Header

På söndag kom denna tjej spontant på besök, vilket var väldigt trevligt. Vi hann chilla, prata massor, hänga med folk, spela settlers, spela volleyboll, färga mitt hår och prata ännu mer innan hon åkte hem igen. Jag är väldigt tacksam för några otroligt bra dagar med henne!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

De senaste veckorna har bestått av glass-picknick uppe i stadsparken, prommis till en lövskog och dans. Vi har spelat kubb, volleyboll, settlers och badat för första gången detta år. Vi har även grillat, hängt, tagit promenader i skogen ovanför mig och pratat om allt mellan himmel och jord. Tänk att det finns så mycket att vara tacksam över.

Likes

Comments

Att sakna dig. Att sakna någon. Jag vill ha en famn att bara kunna falla i. Någon som ser mig rakt i ögonen och säger att allt kommer bli bra, att jag kan släppa kontrollen och vila. Jag gillar ju att köra på, men ibland blir det för mycket. Det är ju en fin balans det där. Det är ju viktigt att stanna upp och låta sig känna efter. Låta känslorna och tankarna komma. Och saknaden såklart. Dock tycker jag det där med känslor är så opålitligt. Litar inte riktigt på mina känslor eller mitt överanalyserande. Vill så gärna ha koll på allt, men jag yrar oftast bara till det i mitt huvud. Jag försöker släppa mycket, men ibland kan känslorna bara ta över som från ingenstans - fast jag inte vill. Men någonstans fattar jag ju ändå att Gud är med mig. Jag får falla in i hans famn, där får jag vila. När jag är svag så får han vara stark.

Likes

Comments

Tacksam över att få hjälpa till och bara tjäna andra människor. Tacksam över att få se människor bli helade, upprättade och förnyade. Tacksam över att få se ditt rike komma och känna änglarnas närvaro i tillbedjan. Tacksam över att bara få vara en kanal för Guds kärlek till andra människor och känna att bönen flyter på mer och mer. Tacksam över alla fantastiska relationer jag har.

Jag är så otroligt tacksam för denna helgen, dels för att få vara en del av 3-dagar och bara tjänat andra, men också för att Gud har gjort så mycket i mitt liv. Helt sjukt att man kan få så mycket av att ge. Dagarna har bestått av slappa förmiddagar och dörrvakt och förebedjare på kvällen. Jag har varit uppe alldeles för sent, och trodde verkligen att jag skulle vara helt död inatt/idag, men tack och lov var jag inte det. Kanske hjälpte settlers och dans till för att hålla mig vaken, och när jag skulle sova vid 4 hade jag till och med svårt att somna. Klockan ringde sedan klockan 7 för att jag skulle åka tillbaks upp tillkyrkan och hjälpa till lite innan mötet. Efter mötet åt vi lunch tillsammans och sedan var det städning som gällde. När vi väl var klara åkte vi till Kollektivet och hängde lite där, och nu under kvällen har jag bakat cookies och mest tagit det lugnt. Funderat lite över helgen har jag också gjort. Vill så gärna leva i Guds vilja, och känner att Gud gör mycket i mig just nu. Samtidigt som det också är väldigt mycket tankar och det är svårt att veta vad som är vad. Men mest av allt är jag bara väldigt tacksam över denna helgen, och vad Jesus gjorde för oss för 2000 år sedan. Han är uppstånden - tack.

Likes

Comments

Bild från när vi var i Thailand i början av året.

Är så tacksam för livet just nu. Går väldigt upp och ner, och ibland har jag väldiga dippar, men samtidigt finns det så mycket att vara tacksam för. De nya kurserna i skolan verkar roliga och jag trivs på mitt jobb. Idag var jag på en förskola uppe i Dalvik (jösses vilka backar det är dit). Både personalen och barnen var så fantastiska! Nu ska jag börja läsa lite i en bok vi har i skolan, och sedan är planen att sova ganska tidigt. Har åkt på en förkylning, så hoppas kunna sova bort den.

