Det ska bli så skönt att lämna in sista engelska uppgiften för detta år imorgon, har precis suttit och försökt spela in en video där jag pratade om 2 texter jag läst och så skulle jag jämföra dom och berätta om något liknande som hänt mig.

Gjorde typ om videon 30 gånger, helt seriöst... gick typ alltid bra i början men typ 1,5 min in i videon så gjorde jag alltid något fel så jag fick börja om, eller så gick det typ 10 sek innan jag glömde vad jag skulle säga.

Men efter typ 1 timme så är jag äntligen klar med det, funderar på att kanske skriva en liten uppsats nu på natten också för imorgon kommer Magnus och jag vill gärna vara klar innan han slutar jobba för det skulle vara rätt segt att sätta sig och plugga när jag äntligen kan träffa han efter typ 1 vecka ifrån varann. Ända problemet är att jag är as trött nu och orkar knapp hålla ögonen öppna så vi får se hur det blir, ska iallfalll vara klar med uppgiften senast imorgon.

Hade tänkt plugga tidigare idag men jag kom på att jag lovat att fotografera Klara och Harriet som var på besök i stallet och tränade. Efter deras träningar så kom Klara och hennes kille tillbaka till Farmen så fikade vi + Linnea för att fira min födelsedag lite i förväg för Klara kan tyvärr inte komma på min födelsedags fika som jag ska ha på söndag. Det var en väldigt trevlig dag i stallet men det gjorde ju tyvärr så att jag inte hann plugga lika mycket tidigare.

Hade väl inte direkt något att skriva om som kanske märktes men kände att bloggen behövde en uppdatering.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mycket som händer denna vecka när det gäller skolan, ska tenta av matematik 1b ikväll, imorgon startar 2 nya kurser - engelska 5 och matematik 2b, på onsdag ska en uppgift i engelskan in + elevrådsmöte och på fredag tentar jag av samhällskunskap 1b.

Föruom att plugga så är det inte så mycket som händer denna vecka. Tänkte se om en tjej i stallet kan mocka åt Ira på lördag så jag kan åka till Norrtälje och spendera hela helgen hos Magnus.

Likes

Comments

Klockan är typ 1 på natten och jag är nu klar med att skicka in det sista i mattematik 1b kursen, svara på massa mail och boka in slut tenta i både mattematik och samhällskunskap.

Skulle egentligen gjort allt som har med skolan att göra tidigare idag men det tog flera timmar med veterinären idag vilket jag inte hade tänkt (berättar mer om det senare) och så har jag jag sovit jätte dåligt inatt för jag mått jätte dåligt, så när jag äntligen kom hem från stallet så mätte jag feber och jag hade ca 39 graders feber, mådde illa, ont i huvudet och hostade massa så jag gick och la mig och vaknade inte förrän när mamma väckte mig typ 6 timmar senare och då behövde jag äta och åka till stallet för jag hade kvällsfodring idag. Och även kvällsfodringen tog extra lång tid för typ 15 min innan jag skulle börja fodra så blev det strömavbrott, så allt blev svart och fläkten + vatten slutade fungera så jag fick ringa stallchefen som fick guida mig igenom elskåpen i stallet men det var inget fel där så hon fick ringa en av ägarna som fick åka till stallet och låsa upp ett annat skåp och fixa massa där för att allt skulle fungera som vanligt igen, så det tog ju lite tid. Och när jag änligen kom hem så fikade jag med pappa och fastnade framför teven och sen kom jag på att matten skulle in 23/11 så det var bara att fixa det sista och skicka in den.

Men nu är jag klar med alla måsten för idag så nu kan jag äntligen gå och lägga mig. Imorgon ska Ira skos och sen kommer Magnus när han slutat jobba.

Likes

Comments

Började morgonen med att göra våfflor till frukost vilket var väldigt gott, men lite för sött på morgonen kanske.

Efter det åkte jag till stallet och tog hand om både Ira och Esperanto. Ira longerades och esperanto gick jag en promenad med så inte så mycket att säga om det.


Sitter just nu i bilen påväg till Magnus föräldrars restaurang, vi ska äta middag där och sen åka hem till dom ett tag vilket säkert kommer bli jätte trevligt!

Likes

Comments

Vad jag vill göra just nu- gå och lägga mig i sängen och sova med Magnus.

Vad jag måste göra- plugga, svara på mail och plugga lite mer.

Vad jag egentligen gör- kollat på film, tagit selfies och nu blogga.

Blir typ alltid så för mig, vet att jag måste göra något så jag bestämmer mig att verkligen ta tag i det så jag börjar göra något vettigt men så bestämmer jag att jag vill ha en liiiten paus fastän jag inte ens behöver en paus just då, och efter det är det kört. Kommer aldrig igång igen efter det och jag förstår egentligen inte vad problemet är då det skulle gått 100 gånger snabbare om jag bara gjorde det, men aja jag får väl bara försöka förbättra mig nu till december då jag börjar med två nya kurser.

Likes

Comments

Som jag nämnt innan men inte skrivit om så har Ira varit dålig hela sommaren och början av hösten så för ca 1 månad sen fick jag äntligen klartecken från veterinär att få börja rida seriöst igen då hon blev friskförklarad efter återbesöket.

När jag köpte Ira så var hon i ganska dåligt skick, helt platta hovar och hon var ett benrangel typ. Så de problem hon haft nu är problem som kommit från hur hon var förut, vilket betyder att det inte är något jag hade kunnat gjort annorlunda för att ha sluppit detta.

De platta hovarna har gjort att hon belastat benen fel och det i sig har lett till en felbelastning som orsakat smärta i ryggen. Förutom de så blev hon även sparkad av en annan häst i våras som jag inte visste påverkade henne nu men tydligen så fanns det kvar problem från de fortfarande bara att man inte märkte det från början då man först märkte de allvarligare problemen så inte förrän när de var fixat så kom problemen från när hon blev sparkad fram.

Men nu efter flera olika behandlingar så är hon äntligen igång igen ,men nu på måndag har vi ett ett återbesök bara för att vara säkra på att allt verkligen är bra innan det hinner gå så långt som de gjorde senast. Hoppas verkligen att allt fortfarande är bra för jag tycker hon känns mycket bättre nu än vad hon någonsin gjort innan! 

Likes

Comments