hej! nu var det längesen.... jag har som sagt bloggperioder. jag ska försöka uppdatera så gott som möjligt.
grymm blev skodd för första gången för någon vecka sedan. tre dagar tror jag att det tog så hade han trampat av sig 3 skor ..... Han har även lyckats ha sönder ett täcke. sitt nya ofc...

direkt innan han trampade av sig skorna så satte Conny vinterdäck på trailern och jag betalade en månadsavgift för ridhuset . jag hann köra dit två gånger och nu har han stått i snart två veckor?! för det första är det pga skorna. och för det andra så hakades trailern av bilen:o

så här var det. jag hakade på trailern som vanligt. inga konstigheter. körde tur och retur till ridhuset. lastade av hästen och gick in i den för att mocka ur den... och när jag gick in i den så lossades den från  dragkroken ?????!!! jag vet inte hur då jag alltid dubbelkollar innan jag åker att den sitter. enligt Conny så kan  dragkroken vara sliten på bilen jag har (har hans bil för tillfället då min Audi inte är jätte kry). så nu står man med en häst som inte har några skor och jag kan inte komma till ridhuset som jag har betalt...

men tänk om den hade lossat när jag körde med hästen i.. i den långa uppförsbacken mellan ridhuset och jobbet? så jäkla otäckt att tänka på. jag hade en jäkla änglavakt.

på torsdag kommer hovis och slår på två framskor.  Han varmskor så jag hoppas att dom sitter bättre av det.

jag hann löshoppa honom i alla fall innan han började tappa skor 😆. det gick jätte bra och han tyckte det var jättekul. Ska kanske ta tummen ur arslet och lägga ut lite klipp på Youtube så man kan få in lite videor på bloggen. men jag har varken tid eller ro att sitta och klippa videoklipp. men nån gång kanske.... har någon bild i alla fall.

dags att käka något slänger in en bildbomb. solong !

Likes

Comments

har inte haft tid att uppdatera något idag då jag har knappt hunnit sitta ner. jag åt en snabblunch och stack ut och red. grymm var pigg. tränade galoppfattningar ute idag igen. det börjar gå riktigt bra :)
vi har tydligen en vattenläcka i marken på jobbet så vi var tvungna att fylla upp vatten till alla hästar för hand. vi har ju inga vattenkoppar utan hinkar med kranar i varje box och det vattensystemet är avstängt så vi måste hämta vatten i ett annat rum i stallet.
nu ska jag mellanlanda hemma nån minut  och sen iväg igen. uppdaterar senare ikväll om jag hinner.
kram

Likes

Comments

jag tänkte ta allt från början. jag började kind off grupptryckröka när jag var 11 till 12 år ca ?! hade testat att röka många år tidigare men mer inte förstått hur man gjorde.  jag och min granne gick ut till pulkabacken och jag hade tagit ett paket av mamma och pappa. vi var små och stod bakom pulkabacken medan en höll i ciggen och den andra försökte tända den. vilket gick sådär.
väl hemma så kom mamma och pappa på.att jag hade tagit cigg av dom så jag gick skriva rökning dödar på fram och baksida på ett a4 papper.  detta papper har jag kvar än idag ;)

detta var egentligen inte det som utlöste att jag blev rökare utan några år efter det så gick jag och en kompis ut i skogen och lärde oss att dra halsbloss. jag hade då blivit så haj på att sno cigg av mamma och pappa för jag visste i ca vilket antal i paketen dom hade och vid halvfullt paket kunde man plocka några men absolut inte när det var fullt eller nästan fullt eller nästan tomt. jag plockade då och då o h la i Nässprayskartonger innan man började hitta sina :langare: , i början var man hatad av många som tyckte att vi jag dumma i huvudet jag och min kompis som rökte . personerna i fråga som klagade på oss....började ganska snart att göra det också.

så började det. jag tror jag har rökt ett paket per dag sedan jag var tolv (ja 12 jävla år). det är sinne egentligen.

när jag jobbade på donken så rökte jag som mest. när jag hade rast kunde jag smälla i mig så många cigg jag hann på en kvart samt en kaffe. för mig just då var det min stund att slappna av. jag var tvungen att ha alla Min rutin cigg och alls mins rast cigg och hängde man kvar efter jobbet så satt man på den där bakgården och kedjerökte och drack kaffe så man blev helt upp i varv.

det var nånstans här jag bestämde mig för att sluta. jag mådde Illa hela tiden pga all koffein och jag vaknade på nätterna och fick astma anfall och det pep ur Mina lungor när jag andades. och då bestämde jag att efter jag kommer hem från semestern det finito med cigg.

