Header


Sitter just nu på flygplatsen i Chicago med en 5h försening på vårt flyg. Vi hade redan ca 4 timmar väntetid från början så totalt 9 h vänta i ett grått Illinois på en dö trist terminal känns ju inte så jätte roligt. Meeeen ska absolut inte klaga eftersom jag och mamma kommer få flyga Business class hem!! (Tack vare världens bästa Fredde!) Vi valde att spendera några dagar i Phoenix innan vi åker hem till Sverige vilket var skönt eftersom jag fick lite tid att återhämta mig från att ha lämnat Omaha och slapp flyga direkt hem till Stockholm. Dessvärre lyckades min förkylning kvällen då vi kom till Arizona utvecklas till någon typ av influensa, fick åka till Urgent Care på måndagen för att få antibiotika och hade sedan feber 5 dagar..Hade inte varit så roligt om jag hade behövt flyga hela vägen till Sverige med 39 graders feber, hosta och illamående. Trots sjuk hade jag ett par mysiga dagar med mamma i Phoenix och jag blir alltid lika lycklig av värmen och palmerna. Och av In and Out milkshakes <3333<3<33


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När man sitter på planet på väg till USA känns dagen då man faktiskt ska åka hem igen så otroligt långt borta. Det går liksom inte att förstå att man ska behöva lämna sitt amerikanska liv efter ett tag.. sin familj, sin skola, sina vänner. Just nu befinner jag mig i Arizona och har inte lämnat USA än, så när jag är hemma får jag kanske försöka på nytt med att skriva ett inlägg om hur det är att åka hem efter sitt utbytesår. Facetimade precis med min värdpappa och förstår knappt att det är över. Att lämna Omaha gav mig bl.a. influensa (hehe, skämtar att det var anledningen) men..Har äntligen börjat tillfriskna i tid med att även lämna Phoenix tidigt i morgon. Saknar Nebraska så otroligt mycket redan <3 Uppdaterar snart igen!

Likes

Comments

Trots att jag inte officiellt tog Graduation från Westside och inte fick göra the "Walk" så fick jag mitt eget lilla utbytesdiplom, en cap samt vara med och fira tillsammans med mina vänner. Kommer aldrig att ångra att jag valde att åka som utbytesstudent!

Likes

Comments

Så efter 287 dagar fick jag äntligen träffa min mamma igen!! Har haft ett par underbara dagar här i Omaha med henne vid min sida men det känns också tungt att veta att jag nu behöver packa för att flytta hem igen. Ikväll ska vi Downtown och äta middag vilket antagligen blir sista gången jag är i the Old Market och jag kommer verkligen att sakna allt så himla mycket. Skönt nog spenderar jag och mamma 5 dagar i Phoenix innan vi sätter oss på planet påväg till Sverige igen. Såklart är jag excited att få komma tillbaka till Stockholm och mina vänner och familj och jag vet att jag kommer komma tillbaka hit förr eller senare! Tid och pengar och jag sitter på första bästa flyg, haha.

Likes

Comments

Galet att jag inte bloggat sedan påsk. Har haft otroligt mycket för mig och tiden har gått så otroligt fort. Det är så svårt att beskriva alla känslor som kommer i slutet av ett utbytesår. Hade i fredags min sista riktiga skoldag och imorgon är sista dagen jag går genom korridorerna som en elev på Westside. Mamma kommer om mindre än en vecka och 8 dagar efter det är det dags för mig att lämna Omaha. Det känns som att jag skulle kunna skriva en hel uppsats om hur det är att lämna ett ställe man bott på i 10 månader, att lämna ett helt liv så annorlunda för att återvända till Sverige och aldrig mer uppleva samma sak igen. Att åka som utbytesstudent är verkligen once in a lifetime, och något som har ändrat mig för all framtid. Jag kommer aldrig att ångra att jag åkte och oavsett hur annorlunda min upplevelse hade kunnat vara i en annan delstad är jag så otroligt glad att jag kom hit och träffade alla de människor jag lärt känna just här. De närmsta veckorna kommer utan tvekan vara otroligt svåra..

För att uppdatera lite om vad som hänt den senaste tiden är här ett litet collage!
Jag har bl.a. varit till Chicago och tävlat med ATSC i Show Choir Nations, varit på Berkshire Hathaway mötet. Gått på Prom både för min High School och Kjersti's som går på Omaha North. Jag har haft ett flertal konserter bl.a. igår då jag för sista gången stod på WHS scen.. Har även hunnit med att vara till akuten, haha..förr eller senare amrite? 


