Okej nu är jag alltså tillbaka i Connecticut igen och jag är väl inte direkt supertaggad. Men jag har ju bara 3 månader kvar nu så det ska väl förhoppningsvis gå rätt fort. Igår kväll landade jag i alla fall i NY på JFK AirPort och där möttes jag av världens gulligaste kille som hade gjort en skylt. Han hade saknat mig så mycket haha. Jag hade mellanlandat i North Carolina och grejer så jag var rätt trött, så hans syster körde hem oss så sov vi direkt. Dagen efter fixade han och jag en present åt min värdson som fyller 10år imorn(måndag). Jag ville köpa ett par snygga skor men det blev ett Xbox spel. Billigare och bättre. Sen på kvällen körde hans mamma hem mig till Greenwich. Förstår inte varför hon alltid så gärna vill göra det, men jag säger ju inte nej förstås. Den här gången var det full bil Hahaha. Det var mamma, syster, lillebror, mormor och Olangy och jag. Och det var bara för att skjutsa hem mig, såååå gulliga. Och hans mormor har matat mig med en massa mat hela dagen. Hon pratar knappt engelska så jag bara nickar och ler.

Det var såååå jobbigt att säga hejdå till den här godingen igen. Förra gången visste vi ju att vi skulle ses snart igen, men nu vet vi ju inte. Jag grät när jag gick genom security och lite på planet när tjejen bredvid tog en liten nap. Men hon är som min syster nu så jag vet att vi kommer hålla ihop. Hon är grym!

Imorn är det jobb igen och jag jobbar en hel del den här veckan och den kommande månaden. Imorn börjar vi dock med att fira min värdson som fyller år och sen så ska jag börja äta veganskt. Får se hur det går när man inte har Erika som lagar åt en, men målet är att vara det tills mamma och pappa kommer. Efter det får vi se!

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 30 readers

Likes

Comments

Jag hade en hel del tid över på flyget hem från California och när jag har för mycket tid så flyger det runt en massa saker i huvudet som jag funderar på. Just idag tänkte jag på hur mitt val av att jobba som au pair i ett år fått mig att växa upp. De mesta av sakerna som jag skrivit ner är i teorin givna men som jag personligen utav den här upplevelsen fått känna på. Det är inte lätt att inse och acceptera att man är vuxen, men om man är medveten om vad som händer och inser sina nya ansvarstaganden så kan man lära sig med tiden.

Jag vet att au pair livet ser olika ut beroende på hos vilken familj man hamnar i, då alla har olika regler och principer. Men rent generellt så tror jag att jobbet får individer att mogna på följande sätt.

-du måste ta hand om dig själv för ingen annan kommer göra det åt dig
-du måste föra din egen talan
-du måste stå upp för dig själv
-du måste fatta dina egna beslut
-stå ensam för eventuella konsekvenser
-sköta din ekonomi själv, så vissa veckor kommer det snålas för det är ett måste
-tråkiga inköp kommer ingen annan stå för, så när schampo flaskan är slut kommer inte mamma köpa en ny åt dig
-du kommer lära dig att bensin är svindyrt när du måste betala det själv, så ta inte bilen för givet
-du måste ta initiativ till nya relationer för att skapa sociala relationer
-du måste vara en extra vuxen och kunna ta ansvar för fler än dig själv
-du måste vara en person man har förtroende för
-skilja på jobb och fritid, vilket är avgörande för dig men också för din prestation
-hålla rent och snyggt, för det finns ingen som kommer dammsuga eller göra rent toaletten åt dig
-du måste vara öppen och ha en acceptans för nya saker, för du kommer stöta på nya saker hela livet
-ödmjukhet och ett trevligt bemötande kommer visa sig ge mycket tillbaka
-våga göra fel och lära sig av sina misstag är nog det viktigaste, kan gälla språk och talan men också rent jobbmässigt, ibland blir det fel, det är inte konstigt
-våga fråga, vilket jag vet att så otroligt många människor har svårt för, men som gör livet så mycket lättare om man vågar, man kan ju liksom inte veta allt
-ta inte allt personligt, det orkar man inte
-stå dig själv närmast, för om ingen finns runt omkring så har du åtminstone dig själv
-våga visa känslor, för även som vuxen mår man bäst om man låter sig själv känna alla känslor som behöver kännas


Sen är man ju inte helt ensam eftersom man har en familj och andra vänner runt omkring, kanske andra au pairer kanske inte. Hur det sociala livet ser ut har man som sagt också ansvar över själv. Det blir vad man gör det till!

Det var det! Sen får man ju inte glömma att livet är underbart och du äger ditt eget liv, så gör så mycket galna och roliga saker du kan! ... så länge du tar ditt/dina ansvar såklart!!

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

  • 34 readers

Likes

Comments

Idag var det Erikas och min sista dag tillsammans och den var superbra! Vi började med att gå till gymmet på morgonen för att sen gå hem och duscha. Efter det tog vi hennes familj California cyklar om ni fattar och cyklade ner mot Venice beach. Först stannade vi på ett vegansk ställe och åt brunch. Vi delade bl.a på en vegansk pizza och det är det bästa jag ätit helt klart. Sen fortsatte vi ner till stranden, vilket hade varit enklare med en vanlig cykel. De här cyklarna var sååååå tröga så det var en bra workout.

Kort sagt var det en bra dag förutom att jag brände mig igen. Men jag är svensk så jag borde vara van.

