Twitter
@sarare94

Det här med att blogga fungerar inte riktigt för mig märker jag. Jag känner mig mycket töntig, samtidigt som det är skönt att skriva av sig någonstans.

I går fick jag ett ryck och avinstallerade alla sociala medier-appar, även denna. Men eftersom det är en (o)väldig vana för mig att kolla sociala medier stup i kvarten, så bestämde jag mig för att installera denna app igen. När det blir svårt att hålla fingrarna borta så kan jag skriva något fint på bloggen istället.

Sammanfattning av den senaste tiden:
Jag har inte tränat mycket alls, men jag har ätit  mycket Nutella och kämpat med att gå upp i vikt utan träning. Jag bestämde mig för att när jag gått upp ett kilo så ska jag börja springa igen.
Nu har jag gått upp två kilo totalt, jag har sprungit två gånger och börjat lite med yoga. Det går väldigt långsamt, men nu när det börjar bli vår och fint ute så är motivationen lite högre.
Vi ska såklart springa Midnattsloppet precis som förra året, så det är dags att ta tag i konditionen nu.
Idag ska vi ned till det nyöppnade 24Seven gymmet och testa på om det håller måttet. Det andra alternativet är Actic, vilket man självfallet får mer för, men om det är värt den stora prisskillnaden har jag svårt att motivera för.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I dag var det fokus på biceps och triceps när jag tränade. Det gick väldigt bra och jag vart riktigt nöjd med mitt träningspass.

I morgon ska vi simma hade vi tänkt. Då får jag inviga min nya baddräkt som jag införskaffade mig under mellandagsrean. Det ska bli kul.

Nu ska jag stretcha och göra lite lugn yoga för att slappna av inför kvällen.

Likes

Comments

Från att jag vaknade till klockan 20.00 har jag haft puls i 180. Det var längesedan jag var så här stressad som jag varit idag. Men efter en mängd samtal och flertal timmar framför datorn så lyckades jag tillslut.

Ansökan till internationella masterprogram är ingen lek!

På grund utav detta så har dagens matintag varit katastrofalt. Jag känner varken hunger eller trötthet när jag är såpass stressad, vilket är en rejäl nackdel, för största anledningen till att jag blir så pass stressad har nog mycket med att göra att jag äter dåligt. Ond cirkel helt enkelt.

Jag firade med chips och dipp när jag skickat in min ansökan.

Nu sitter jag och försöker förstå mig på en programmeringsuppgift, men tyvärr får jag det inte att fungera. Det får bli morgondagens syssla.

Likes

Comments

Jag sitter med min ansökan till Masterprogram till hösten, att skriva motivationsbrev är inte min starka sida. Men det måste göras, så det är bara göra om och göra rätt tills det blir bra.

Nyss tog jag en paus för att få ny energi. Jag tränade lite stabilitet och gjorde några armhävningar samt några magövningar.
Just nu känner jag att den utrustning jag har hemma räcker gott och väl för att bygga upp grundstyrkan och stabiliteten igen.
När jag känner att jag är tillräckligt stabil igen så kommer jag köpa ett gymkort och börja träna hårdare.

Detta är då min lilla träningsyta. Bollen använder jag mycket för att göra stabilitetsövningar som jag fått av min sjukgymnast. Gummibanden kan man använda till iprincip vad som helst. Alla borde ha en uppsättning gummiband hemma. Min foamroller finns inte med på bild, men det är definitivt en av mina favoriter, rekommenderas också!

Likes

Comments

Ja, som vanligt när man kommer på en ny approach eller ny ide så har man ju redan tänkt ut det första inlägget.

Jag räknar kalorier via appen Lifesum, jag kan inte säga att den är perfekt men den är väldigt smidig om man vill få ett hum om hur mycket kalorier man får i sig. Den påminner mig även om att äta och dricka. Vilket har hjälpt mig jättemycket

.

Det här var då dagens frukost och efter att ha räknat med Lifesum appen så ligger detta på ungefär 500 kalorier. Vilket jag tycker är ganska lagom för att vara dagens första mål. Kan man få i sig lite till är det jättebra, men jag är nöjd med detta just nu.

Likes

Comments

Jag började dagen med att söka runt efter tips och motivation till hur man som smal tjej kan träna och gå upp i vikt. Men inte finns det något relevant förutom en sliskig kille som försöker förklara att ingen tycker det är snyggt med smala tjejer. Sedan fortsätter inlägget handla om vad dessa tjejer tänker och gör. Mansplaining på högsta nivå helt enkelt.
Så eftersom jag letat efter en smal tjej som tränar för att gå upp i vikt (utan att träningen är hela dens liv) i så många år men aldrig hittat denna person, så tänkte jag att då får väl jag se till att det finns en där ute.

Först tänkte jag skapa en helt ny blogg, och vara anonym hit och dit. Men det här får duga. Välkommen till mitt kaotiska huvud!

Nedan kommer inlägget jag förberedde för det nya syftet:

Hej!

Tränings och fitnesstrenderna är helt fantastiskta, i många år har olika dokumentärserier tjatat på att vi alla måste börja röra på oss mer. Fokuset idag dock är ofta att få en så snygg kropp som det bara går, att kunna visa upp den på sociala medier och få en massa likes.

Jag har i många år varit intresserad av träning, framförallt styrketräning. Men jag har aldrig lyckats hålla det kontinuerligt under längre perioder. Jag fick resultat under det året som jag tränade mycket, men nu har jag tappat allt det som jag en gång byggde upp.
Vilket tog mig hit. I många år har jag googlat och sökt på alla möjliga sociala medier. Det tog lång tid för mig att ens hitta en person som började träna som ordentligt smal för att bli ordentligt stark. Jag vill hitta en träningsform som passar mig, för uppenbarligen har jag inte gjort det ännu. Men när man googlar så hittar man inte många i min situation och med mina mål. Därför tänkte jag ta tag i det själv, ifall det är någon annan där ute i samma sits som mig.