OH fy fan vad jobbigt det var. jag hade ingen abstinens på någon hög nivå som tex en avtändning. men jag var rastlös
helst PLÖTSLIGT kändes det som att dom nätterna jag kommer hem.  från jobbet och sätter mig på trappan  och röker tre cigg är dom bästa stunderna i mitt liv. Det är ju alltså mina koppla av stunder.

jag gav inte upp utan  jag fortsatte smälla till gamla vanor för ja vanorna är fan värre än nikotinet i sig att ta en cigg då var alltid mitt sätt att koppla av och fokusera.

idag har jag inget sånt sätt för jag känner aldrig behov av att koppla av. jag kopplar av när jag lägger mig och kolla på serier.
mitt sätt att koppla av nu är att göra rent läder i stallet eller putsa på ponnyn.
jag är.frisk och kry och vaknar aldrig mer på nätterna av att det piper när jag andas.

idag kan jag inte ens Tänka på att jag har varit rökare. det känns så långt bort.
röksuget ska jag vara ärlig och säga att det försvann i te förens efter ett halvår. men  nu är jag långt över den tröskeln och kroppen mår så bra :)
kan jag så kan du. allt handlar om självdisciplin och att hålla ut.

Kram.

Likes

Comments

jag tänkte skriva lite om varför och hur det blev just grymm som jag skaffade. jag hade letat storhäst ett tag för att kunna komma igång och träna igen och komma ut på tävlingar som småningom. det gick väl inte direkt framåt i letandet och jag stod och trampade på samma ställe (ni som har varit ute och letat häst vet känslan) . jag var ute efter en känslig läromästare med mycket ös och nerv. det är sånt jag gillar.

i alla fall så föddes grymm hos min "granne" . (här ute på landet är man granne med alla som bor inom 5 km avstånd) ;) och han var en "never ment to be" häst. Jag tror att mamman var dräktig när dom fick hem henne om jag har fattat det rätt. och att hon endast var ett år. i alla fall så växte han upp där sina första tre år. liten och såg nästan lite missbildad ut xD (sorry grympe). Han blev könsmogen och mer och mer hingstig. och eftersom  dottern började plugga på gymnasiet och att dom redan hade tillräckligt med hästar (han användes ju inte direkt till något som dom andra hästarna) så frågade dom en dag om jag ville köpa honom för en billig peng. så på impuls köpte jag honom och tog hem honom straxt där efter. Han var sadeltränad och insutten innan jag fick hem honom men jag har ridit in honom själv. Han är duktig och gör framsteg hela tiden :) jag som skulle ha en utbildad storhäst blev med en outbildad ungponny ;) haha.

Likes

Comments

idag var äntligen underlaget så pass bra så jag kunde rida ut en sväng på grymm. vi tränade galoppfattningar och det gick väl helt okej ! han var taggad och rädd för exakt allt i början.

men jag har ett litet problem. när han börjar bli varm och böjbar så börjar han köra med huvudet typ "bockar" med huvudet. vet inte vad jag ska göra åt det? han börjar köra med huvudet upp och ner. mest i skritten men lite grann i traven också. ska försöka ta mig ut till någon tränare men jag har fortfarande inga vinterdäck så jag är ganska fast där jag är så jag får vänta till våren.
men han är så jäkla framåt och taggad. det tackar jag för :D

jobbets hingstar tar sig en dagsvila:)

Likes

Comments

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="360px" scrolling="no" src="http://www.bloggerfy.com/se/widget/expose?id=3877876&layout=1&style=1" width="250px"></iframe>