Header

Har ju tidigare gjort ett inlägg med att man kan hitta inspiration över allt typ, ni hittar i lägget HÄR. Så därför tänkte jag bara dela med mig av lite bilder på Pinterest som verkligen inspirerar mig till att tja fota, skriva och vara kreativ helt enkelt! Det behövs mer kreativitet i mitt liv. Punkt. Hoppas ni har det bra förresten!

Puss o kram, skumbanan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Här har ni några highlights av mitt sportlov✨ Inte tagit så många bilder faktiskt vilket e olikt mig, men här e några iaf😘

Likes

Comments

Jag springer
Iväg
Jag springer
Bort
Lång bort
Jag springer
Så långt bort från dig som möjligt
Andas
Jag springer
Ifrån mig själv
Jag är vilse
Nya vägar, nya spår
Men jag tänker aldrig stanna nu

Likes

Comments

Jag bara måste berätta om denna bok som på riktigt har förändrat mitt liv. Fast jag kan typ inte berätta. Du måste läsa den själv för hela grejen är att man ska gå in i boken med absolut noll förväntningar, jag lovar du kommer tacka mig! Boken jag hypar sönder är alltså We were liars av e.Lockheart.

Jag har nog aldrig läst en så välskriven, poetisk, spännande och väl sammanvävd bok i hela mitt liv. Den var helt annorlunda från något jag läst, ever. Alltså hela grejen är att man ska ge sig in i boken utan någon som helst förkunskap. Det rekommenderar jag i alla fall för du kommer inte vilja ha spoilers kan jag försäkra dig om. Kan bara säga att den var helt fantastisk för man blev smått galen av att tolka denna bok och hela händelseförloppet var så mystiskt.

Trodde typ att det skulle vara en vanlig YA (Young adult) men den var sååå mycket mer. Alltså hela boken var så spännande och mot slutet grät jag till och med haha. Verkligen ingen feel good bok så du vet hehe.
Det var en riktig blandvändare och jag läste klart den på några timmar, tro mig, du kommer vilja läsa denna. Den har relativt enkelt språk och den är bara på 200 sidor eller nåt, typisk easy read enligt mig.

Har liksom inte kunnat tänka på något annat sen jag läste klart den haha, nä men seriöst. Du måste läsa denna🙈 nu ska jag sluta tjata, bara en sista gång: LÄS DEN. För då kan vi prata om den hihi, jag måste prata med någon om boken. Nu

Puss o kram, skumbanan🍌

Likes

Comments

Vet inte om jag tipsat om ångestpodden förut men det kan inte göras för många gånger! Det är en podd som tar upp så extremt viktiga ämnen som annars hamnar i skymundan.

Allt ifrån alkoholism, mobbning, depression och allting där emellan. Det senaste avsnittet jag lyssnade på handlade om prostitution. Inte den prostitution som händer på andra sidan jorden, utan den som händer här, mitt i bland oss, i vårat älskade så kallade "felfria "Sverige.

Jag uppskattar verkligen hur denna podd tillåter ämnena att vara det dem är. Det är högt i tak och den här podden behövs verkligen för att skapa en större förståelse hos oss som människor om det samhälle vi lever i. Det är ingen förskönad historia, utan mer så här är det: låt oss prata om det.

Precis alla borde lyssna på den här podden då ämnena som vi annars anser är tabu och gärna vill blunda för får en plats i rampljuset. Jag har själv fått lära mig så otroligt mycket ifrån denna podd, vilket jag garanterar att du med kommer göra! Det är inga vackra ämnen, men det är extremt viktigt att vi lyssnar, och lär.

Du hittar den nästan överallt där du normalt sett lyssnar på poddar.

Puss o kram, skumbanan🍌

Likes

Comments

För ett år sen skrev jag ett inlägg om att vara adopterad. Mitt mest lästa inlägg hehe. Det har sjukt många visningar sen har det bara dalat😂 Nu har jag typ 4 läsare lol,men tack att just DU är en av dem! Kärlek till dig!❤️

Hur som helst tycker jag det där förra inlägget är ganska bra så det kan ni läsa HÄR. .Jag tänkte i alla fall spinna vidare lite halvt på det spåret och berätta om saker jag fått höra som adopterad. För det mesta är ju människor bara nyfikna men en del tänkte verkligen inte efter innan de öppnade käften. Tips, gör det nästa gång😚
Låt oss börja:

1. Var kommer du ifrån? Egentligen? (Suck)

2. Skulle du vilja vara med i Spårlöst?(Standard lol)

3. Tänker du flytta tillbaka till Vietnam?

4. Det var kines du var va? (För ja precis alla som kommer ifrån Asien kommer också från Kina)

5. Vad bra svenska du talar.(Åh tack, du med! Hjärta dig❤️)

6. Ska inte asiater vara typ smarta? (Orkar jag ens sucka?)

7. Känner du dig oälskad? (...)

8. Kommer du ihåg dina riktiga föräldrar( Jag har mina riktiga föräldrar här tack som frågar)

9. Men är det inte jobbigt att du inte liknar dina föräldrar? (Juste, för kärlek grundar sig i huruvida du är lik din avkomma eller inte, förlåt jag måste ha missförstått konceptet)

10. Åh nej, hon är asiat

11. Shit va du e kort, men det är väl vanligt där borta (Kort? Jag? Nää det har jag aldrig hört, pls berätta)

12. Jag skulle inte vilja söka upp mina biologiska rötter om jag var i din situation.(Nä,för jag frågade ju också vad du skulle gjort i min situation)

13. Men är du full on asian? Hmm det ser inte ut så.. (För precis ALLA strävar ju efter att se ut som det västerländska idealet? Eller?)

