Hej! Idag tänkte jag skriva om pseudovetenskap. Vad är detta?! Själva ordet betyder falskvetenskap, och för att särskilja religion och pseudovetenskap vill jag säga att religion är en tro och ingen pseudovetenskap. Så ingen missförstår. Dock kan man säga samma om astrologi.
Jo, visst känner man igen sig i mycket när man läser sitt horoskop. Det är dock inget som är bevisat, fast vi försöker få det bevisat genom oss själva.

Om vi tar mitt tecken; Fiskarna!
Det står först att jag är lyhörd och väl medveten om min omgivning, vilket gör det lätt för mig att visa medkänsla. Ja, men det är många som jag känner som inte är fiskarna, som är precis likadana. Ta min mamma till exempel (våg). Hon har sina känslor på precis samma ställen där jag har mina. Vi är människor som älskar att göra andra glada. Vi blir dock ledsna när vi inte kan uppfylla detta.
Vad jag menar med detta är att jag tror snarare att de ligger i arvsanlagen än i tecknet.
Det här med att jag är kreativ och fantasifull. Mhm, men jag är för lat för att visa det. Jag är mer praktisk inom teoretiska ämnen just nu. Jag orkar inte lägga ned tid på att vara kreativ. Dock har jag ju målat senaste veckan, men jag brukar ALDRIG bli klar med mina teckningar/målningar. Sad but true! Senaste grejen jag började med var för att varva med teoretiska studier..

Här har ni bevis;

Jag lovar att denna teckningen ej kommer att bli klar... Suger, men det var ett sätt att slappna av. Ja jag kanske är duktig bla bla. men jag har inget tålamod och blir sur när saker blir fel.
Det står att fisken ska ha tålamod... Öh okej, nej.

Det står också att fiskarna ska passa ihop med ett fåtal människor från fiskens håll. Öh okej, sen att alla typ gillar fisken. Aha. Konstigt.. Fisken avskyr alla förutom skorpionen, men alla gillar fisken. NEJ NEJ NEEEJ! Jag gillar många. Dock har jag en killkompis som är skorpion, som jag alltid kan prata med, men de hör inte hit! Och jag kommer aldrig att bli kär i honom, för han är min "bror". (Det är något som zodiaken påpekar).

Jag ska skriva upp alla som gillar fisken enligt horoskopen! Vi börjar med det första tecknet!
Väduren gillar fisken gööör möö!
Oxen (andra tecknet) tycker samma som väduren.
Tvillingarna ogillar fisken (stämmer detta min vän som jag känt i 21 år? Eller min pappa), varför har ni inte berättat?

Orkar inte skriva alla men ni fattar principen. Det är snarare hur man är uppfostrad och vilka föräldrar man har. Det är dina föräldrar som just du speglar! Fan ta zodiaken...

Visst jag var en drömmare när jag var liten.. Blev dock realist sen...

Ciaaao!

Ps. Har ni invändningar kommentera gärna!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan! Jag är inne och tittar på partykungen eftersom det snart är halloween.
Själv ska jag väl inte göra något speciellt, men det hade varit kul att göra någon sminkning. Jag tänkte mig en zombiemilitär. Varför?! För att det är skojsigt. "Du symboliserar döden". Ja vadå då. Tycker inte att man ska noja över döden. Döden är inte ond. Dock är det hemskt när folk går bort, men jag nojar inte över min egen död. Den händer när den händer och jag kan inte påverka det. Tänkte nu på Stephen Hawkins, som fick två år på sig i princip pga sjukdom, och han lever än idag. Om man hade haft hans hjärna. Jag hade skitit i om jag suttit i rullstol och låtit en dator prata för mig. Så häftig gubbe.

I och med halloween är ju allhelgonahelg. Jag ska åka till min morfar och hälsa på i Sätila. Jag avskyr kyrkor och kyrkogårdar, men jag känner att min morfar behöver att jag kommer och hälsar på. Han dog när jag just hade börjat i skolan 1:an eller 2:an vilket snart är 20 år sedan. Jag kände väl aldrig min morfar, men det lilla jag upplevde av honom var att han var snäll. Han kanske inte var så plikttrogen till min mormor, en av de människor som jag ser upp till mest. Fast jag tycker att han inte ska dömas för något.

Tänkte skriva någon hyllning till min mormor då hon fyller 82 här, men det är i december. Det finns ett kort på henne som jag vill måla. Jättevacker! 

Ciao <3 Skriver nog något senare!

