Hej!

Idag tänkte jag köra ett uthållighetspass som innehåller bröst, axlar triceps. Med uthållighet menar jag att jag kör minst 15 repetitioner och högst 20. Det ska också vara 6 sets. 3 uppvärmning och 3 tunga.

Bröst eller "Pectoralis Major, minor" är det som jag älskar mest att träna, och varför gör jag det? Just för att jag är svagast i dessa muskler. Det är kul att köra saker som man är svag i, för då kan man bara bli starkare. Man ska inte strunta i saker som man är dålig på, för då blir man tyvärr sämre på det. Träning och övning ger faktiskt färdighet, som föräldrarna sa när man var liten. Hur jobbigt det än är ta dig igenom det, så blir det bättre nästa gång.

Ni undrar säkert "Varför den rubriken om du älskar bröst?". Det var faktiskt något som Ako Rahim sa till mig. Det var 2012 och jag var ganska ny inom styrketräning, och hade det varit idag så hade jag bitit ifrån och frågat varför. Antagligen i sexuellt avseende. Att tjejer är snyggare utan bröstmuskler, enligt honom. INTE enligt mig! Tjejer får se ut som de vill och träna vad de vill. Det är personligheten snarare än utseendet som gör helheten av en person, man som kvinna.

En sak är säker! Som människa är det bra att ha intressen utöver arbeten. Tror att man blir gladare att ha något att se fram emot. Viktigt att man inte begränsar intresseområdena. Exempel; att man får spela fotboll om man är homosexuell man utan att bli mobbad, och inte vill fortsätta. Samma med att vara muskelbyggare som kvinna. Vi måste börja acceptera mera. Alla har olika åsikter men man måste kunna släppa på tyglarna.

Två Youtube klipp som är intressanta i människovärderingar.

Over and out!

Ciao <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej,

Jag har länge funderat på en språkresa till Hawaii, men jag måste ha lite bättre ekonomi för det tyvärr. Dock har jag ju en plan B som ni ser i rubriken.

Varför jag vill ha MC-kort! Nej mamma det är inte därför, om du nu läser. Tänkt på detta redan för 10 år sedan, då jag kunde ta lätt.
Jag var också en av två tjejer som hade en Yamaha DT 50r, och jag tjatade på pappa att han skulle hjälpa mig att trimma den, för jag ville vara snabbast!
Jag som många andra älskar fart, adrenalin och explosivitet. Jag är bland annat höjdrädd, men jag vill hoppa bungyjump just för att jag är höjdrädd.

En kompis jag har, som heter Emil småfnissar åt mig när jag kör bil på broar. Jag sänker huvudet och ser görkonstig ut, eftersom att det känns som att jag är i luften. En annan grej var när jag och mitt ex var på Nordirland sommaren 2016. Vi gick på bron från "Ironisland" i "Game of thrones". Den adrenalinkicken, men fortfarande jag kan bättre.

Det var en liten avstickare, för att förklara hur konstig jag är. Jag söker upp det jag är rädd för på grund av känslan. Den är fantastisk just för att man känner sig maktlös. Annars är jag en kontrollfreak när det gäller min kropp bland annat. Jag kan inte dricka för mycket alkohol bland annat. Jag har en gräns! Jag hatar att bli nedsövd även om jag låtsas att jag inte bryr mig, när jag träffar en narkosläkare. Någon/något annat får inte ha kontroll över mig!

Men tillbaka till "Varför MC?". Båda mina föräldrar har kortet och de har en HD, som jag vet att jag inte kommer att få köra hahahaha... Jag tror det är mest för farten och att få köra. Sen tycker jag det är hett med brudar som kör MC.

Adrenalin.. Hon blir ju köttfärs om hon ramlar!

Tack alla som läste!

Ciao <3

Likes

Comments

Tjenare, nu har jag inte direkt något underlag för allt jag kommer att skriva, men har pratat en del med vårdpersonal den senaste veckan.
Jag är en som pratar ganska dåligt om den svenska sjukvården annars. Att de inte tar en på allvar, fast riktigt så är det inte. Det är "högre" upp de inte tar folk på allvar. Politikerna...
Sjuksköterskor är ofta underbemannade och operationer skjuts upp för att de inte har tillräckligt med specialistläkare. Då undrar jag lite "Vafan är inte läkarprogrammet fullsatt", men det är ju inte därför.. Det tar en tid att bli överläkare/specialistläkare. Det finns ju olika delar i kroppen och alla behöver specialister. Jag tror det tar mer än 15 år för en läkare att bli överläkare. 5 år för grundutbildningen, 5 år till för att specialisera sig och man är inte överläkare sen utan du måste gå genom stegen också först underläkare sen AT/ST-läkare och till sist överläkare.