14. Är du verkligen svensk i så fall? ( okej så jag får inte definiera mig som svensk, men kan jag definiera dig som idiot?)

Sjävklart förstår jag att man är nyfiken(hallå det e alla) men en del frågor ställer man inte till folk. Då syftar jag på okänsliga frågor så som vilka mina "riktiga" föräldrar är. Hela världen verkar ha missförstått det här med familj. Jag trodde det handlade om vilka som älskar dig över allt annat, men hey det kanske verkligen handlar om hur lika näsor du och din mamma har?

Dessutom verkar hela världen ha en obsession av att veta EXAKT varifrån du kommer. Både land och livmoder. Om inte folk vet vilket land eller livmoder jag kommer ifrån blir de sjukt stressade. Mycket roligt eftersom dem inte frågar någon från Sundsvall exakt VAR i SUNDSVALL hen kommer ifrån, och ännu mindre vilken mage.

Familj och kärlek handlar liksom om att bli sedd och accepterad. Inte ska väl någon annan definiera innebörden av det åt dig?

Vet inte riktig vad jag vill ha sagt med detta inlägg mer än : tänk på vad du frågar folk eftersom du inte vet hur den personen tolkar frågan. Och ta hand om varandra!❤️ (och planeten jorden)🌍 See what I did there?!😏😏😏

Syntolk bild: En bild på mig och min kusin som inte liknar varandra för fem öre. Men hur chockerande det än låter så är vi ändå kusiner. Jag har dessutom på mig en sjukt fräsig hatt som jag själv är lite avundsjuk på nu🙈


Puss o kram, skumbanan🍌

Likes

Comments

Hellu!

Idag var jag hemma från skolan för jag kände mig inte riktigt tipptopp😕
Fett förkyld, huvudet dunkar o ja ni fattar grejen. Kan till o me haft lite feber. Rätt surt för ja va ändå tvungen o liksom plugga ändå...

Tänke slänga upp lite bilder ifrån helgen då jag och några fler unga ledare var på utbildning i Gransnäs(vilket jag insåg låg i Småland när vi åkte därifrån).

Helt ärligt hade jag väl inte bästa attityden när vi åkte, dels för jag verkligen behövde plugga till mitt grammatikprov hehe. Meeen det var så sjukt kul! Vi lärde oss saker och fick samtidigt träffa så grymt underbara och öppna människor! Yeeey👌🏻
Här e några bilder, hoppas ni får en fortsatt bra vecka folket❤️

Puss o kram, skumbanan🍌

Likes

Comments

Oväder
Inom mig, inom dig
Jag flyger iväg
Långt bort
Skriker
Ingen hör
Tystnaden faller som regnet mot min hjässa

Likes

Comments

Tänkte bara dela med mig om va jag gjorde i helgen☺️

I Fredags var jag med Eva och det var så mysigt! Vi har inte setts på jättelänge så det var kul o ta igen tid❤️
Först åt vi på restaurang och herregud har aldrig varit så mätt i hela mitt liv. Åt knappt popcorn på bion sen?!! Vi såg passengers o den var så obehaglig lol. Bra men vet inte om jag rekommenderar o betala för o se den..
Vi sov över och på lördagen fikade jag hos mormor och morfar, det vill säga 11 miljoner kakor och bullar, härligt!😍
På kvällen åkte jag och Alva till Norrköping och såg när Sara sjöng. Talangfulla människa!!! Så sjukt duktig!
Sen ramlade vi in på pinchos o drog till Tove ett tag. Söndagen bestod av plugg plugg plugg. O juste, min mobil är sönder så jag har en lånemobil utan framkamera. KATASTROF

Puss o kram, skumbanan🍌

Likes

Comments

Egentid är viktigt, ja så länge man vill ha den det vill säga. Så idag tog jag en paus i pluggandet och gick på en långpromenad. Det var så härligt o rensa sina tankar o va själv en stund. Jag frös dock ihjäl varje gång jag tog en bild, men var liksom tvungen när himlen var så fin!
Det är något speciellt med att inte veta var man är nånstans och dessutom vara helt själv. Man kan nästan känna att man är helt ensam i världen, vilken frihet!

Eller ja tills man inser att det mörknar galet snabbt och man är vilse i skogen...
många scenarion spolade förbi mig när jag letade efter en väg ut ut skogen igen haha, farligt det här med livlig fantasi. Detta är dock beviset på hur dåligt lokalsinne jag har. Jag hittar ingenstans.

Aja här har ni några oredigerade bilder jag knäppte innan det blev kolsvart. Thank god att det börjar bli ljusare igen.

Puss o kram, skumbanan🍌

Likes

Comments