Länk till tv-programmet: Liv och Horace i Europa

Har under den senaste veckan kollat på tv-programmet "Liv och Horace i Europa" som sänds varje tisdag kl 20.30 på SVT2. Programmet har fått en del kritik i media vilket jag tycker är lite konstigt då det är otroligt intressant och sätter igång många tankar i huvudet! Brukar titta på det genom SVT play i mobilen när jag tränar kondition och jag rekommenderar det till alla, vare sig man är kulturtant eller inte. Horace Engdahl är för övrigt min stora idol i livet vilket gör det hela än mer intressant ;)

I och med att Horace och Liv gör just en bildningsresa under programserien har jag bestämt mig för att jag också vill göra en när jag tar min kandidatexamen om ca 1,5 år. Jag tror det är väldigt nyttigt, om än old fashion, och att man utvecklas mycket som person. Genom programmet får man dessutom många bra tips om resmål som man bör besöka. Jag ser det som en liten tågluffning fast med ett mer kultiverat och kulturellt syfte!

Nästa avsnitt sänds tisdagen den 8/3 kl 20.30 på SVT2.

Sarah

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har jag tänkt, för tredje gången, att försöka mig på att blogga igen. Har tidigare inte riktigt vetat vad jag vill skriva om men har efter långa överläggningar med mig själv kommit fram till att jag enbart ska skriva om saker som intresserar mig såsom bildning, kultur, litteratur, mode samt mitt liv i övrigt. Är en liten kulturtant innerst inne och jag tycker om att försöka få andra människor att bli mer intresserad av kultur, i synnerhet det som i vardagligt tal kallas för "finkultur". Kommer nu under ett fåtal dagar inte ha tillgång till min systemkamera då den är hos mina föräldrar i Kristinehamn men till helgen tänkte jag lägga upp en del bilder från vår Kuba-resa vi gjorde under december-januari. 

Idag har jag varit mycket produktiv då jag vid 7-tiden i morse avverkade ett pass på gymmet. Idag stod styrketräning på schemat och det finns verkligen ingen bättre känsla än när man går upp i god tid och har hela dagen framför sig. Efter gymmet tog jag bussen till Sunne där jag och en klasskamrat, Anki, skulle ha vårt första möte med vår projektgivare. Under den här terminen ska vi nämligen driva verkliga projekt och ingen är mer glad än jag att vi har fått den här möjligheten uppe i Sunne/Östra Ämtervik. Kommer återkomma till vårt projekt senare när det drar igång på riktigt!

Vid 17-tiden kom jag hem och sedan dess har jag bara tagit det lugnt samt mailat lite grann. De som känner mig vet att min största dröm i livet är att bli invald i Svenska Akademien och jag tänkte därför söka praktikplats där till hösten. Tyvärr så kunde de inte ta emot mig på grund av sekretess men jag blev istället erbjuden att komma dit och besöka dem i Börshuset i Stockholm. Det betyder otroligt mycket för mig att de ger mig den möjligheten då de egentligen inte brukar ta emot besök på det sättet. Ska bara komma överens om ett datum med kanslichefen och sedan åker jag! Är verkligen rörd över detta och mitt kulturhjärta har totalt smält, haha...


Sarah


Likes

Comments