View tracker

Om en liten stund kommer min vän Emma hit. Vi ska fika och bara mysa. Var ett tag sedan vi sågs så ska bli roligt! Har laddat upp med lite bullar och vindruvor, självklart lite lördagsgodis också!
Benpasset gick över förväntan bra idag. Kände mig stark. Vilket var så kul! Vi körde: * Benböj med stång 10 × 4
* Benpress 10 × 3 (ökade i vikt där idag och var uppe i 70 kg).
* Quadricepspress 8 × 3
* Hamstringspress 8 × 3 och sedan några övningar i Smithmaskinen som gav riktigt bra kontakt i rumpan!!

Ville bara kika in och önska er en fin lördagskväll ♡

/S

Likes

Comments

Älskar att vi har massor av fönster i vårat vardagsrum/kök eller vad man ska kalla det. Vi har sol HELA dagen. Så både soluppgång och solnedgångs ljus får vi se på! Ser så mycket framemot att få spendera timmar på balkongen i sommar!

/S

Likes

Comments

God morgon Lörda!

Efter en lång dag på jobbet igår fick jag ett sms av D "Ska vi bowla ikväll?" alltså OM det gjorde min dag. La i sista växeln på jobbet och när klockan slog fyra så var jag ute snabbare än jag vet inte vad. Kom hem och fräschade upp mig. Sedan åkte vi och bowlade. Så himla roligt det var! Även om jag tokförlorade. Fick in ca tre strikes men alltså tekniken sitter ju inte alls haha. Mina armar är som spagetti. D försökte hjälpa mig men icket haha. Sedan tog vi och åt middag där också. Var faktiskt väldigt gott. Hade en väldigt trevlig gårkväll! Egentid behövs sådör efter jobbiga veckor på jobbet.

Nu ska jag iväg och köra ett Benpass med D. Sedan ska jag fika med en ny funnen vän faktiskt! Ska bli så roligt att få träffa henne. Ser mycket framemot det. Will keep you updated! Har mycket roligt för mig idag.

Hur startar ni denna lördag?

/ S


Var bara tvungen att visa er, hur fula är inte dessa skor? Haha.

Likes

Comments

Har hunnit med ett träningspass på IKSU innan jobbet idag. Hur skönt är inte det? Känns otroligt bra att äntligen ha kommit igång med träningen igen. Ska verkligen försöka hålla i det denna gången. I helgen tänkte jag sätta mig ner och skriva ner delmål och mål inför de kommande sex månaderna med träningen. Skulle ni vilja ta del av dem?

Idag körde vi iallafall armar och axlar. Tränade även teknik i frivändningar, ouff vad jobbigt det var. Jag tycker det var svårt. Men fick in mycket bättre teknik på slutet än när jag började övningen. Tur jag har D som kan assistera och pusha mig! Föresten den snygga tröningsoutfiten fick jag i julklapp av D. Visst är den fin?

/S

Träningstightsen och Sport-Bh:n är båda från märket Stronger i färgen Roxy

Likes

Comments

1. Vad ville du bli när du var liten?

När jag var liten ville jag bli advokat, frisör, polis eller sjuksköterska. Lite roligt att jag tillslut då blev sjuksköterska och jobbar med barn som min dröm alltid har varit.

2. Vad trodde du att du skulle bli när du var tonåring?

Jag trodde jag skulle bli frisör, eftersom jag ville söka mig till en sådan linje på gymnasiet. Sedan förändrades dessa planer.

3. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?

Mina bästa ämnen var nog språkämnena, samhällskunskap och idrott/friskvärd. Jag hade inga ämnen som jag var riktigt dålig i men jag hade ämnen jag ogillade starkt under vissa perioder för jag tyckte det var svårt. Dessa var fysik och matte C.

4. Vad gjorde du efter gymnasiet?

Efter gymnasiet sökte jag till universitetet. Jag sökte juristprogrammet och sjuksköterskeprogrammet lite varstans i Sverige.

5. Vilket var ditt allra första jobb?

Oj, om jag minns rätt så var det ett barnvaktsjobb jag hade under gymnasietiden. Sedan var jag vikarie på ett demensboende ett tag.

6. Vad har du haft mer för yrken?

Jag har inte hunnit ha så många yrken då jag pluggat tills dess jag tog examen i somras. Men ja jag har jobbat som vårdbiträde, barnvakt (om det definieras som jobb), jobbat i köket på McDonalds, undersköterska på både äldreboende och barnavdelning.

7. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?

Att vårda barn som är sjuka i diverse olika sjukdomar. Jag jobbar som sjuksköterska på sjukhuset.

