Header

MIN VARDAG

Godmorgon! I dag har jag sovmorgon till 11 för ett kort pass så jag sitter just nu och hoppas på att få jobba över lite.
Annars tänkte jag ha en riktigt mysig höstdag i dag, gå på en promenad i parken, kanske baka någon paj och dricka alldeles för mycket te. Ja, så får det bli! Ha det fint.

Love, S

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

MIN VARDAG

Inflyttningspartaj // Hösthäng

Morgnar med Melissa Horn och Alex Schulman // Lilla jag

Jag ber om ursäkt för mitt plötsliga försvinnande härifrån det senaste men ända sedan jag började jobba så har egentligen allt fokus legat på det. Tänk, för ungefär två veckor sedan hade jag inget jobb och nu har jag plötsligt två stycken, trevligt ändå.
Annars då? Allt bra med er hoppas jag. Sen vi hördes senast har jag ätit mycket god mat, firat att A har blivit med egen lägenhet (hon har fått det så fint!) och tagit promenader i höstvädret, men annars går dagarna mest åt att sakna London och tjäna ihop pengar så jag kan rymma ifrån denna staden igen! Allt är i sin ordning helt enkelt. Lovar att vi hörs väldigt snart igen.

Love, S

Likes

Comments

MIN VARDAG

I går hade jag en av det bättre dagarna på länge! Satte klockan lite extra tidigt för att gå upp och sjunga för mamma som fyllde år innan jag åkte till jobbet. När jag hade slutat tog vi lite prosecco och popcorn innan vi gick ut och åt på Pinchos. En av mina favoriter och första gången jag besökte den som ligger i Lidköping så det var riktigt nice! Även min ena bror och hans sambo anslöt sig i några sekunder på FaceTime innan jag tyckte att det blev för olämpligt och prata i högtalare på restaurang och stängde av haha... Men det blev en väldigt mysig kväll och kul att uppvakta mamma lite extra, för det är hon värd!

Love, S

Likes

Comments

MIN VARDAG

Godmorgon!... eller ja, typ. Hur har ni det?
Jag har precis varit ute på en springrunda, blir alltid lika förvånad när jag kommer ut och tränar! Fantastiskt..!
Hur som, äntligen fredag!! Tänkte åka in till stan och köpa alkohol inför helgen och se om jag kan hitta en födelsedagspresent till mamma som fyller år på måndag. Men först och främst blir det frukost framför ett avsnitt av friends. Ha det fint!

Love, S

Likes

Comments

AU PAIR LIFE, FOTO, MIN VARDAG, RESOR

I dag hade jag väldigt gärna suttit mig ner på Ritz för och äta afternoon tea med mamma igen.
Det har blivit som tradition att varje gång vi är i London tillsammans så äter vi afternoon tea någonstans och Ritz slog alla ställen med hästlängder! Wow.
Nästa gång däremot skulle jag gärna vilja gå till Sketch och prova deras afternoon tea, för London vet man ju att man kommer tillbaka till!

Love, S

Likes

Comments

MIN VARDAG

Godmorgon! Tog en sen frukost i dag så passade på att göra varm choklad, en stor favorit under hösten! Just nu sitter jag och pluggar teori, vill så gärna bara ta det där körkortet så snart som möjligt, så mina dagar består mest åt att plugga teori och kvällarna åt att övningsköra haha. Ha det fint!

Love, S

Likes

Comments

MIN VARDAG, TANKAR

Hitta denna texten som jag skrev i slutet av januari i år. Tycker att jag fortfarande kan relatera till det jag skrev så, varsågoda! :)

När jag var liten var en av mina största önskningar att bli vuxen.
Jag kommer ihåg att jag längtade till att kunna gå på stan och dricka kaffe med mina vänner och gå i skolan, jag ville så gärna börja i skolan och när jag hade börjat så drömde jag om att få läxor kommer jag ihåg. Att få läxor fick mig att känna mig viktig.
När jag gick på stan och fikade med mamma så brukade jag alltid noggrant granska tjejgäng som i dag är i samma ålder som mig själv. Hur de klädde sig, hur de drack sitt kaffe, hur de pratade och vad de pratade om. Jag älskade till exempel att sitta och tjuvlyssna på min mamma och hennes tjejkompisar när de satt och prata i soffan med ett glass vin i handen. Jag ville bli precis som dem.
Jag kommer så väl ihåg första gången jag fick gå på stan helt själv. Bara min bästis och jag och inga vuxna. Vi hade varsin liten handväska och kände oss så stora. Jag kommer ihåg att vi köpte varsin likadan tröja i färgen lila som jag så stolt visade upp för mamma när jag hade kommit hem, för jag hade ju faktiskt köpt den helt själv. Det fanns ingen som kunde säga till mig ifall jag fick köpa den eller inte, det fanns ingen som betalade den åt mig och sen gav kassen till mig. Nej, jag hade själv tagit fram pengarna ur min lilla handväska och klarat mig helt på egen hand. Jag kände mig så vuxen. Den känslan kommer jag nog aldrig att glömma.

Men det var någonstans där på vägen som drömmen förändrades. Istället för att vilja bli vuxen och känna mig självständig så ville jag nu istället bli liten igen. Krypa upp i mammas famn och kolla på Bolibompa.
Läxor fick mig inte längre att känna mig viktig, de fick mig att känna mig värdelös.
Jag ville inte bli vuxen längre. Jag ville verkligen inte. Jag var liksom på något sätt rädd för det.
Att jobba och gå på ''viktiga möten'' var ingenting som jag längre längtade efter. Visst, jag älskade och sitta och fika på stan med mina vänner. Men att växa upp är så mycket mer än att sitta och fika och dricka vin. Saker som jag inte visste då men som jag vet i dag.