Likes

Comments

Istället för en vacation kallade vi att vara hemma över Spring Break för en staycation, haha. Dock var vi söderut till Kansas City förra helgen samt till Lincoln (Nebraskas huvudstad) över dagen i onsdags! Fick chansen att se mer av KC den här gången och det är verkligen en cool och mysig stad! Inte för stor och inte för liten :)

Vi kom ner till KC på lördagen runt lunch då min värdsyster och v-mamma redan var nere sedan dagen innan. Kollade på Claire's fotbolls matcher lörd-sön samt shoppade en del, åt god mat och traskade runt downtown i sommarvärmen. Vi kom tillbaka hem på sent på måndagen, spenderade hela onsdagen i Lincoln där vi fick sitta i USA's enda unicameral chamber i Nebraskas government building samt träffa min värdmammas vän som jobbar som Senator för vårt distrikt. Roligt nog träffade jag även på en svensk kvinna från Ystad som jobbat där sedan 20 år tillbaka! Haha..var inte alls beredd på att prata svenska och det kändes som att jag svamlade ur mig en massa svengelska, men hur som helst det var jätte roligt att möta henne! Vi gick även runt på UNL's campus lite mer samt avslutade kvällen med att kolla på 3 tennismatcher i Pinnacle Bank Arena.

På vägen ner till Lincoln besökte vi även Wildlife Safari (drive-through djurpark) samt ett Rymd- och Flygplansmuseum. Som grädde på moset spenderade vi även några timmar på Henry Doorly Zoo igår. Pjuh, haha, så ja vi har väl hunnit med en hel del! Imorgon har vi Easter Egg Hunt på vår Country Club och på kvällen har jag lagmiddag downtown med Track-tjejerna. Söndagen är det kyrkan som gäller, påskbrunch och family gathering och sedan är spring break över!

En hög med bilder kommer häääär:

Kanske inte ultimatum för en vegetarian på Jack Stack men jag hade en grym middag ändå. På vägen hem får KC stannade vi på Olive Garden och jag fick för första gången sedan jag kom till staterna äta deras unlimited sallad som jag längtat efter såå länge, den är allt jag behöver.

Likes

Comments

Epcot var definitivt en utav mina favoriter! Det var första gången jag besökte den parken och jag älskade att gå runt och "besöka" alla olika länder. Fick till och med prata lite svenska och äta Daim i Norge! :))))

Juliann och Kalan var och gjorde henna. Önskade att jag också hade tid att göra det men jag valde att åka Star Tours istället eftersom vi inte hade tillräckligt med tid.

​Jag och Nicole innan vi åkte Kali River Rapids på Animal Kingdom. Vi ville inte bli blöta men lyckades ändå bli helt dyngsura om rumpan

Likes

Comments

Nästan så men inte riktigt. Kom hem från Orlando med minnen för livet och ett hjärta fyllt av lycka (och magi). Kan tänka mig att jag såg ut som ett barn i väntan på tomten under hela resan. Är så himla glad att jag valde att åka och att jag hade chansen att få gå på Disney World och Universal med alla mina amerikanska vänner!! Filmade lite under hela resan och satte ihop en 17 min lång iMovie, haha. Bästa var att vi också kvalificerade oss till Nationals i Chicago dit vi åker den 24e april! Sen kan man ju diskutera om inte Gringott's.. Diagon Alley och resten av Harry Potter världen möjligen var det allra allra bästa. Resan hem var med tomma fickor men det var det värt.

Oturligt nog var jag dum och gick runt i icke-vänliga vandrings skor vilket bidrog till inflammation i båda benen. Väl tillbaka i skolan så fortsatte jag med Track som vanligt (vilket jag för övrigt älskar!!) men som då överansträngde mina knän och fotleder så jag har nu ispåsar på benen varje dag samt övningar och vila på schemat. Vill att det ska bli bra nuuuuu så jag kan få springa igen!! Idag gick vi officiellt på Spring Break, tidigare hade vi tänkt att åka till Washington D.C. men Claire har en soccer tournament i Kansas City som vi åker på istället. Sen tänkte vi spendera några dagar och göra saker här i Omaha samt nere i Lincoln. Tänkte lägga upp några fler inlägg om resan till Florida så kika in snart igen, I promise fler blogginlägg på G.


Jag är numera också ombre-blond och nyckelbenskorthårig! Det var en befrielse att äntligen kapa mina slitna toppar eftersom jag inte besökt frisören sedan innan sommaren.

Likes

Comments