8. Vilka är dina starka / svaga sidor på ditt jobb?

Jag är social och får ofta bra kontakt med barnen och har lätt för att kommunicera med dem. Att ha många bollar i luften är något som testas varje dag då vi har mycket patienter i omgångar, vilket jag tycker är bra på. Sedan omhändertagandet i sig tycker jag om och är bra på (ur min synvinkel). Något jag är mindre bra på är väl att kunna vad läkemedel är till för (alltså specifikt) och sedan all bakgrund om olika sjukdomar etc. Sådant tar ett tag att lära sig, jag har ju bara varit ute nu och jobbat i 6 månader. Men har kommit långt på dessa månader kan jag tycka när jag ser tillbaka på de månaderna. Sedan vill jag bli bättre på att kunna bedöma "det sjuka barnet", känna igen tecken på förbättring/försämning och sådär. Finns så otroligt mycket att utvecklas på och lära sig om i detta jobb, vilket jag älskar! Ingen dag är den andre lik och jag får chansen att möta så många olika individer.

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?

Att jag får äran och förtroendet att ta hand om barnen som är sjuka. Men speciellt stolt blir jag när jag ser att jag gjort ett intryck eller en stor förbättring hos ett barn. Kan inte på rak arm komma på något nu. Eller jo, när jag får förtroendet av barnen att tex ta blodprov trots att de är väldigt rädda, och sedan kan vi sitta där tillsammans och skratta och prata kring det.

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?

Jag skulle vilja testa att jobba som flygvärdinna, eller jobba i en butik eller tillochmed utbilda mig till fysioterapeut/personlig tränare och jobba med det. Det tror jag hade varit så roligt!

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?

Hmm.. det sämsta jobbet för mig..vad är jag inte bra på? ;) Nä, skämt åsido. Jag skulle inte vara bra på att baka eller pynta bakelser..vad heter det konditor? Jag har inte tålamodet för det och sånt jag bakar blir inte fint alls. Tur det är insidan som räknas! Jag skulle inte heller vara bra på att vara taxichaufför, eftersom jag inte har körkort haha.

12. Vad gör du om fem år?

Om fem år är jag antingen kvar på avdelningen jag är på nu eller någon liknande, troligtvis har jag även vidareutbildat mig. Men jag vet inte, som jag tidigare nämnt är yrket som sjuksköterska så brett. Finns otroligt mycket att se och lära sig. Jag vill liksom lära mig allt!

Likes

Comments

View tracker

Har sovit hela eftermiddagen och blev väckt av D nät han kom hem. Men tror ni huvudvärken är borta? Nej. Helt sjukt. Blir lite orolig när det inte vill släppa. Blä!
Har legat och lyssnat på Storytel och lyssnat klart på Therese Lindgrens bok. Har ni läst/lyssnat på den? Vad tycker ni?
Vet inte riktigt vilken bok jag ska fortsätta med nu. Skriv gärna era tips i kommentarsfältet ♡
/ S

Likes

Comments

Skulle egentligen ha jobbat ett kvällspass idag. Men ligger hemma och mår kyvens. Vaknade med världens migrän, mådde illa och hade ont i kroppen. Migränen har nu övergått till en rejäl huvudvärk istället och jag är nu väldigt trött. Känns tråkigt då jag nyss varit sjuk att detta ska komma. När tar eländet slut?

Igår fick vi hem vår nya säng som vi väntat på i ca 8 veckor. Den kom i tid också! Tusen tack Mio. Både jag och D har sovit som små bebisar i vår nya säng. Lägger upp fler bilder på den sen när jag vaknat igen.

/S


Min utsikt från sängen

Likes

Comments

God morgon,
idag är jag uppe med tuppen verkligen. Kliver på mitt dagpass 06.45. Så en tidig lördagsmorgon med andra ord. Insåg att fredag den 13e drabbade mig...vaknade och kom på en viktig sak jag glömt överrapportera (det ordnar sig ändå, lovar ingen patient drabbas:)), sån skämskudde jag får bära när jag ber min kollega om ursäkt nu på morgonen. Blä, ogillar starkt att glömma saker..
Vad är era planer för dagen?
/S

Bjuder på en lite äldre spegelbild, är inte i skick att fotas denna morgon 😂

Likes

Comments

Gårdagen spenderades med min man då vi firade 2 år tillsammans. På grund av snökaoset kunde vi inte gör det vi hade planerat tråkigt nog. Vi ändrade på planerna och beställde sushi, vilket vi båda älskar! Sedan köpte vi med oss chips, lösviktsgodis  och ostbågar hem. Vi såg
film och pratade om allt mellan himmel och jord. Det blev en otroligt fin kväll med min älskade!
Idag har jag jobbat ett kvällspass, första passet av helgens fyra iallafall. Blir snart sängen då jag jobbar morgonpasset imorgon.
Hoppas ni har haft en fin fredag!
/S

Likes

Comments

Alltså hur fint var det inte ute igår? Vi trotsade kylan och tog oss en promenad på isen. -26 grader men ack så underbart det var!
Idag är det jobb hela dagen. Har ett dagpass sedan tar jag helg. Ikväll ska jag och D förbi på en grej med hans klass en stund. Vad har ni för planer denna fredag?
KRAM
S

Likes

Comments