Ska jag? Vågar jag? Orkar jag?
Det är så många otroligt starka och underbara tjejer/kvinnor som vågat stå på sig själva och berättat personliga och jobbiga händelser. Jag blir så otroligt stolt och glad att ni står på er och vågar berätta. Vågar ta den hårda smällen. Det gjorde jag i våras, två smällar. Men ena började innan den andra. Jag anmälde två män som gjort sexuella övergrepp på mig. Ena händelsen var 2013, jag var 14 år. Andra händelsen var 2017 i våras och det pågick i 1,5 månad. Första anmälan på första övergreppet gick till förhör ganska snabbt, det var något av det jobbigaste jag gått igenom. Han kallades också på förhör. Advokaten ringde mig efter två månader och sa att det lagts ner pga "ord mot ord" då jag inte hade några konkreta bevis. Det tog väldigt hårt på mig. Att det lades ner gör väl egentligen inte jätte mycket, jag ville bara göra rätt för mig. Stå upp för mig själv för engångs skull. Och det gjorde jag, och han kallades på förhör och det räcker väl, att han fick reda på att jag inte tänkte låta det gå, att jag tillslut stod upp för mig själv. Men fortfarande, rädslan att han går fri, rädslan att stöta på honom.

Andra anmälan om händelsen/händelserna iår, polisen ringde mig för tre dagar sen och frågade om jag kunde komma in på förhör. Senaste tiden har jag känt mig så orkeslös, jag jobbar mycket och pluggar. Och med tanke på att första anmälan inte gick bra så orkade jag inte. Jag orkar inte stå upp för mig själv två gånger. För jag vet att den andra kommer läggas ner också. Jag har inte "tillräckligt" med bevis och han kommer aldrig att erkänna. Och det får jag väl leva med? Trotts att han kontaktat min familj efter jag tillslut vågat göra slut, trotts att han förgrep sig på mig under 1,5 månads tid, trotts att han förbjöd mig till en massa saker och bestämde över mig.
Livet är orättvist, och vi kvinnor får stå ut med mycket. Vi kan inte ens gå på stan själva en kväll utan att få en kommentar/blickar/visslingar.
Vi måste stötta varandra, ta hand om varandra och backa varandra. För vi är starkare än vad dom någonsin kommer bli. Jag önskar över hela mitt hjärta att de som skadat mig inte ger sig på någon mer. Jag önskar att dom öppnar sina ögon och förstår. (Blir gråt och skrattfärdig när jag skriver detdär..) För vi alla vet att det förmodligen inte kommer hända.

Tjejer, stå upp för er, ta ingen skit. Va modigare än mig tills jag blivit starkare ❤️

Vet inte vad jag vill med det här, kanske förmedla, kanske varna? Iallafall, ni förtjänar det bästa, nöj er inte med okej.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Just nu ligger jag i soffan och kollar på Ellen Degeneres Show. Till frukost fixade jag kanel och äpple gröt, vilket var jätte gott! Eftersom att jag kan ha svårt att äta på morgonen så blir gröt perfekt, det mättar så snabbt att jag inte alls behöver äta mycket! Och det är bra för att jag inte kan äta mycket på morgonen, jag får kväljningar då. Och jag har ingen aning om varför!
Idag blir det sång! Vet inte om jag nämt det förut men jag går och sjunger en gång i veckan hos en tjej som heter Therese! Hon har eget och är grym!! Efter en halv termin så har jag redan märkt skillnad på min röst, är mycket bättre på teknik osv. Idag ska jag också köra dit! Jag håller på och övningskör just nu för fullt! Så mamma slutar jobbet tidigare idag för att åka med mig vilket gör mig så glad! Jag har världens bästa mamma :)
Hoppas ni mår bra, kram

Likes

Comments

Har inte velat skriva på ett tag, inte vågat om jag ska vara ärlig. För jag vill inte skriva ut för mycket. Jag vet inte exakt vilka det är som läser, och eftersom att jag skriver om personliga saker som min ångest och depression så blir det svårt att stå för allt och känna sig stark i det. Det är min svagaste punkt, och att skriva ut det på internet är jobbigt.
Min blogg var privat förut, nu är den offentligt. Och ibland vill jag bara ta bort allt! Samtidigt som jag vet att folk är i likadan sits som mig och att det kan hjälpa o veta att någon lever i samma svackor.

