Detta är en lugn vecka jag har framför mig så som ni kanske förstår är jag otroligt beroende av min kalender. Att jag än onaturligt förvirrad gör heller inte saken bättre, jag tror inte jag hade klarat en dag utan min kära kalender!
Idag var egentligen en väldigt lugn dag där jag skulle fixa lite i lägenheten & ringa lite samtal men helt plötsligt var dagen fullproppad med saker att hinna med. Har varit en tur på stan & fikat med min kära Stina, hunnit läsa lite, startat en tvätt, nu ska jag bege mig ner till den lilla by jag är uppväxt i för ett besök där & sen blir det att hämta pappa för hans lägenhetsvisning, laga mat & sen ska kvällen spenderas med Stina. Hur kan man ha så fel om hur dagen kommer se ut? Tack och lov är jag en person som älskar att hitta på saker & ha ett fullbokat schema!
Har man massa saker att göra går tiden också fortare. Idag är det onsdag & imorgon kan inte komma tillräckligt fort, så det här fulla schemat kanske är något undermedvetet i mig som ligger bakom?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min underbara, söta & charmiga hund visade mig igår hur måndag verkligen hade sett ut om den varit en hund. Den där klassiska måndagskänslan infann sig även hos mig igår. Ny termin, ny kurs & introduktionsföreläsning. De två förstnämnda är väldigt inspirerande & spännande, den sistnämnda var verkligen motsatsen.
Idag var det dock en ny dag & denna veckan väntar en massa godsaker som jag verkligen ser fram emot, ni får snart se vad!
Klockan är bara kvart över 9, men herregud vad trött jag är. Så det är redan dags för mig att säga godnatt.

Likes

Comments

Nu kände jag att det var dags att skriva av sig lite här igen, det var ju en stund sedan sist, så här är lite spridda bilder från lite av vad jag hittat på den senaste tiden. Det har inte hänt sådär super mycket under den tiden jag varit inaktiv här, som ni kanske ser på bilderna, mys med min man & vår hund, studier, jobb och några lata mornar i sängen och så har det ju varit nyår också! Så jag hoppas att ni alla haft precis den starten på det nya året som ni önskat, det har jag (nästan) haft! Med nästan så menar jag den hemtenta som ska lämnas in om några dagar som jag slitit med i vad det känns som en evighet nu, jag blir liksom aldrig klar. Detta är den tenta som avslutar den första terminen på högskolan och slussar mig in i termin två (ja, redan en termin är gjord, hur kan tiden gå så fort?!).

Nyår var hur som helst supertrevligt, skrållans första nyår och trots att hela Halmstad skakade av alla fyrverkerier som sköts så somnade hon mitt i det värsta smällandet, denna underbara hund. På nyårsmenyn stod en underbar trerätters middag, drinkar och musikquiz med 3 andra härliga par.

Efter nyårsafton var det direkt tillbaka till studierna igen, ingen vila här inte. Men det tycker jag konstigt nog bara var härligt, för det betydde ju att alla underbara människor som jag spenderar mina dagar tillsammans med på högskolan också kom tillbaka till Halmstad igen, det blev lite tomt här på västkusten ett tag måste jag erkänna. Hur skönt det än var att få återgå till sitt "vanliga" liv med sina "gamla" vänner, sitt jobb och mer fritid med min lilla familj så var det väldigt härligt att få tillbaka de rutiner som jag nu haft i 6 månader och ska ha i 4,5 år till.

Nu börjar mina ögon få svårt att hålla sig öppna och skrållan ligger redan och snarkar bredvid mig så nu ska jag ta och få lite sömn och försöka klura ut hur det kan vara så svårt att ens skriva en mening på ens hemtenta medan det kan ta fem minuter att skriva en hel sida här. Vi får se om jag lyckas klura ut något på den!

Likes

Comments

Jaha, här har ni dem, de nyårslöften som jag ska försöka hålla nästan år. A girl can dream!

Nej, detta året tror jag att jag kan hålla de flesta, förhoppningsvis alla, men den sista punkten på listan är jag lite osäker på. Desto mer som pågår i livet, desto svårare är det att sluta & just nu är plugget det som stressar, det blir jag inte av med på nästan 5 år till så..

