Hej allesammans. Hoppas ni mår bra. Jag är nu som sagt hemma i Sverige igen och har inte bloggat på ett tag. De sista dagarna i Kalifornien ägnade jag mig till att njuta och packa mina saker. Men för att summera upp mina sista dagar där så åkte jag runt och fixade det sista som behövde göras, så som att avsluta mitt bankkonto osv. Försökte njuta av varje minut jag hade med mina värdbarn och krama om dom så mycket som möjligt. Min värdfamilj hade också anordnat ett "going away party" så alla mina närmsta tjejkompisar kom över på brunch och poolhäng. Fick så himla fina presenter av tjejerna och är så otroligt tacksam att jag fått lära känna varenda en. Utan dessa brudar hade mitt år inte varit lika bra och lyckat. Vi hade en jättemysig sista dag, detta var på söndagen och jag åkte hem på måndagen.

På självaste måndagen, då jag skulle åka hem, hade jag ju inte packat klart ännu. Så hela dagen spenderades i princip i mitt rum, med några tappra försök att få med allt fick jag komma underfund med att det var ganska omöjligt. I mitt flight ingick det två resväskor, 20 kg var. När jag gav upp hoppet om att få med exakt allt hem så var det bara att börja rensa och tillslut, ca 10 minuter innan vi skulle packa in väskorna i bilen, fick jag ner båda väskorna till knappa 20 kg var.

Min värdmamma och mina värdbarn följde med mig till flygplatsen och vi sa hejdå där. Det var mycket om och men om såvida barnen skulle följa med till flygplatsen eller inte. Vad som skulle vara lättast för dom. Men det blev i alla fall att de följde med. Mitt flyg lyfte 17.30 från Oakland.

Vi försökte göra ett så "lättsamt" hejdå som möjligt, så vi kramades en gång och sa hejdå och att vi älskade varandra och även att vi ses snart; "it's not a goodbye, just a see you later". Jag hade varit så stressad hela dagen och nervös för allt det här med packningen så jag var helt uppe i varv när vi väl sa hejdå på flygplatsen så det var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Däremot efter några timmar på planet, då allt hade lugnat sig och jag kunde börja tänka normalt igen, brast det. Först då kom jag till insikt med att jag faktiskt hade sagt hejdå och att jag nu hade lämnat mitt liv i Kalifornien bakom mig. Jag har haft ett sånt fantastiskt bra år och är otroligt tacksam för allt jag har fått uppleva och alla underbara människor jag fått lära känna på vägen.

Au pair-livet har sina för- och nackdelar, givetvis, och många kan tro att man bara glassar runt och lever rena rama drömlivet. Ja, du har förmåner och tillgång till så mycket man inte har här hemma i Sverige eller i ett vanligt jobb. Du får ut så mycket av ditt år som au pair, du blir flytande i engelska, du lär dig stå på egna ben, du växer som människa in so many ways, du får en extrafamilj och du får en livserfarenhet du aldrig kommer att glömma. Vad som också ska nämnas är att detta liv har sina skavanker och sina uppförsbackar. Många utmaningar och svärta situationer sätts man i, man blottar sig själv genom att åka iväg helt ensam för att bo i en annan familj i en annan världsdel. Kulturkrock, hemlängtan och andra jobbiga saker kommer man behöva möta och tackla. När man inte vill något hellre än att prata med sin mamma eller pappa och du vet att alla stensover hemma i Sverige, i det ögonblicket vill jag lova att man känner sig otroligt liten och väldigt väldigt ensam. Detta är bara några få saker som varit en utmaning och jobbigt för mig. Men oj vad det har varit värt varenda liten tår. Kommit hem till Sverige nu som en starkare och mer självsäker människa än vad jag någonsin varit. Har så mycket erfarenheter jag nu kan relatera till och ha användning av i mitt vardagliga liv. Fått ett större perspektiv på livet och förstått hur lyckligt lottad jag faktiskt är som har en familj och vänner som bryr sig om mig. Ett tak över huvudet och mat på bordet.