Jag är än i dag lite rädd för att bli vuxen men skillnaden från fjortonåriga jag till jag i dag är väl egentligen att jag helt enkelt har accepterat det. Jag kommer bli vuxen. Men jag försöker inte lägga så mycket energi på det för jag tror inte att man riktigt blir helt vuxen om man själv inte vill det. Och de som blir helt vuxna fullt ut, förlåt men de tycker jag faktiskt synd om, om jag ska vara ärlig.

Jag har ändrat min åsikt från när jag var fjorton år. Jag ser fram emot att jobba med det jag tycker allra mest om. Hur grymt låter inte det? Men det som skrämmer mig är att aldrig vara bra nog och därför inte kunna jobba med det jag brinner för, på grund av att jag helt enkelt inte hade det som krävdes. Men jag ska göra mitt bästa och jag ser fram emot det.
Jag tror inte att man behöver bli nödvändigt vuxen om man själv inte vill det. Förstår ni vad jag menar?
Jag älskar att lölja runt mig med mina kompisar, kolla på Disney Channel, ha snöbollskrig och snurra runt på kontorsstolar är minst lika roligt som det var när jag var fyra år gammal. Precis som att jag älskar att diskutera om aktuella ämnen som till exempel vad som händer i världen och saker som påverkar oss dagligen på olika sätt. Jag älskar att utvecklas mentalt och lära mig av andra. Diskutera, jag älskar att diskutera för det utvecklas jag på och jag älskar att utvecklas.
Men aldrig i mitt liv att jag vill förlora barnet inom mig. Fyfan vad trist det hade varit. Vara ytterligare ett offer av samhället, fungera som en robot. Jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Jag har bestämt mig för att inte tänka på det för mycket för det kommer säkert vara något helt annat när jag väl är där, för det är jag inte än. Jag har lärt mig från mig själv att inte tänka så mycket på framtiden, visst det är jättekul att prata om och drömma sig bort till ibland. Men jag vill inte att det ska bli som när jag var liten och drömde om att bli tonåring och vuxen. För det var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig alla gånger. Jag håller fortfarande på att växa upp, kanske slutar man aldrig växa upp? Men en sak vet jag och det är att jag lever precis här och nu och jag vet också att jag kommer sakna denna tiden när jag är fyrtio år gammal och springer stressad till jobbet. Livet är fint och jag är tacksam för alla stadier i mitt liv som jag har hunnit gå igenom. För det är tack vara dem som jag är vem jag är i dag. Och jag är tacksam, jävligt tacksam för allt jag har, alla i min omgivning, allt jag har varit med om och allt som jag kommer att vara med om. Jag vill inte vara som de där tjejgängen som jag så noga granskade och såg upp till när jag var liten. Jag vill bara vara mig själv, eller rättare sagt lista ut vem jag är och vara med om min egna resa, mitt äventyr som så fint kallas för livet.
Jag kommer nog aldrig bli redo, men jag är mer redo än vad jag var förut.
Och vet ni vad, det känns så jävla bra.

Love, S

Likes

Comments

FOTO, MIN VARDAG, RESOR

För drygt ett år sedan satte vi oss på planet till vackra Rom för att fira att pappa hade fyllt 50 år!
Rom är den vackraste staden jag har varit i, utan tvekan. Kommer ihåg att jag kunde sitta hur länge som helst och bara titta, titta på byggnader, titta på människor. Deras inlevelse när de pratade med varandra och självklart tjuvlyssna på språket även fast jag inte förstår mer än några enstaka ord. En man i kostym småsprang in till caféet och drack snabbt upp sin espresso, slog en blick ner på klockan, gjorde någon gest med handen som ett tack för kaffet och sprang vidare. Allt var vackert och allt var gjort med inlevelse och passion. Jag älskade det. En dröm hade varit att spendera en sommar där och lära sig italienska- och att dricka kaffe på riktigt.
Just idag för exakt ett år sedan kommer jag ihåg att vi var på fotbollsmatch, Lazio mot ett lag vars namn jag inte kommer ihåg haha... Jag som inte ens är ett fan av fotboll var helt inne i matchen. Som sagt, allt är bättre i Italien. Senare samma kväll åt vi födelsedagsmiddag för min pappa på en restaurang som två bröder ägde med världens godaste pasta (där åt vi till och med två kvällar i rad). Hur som, tänkte ju inte skriva så mycket egentligen utan låta bilderna tala för sig men när jag kommer igång och prata om Italien kan jag inte sluta, haha... Men som summan av kardemumman blev det en väldigt lyckad resa, speciellt med tanke på att hela familjen åkte tillsammans!

Love, S

Likes

Comments

MIN VARDAG, DAGENS OUTFIT

Hej! Så var det måndag igen, men jag har bestämt mig för att detta ska bli en bra och produktiv vecka och har skrivit en lista för varje dag vad jag ska få gjort. Det känns faktiskt bra, om inte minst stabilt.

Som ni kan se på bilderna så börjar jag få en grov utväxt men funderar på att ta tillbaka min naturliga hårfärg, var ju flera år sedan jag hade det. Vi får se om jag har tålamodet till att vänta och framförallt gå runt med en grov utväxt en längre period men vill så gärna få en liten blondare färg på håret så att det blir lättare att färga en lite "galnare" färg som rosa eller blå. Har varit sugen på att färga håret i någon utav de färgarna så så länge!!
Hur som, nu ska jag sätta igång med att plugga teori. Ta hand om er.

Love, S

Likes

Comments