När du ligger på sjukhus märker du deras tempo. Det kan vara lugnt i perioder som vilket jobb som helst, men händer det något ökar tempot något så brutalt. Det är liksom inte bara den fysiska som är jobbig utan också den mentala biten. Folk snackar mycket om deras tunga lyft, men jag tror att den mentala stressen är jobbigare. De har hand om människors liv. Dock har jag ju alltid legat på avdelningar med fokus på CNS (Centrala nervsystemet). Vilket betyder att jag har sett folk som haft tumörer, efter strokes, Parkinson osv.
Förra gången 2013, sköts en operation upp med en äldre dam. Man såg att hon hade en grövre sak en vad lilla jag har. Fick reda på att hon hade en stor tumör. Eller grövre och grövre, mina problem syns ju inte. Dock är det väl farligt, men jag är ganska ensam om att ha en AVM, vilket gör att jag har mina läkare för mig själv... En tumör är vanligt, det är ju cancer och vem har inte hört talas om cancer.. Var med denna gång om ännu en gång att operationen blev uppskjuten för en person. Jag vet också vad hon hade men kommer inte skriva det, bara för att jag respekterar personen. Pratade med henne. En gullig dam <3

Annars förutom all sådan skit, så måste jag säga att jag hade jättegoa sköterskor på uppvaket. Sjuksköterskan Morgan och systrarna Helene och Anette som var undersköterskor. Att se på Helene och Morgan var roligare än att se på en dokusåpa eller serie. De sa till och med det om sig själva. Jag saknar dessa även om jag inte känner de på de viset. Då menar jag Anette också. Så fantastiskt snälla <3

Så personalen har varit fantastisk denna gången <3

Tänkte skriva lite om mina utbildningsplaner. Morgan fick mig att ändra syn på mig själv..

Ciaoo <3

Likes

Comments

Hejsan allihopa <3

Sitter här och lyssnar på misery business. Det påminner mig om gymnasiet och hur jag var då. Jag är ju väldigt lik mig själv nu.
Jag gillar och gillade ganska annorlunda saker, som typ färgade linser. Eftersom att man kan ändra sitt utseende med en gång.

Jag kommer ihåg hur svårt jag hade att sätta in linserna  förr, nu gick det jättelätt. Jag måste ha blivit bra på det haha.

Kanske inte ett jättekul inlägg men men..

Ciao <3

Likes

Comments

Hej, refererar till mitt förra inlägg pga pengar. Jag har en dröm som jag har haft sedan 2012. Drömmen har dock legat på is ett tag, eftersom att det har hänt en hel del i mitt liv sen 2012 och för att jag inte kan spara pengar. Jag är nästan okapabel till det.
Just nu så pluggar jag ju och kan inte spara. Måste använda varenda krona som jag får in. Det leder ju till att jag aldrig kommer att få göra detta.

Det jag vill göra övergår runt 40 000 kr och det är så mycket pengar. Känns som att jag ALDRIG kommer att nå den summan nu.

Så vad vill du göra Sara?!
Jo!

Jag tänkte redan som 21 åring att jag ville göra detta. Nu har jag försökt hitta andra billigare resmål för att få det billigare, men jag vill hit mer än någonsin.
Jag var faktiskt här när jag var 1-2 år gammal, men det minns jag inget av.

Huvudmålet med detta är inte att sola utan att lära. Att verkligen behöva prata mitt andraspråk och öva. Tänk att få göra det på en vacker plats. Inte bara stränder utan naturen. Vulkanöarna i Stillahavet är så natursköna, eftersom att det är just vulkanöar.

Det är svårt att ha stora drömmar ibland!

Ciao <3

Likes

Comments

Halluuu, dags för ett nytt inlägg.

Idag körde jag igenom hela kroppen med frivänfningar, sittvändningar, rodd med stång, några chins, marklyft, samt latsdrag. Det låg väldigt mycket fokus på ryggen. Senast jag markade felade jag, så var tvungen att lägga mycket tid och energi på att stärka den.
Körde som mest 90kg i mark, vilket gick bra. Så länge man inte köttar med 120kg.
Man känner väldigt mycket efter varje set att man vill lägga på 10kg till, men jag har inte råd att mina kotor ska börja dumma sig...