Det känns konstigt att vara hemma igen. Fick ett väldigt fint välkomnande av min familj och vänner som stod uppradade på flygplatsen. Alla har välkomnat mig med öppna armar och det har varit fantastiskt att få träffa alla igen. Vad som inte är lika fantastiskt är ju den verkligheten att ingenting har förändrats. Allt är detsamma i stora drag. Det är en konstig känsla som inte går att beskriva. Man har varit borta ett helt år, hunnit med så sjukt mycket och varit med om så himla mycket, så kommer man tillbaka och det är som om ingenting har hänt. Mitt liv i Kalifornien känns just nu som en dröm eller som något som faktiskt inte har hänt. Än så länge har jag bara vart hemma en vecka och jag träffar fortfarande vänner jag inte hunnit träffa än så antar att jag fortfarande lever lite i min egna bubbla. Snart trillar väl verkligheten över mig och jag får ta tag i mitt liv och försöka styra upp mitt liv här i Sverige igen. Men än så länge ska jag bara njuta, njuta av denna tid då jag faktiskt njuter av att vara tillbaka. Vi får se hur länge den känslan håller i sig...Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då var det bara fyra dagar kvar.....

Igår träffade jag Amanda för en god men väldigt onyttig frulle. Blev en donut och en white chocolate mocha😛 Allt denna vecka blir "ett sista" och har massor av saker jag måste fixa med. Avsluta mitt bankkonto, lämna tillbaka mitt sim-kort, packa, rensa ut och slänga allt skräp som inte behövs eller får plats i resväskan, säga hejdå till vänner, äta en sista gång på in-n-out med kidsen, lägga dom och läsa godnattsaga för sista gången.

Har hela helgen ledig så jag bara kan njuta och hänga med mina vänner och få ordning på allt innan jag åker hem på måndag. På söndag har min värdmamma fixat en avskedsfest för mig så har ca 8 tjejer som kommer över för brunch och poolhäng. På kvällen ska jag spendera sista tiden med mina kiddos❤️❤️ Har inte bestämt mig än om jag vill säga hejdå hemma eller om det är bäst om kidsen följer med till flygplatsen och säger hejdå där.... usch vill inte ens tänka på det.


Likes

Comments

Tro det eller ej men jag och Hanna hoppade bungee jump i lördags!!!! Glad att jag har film- och bildbevis eftersom jag vet att min bror bland annat skulle aldrig tro mig, haha. Det var den sjukaste upplevelsen jag varit med om hittills vill jag lova.

Det blev en heldagsutflykt. Tog oss tre timmar att ta oss hemifrån hela vägen ut till den undangömda bron som knappt ens finns på kartan. Exakt location får vi inte ge ut då vi hoppade från en bro som var olaglig att vistas vid haha. Kändes inte så tryggt vill jag säga. Vi fick en säkerhetsgenomgång (så säkert man kan kalla detta) sen fick vi reda på hoppordningen. Vi var 11 hoppare tror jag och Hanna var nummer 6 och jag 9. En kille hann dra sig ur efter att ha ett några hopp men jag och Hanna pushade varandra och hetsade haha.

Vi försökte mentalt förbereda oss på vad det var vi skulle göra men det gick liksom inte att förstå. Tror knappt någon egentligen kan förbereda sig på att klättra under och stå på fel sida om räcket, 100 feet ner till marken och endast en sele som livlina. Dessutom vill jag även poängtera att mina händer var så jävla svettiga och när man står på fel sida om räcket är det det enda som håller dig kvar uppe på bron. Kändes som om mitt svett förvandlades till glidmedel HAHAHA. Och där skulle jag stå ett tag, innan några bilder tagits och jag mentalt "förberett" mig för hoppet. Kan inte beskriva vad som for igenom hjärnan eller hur det kändes i kroppen men hjärtat slog i 180 och händerna svettades, det är vad jag kan minnas och sätta ord på. Helt plötsligt hör man en nedräkning från 5 och ja, sen är du körd.

Det var så himla coolt och är så glad att vi gjorde det, båda två!!! För flera månader sedan började vi prata om att hoppa och vi lovade varandra att innan vårt år är slut så ska vi ha gjort det. Med en veckas marginal så kan vi nu bocka av det från våra bucketlists 🏆🏆🏆

Likes

Comments

Can't believe I'm actually writing this.... Men ja, då var det alltså bara sju dagar kvar här i cali. Ofattbart hur snabbt tiden har gått, minns det som igår när jag stod och kramade om familj och vänner på Landvetter. Tiden går fort när man har roligt. Försöker njuta till fullo nu det sista men det år svårt, svårt att faktiskt få grepp om att jag faktiskt ska lämna mitt liv jag har här nu och flyga tillbaka till mitt "gamla" liv.
Har liksom byggt upp en vardag, byggt upp en ny vänkrets och fått två extrasyskon. Har vant mig vid att göra högersvängar mot rött, vant mig vid sexfiliga vägar, starbucks vid varje husknut och livet i shorts och linne med en daglig boost utav D-vitamin.

