Header
View tracker

Amelia 0-6 mån

Ett ständigt återkommande problem är att Amelia aldrig får sova tills hon själv vaknar på morgonen utan hela tiden blir väckt av Matheo eller oss. Och om det är så att hon vaknar är de omöjligt att få henne somna om då Matheo alltid är mig hack i häl.
Svårt dilemma dedär☝🏼
Sååå.. Vi började igår natt med projekt att sova i eget rum samtidigt som vi då ska försöka få bort mat på natten. Kommer bli några tuffa nätter men hoppas de kommer funka!
Igårkväll somnade hon som vanligt runt 20 och vaknade till o från fram till 22. Där fick hon sista målet mat och vaknade sen igen runt 02.30.
Vanligtvis får hon mat den tiden och det tar ändå lång tid innan hon somnar om. Men Inatt gick jag runt och vaggade henne istället.
Höll på ca 1 timme innan jag gick in till min säng och tillslut....(!) somnade hon på mig. Klockan var då 04. Sedan vakande hon igen 05 och då bad jag Kim gå upp o värma mat o ge henne. (Kändes ändå som morgon typ). Därefter somnade hon och sov till 8.30!!🙌🏻👏 ostört och bra!
Första natten kändes ändå helt okej!

Mycket som händer just nu för henne. Hon försöker verkligen ta sig fram och vill gärna upp i krypställning. Hon rör sig väldigt mycket och vänder sig hit och dit och man hittar henne aldrig på samma plats man la henne på🙈 kan kanske vara därför nätterna är extra mycket uppvak på nu? Hon har även så extremt ont i magen och ligger och rycker väldigt mycket av de. Vaknar till och gråter. Väldigt störd sömn just nu!!

Likes

Comments

Matheo 1-2 år

Igår var det dags för Matheos första kalas för helgen, nämligen med Kims pappas sida😃
Valde att göra det enkelt för mig och göra en glasstårta som var formad som ett tåg. Enkelt, snabbt och god!👍

Var ett mysigt kalas och Matheo var så glad igenom hela kalaset. Han blev även så glad över sina paket.
En stor traktor att ha ute och 2 mindre traktorer att leka med inne. Traktorer är ju en av Matheos favoritsaker!🚜Något han även fastnat för är Nicke nyfiken och bamse🐻🐒

Nu laddar vi om för kalas nr 2🎉🎈
Och tackar och bockar för kalaset igår!❤️

Likes

Comments

Vänner

Som jag skrivit innan fyllde Kim 25 år förra lördagen. Av mig fick han då ett set från Rituals med parfym, rakgel, duschtvål och after shave. Något jag absolut kan tipsa om till alla män därute.
Såååå bra grejer han dem👍
Affären ligger på baronen i Kalmar och setet kostade 435 kr. Så en perfekt present att ge bort.
När Kim kom upp ur duschen var han så extremt fräsch (de är han alltid) men de var något extra med dessa krämer!!😍

Men en sak han inte visste var att jag och Melanie tillsammans med Lisa och Martina planerat en överraskningskväll för Kim och melanies Erik som fyller dagen innan Kim. Dem är barndomsvänner så de var ju lite extra kul att slå ihop de. Vi tillsammans med respektive hyrde bion och köpte pizza från ninos. De ingick en lokal bakom biorummet man kunde äta i, antingen laga egen mat eller köpa med och vi valde de sista. Var en riktigt rolig överraskning och vi och dem är sååå nöjda😃

Lyckad kväll som alltid med dessa underbara människor❤️👏

Likes

Comments

Matheo 1-2 år

Här har vi en stolt mamma idag👋🏻
Matheo överraskade på självaste 2årsdagen i torsdags att kissa på toaletten.
Jag brukar alltid låta han springa lite naken i samband med blöjbytet innan nästa blöja åker på. Har även sedan han var typ 1 år introducerat pottan och visat att de är något "roligt". Att man kan sitta där och läsa en bok och att det är där han ska kissa och bajsa framöver.
Jag har aldrig tvingat han sitta på pottan utan ställt frågan och om han vill har han satt sig och om han inte velat har de inte varit mer med de.
Men plötsligt händer de! Eller hur?🙈
Han springer o ropar "mamma kissa". Så vi springer till toan och javisst kiss kom de!! Wihoo👏
Både han och hans mamma blev ju hur stolta som helst och drog världens leende mot varandra😄
Sedan fortsatte de när vi kom hem funkar fortfarande. Han har inte kissat ner sig än. Idag sprang han tillomed in själv och satte sig utan att säga till mig.
Så snart är han kanske blöjfri på dagarna.
Min duktiga kille❤️
Tog sina första steg på julafton innan han skulle fylla 1 och kissade på pottan när han fyllde 2. Vad är de med "stora" dagar? Haha🙈

