Nachos
Mat

Tänkte dela med mig av ett favorit recept, som är enkelt att laga och går snabbt. Jag brukar laga detta hos kompisar eller hemma. Det är gott till tacos men funkar utan också. Man spara pengar på det. Vill du ha något mer till det så bara blanda ihop det, ex stekt kyckling, taco-köttfärs.

Nachos med ost och salsa

Du behöver:

400g Nachos chips

200g Riven ost

En burk salsa

  • 1.Värm ungen till 200 grader.
  • 2.Lägg chipsen i en ugnsplåt med bakplåtspapper på.
  • 3.Lägg på den riva osten på chipsen. ( vill du ha mer ost bara att ösa på med mer)
  • 4.In i ungen, låt osten smälta. Ta ut och låt svalna lite.
  • 5.Servera de med salsa.

Ha en fortsatt trevlig söndag! Så ses vi snart igen.<3

Likes

Comments

Wienerbröd

Receptet gäller för 25 st

Du behöver

Degen:

50 g jäst

2½ dl mjölk, kall

2 ägg

½ dl strösocker

1 krm salt

1 liter vetemjöl

400 g Smör osaltat

1 ägg till att pensla

Vaniljkräm:

2 dl mjölk

2 äggulor

2 msk strösocker

2 msk potatismjöl

1 tsk vaniljsocker

15 g Smör

Fyllning Glasyr

Vaniljkrämer 2 dl florsocker

sylt, t ex hallon 1½ msk vatten

Glasyr

2 dl florsocker

1½ msk vatten

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt stå i kyl 10 min. Skär smöret i 10-12 skivor.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, ca 30x45 cm. Lägg ut smöret på halva degen och vik över den andra halvan. Nyp ihop kanterna ordentligt. Vrid degen en kvarts varv så att du har den vikta kanten mot dig. Kavla försiktigt ut degen till en ca 2 cm tjock rektangel. Vik degen i tre delar och vrid den ett kvarts varv så att du har skarven mot dig. Kavla återigen ut degen till en rektangel, ca 2 cm tjock. Vik ihop den i tre delar. Kavla ut och vik ihop den ytterligare två gånger. Lägg in degen ihop vikt och övertäckt i kyl ca 15 min.

Gör under tiden vaniljkrämen. Vispa ihop mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud på svag värme tills krämen börjar tjockna. Ta från värmen och vispa ner vaniljsocker och smör. Kyl i kallt vattenbad. Vispa i den då och då.

Ta ut degen och kavla ut den på lätt mjölad arbetsbänk till en platta ca 20x40 cm och drygt 1 cm tjock. Skär degen i kvadrater 10x10 cm. Vik in kanterna till mitten av kvadraten.

Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.

Sätt ugnen på 225°. Lägg en klick vaniljkräm i en halva av wienerbröden och en klick sylt i den andra. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna.

Rör ihop florsocker och vatten till en tjock glasyr. Ringla glasyren över wienerbröden vid servering.

Likes

Comments