Ligger i soffan och myser med Liam. Snart har vi tänkt bege oss ut i blåsten för en promenad med den nya vagnen, måste ju testköra den. Än så länge känns det inte som att lillasyster tänker titta ut någon gång snart - trots att jag är i 40+3. Så jag har börjat fundera lite på att be min barnmorska om en hinnsvepning vid nästa kontroll, det är på onsdag i så fall =) Jag kan inte så mycket om det men har försökt läsa mig till en del. Har förstått att vissa har upplevt det som väldigt smärtsamt medan andra snarare har upplevt det som en vanlig undersökning... Värt att fundera på i alla fall.  Det är väl i och för sig inte smärtan som jag tänker på utan själva grajen med att klä av sig och blotta sig på det viset som gör mig nervös, trots att man har gjort det så många gånger - ja, jag vet, jag är lite tramsig..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Söndag idag och vi har varit nere vid vattnet med Lilleman, ätit våfflor, myst i soffan, dansat i vardagsrummet och lekt med lego. Alltid det obligatoriska legobyggandet på hans nya rum varje kväll, han älskar att bygga men vi måste nog köpa fler klossar för det räcker inte riktigt till =)

Vi går verkligen i väntans tider nu. Jag är inte trött på att vara gravid, jag mår hur bra som helst och tycker inte att det är fysiskt påfrestande eller något sånt - vilket är en himla tur nu när man går över tiden, hehe. Det enda är väl att jag sover riktigt dåligt, ligger allt som oftast vaken flera timmar om nätterna. Så då är det skönt att Liam mer än gärna sover till 10, så jag hinner somna om vid 08 och få någon extra timme där på morgonen. Vår lilla sömntuta.

Likes

Comments

Det är verkligen så skönt att Liam älskar att åka i sin vagn - vi har en Brio Smile till honom. Men han är ju i princip uppväxt i vagnen med alla de promenader och löpturer som vi två har tagit tillsammans med den. Sen jag gick på mammaledighet har vi dessutom äntligen fått in rutinen igen att komma ut på promenad varje dag - vilket vi båda älskar! Det är ju dock inga powerwalks när man är höggravid och har gått över en dag, men det är ändå i hyffsat tempo och skönt.

Jag hoppas verkligen att han kommer att tycka om dubbelvagnen som vi ska börja använda när lillasyster väl kommer. Jag köpte en Emmaljunga Double Viking 735, just för att jag hoppas att alla tre ska kunna njuta av våra långa promenader tillsammans även i fortsättningen. Kanske får leta fram ett foto på vagnen, men det får bli imorgon. Nu ska vi nanna gott, godnatt.

Likes

Comments

Beräknad födelse för lillasyster är idag. Det känns lite konstigt att hon inte har tittat ut ännu faktiskt. Liam kom 5 dagar tidigt och vi var oroliga att M skulle ha så bråttom ut att hon skulle hinna komma innan nyår - tji fick vi!

Vårt första bf var dock den 13/1, så vi får se om det stämmer mer och om hon planerar att titta ut på lördag istället.

Likes

Comments

Över jul och nyår var vi hemma hela familjen och hade det mysigt. Vi hann renovera Liams nya rum och göra om hans gamla till lillasysters - han älskar sitt nya som både är större och ligger i anslutning till vardagsrummet, vilket är perfekt!

V började jobba i måndags igen så nu är det bara Liam och jag som är hemma om dagarna. Vi passar på att mysa och ta det lugnt tillsammans innan lillasyster bestämmer sig för att anlända. Hon är ju trots allt beräknad till idag, men än så länge verkar det lugnt på den fronten.

Jag har haft mensvärk från och till om kvällarna i lite mer än en vecka, men inte så mycket mer än så. Däremot gick slemproppen igår så vi håller tummarna för att det händer något snart, men det kan ju dröja ett tag till ändå. Med Liam gick slemproppen på söndag förmiddag och därefter kände jag förvärkar hela dagen men som avtog inför natten. V körde till jobb på måndagen och mina förvärkar dök upp igen men var inte tillräckligt regelbundna eller smärtsamma förrän vid 21.00 på kvällen - då åkte vi in. Väl på BB var jag öppen 4cm och vi fick stanna! Sonen tittade sedan ut 07.25 på tisdag morgon.

Liam tar faktiskt en tupplur och jag sover så fruktansvärt dåligt om nätterna (har gjort det de senaste 2 veckorna), så jag tänker faktiskt göra honom sällskap och vila mig!

Likes

Comments