Likes

Comments

Sitter hemma hos Sara Björklund med henne och Sara Grahn. Ja, det blir alltså tre Saror! Vi sitter o lyssnar på musik och pratar, jätte mysigt. Tänkte gymma ikväll men glömde kläderna hemma dum som jag är.. Så vi får se hur det blir.
Gårdagen gick bra! Det var min syster Amanda som kom med sin sambo Jesper och deras lilla knodd Theodor! Så det var ingen ångest. Skönt! Vi åt hamburgare och sen glass men maränger o bananer! Mums.

Likes

Comments

Hade tråkigt. Ända förklaringen haha! 

Idag fyller lilla syster Noomi år så vi ska ha gäster över på middag. Hoppas på att det kommer att gå bra med tanke på min ångest. Men ibland är det bara att bita ihop och le, så löser det sig ;) Funderar på att länka min blogg på facebook. Jag skriver ju ut ganska mycket här ändå så jag har varit väldigt osäker på det. Men samtidigt så når man ju ut till fler om man gör det? well, denna vecka har jag inga planer. Det ända är att jag ska träffa Bubba i helgen. Är också jätte sugen på att gå på bio! Så vi får se vad som händer! Jag ska gymma med Mella i veckan också.​ Det ska bli kul för det var ett tag sen jag träffade henne! Nu ska jag gå och mysa med mina syskon. 

Ciao

Likes

Comments

Det var så skönt att träna igår! Speciellt efter mötet med psykologen, det är ett bra tips ifrån mig ;) träna ilskan iväg, haha! Funkar väldigt bra faktiskt. Idag ska jag bara ta det lugnt, min lilla syster fyller år så jag ska vara hemma hela dagen. Just nu sitter jag med Detox te och har friends på tvn! Kan inte bli bättre :)

Hade så kul med Juno igår, vi skrattade så mycket och det behövde jag! Det gör så mycket, även fast jag senare på kvällen mådde dåligt igen.

Likes

Comments

Ger det här med psykologer och terapi en ny och sista chans. Alla jag har hamnat hos har varit dumma i huvudet och inte tagit mig på allvar. Dom har inte gett mig rätt hjälp och bara tagit onödig tid. Så, funkar det inte den här gången med den här nya psykologen så ger jag upp! Då får jag klara mig utan terapi helt enkelt. Efter mötet så ska jag gymma, sen ska jag på sånglektion hos fina Tess! Har en lucka mellan gymmet o sången så då får jag väl gå på stan eller något!

Den här veckan har varit hemsk, jag har mått så sjukt jävla dåligt. Inte vetat vart jag ska ta vägen. Så jag hoppas på en bättre vecka nu!

Likes

Comments

Vaknade av att Juno väckte mig, sen drog vi till esplanaden och åt pasta. Så sjukt gott! Det behövdes verkligen haha! Imorgon är det alla ❤️ dag. Jag har inga planer alls! Jätte tråkigt faktiskt. Men jag antar att jag ska vara hemma hos Juno. Hade velat gå på bio, men har man inget hjärta att gå med så stannar man hemma! Eller så åker man med en kompis, fast alla mina kompisar har partners så det blir ju lite knepigt ;)

Likes

Comments

Är så trött på min garderob. Helt sjukt! Och det hjälper inte heller när man är helt pank haha 😅 men såfort jag får min första lön så ska jag unna mig lite. Sen spara! Har hittat sjukt snygga kläder på junkyard! ÄLSKAR den sidan! Så jag har plockat ihop lite bilder som jag lägger in åt er!

Likes

Comments

Ångesten kryper i mig just nu, börjar kallsvettas och vet inte vart jag ska ta vägen. För vart jag än går eller till vem jag än går till, så är ångesten ändå för stor. Har fått svårare att lita på folk, vet inte varför. Känner att jag ALLTID är i vägen, oavsett vad. Känner mig oduglig på alla sett och vis. Men det är väl en del i depressionen och att försöka gå vidare? Såfort jag faller så hör jag alltid att det är "en del av processen till att börja må bra". Och jag trodde på det först, (det får mig att vilja skratta) men efter alla gånger och alla år så vet jag inte. Verkar inte möjligt på något vis.

Men, jag gör ändå så gott jag kan. Försöker att le och tänka positivt. Försöker visa att jag tar ansvar och söker jobb överallt, hjälper till hemma, stöttar kompisar, försöker ta mig till gymmet lagom mycket, och sen att vara ute o social. Folk tycker att det borde räcka för att börja må bra. Och det trodde jag också.

Likes

Comments