Imorn åker jag tillbaka till NY och CT så det blir ledsamt, men men.

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

  • 60 readers

Likes

Comments

Idag började dagen med att Erika lämnade mig vid en galleria medan hon jobbade. Den var enorm, så jag hann bara med en våning och knappt det. Sen åkte vi till gymmet när hon jobbat klart. Och sen mös vi med film och popcorn på kvällen. Jag behövde lite mys med henne som vi brukade ha efter jobb och så när vi båda var i Connecticut. Det var så mkt enklare att hänga då och jag saknar det.

Erika bor där i ett av husen uppe på kullen

The vegan lunch som Erika gjorde åt oss!

The view från Erikas område, man ser Hollywood skylten!!!

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

Likes

Comments

100 dagar idag tills jag får se mamma och pappa igen!!!!! Med brorsan dröjer det lite längre men snart så!!! LÄNGTAR! Älskar dem så sjukt mkt!

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

Likes

Comments

Idag började jag med att ta en promenad till CVS och Tjmax för att köpa en liten tack present till Erikas värdfamilj. Erika jobbade så jag trodde jag lätt skulle klara det själv men då gick jag vilse. Fixade sig ändå för jag är ju inte rädd för att fråga precis. Sen plockade Erika upp mig med sina värdbarn och så åkte vi till the farmers' market. De är de sötaste barnen jag har sett!! Senare tog jag en nap när barnen tog en nap, vilket var sisådär 2h... men så skönt! Efter det slutade Erika jobba så då åkte vi till hennes galet fina gym som kallas för The Resort. Galet fint! Hur som helst så tränade vi lite och sen åkte vi till Manhattan Beach med lite mat som vi köpte på vägen. Väldigt kallt var det men gud vad jag önskar att jag bodde i ett beach house.

Hennes gym!

Likes

Comments

Idag hände det först inte så mkt, då Erika jobbade till kl 1pm och jag tog en löprunda på förmiddagen. Sen kom hennes värdmamma hem och tog över och då tog vi bilen till Pasadena eller vad det heter. Där gick vi och kollade på americas got talent auditions. Så häftigt då man har sett showen så många gånger plus att man fick se juryn( Simon Cowell, Heidi Klum, Mel B, Howie). Det var bara det att vi var tvungna att vänta 2h innan showen började och sen när den gjorde det var det många dåliga. Men fortfarande kul upplevelse! Efteråt provade jag en IN-N-OUT burgare för att Erika sa att det var ett måste. Men jag diggade det inte alls! Har inte ätit snabbmat på så sjukt länge och jag klarar mig så bra utan. Men jag provade i alla fall! Så check på den!

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

Likes

Comments

Idag har vi hikat om det nu stavas så när man sätter in det i en svensk mening... men hur som helst så var det hel grymt!! Vädret var soligt men svalt så det var perfekt! Förutom att det lurade en lite så jag kom hem som en tomat... Vi gick i alla fall upp hela vägen till Hollywood skylten och det tog väl cirkus 1,5 h. Sååååå värt det! Sen när vi tagit oss ner tog vi bilen till Beverly Hills och West Hollywood för att äta middag. Tipp topp dag förutom att jag fortfarande känner mig trött om det nu beror på jetlag.

Efter Beverly Hills åkte vi till en vegansk resturang i West Hollywood och det var så sjukt gott!!!!!!!

Och här kommer lite av Erikas värdfamiljs uteplats och deras utsikt över LA, så fint!

Imorn har Erikas värdmamma fixat biljetter till oss för att gå på Americas got talent auditions!! Ska bli så kul! Men nu ska jag sova med min solbränna...

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

Likes

Comments

Idag var min första dag i LA och vi gjorde en massa saker trots min jetlag. Var verkligen sååå trött !! Men dagen började i alla fall med att Erika gav mig frukost på sängen! Hon är verkligen en ängel! Sen senare åkte vi till downtown LA för att gå till Hillsong church. Efter det köpte vi en sallad på whole foods till lunch innan vi åkte till Hollywood. Där gick vi till the walk of fame, vilket är totalt överskattat, men men been there done that. Sen gick vi till olika coola gatumålningar och tog några bilder typ. Det var en superhärlig dag och jag är så glad att jag får hänga med Erika igen! Älskar henne verkligen! Min syster!!!

Sen får vi se vad som händer imorn!

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

Likes

Comments

Igår flög jag äntligen till Los Angeles!!!! Har saknat Erika så sjukt mkt så det känns helt underbart att få se henne igen! Igår sov jag hos Yelena på Long Island och sen skjutsade hon mig till flygplatsen senare på kvällen, vilket jag var så tacksam för. För annars hade jag behövt ta tunnelbanan hela vägen. Jag tyckte det var så skönt när hon lämnade av mig där för jag älskar att bara gå runt för mig själv ibland. Bara vara min egen och tänka på mig själv. Men problemet var att jag inte fick sova på flyget då jag visste att jag skulle sova direkt när jag landat typ. Älskar ju att sova på flyg så ville egentligen bara däcka. Men det som var skönt var i alla fall att vi bara var två stycken på min rad och att jag och killen som satt där fick mkt utrymme. Sen när jag landat tog jag en taxi till Erikas hus och sen kramades vi äntligen igen!!!!!

Puss & kram, på återseende, gulligull, hejdå!

Likes

Comments