Det känns gött att snart vara tillbaka!

Ha det bästast!

Ciao <3

Likes

Comments

Hejsan, nu sitter jag och pluggar på företagsekonomi. Jag måste säga att det är 100 gånger lättare än fysiken, men det är påhittad information som vi människor har skapat.

Skrev att jag har beställt nya Träningskläder i titeln och ja det har jag. Dock fanns inte de som metapic så jag länkar!

http://www.madlady.se/traningstights-work-it-cheetah.html Jag gillar egentligen inte leopard, men vafan. Man måste förnya sig! Eftersom att jag är Ca 180 cm så får ju jag beställa L, inte många tjejer som är så långa. Och som alla vet har ju butiker ett snitt på den vanliga tjejkroppen, vilket faktiskt inte existerar. Alla ser vi olika ut.

Jag är ju ganska lång och bredaxlad. Alla tjejer i min familj är väldigt starka. Antagligen för att vi har breda ryggar och axlar. Vi är inte små fast vi är smala.

Men nu ska jag nog åka och gymma. Sen ska jag hem och plugga Företagsekonomi.

Ciao <3

Likes

Comments

Hej, funderat så länge på att läsa ett slaviskt språk, och senare också ta upp den franskan som jag har lärt mig. Jag bör väl egentligen läsa finska, men det är en sån liten språkstam. Man kan inte komma så långt med att kunna finska. Jag tror min förebild sa det till mig också, hon är finsk, och hon är min släkting. Hon ville hellre att jag skulle lära mig ryska. Det är dock svårt, eftersom att jag måste lära mig ett helt annat skrivsätt (kyrilliska). Man får börja från 7 åring-stadiet och det är fasen inte kul.

Jag kan redan pyttelite kroatiska, och jag gick igenom dem ord jag kunde på kroatiska och översatte till ryska, det är ungefär skillnaden mellan danska/tyska och svenska. No shit! Det är ju slaviskt. Dock gillar jag kroatiska mer, eftersom att jag tycker att språket är mjukare. Dock har man så mycket mer användning för ryska.
Jag har ju några från mitt jobb som säger att de är från sovjet. De flesta från de länder inom forna sovjet, lär sig ryska.

Ni får ursäkta mig men jag blev väldigt intresserad av detta i gymnasiet, då jag var ute och träffade på andra kulturer. Som just Balkan. Det hänger fortfarande kvar, även om man inte är vänner med de som jag var då.

Eller ah språk är roligt överlag, fast jag är inte görimponerad av typ latinska språk. Det är nog för att alla gillar denna språkgrenen. Just för att det är vackra språk, men jag vill säga att alla språk är fina. Svenska låter väldigt gulligt, engelska är ju det coola språket. Franska är ansedd som det vackra språket. Jag tycker väl att det är skönt att lyssna på, men det tycker jag typ om alla språk.

​Hrvatski <3 Nu är ju tjejen görfin som sjunger. 

Aja ska dra och träna med huvudvärk ;-) U can do it!!!!

Ciao <3

Likes

Comments

God morgon! Det må hända att jag har nada pengar just nu när jag studerar, men fasen vad jag vill göra en språkresa. Antingen till Belfast eller Honolulu. Två helt olika ställen, men antingen regn och rusk eller sol och bad (om det inte är monsun period). 

Jag var ju i/på Hawaii typ när jag var 1-2år tror jag skulle fylla 2, så då måste det ha varit 1993. Jag minns ingenting från denna resan haha, NO SHIT SHERLOCK! Jag har försökt påstå för mina föräldrar att jag såg en val på den resan. Dock var det när vi var på Nya Zeeland (samma resa). Jag tror dock att jag såg det på film, haha. Mitt första minne har jag från 3 års ålder. Som de flesta. Ljud och bild minnet kommer igång då, det är bevisat vad jag vet. 

Men jag vill resa antingen dit eller regniga Belfast <3

Vad händer idag?! En massa plugg. En 25 åring som pluggar :O Haha bättre sent än aldrig <3 

Ska nog dra och träna snart! Ska bli sköj, vet dock inte vad jag ska köra (Vilodag).

Aja ciao! <3

Likes

Comments