Likes

Comments

​Gaaah, har både tenta och prov om två veckor... Lagom stressad, men men vi ger oss inte! 
Jag tränar varje dag för ökat fokus. Det funkar men det är jättejobbigt när man sitter med en uppgift i två timmar, och det lossnar inte. 

Jag behövde en avstickare, därför jag skriver detta. Direkt efter ska jag sätta mig och räkna impuls och rörelsemängd. Tänk två bilar som krockar. Under krocken så skjuts ju bilarna ifrån varandra. Ska räkna rörelsemängden efter en krock. 

Gymmet gick bra idag, även om jag var stressad. Börjar få upp min styrka i bröstet (pectoralis major). Vilket känns skönt! Dock vill jag börja tävla i styrkelyft när jag är bamsestark. Skiter i bodyfitness. I'ts not my thing. Även om det är kul att stå på scen, men det är en ytlig bedömningssport. I så fall atletic fitness. Fast nee. Bedömningssporter som sagt.....

Ja nu ska jag P-lugga

Ciao

Lovar att ta lite bilder och lägga ut snart :P

Likes

Comments

Hej alla glada! Innan jag börjar plugga vill jag dela med mig av min träning, som gick jättebra. Dock suger jag på att icke skaka när jag tar bilder... AVM-Skit! (artivenös missbildning, ja jag vet jag är missbildad!). Skämt åsido mina kärl är missbildade vid Talamus. Det leder till att jag har lättare för huvudvärk samt snurrighet och ofta i kombo med varandra.

Army keps Platt modell Min nya favorit! Den ser så ball ut <3 Och min bananpistol xD

Körde lite armar idag. Gjorde det på en halvtimma med lätta vikter. Jag har knappt någon vila mellan seten eftersom att man ser pump då. Jag är tjej och jag älskar pump, ganska stört va? Man vill väl se skillnad under passet, det är ju det som är sköj! Sen hur man ser ut när man kommer hem är ju oväsentligt.

Passet bestod av;
Bicepscurl 15*6 7kg
Skullcrushers 15*6 10kg
Superset med båda ovanstående
Smalbänk 15*6 20kg

Det kanske inte är jättemycket men det gav resultat under tiden!

​Det viktigaste är inte att vara i 2 timmar på gymmet, utan mer att ha en plan vad man ska genomföra. Ni som är nya ni kan också! Ni behöver faktiskt bara vara i en kvart på gymmet till en början om ni har ett bra schema!

Over and out!

Ciao! <3

Likes

Comments

Hejsan hoppsan! Ett inlägg igen!? "Nej nu får du gerej". Älskar att skriva bara, och jag gillar att så många har läst min blogg idag. Ville tacka för det plus att jag ska berätta hur mitt "Axlar och Magepass" gick idag.
Jag gillar inte bara teoretiska grejer utan även fysiologiska. Det är jättebra att kombinera dessa eftersom att koncentrationen ökar om du tränar. Du tar in mer information som typ mgh är nästan samma sak som Fs (Newtonmeter eller Joule). Läges energier.

Tänkte dock inte så mycket på lägesenergier då jag hade 12+12 kg vikter i händerna (en 12a i varje hand). Om man ska räkna på det vilket är skoj! De högsta läget jag kan hålla 24kg vikter i händerna är ca 2,0 meter (Det är nog högre). Ep=mgh säger då 24*9,82*2,0= ca 0,5kJ (Kilo Joule) eller 500Nm (Newtonmeter)

​Som ni som orkat läsa hit förstår ni säkert att passet gick bra. Mina axlar var ganska "pump" efter. Pump är en blandning av värmeenergi, kemiskenergi och rörelseenergi. Hur!? Det får ni räkna ut, om ni är intresserade ;). Tack ni som orkar läsa! Ni är guld. Jag ska försöka skriva mer om morgondagens pass utan att dra upp fysik. Det är ju inte alla som gillar det. Många gillar dock träning. 

Ska göra ett anatomiinlägg imorgon. Lovar!

Ciao <3

Likes

Comments

Hej alla som orkar läsa!

Jag är student som ni säkert har förstått. Nu tvingas man att flytta på grund av pengabrist. Vill inte bli tvingad att ta lån som jag måste betala tillbaka senare. Vill Må bra med min ekonomiska situation, och därför säger vi upp lägenheten. Då det kommer en senare idag som ska titta på den. Det känns lite sorgligt, men vad gör man. Har inte så mycket val.


Älskar min nya keps i alla fall <3

Ciao!

