nog det svåraste att skriva. Jag fick blandad respons men mest kritik och det slog ned mig totalt och jag känner mig inte alls motiverad till att fortsätta skriva MEN efter att jag fick lärarens respons känns det mycket bättre. Hon tyckte att det märktes att jag försökte att experimentera och i uppgifterna är det inte slutprodukten som är det viktiga, utan att lära sig under skrivandets processen. Det är tvärt om hur jag fungerar. Jag är perfektionist och resultatet är det jag fokuserar på. Men man kan ju se det så här också, att jag kan släppa lite på pressen och ha kul med att skriva istället för att oroa mig.

Angående serien så verkar den väldigt spännande! Allt med Peter Stormare är väl bra? ;)

Likes

Comments

Postad i: YOUTUBE, ÄTBART

Snart är det halloween och testade att göra snacks som jag hittade på pinterest. Det är oreoklubbor kan man kalla det och de ska likna Jack från A nightmare before christmas. Jag tycker de blev riktigt söta haha! Kolla videon för att se hur jag gjorde :D

Likes

Comments

Pinterest är bra med behöver nått konkret.

Jag har skrivit och pratat mycket om hur jag känner att mitt liv öppnat sig för nya möjligheter i och med att jag har gått ner i vikt och blivit mer självsäker. Det stämmer fortfarande MEN inget annat faller på plats. Jag är 25 år, bor hemma och har inga jobberfarenheter eller en utbildning så hjälper mig att få jobb.

Idag är en sådan dag då allt känns dåligt och jag vill bara gå och lägga mig i sängen och sova tills någon väcker mig med en framtidsplan i handen, nycklarna till min egna lägenhet och jag inte behöver oroa mig för resten av mitt liv. Är det för mycket begärt?

Såklart kommer det inte att hända då det är slit som tar sig till sina drömmar. Men vad är mina drömmar? Hur når jag dem?


Likes

Comments