•Smal tjej som vill bli större och starkare
•Jag vill gå upp i vikt
•Jag vill inte tävla i fitness
•Jag vill inte göra mängder med matlådor med en torr kycklingfilé och lite haricoverts

Så, jag är en helt vanlig tjej som råkar vara väldigt smal och har alltid varit det. Jag har aldrig lidit av någon ätstörning (hur många gånger jag än fått frågan). Folk har alltid påpekat min vikt och min storlek. Jag har aldrig känt mig riktigt hemma i min kropp, jag identifierar mig själv som en ganska tuff och cool tjej, men när jag då ser mig i spegeln eller på bilder så ser jag bara så klen och mesig ut. Vilket tillslut har gjort mig klen och mesig i vissa situationer. Så om jag bara kunde bygga upp den kropp som jag känner egentligen är jag, så skulle jag nog må mycket bättre.

Sammanfattningsvis:
Jag är en tjej på 22 år som är 165 cm lång och väger just nu 44kg. Min målvikt är 50kg. Jag har börjat räkna kalorier för att kunna få i mig över 2000 kcal varje dag. Är du intresserad av hur det går för mig att återigen försöka nå mitt mål, så följ mig här.

Likes

Comments

Vid ett flertal tillfällen har jag försökt att skriva ett vettigt inlägg, men det har tagit emot varje gång. Jag är inte på topp just nu och den senaste tiden har varit ganska tung. 2016 har verkligen inte varit mitt år. Sakta men säkert försöker jag ta mig upp igen och vissa dagar är bättre än andra.
Förra veckan och denna vecka har jag börjat med att boka in träffar med vänner, vilket kan göra stor skillnad. Att bara ta sig ut genom dörren är nu en ganska stor bedrift för mig.
I morgon (i dag) ska jag träffa Chiara och på Onsdag kommer Lollo hit och ser lägenheten för första gången (!!!). Det ser jag fram emot väldigt mycket. På måndag så börjar jag läsa Fysik 2 på distans och på Onsdag har jag tentamen i statistik. I december får jag veta hur våren kommer att se ut och jag håller tummarna för att jag ska plugga matematik. I så fall kommer jag att börja med en förberedande kurs i matematik på distans nu i december och dessutom har jag tentamen i Kemi i januari. Förhoppningsvis får jag ut min examen då. Jag hoppas med allt jag har att 2017 blir ett bättre år för mig, jag vill kämpa för det.

I tisdags förra veckan så var jag inne i Stockholm och handlade Nespresso kapslar och en bok fyllda med vykort att färglägga. Denna jul ska jag alltså färglägga vykort och skicka till mina vänner, det blir lite mer personligt när man lagt ner tid och kraft på att göra kortet extra fint.

Snön har hälsat på här i Stockholm och det har varit en hel del kaos. Men så otroligt fint, det finns ingenting bättre än snö. Så i Torsdags träffade jag Oskar och vi gick till utsiktsplatsen vid Mariatorget. Jag hade med mig varm choklad och fårskinn. Vid borstade bort all snö från bänken och satt på fårskinnet, otroligt mysigt men fötterna och händerna blev inte så glada efter ett tag.

Likes

Comments

Jag tog en kort promenad i dungen utanför huset. Hösten är helt klart en av favoritårstiderna, den är verkligen här nu. Jag tog med mig systemkameran ut, men blev aldrig tillräckligt inspirerad för att ta fram den. Jag tog dock några bilder med mobilen och redigerade dem i photoshop express.

På denna bänk är det fantastiskt att sitta och titta ut över trädtopparna och vattnet som man kan skymta mellan träden, en garanterad favoritplats.

Likes

Comments

Jag var på intervju fredagen den 30/9. Nu väntar jag spänt på att de ska höra av sig. Intervjun gick bra, men det finns ju en ganska stor risk att någon som har bättre kvalifikationer får jobbet. Det var hur som helst väldigt roligt och lärorikt.
Efter intervjun så åt jag och Lasse på en helt fantastisk asiatisk restaurang. Det kommer vi definitivt göra om. Sedan var det dags för Far and Away konserten. Konserten var helt magisk, en upplevelse jag sent kommer att glömma. Det var musik från filmer och spel, såsom Star Wars, Narnia, Harry Potter, Sagan om ringen, Game of Thrones och mycket mer.

Senast jag var hundvakt åt Milo så hittade vi en fantastisk hundgård i skogen, med sjöutsikt. Där fick han nosa och springa och leka länge. Jag passade på att ta lite foton med systemkameran. Han ser så kunglig ut i skogen. Mycket fin hund.

Här om kvällen så var det en fantastisk solnedgång som gjorde att hela himlen färgades röd. Jag lyckades ta några fina bilder med mobilen som jag sedan redigerade lite. Fantastiskt häftigt tycker jag att det är, man blir alldeles varm i kroppen.

Likes

Comments

Att fota under hösten är något lite extra. Det är så mycket färger och förändringar i naturen, vilket gör att jag blir inspirerad.
Jag tog mig en tur i dungen utanför vårt hus, jag fotade och plockade kottar och löv. Löven har jag lagt som ett lager ovanför jorden som jag sparade i går, förhoppningsvis gör det att den kan hålla fukten längre, dessutom blir det väldigt fint också. Kottarna tänkte jag ha som prydnad på balkongen nu när den ska höstinredas.

Bilderna är helt oredigerade.

Likes

Comments