Såhär nöjd vad han efter🎈

Likes

Comments

Mat/bakning

Börjar förbereda lite smått till kalaset som ska hållas på söndag. Ska ge mig på att baka en tårta😅
Ljusa bottnar tillsammans med vitchkoladfluff och hallonmousse. Om jag lyckas även en traktor på toppen🙈
Önska mig lycka till!

Likes

Comments

View tracker

2barnslivet

Idag är det ju inte bara Matheos födelsedag utan även min mormors🎉
Så nu i eftermiddag/kväll har vi spenderat tid där hemma. Bjöds på smörgåstårta, kyckling och potatis (för oss som inte gillar smörgåstårta🙈) och mumsiga bakelser till efterrätt.
Paketöppning blev det också och självklart ville Matheo vara med och öppna alla presenter, hihi.
Men dem fick en riktigt mysig stund tillsammans, mormor och Matheo❤️
Mycket skratt kan man säga😂

Tack för allt gott!😍

Likes

Comments

2barnslivet

För idag är det Matheos födelsedag, hurra hurra hurra🎈🎉
Min lilla (stora) skrutt blir idag 2år. Är det inte sjukt? Bara 2 år sedan du kom och förgyllde hela vår värld? Känns som du alltid varit med oss!
Vår glada, energirika glädjespridare. För de är vad du är! Charmar alla dina nära och kära när du är på gott humör. Vår älskade Matheo❤️
Grattis🎈

Vi började dagen med sång och paket. Fick en banan med 2 tända ljus i✌🏻
Haha, han vaknade inte alls av sången vi sjöng utan vi fick säga grattis ett antal gånger innan han öppnade sina ögon. Så lycklig han blev när han såg paketet och ljusen😍 skrutt!


Vi fortsatte sedan dagen med frukost hos moster Lisa och simhallen tillsammans. Farmor Åsa hade då Amelia så vi fick egentid på självaste födelsedagen❤️
En mysig förmiddag helt klart!

Likes

Comments

2barnslivet, Vänner

Idag fick Lisa med oss ut i friska luften. Vi lät barnen springa lite vart dem ville och dem var väldigt nöjda att bara hålla sig i närheten av huset så vi hann inte så långt 😝 men barnen var nöjda, o de var ju de som var viktigast!
Efter ett bra teamwork blev det tillsist en liten Olof😍
Han fick 4 armar och blev ihopbyggd ett antal gånger men fin blev den tillslut iallfall😄

Efter gemensam lunch bar det hemåt för lunchvila. När Matheo sedan vaknade blev det både handling och BVC-besök för Amelia.
5 månaders sprutan😔

Ikväll var jag även på gymmet samtidigt som övriga i familjen var och åt mat hos farfar Peter och Malin. Amelia hade varit lite smågnällig nu efter sprutan stackarn så hoppas hon inte får mer ont under natten min skrutta❤️
Hon växer på som bara den och alla kurvor pekar rakt uppåt🙈

Likes

Comments

Skönt att komma iväg till gymmet!
På schemat idag, löpning och bröst/triceps💪
Nu kör vi!

  • 621 readers

Likes

Comments

2barnslivet

Idag gick de för första gången bra att äta gröt!!
Har försökt varje dag i typ 2 veckor men hon har bara spottat ut.
Idag bara gapade hon och ville ha mer hela tiden.
Wiho! & grisigt blir de😜

Natten till igår var inte alls lyckad. Amelia var vaken till 00.45, fick henne inte att sova på något sätt och hon blev bara mer och mer gnällig och skrek mer och mer ju längre tiden gick.
Sådan sjuk övertrötthet!
Ingenting kim och jag gjorde hjälpte.
(Ville dessutom upp 06!!!!!)

Natten till idag var de bättre. Har bara vaknat några gånger och då fått henne o somna om hyfsat okej. Hoppas på desamma inatt😇

Idag har vi kört heldag med Lisa och barnen. Promenad till och från öppna förskolan och sedan lek och bus hemma hos oss. Veckans bästa dag, utan tvekan!
❤️❤️❤️

Likes

Comments