Att komma hem ska bli så himla roligt. I två veckor kanske. Ser fram emot att träffa alla jag saknat så himla mycket. Men när vardagen sedan blir ett faktum kommer det bli tufft. Såklart bor man i den regnigaste staden också. Som sagt, även i soliga Kalifornien får man en vardag som man ibland blir trött på, skillnaden är bara den att valmöjligheterna förminskas drastiskt när man bor i Sverige. Det finns i princip alltid något att göra här om man får tråkigt, vädret ger dig många valmöjligheter och efter ett år kan jag försäkra er om att man blivit ganska bortskämd.

Förnekar verkligheten och faktumet att jag åker hem om en vecka. Känns skönt. Vill inte tänka på det. Kramar om mina kiddos. Blundar för alla mina kläder som någon gång under denna vecka måste försökas tryckas ner i enbart två resväskor. Overkligt. Obegripligt. Ofattbart.


Likes

Comments

I söndags hängde vi vid vår asballa pool hela dagen!! Åt god lunch, köpte glass och kall cola! En riktigt skön och välbehövlig semesterdag.

Likes

Comments

Lördagskvällen spenderades på en yacht precis utanför Isla Mujeres. Vi träffade några mexikanare på stranden och de frågade om vi ville festa med dom så vi simmade ut till båten lite halvriskabelt sådär men lite chanser måste man ju ta här i livet. Det slutade med en grym kväll i alla fall. Jag testade ostron för första gången, vi drack som riktiga mexikanare, tequila rakt från flaskan ner i munnen hahaha!! Vi lyssnade på spansk härlig musik, dansade och njöt utav solnedgången. Vi åkte sedan med dom över till Cancún för lite mer festligheter!

Här är i all fall lite bilder som vi tog från kvällen🌞

Likes

Comments

Igår hade vi planerat att åka till en annan beach men vädret såg ut att vara dåligt där, så lite spontant hoppade vi på en buss som skulle ta oss till Puerto Juarez och därifrån skulle vi ta en färja ut till en ö. Efter att ha åkt i kanske 20 minuter vinkar busschauffören och säger något på spanska om att vi ska gå av och börja vandra rakt fram. Så vi hoppat av och börjar gå, ganska snabbt märker vi att vi är långt ifrån havet där färjan skulle vara och vi är mitt inne i ett mexikanskt samhälle.

Haha, med tunga väskor och värmen som bara hettade på vandrade vi snällt och försiktigt i kanske 10 minuter innan vi hör tut från en buss. Han vinkar in oss i bussen och han visste precis vart vi skulle!! Haha, på något sätt har väl antagligen den andra busschauffören sagt åt honom att plocka upp oss eller så såg han att två blondiner inte bör gå på dom gatorna. I vilket fall som helst så löste allt sig väldigt smidigt och han släppte av oss precis utanför där färjan skulle gå.

Vi åkte över till en ö som ligger 30 minuter från Cancún och heter Isla Mujeres, jag skulle också vilja kalla den paradisön💙💙💙💙

Här spenderade vi hela dagen, promenerade på mysiga gator och utmed den vita stranden! Satte oss och åt lite picknick på några klippor, låg i det klarblåa vattnet och svalkade oss, napade i skuggan under palmerna och tog massa fina bilder. Blev en god lunch också på en resturang precis vid stranden, quesadilla con pollo för min del!

Underbar dag på en underbar ö, kan inte fatta att dessa platser faktiskt existerar! Dröm😍

Likes

Comments

Blev en god piña colada och mexikansk burrito till lunch. Är det semester så är det, am I right?????

Likes

Comments

Första hela dagen här i Cancún idag så vi gick på en lite upptäcksfärd. Vi promenerade utmed havet och gick igenom ett annat jättefint hotell och det är här bilderna kommer ifrån nedan. Efter vi passerat det hotellet kom vi till en ytterligare fin strand. Havet är helt klarblått, mörkblått längst ut och skinande turkost längst in. Och stranden är helt vit från den fina sanden!! 🌊


Likes

Comments