Men de andra punkterna är otroligt viktiga för mig & många av dem tycker jag alla borde tänka på. Det är sånna löften som inte kräver allt för mycket jobb, men som ibland behöver finnas i bakhuvudet för att de ska genomföras. Respekt & kärlek till ens medmänniskor & minst lika viktigt är kärleken till sig själv. 

Har ni några nyårslöften i år? 

Likes

Comments

Ja, detta är ett spännande ämne tycker jag, för jag vet knappt själv hur jag hamnade på lärarhögskolan. Jag var egentligen inte alls tänkt till att bli lärare, jag skulle ju bli frisör. Att bli frisör har så länge jag kan minnas varit min dröm, det bästa jag visste var att göra fina flätor på mina dockor för att sedan klippa av deras hår. Första gången jag sa till min mamma att jag skulle bli frisör när jag blev stor var när jag var 5 år gammal & den drömmen satt i även desto äldre jag blev. När jag fick mitt antagningsbesked till frisörprogrammet i Ängelholm fanns det ingen i världen som var lyckligare än jag, jag hade klarat det!
Under utbildningen fick jag en praktikplats på den salong där jag jobbar nu, där jobbade jag extra utanför skolan och levde ut min dröm, jag jobbade så mycket jag kunde, för ja, jag älskade det jag gjorde. Jag klarade mitt slutprov som frisör, vilket gav mig den största glädje jag aldrig någonsin tidigare känt och jag tog studenten som färdigutbildad frisör. Jag ville nu testa mina vingar lite extra, dessa vingar tog mig och min man hela vägen till Oslo där jag fick mitt nästa frisörjobb. Det var mycket jobb, framförallt kring jul och 17 maj, men vad gjorde det? Jag jobbade med det jag drömt om sedan jag var en liten flicka.

Under utbildningen fick vi lära oss hur vanligt det var med yrkesskador som frisör, inte bara med allergier utan även skador i nacke, axlar, händer, knän, rygg, ja i stort sätt i hela kroppen. Så när jag började få ont i axlarna och i ryggen viftades det snabbt bort i mitt huvud som något normalt, jag tänkte att alla frisörer har ont någonstans, någon gång och fortsatte jobba på. Tillslut sa min kropp emot och det där läkarbesöket var oundvikligt. Jag minns de orden läkaren sa som om de vore fem minuter sen, "du kommer aldrig kunna jobba som frisör". Trots detta ville jag inte ge upp, så en sex månaders sjukskrivning och en rad kortisonsprutor, massa massage, akupunktur, fysioterapi och rehabträning senare var jag tillbaka som frisör, om än bara på en 80 procents tjänst. Det tog dock inte lång tid innan jag insåg att det inte håller i längden och jag började fundera. Vad vill jag egentligen bli när jag blir stor?

Jag hade tankarna på psykolog och socionom, jag ville hjälpa, göra skillnad, ha ett yrke som betydde något, samtidigt som jag ville ha ett yrke där jag jobbade med människor, ett yrke som var väldigt socialt. Men så hade jag en fastkund till mig i Oslo som jag alltid lyckades fastna i djupa samtal med om politik, historia och allt som påverkar hur världen ser ut idag. Denna kund sa att han tyckte att jag hade passat otroligt bra som lärare. Gymnasielärare i samhällskunskap och historia. Det hade en fin klang tyckte jag, där var det jag hade letat efter, men herregud vilket steg att ta. Jag har alltid haft ett otroligt stort intresse för politik, varit insatt i detta ämne sen jag vet inte när. Även historia är ett sånt ämne som legat mig varmt om hjärtat. När jag var i 12-års åldern lånade jag en av min mammas gamla historieböcker och läste ut den, från forntiden till modern tid. För varje kapitel skrev jag en uppsats som min mamma fick läsa igenom och rätta. Dessa ämnen var även de jag tyckte bäst om när jag själv gick på grund - och gymnasieskola, jag har bara aldrig tänkt på att jag kan jobba med just de ämnena.