Likes

Comments

Att bara få gå och gå - utan ett mål. Minut efter minut, tills de blir till timmar. Känna hur bena tillslut börjar bli lite trötta och tankarna slutar snurra. Klättra upp på ett berg och se utsikten och känna den starka vinden i ansiktet, hitta mysiga floder och sjöar, eller gå på en liten stig mitt i skogen utan att veta vart man är. Det är där tankar kan få utrymme. Där jag inte måste titta på en film eller tv för att slippa tänka utan de bara kan få fara hur som helst. Ofta hjälper det inte så mycket. Jag blir inte klokare eller kommer fram till speciellt mycket. Tårarna kommer inte ens, fast jag vet att de egentligen skulle behöva göra det ibland. Men någonstans är det friheten att bara kunna gå. Friheten att kunna slippa tänka på tid eller måste, och bara vara. Jag vet ändå inte vad jag vill. Jag vet inte vad jag drömmer om, vad jag ska göra nu eller vad som är "vist". Men någonstans inser jag att jag kanske inte behöver vara så himla vis hela tiden. Det är okej att bara vara ibland och ta livet lite som det kommer. Även om det är jobbigt. Jobbigt att släppa kontrollen, jobbigt att inte tänka ut allt innan. Men ibland behövs det nog. Och det är då det hjälper att gå - gå och gå utan ett mål.

Likes

Comments

Att sakna.  Att älska.  Att undra,  och att vända på allt hundra gånger om tills huvudet gör ont.  Förstår gör jag inte, samtidigt som jag gör det.  Mina ord tar slut och det hugger i hjärtat.  Samtidigt så vet jag att det är här som jag slutar, och Gud börjar.  Det är här som jag måste släppa kontrollen och bara lita på att Gud leder rätt.  Och framför allt så måste jag ha tålamod.  Tålamod som annars är min svaghet. 

Men jag vet att det går, jag vet att det blir bra.  Med Gud blir det alltid det.  Även om jag inte fattar hur, när eller varför. 

Likes

Comments

Allt var så lätt förr. Inte samma ansvar, inte samma krav. När jag läser min gamla blogg och ser tillbaks på mig själv under gymnasietiden så kan jag nästan tycka att jag var mer vuxen då, att jag var mer mogen. Samtidigt förstår jag ju att jag har mognat mycket, bara att flytta hemifrån till en ny stad gör ju att man växer mycket. Men ändå. Jag var mer i gasen på Gud, jag drömde, jag skrev, jag bloggade, jag pratade, jag stod upp mer för det jag trodde och jag satte Gud över allt annat. Och egentligen är det ju det som betyder något. Man pratade mer med sina vänner och delade livet på ett annat sätt. Så dagens bön får helt enkelt bli: Gud hjälp mig att hitta tillbaks. Hjälpa mig att leva nära dig och hjälp mig att se vad som är rätt och fel - vad som faktiskt betyder något. Låt mig drömma - både stort och litet. Och hjälp mig vara äkta i allt som jag gör. Amen.

Likes

Comments

Och än en gång har bloggen fått lega på hyllan ett tag. Precis som jag skrev för någon vecka sedan så räcker inte tiden till just nu. Det som har stått högst upp på att-göra-listan har varit att packa, öva sång, skriva och öva tal, och fixa inför Saras och Jones bröllop. I lördags gifte de sig nämligen (har tänkt lägga upp lite bilder från det, men det kommer sen när jag har tid). Efter 5 timmars sömn packade vi sedan ner alla mina saker i bilen på söndagen, och jag och pappa åkte ner till Jönköping. Vi fixade i lägenheten och handlade, och i måndags drog skolan igång. Denna vecka är det insparksvecka så plugget har inte dragit igång men det är mycket som händer och jag har nog inte riktigt återhämtat mig helt efter förra veckan än. Därav har bloggen inte prioriterats. Ska försöka kom igång snart igen, men vi får se när tiden finns! Men ska försöka titta in med lite inlägg då och då!

Så länge får ni ha det så bra och ta hand om er!

Likes

Comments

1. / 2. / 3.

4. / 5. / 6.

7. / 8. / 9.

Hur fint!? Jag älskar verkligen vitt, rosa och grått just nu. Mina absoluta favoriter av dessa är nog 2, 3, 7 och 8. Men skulle mer än gärna bära allt detta!

Likes

Comments