Likes

Comments

​Jag har svårt för att göra snygga metapic-bilder, men här är lite saker som jag antingen vill ha eller har testat. Säg att jag vill ha alla kläder inkl. knästöd. Produkterna har jag testat, och de är bra. ON Gold Standard <3 Godaste proteinet. 

Ciaoo <3

Likes

Comments

Godmorgon alla som orkar läsa!

Jag sitter och pluggar fysik och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Grejen är att det är roligt, men eftersom att man har läst matte så är inte min hjärna så verklighetsintryckt. Hur kan man till exempel beskriva en händelse med en matematisk formel. I mekaniken får man ett större perspektiv varför man använder Pytagoras-sats och cosinussatsen. Dock tar det ett tag innan man faktiskt fattar varför....
Ibland önskar man att man hade Albert Einsteins, Isac Newtons eller Galileo Galileis hjärna. Hur fan kom de på det här!
Det är väldigt häftigt. Jag vet dock att folk som inte är jag tycker att detta är plågsamt.. Jag känner att min hjärna dör lite då och då. Fparalell och Fvinkelrät. (Hur krafter påverkar oss när vi åker skidor i en backe till exempel). Det blir mindre friktion och du har tyngdkraften som påverkar snett uppifrån, vilket gör så att du trycks nedåt. Vi kan ta ett annat exempel. Om du står i en backe med 80 grader. Så måste du antingen parera med kroppen eller hålla i dig i något för att inte ramla. Detta beror ju på tyngdkraften och normalkraften (motverkande)

Här ser vi en typisk gubbe som åker skidor. Det skulle kunna vara min pappa haha. Nu vill jag inte säga vad han väger, men säg 90 kg, då blir Fmg 90*9,82 som som typ är 900N (Newton), för att vara mer exakt 884N. Det är hans tyngd vid plan yta. Nu har jag inte lärt mig alla formler än. Men det beror på hur stor friktion han har under sig och lutningen som beror på farten!


​Jag måste plugga mer! 

Idag ska jag också röntga mina visdomständer....

Ha det bäst!
Ciao!

Likes

Comments

Hej, nu är jag faktiskt riktigt förbannad. Då ska man egentligen INTE skriva på bloggen, men jag skriver aldrig här.
Som en av det kvinnliga könet är jag fullt medveten om att vi är olika kroppsmässigt, MEN marknadsföring mot det "olika" könen, stör mig något så brutalt. För det blir så könssegrigerat. Nu vet jag att det finns folk som jag, som tänker längre än jag kvinna du man. (Ska egentligen vara tvärt om) ;-)

Vad är det för produkter jag pratar om? Jo, gymkosttillskott. Det riktar sig mot kvinnor som att ALLA ville gå ned i vikt och ALLA men att bli starkare och få en blodrush. Jag vill till exempel vara stark framför smal, och det gör så att man känner sig utanför.
Det jag menar att man lindar in det i olika sammanhang för att företag ska tjäna pengar på olika produkter. Just att de sätter just "För tjejer" på etiketter. Självklart går vi på skiten också. Vi kan ta ett exempel från när jag började gymma. Jag letade efter kosttillskott för just tjejer. Bara för att jag trodde att skiten var mer anpassad för mig. Saken är den att de flesta tillskott innehåller samma ämnen. Även om det är BCAA eller protein ...

Jag har tagit så kallade testohöjande tabletter. "Oh nej! Då blir du man....". Gahahahahaha. Det är inte som att det är testosteron i tabletterna, för då hade de varit olagliga att ta i de flesta länder.
Det hände ju inget med mig... Varför jag gjorde det var att se om det hände något. Det jag dock märkte var att jag blev starkare under denna tid, eftersom att jag tryckte i mig mat också. Det hade inget med tillskotten att göra....

Hittade en olikhet i PWO:er för "henne" och "honom". Detta gjorde mig ÄNNU mera rasande! Det var fettförbrännande ämnen i tjejers PWO.... Fuck vikthets! Hatar skiten.. Du ser ut som du gör, och DU är vacker! Medans killar hade mer vettiga ämnen.
Vikthetsen suger!

Det jag menar är att det spelar ingen roll vilket skittillskott du tar som människa, så länge det funkar för just dig! Sluta upp med att vara könssegrigerade! Vi är alla olika vilket kön vi än har.

Tycker man ska börja respektera folk som de är och inte placera in de i typiska fack.

​Var den du är och låt inte media påverka dig <3

Ciao <3

Likes

Comments