Denna kund kom och klippte sig var fjärde vecka och för varje gång så berättade jag om varje steg jag tagit i riktning att komma in på lärarhögskolan. Min underbara fästman hade en otrolig förståelse för att detta var det jag ville göra så vi sa upp oss från våra jobb och flyttlasset gick nu mot Sverige igen, mot vad som skulle bli ett helt nytt liv för oss. Väl hemma i Sverige började mina studier på komvux och jag var mer motiverad att studera än någonsin tidigare. Jag kände det i hela min kropp och själ, jag skulle bli lärare & ingenting kunde stoppa mig.

Så där satt jag på jobbet, en sommardag & loggade i lugn och ro in på antagning.se, för resultaten skulle ju inte komma ut förrän om några timmar. Då möttes jag av en grön ruta, jag hade kommit in. Den lyckan jag hade känt när jag klarade mitt delprov var nu ett minne blott och ersattes med en lycka större än jag någonsin vågat hoppas på att få känna. Jag hade klarat det, nu hade allt varit värt det, alla tårar över att inte kunna vara frisör, allt slit på komvux, allt jag bett min fästman ge upp för min skull, nu skulle allt lösa sig för jag skulle bli lärare! Den lyckan jag kände då, den känner jag fortfarande, för varje gång jag klarar en tenta, för varje inlämning eller seminarium som blir godkänt, för varje minut som gick under praktiken, för att jag vet att jag är på rätt väg, för att jag VET att jag har gjort rätt val.

Tänk vilka märkliga sammanträffanden som påverkar våra liv så enormt mycket. Det fanns så mycket under de senaste åren som kunde gått i en helt annan riktning än den jag har hamnat i nu. Hade den där kunden inte sagt något om läraryrket,hade min fästman inte varit den bästa i hela världen och stöttat mig så mycket som han gör, hade jag själv inte vågat eller jag inte hade kommit in.. Vem vet vart jag hade varit nu då?

Men ja tänka sig, det jag var så nervös över, att gå till chefen i Oslo och säga upp mig, det var ett av de bästa beslut jag någonsin tagit, hur jobbigt det än må ha varit och hur mycket jag än kom att sakna mina kunder och kollegor i Oslo, så kunde det inte ha gått bättre än vad det gjort. För här sitter jag nu och har avverkat min första termin på lärarhögskolan (bara 9 kvar..) med en underbar fästman och hund i vår fantastiska lägenhet. Livet är rätt bra ibland, det gäller bara att våga!

Likes

Comments

Frukost är det mål på dagen som jag tycker bäst om, men bara på vissa villkor. Vakna, starta kaffe, springa iväg och köpa nybakade frallor, frukt, massa pålägg och ingen tid att passa. En långfrukost helt enkelt, gärna inte innan klockan 9, på en ledig dag, ja då trivs jag.
Idag är dock inte riktigt min lediga dag då studierna faktiskt ses som mitt heltidsjobb. Så idag har jag planerat in åtminstone 6 timmars studerande från och med nu egentligen. Har redan hunnit läsa en del nu på morgonkvisten, så det är bara att fortsätta. Wish me luck?!

I övrigt på schemat för dagen står en långrunda med gnällspiken här hemma (otroligt vad gnällig man kan bli av att gå på mediciner..) och lite städning, sånt som alltid behöver göras!
Hoppas ni alla har en bra dag idag, antingen tillbaka på jobbet efter julhelgen eller på er långledighet!

Likes

Comments

Såhär spenderar jag den sista kvällen på denna julhelg, plugg, ytterligare plugg och ja, ännu mer plugg.
Som högskolestudent (fick jag nyligen lära mig) så har man inget jullov så som jag menar att ett jullov kan definieras. Julledighet, avslappning, god mat, god dryck och långa turer i snön ersätts istället med kurslitteraturen from hell (engelskt fackspråk är inte min starka sida) och en hemtenta på 25 sidor. Allt det där mysiga som jag såg så mycket fram emot dessa två veckorna ersätts av otaliga timmar framför datorn med tjocka böcker och anteckningar utspridda över hela bordet, ja förutom snödelen då, den ersätts tydligen av stormen Urd som lever loppan utanför fönstret.

Håller just nu på att skriva på hemtentan som i grund och botten handlar om internationella relationer, ett otroligt spännande ämne som man tyvärr behöver vara lite mer påläst på än vad jag är för att förstå. Begrepp som liberalism, feminism och globalisering blandas med utveckling, fattigdom, demokrati och FN:s millenniemål. Det är stort, mycket och abstrakt, men intressant!

Livet som student är lika med livet på en pinne?

Likes

Comments

Denna donna har nu firat sin första jul och självklart var det hon som hade flest paket under granen. Hon är ju så söt så man kan inte riktigt motstå!
Hon är verkligen min lilla bebis, mer kärleksfull och social hund får man leta efter. Älskar all uppmärksamhet hon kan få, vill alltid vara med och älskar gos och pussar. Det gör lite ont i mattehjärtat när hon just nu både löper och har dragit på sig en urinvägsinfektion, för herregud vad ynklig man kan vara när man inte är på topp. Medicinerna gör henne väldigt trött så någon ordentlig motion vill hon inte ens ha utan hon sover nästan hela dagarna. Leker man med henne är hon trött efter tio minuter. Tänka sig, mitt lilla monster som aldrig kan tröttas ut i vanliga fall.

Julen är i alla fall nu förbi, julmat har det förtärts i mängder, så även den traditionella besken. För er som inte kommer från landet som jag gör så kommer här en liten förklaring på denna förfärliga dryck: Vodka som får stå i några dagar med några kvistar malört i sig. & Ja, det är lika fruktansvärt som det låter. Men det är tradition, så vad gör man?
Julafton spenderades detta år till största del med min släkt, jag och T firar nämligen vartannat år med hans familj och vartannat med min. Men Kalle Ankas jul såg vi tillsammans med mina svärföräldrar.

Juldagen spenderades till stor del framför tvn, till en bra film. Det där med att ut och festa på juldagen är absolut överskattat måste jag säga (eller så kan det vara vi som börjar bli gamla? Vi kallas trots allt pensionärerna!)

Dagen idag spenderar jag med näsan i kurslitteraturen, en hemtenta på 25 sidor ska skrivas & även ett seminariepaper, sen att kurslitteraturen ligger på över tusen sidor och är på engelska gör inte det hela lättare skulle jag vilja påstå.

Detta blev en längre text än jag väntat men så har jag ju inte uppdaterat på några dagar heller.
Avslutningsvis så hoppas jag att ni alla har haft en otroligt bra jul med era nära och kära. För det är trots allt det viktigaste med julen, att få spendera tid med de man älskar!

Likes

Comments

Ikväll är kvällen, ni vet den där kvällen då lugnet börjar infinna sig på riktigt. Eller hos mig gör de det i alla fall. Lillejulafton är är här & har i skrivande stund även passerat.

Jag jobbade idag min sista dag inför 4 dagars julledighet, hur underbart det ska bli tror jag inte ni förstår. Jag älskar att vara frisör men att gå och lägga sig på måndag kväll i tron om att man nu har 8 dagars ledighet innan jobbet drar igång till att vakna 06.15 av ett samtal där man tackar ja till att jobba hela veckan är kanske inte drömmen. Framförallt när man har en hemtenta på 30 sidor som hänger över en..

Nu är det i alla fall semester & lillejul spenderades efter jobbet springandes i butiker för att fixa det sista inför imorgon & senare med bingolottos uppesittarkväll. Jag & mannen tänkte starta en ny tradition & trots att vi inte fick ropa bingo en enda gång ikväll så var mysfaktorn hög!

Nu är det verkligen dags för mig att somna. Godnatt kära ni!

Likes

Comments

Kära ni, julen är snart här!

Hemma hos oss har julen äntligen börjat infinna sig, lägenheten är pyntad, granen klädd, julgodiset bakat, julskinkan griljerad & julklapparna är inslagna. Julklapparna är mest till julklappsspelet då vi faktiskt bestämt oss för en nästintill julklappsfri jul.

Nu i dagarna skulle jag egentligen sitta och skriva ihop min 30 sidor långa hemtenta, men blev istället inringd på jobb. Det går en hemskt massa sjukdom just nu & kunderna behöver fortfarande bli fina i håret, så det var bara att leta fram saxarna för 4 dagar på jobbet innan det är min tur för lite julledighet (läs: hetsläsa kurslitteratur för att kunna börja skriva hemtenta)

Nu kallar John blund på mig, för herregud, jag hade helt glömt bort hur trött man blir av att jobba som frisör, både i kropp & huvud, men kul är det!

Likes

Comments